bolo2002 08.06.22, 19:37 Przychodzi minister Cieślak / od tych rządzących/na pocztę w .. Pacanowie- okazuje sie , ze to Koziołek Matołek! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 08.06.22, 19:48 W Pacanowie Kozy kuja..... www.facebook.com/watch/?v=5686569958027394 Ale czemu koziolek ??? Moim zdaniem zostaje tylko 2 czesc..... Pownien udac sie na emigracje do Rosji, tam gnojenie i znecanie sie nad obywatelami przez rzadzacych jest uwazane za norme, za cos oczywistego, i nikt sie nie buntuje od XVI wieku, od czasow Iwana Grpznego... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 08.06.22, 19:59 Z tymi Kozami, to jest dowcip z broda, siegajacy do sanacji.... W Pacanowie przed 1939 kowalami byla rodzina o nazwisku Koza, wiec w calej okolicy mowiono, ze w Pacanowie Kozy kuja.... Dowiedzial sie o tym Makuszynski i wymyslil Koziolka-Matolka, co szukal z tego powodu Pacanowa... Przy okazji bardzo fajna postac, ten Makuszynski..... W powstaniu warszawskim stracil cale mieszkanie, komuchy za Bieruta go nie trawily, bo przed wojan byl slawny, choc nie popieral sanacji.... Zyl po wojnie bardzo biednie w Zakopanem.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Zwrot 08.06.22, 20:20 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,28559943,sprawa-naczelniczki-z-pacanowa-poczta-polska-wydala.html#do_w=46&do_v=306&do_st=RS&do_sid=719&do_a=719&s=BoxNewsImgLink Ludzie sie za bardzo wku,wili... Wiec kaczor kazal spuscic z tonu... Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 18.08.22, 09:19 Nie kują kuz w Pacanowie-bo tam juz nie ma kowali! Ale mój dziadek był kowalem i pamietam nawet kużnię na działce-gdzie sie wychowywałem i widze dzis jak dziadek konie podkuwał-gdzieś był rok 1955 ! Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 To tez na czