x4x9x 22.05.22, 21:18 www.youtube.com/watch?v=nyKgdfSA9Dc Polecam, czysta, ciepła woda, można popływać, są rowerki wodne, kajaki, zapraszam:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 21:54 Piękna .Od 1985 jestem i pracuję zagranicą .5 lat na Węgrzech ,później spędoliłem do Austrii i wylądowałem w Niemczech .Moi kolesie wyjechali do Australii ja zostałem w Niemczech .Ciężko było bez języka bez pracy .Później się ułożyło , ale nie do końca .Wiadomo ,że to forum ma oczy i różne trolle czytają .Wiec nic osobistego .Teraz jest pora na zwiedzanie Polski .W zeszłym roku bylem w Madrycie pod koniec roku i nie wzbudziło u mnie żadnych pozytywnych emocji .Pora na zwiedzanie Polski na którą nigdy nie miałem czasu .Najpierw bliżej pisałem Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:10 Byłam w tych państwach turystycznie. W Madrycie i Australii nie byłam nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:22 Może kiedyś .Marzenia nic nie kosztują .Ale czasami się spelniają . Byliśmy dziećmy, chcieliśmy być dorośli. A teraz ilu z nas dało ,by żeby ten czas wrócił gdzie, o nic nie musieliśmy się martwić. Ehh . Taki wpis w tej piosence. youtu.be/HJnmduNOMpo Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:30 Ciekawa, nie znałam jej. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:13 taniarada - zakonnik w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:25 Pamiętasz to .Ematki gadały .Uciekł z zakonu ,wyjechał do Niemiec by utrzymać rodzinę .Przez parę sezonów to było na tym portalu .Niektóre serdecznie mnie żałowały .🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:30 nie obrazisz się za drobny zarcik? w jaki dzień tygodnia jest twój dyżur w szafie? Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:37 Piątek .Pisały mi adminki bym przestał prowokować 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:38 bguslawko_1 napisał: > Piątek .Pisały mi adminki bym przestał prowokować 😊 czyli jeszcze trochę tyłek boli ale juz przechodzi? XDDD Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:31 Nie bywam tam, czasami tu wspominacie o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:34 Mogłabyś tam być i mnie wspierać .Jest tam parę fajnych dziewczyn . Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:35 Jak jest parę, to wystarczy, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:42 Nigdy nie mów kobiecie o kobiecie .I poszła obrażona . Nie nauczę się tego .Dobranoc . Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:48 Nie jestem obrażona, to twoja nadinterpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 23.05.22, 05:04 😊 Kiedyś w maju to się kąpało .Teraz zimno.Na wyjazd to ciepły koc .Cieplejsze dni zapowiadają na koniec czerwca ,początek lipca .Dalej nie patrzyłem. Doczyściłaś już te kropki z auta? Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 23.05.22, 09:27 Jeszcze nie doczyściłam, akurat wtedy wyjeżdżamy nad morze. Już jestem opalona, ale wolę ciepłe fale:-) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 23.05.22, 09:57 Jak szukasz ciepłych fal nad Bałtykiem to musisz znaleźć zatłoczone miejsce z dużą ilością plażowiczów piwolubnych Fale co prawda będą żółte i będą nieco walić ale za to będą cieplejsze niż standardowy Bałtyk Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 23.05.22, 19:26 Czasami pojawiaja sie kawalki cos tak jakkby przeplynela sie tamtedy nutria ale zadnej nutrii nie widac. Kto hodowal to wie po co nutrie wchodza do wody:) Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 23.05.22, 21:23 Boskie ciało ,opalone i brązowe .Czy wzbudziłem odrobinę zazdrości u tych twardych facetów z tego forum ? Pani X . Ale tak na poważnie .Kobiety maja inwencję w pięknych nickach .Spróbuj kiedyś . Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 23.05.22, 22:13 Nie czuję takiej potrzeby, by komuś zaimponować... nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 23.05.22, 22:54 Bzdury już zaimponowałaś .Bez przesady. Wiesz dobrze że mi lotto co inni powiedzą .Chyba że mnie ktoś wkurzy 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 11:06 Może to moja wina, że czepiam się każdego słowa, jeśli tak, to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 14:41 Przestań wszystkich przepraszać ,mnie też .Tu mają Cię wszyscy szanować i tyle .😊 Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 25.05.22, 07:03 Tu masz film na dobry początek dnia .Nie o Polsce . youtu.be/QgxRV0_6m0g Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 22:29 Te co cie wspieraj to nie dziewczyny ale dziwki. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:08 Wszyscy ci ludzie przyjechali tam samochodami i w nich siedza. Bo na plazy nie ma prawie nikogo a w wodzie zupelnie nikogo. Moze ta woda jest za czysta i za ciepla. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 22.05.22, 22:20 06.06.2021 Jezioro Tarnobrzeskie z drona W sezonie jest tam dużo ludzi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 23.05.22, 05:13 Miasto św. Wieży . youtu.be/UuiWjiVO1Xk Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 23.05.22, 06:25 Jak mialem 5 czy 6 lat to chowali mojego dziadka. Potem jak uslyszalem ze jest miasto Czestochowa to balem sie i boje do dzisiaj tam pojechac bo tam czesto chowaja. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 23.05.22, 09:42 Rozumiem za Zakopane to dopiero Cie przeraża? Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 07:22 trypel napisał: > Rozumiem za Zakopane to dopiero Cie przeraża? Byla chyba tu a moze gdzie indziej mowa o ksiedzu ktory byl tak najebany ze w czasie oracji pogrzebowej nad grobem wpadl do wykopu. A rodzina nieboszczyka okazala "wyrozumienie". Gdyby to byl ten sam jegomosc na moim pogrzebie to chuj, niech mnie zakopuja nawet w Zakopanem, tylko niech tego ksiedza tam obok mnie na dole zostawia:) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 22:30 E przeciez sie mozna odkopac... To tak z zakuciem i odkuciem. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 08:32 waga173 napisał: > Jak mialem 5 czy 6 lat to chowali mojego dziadka. Potem jak uslyszalem ze jest > miasto Czestochowa to balem sie i boje do dzisiaj tam pojechac bo tam czesto ch > owaja. Kojarzy mi się żart który ojciec opowiadał, że Moskwę mieli przemianować na Częstochowa, z powodu zgonów ważniaków z demoludów którzy wpadli tam na przyjacielskie odwiedziny. Od nas to Bierut tam wykorkował ale ponoć nie on jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 08:38 Jedna Bialorusinka opowiedziala mi kawal ze po Brezniewie, Andropowie i Czernience, na Placu Czerwonym do ogladania ich mauzoleuw byla kolejka po bilety az podszedl ktos i zapytal czy mozna kupic abonament:) Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 10:44 Miasto zmieniło się na plus .Nie miałem przez lata czasu .Wpadałem na góra trzy dni i jazda z powrotem .Jedynie że tam pracowałem w systemie cztero i pięciodniowym .Teraz powiedziałem dość .W zeszłym roku tylko tydzień urlopu w Żarkach .Nie racują mnie wycieczki zagraniczne .Chcę zwiedzać Polskę i nadrabiać braki z nią .Częstochowa to nie tylko Jasna Góra bo wokół okolice malownicze jak Jura .Dużo ścieżek rowerowych .Mimo że mieszkam w centrum to z dala od dużego hałasu .Sport częstochowski na fali .Raków ,Włókniarz i Skra w pierwszej lidze .Siatkarze się odradzają . Mnóstwo Ukrainek już pracuje .Wczoraj naliczyłem osiem .Na ten czas w logistyce i nie znają języka .Ale kwestia chwili .Jestem w grupie poznajemy Polskę i góry .Więc nie ma problemu znależć kompana do wspólnych podróży .I tyle i aż tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 11:02 Ile Polek naliczyłeś? :-) Ja wczoraj rozmawiałam z ładną Ukrainką, pracuje blisko mojego domu. Znam Częstochowę z pielgrzymek, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 14:46 Nie dodałem w OBI sorry .Nie znają języka .Tak to mnóstwo na ulicach .W różnym wieku .Czasami się spotykam na placu cwiczeń 1km od mojego domu .Cztery kobiety tam przychodzą i jedno małe dziecko .Kobiety dużo po 40 . Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 16:50 Też byłam dziś na siłce, mam 200 metrów od domu. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 22:33 Silna Baba na wsi to ponoc skarb? A co sie ze skarbami robi? Zakopuje? Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 25.05.22, 06:49 Trzeba dbać o psychikę bo ona najważniejsza .Musisz być twarda na te czasy ,a są podłe i fizycznie jako kobieta też .😊 Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 25.05.22, 07:02 Wiem, bardziej dbam o sprawność fizyczną, a psychika schodzi na boczny tor. Nauczycielom często siada psychika. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 25.05.22, 07:26 Taka samokrytyka. Brawo. Wreszcie sama to zauważyłaś Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 25.05.22, 11:50 To błąd . Aby nasz mózg mógł na trwale zapamiętywać informacje, a potem odtwarzać je w zadanej chwili, potrzebujemy umiejętności zrelaksowania się. Wiemy, że kiedy w zdenerwowaniu i pod silną presją usiłujemy sobie coś przypomnieć, zwykle nic z tego nie wychodzi. Po pewnym czasie zaś, gdy jesteśmy spokojni, informacja wraca jak na zawołanie. W nauce relaksu przydatne są techniki medytacyjne, a także regularny odpoczynek. Warto też mieć w pamięci sytuacje, gdy czuliśmy się błogo (np. leżąc na plaży i słuchając szumu fal) i niczym film odtwarzać ów obraz, kiedy musimy szybko przywołać jakąś informację. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/rozwoj-osobisty/trening-umyslu-czyli-cwiczenia-na-dobra-pamiec-aa-mBpT-qKuE-qxcU.html&ved=2ahUKEwjCtsrPr_r3AhWRlosKHRUDCKAQFnoECEQQAQ&usg=AOvVaw0QQZsVHmMizR1-A-bLH2AH Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 25.05.22, 12:17 Najczęściej szukam okularów i kluczy od auta. Córa mnie ostatnio uświadamiała, by powiedzieć sobie na głos, gdy wykonujemy daną czynność, np: zamknęłam dom( gdy go zamykam, wyłączyłam gaz, żelazko). U mnie to działa! Zmykam na rower, na razie! Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 24.05.22, 13:56 waga173 napisał: > Jedna Bialorusinka opowiedziala mi kawal ze po Brezniewie, Andropowie i Czernie > nce, Pamiętam taki żart po śmierci Andropowa, że w jego mauzoleum można było usłyszeć potem głosy "Czernienko odłączył mi tlen". Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 02.06.22, 18:39 www.youtube.com/watch?v=MivAyCgec8I Zapraszam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 02.06.22, 19:17 Nie kręcili tam przypadkiem filmu Ojca Mateusza ? Niby pałac biskupi .Czy mi się pokićkało ? Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 02.06.22, 19:22 Kręcili "Czarne chmury". W Sandomierzu kręcą Ojca Mateusza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Zakopane... 02.06.22, 19:53 Ciekawy artykul wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zakopane-w-czasach-prl-jak-wygladalo-miasto-w-epoce-wladyslawa-gomulki/tblt9sm I ten tez ciekawy... wiadomosci.onet.pl/kraj/gory-gorale-i-goralenvolk/c4w3h6s Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 27.06.22, 21:02 www.youtube.com/watch?v=XuAWe7gefSU Zapraszam do Sandomierza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 28.06.22, 16:39 www.youtube.com/watch?v=k1h6Syo9lzk Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 28.06.22, 09:16 Nie ma to jak mazury-cud natury i krajobrazy po Ostpreussen-malownicze i niepowtarzalne, No i sielawa sieja-czego na południu Polski nie ma-np. Swaderki! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 28.06.22, 09:21 7 razy-czyli 7 letnich urlopów spedziłem w .. Studzienicach u Kaszebów. bajka- nad jeziorem morenowym/ dośc głębokim/ -Kłączno. Ryby -bajka, grzyby-podłogi zasłane czerwonymi kozakami i prawdziwkami a w lasach kremowe maliny. Bajka - nie do podrobienia! Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 28.06.22, 13:45 Nie znam za bardzo tamtych terenów, może zaplanuję tam wakacje na następny rok, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 29.06.22, 06:49 Witam, dziękuję za miłą niespodziankę, jutro Ci pomacham z Łeby:-) Wyślę bratu, może przyjedzie z rodzinką , jak mu znajdę nocleg, my rezerwowaliśmy w styczniu, pozdrawiam serdecznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
felicjano_1 Re: OT/Piękna nasza Polska cała:-) 29.06.22, 23:46 youtu.be/U90ST071siw Odpowiedz Link Zgłoś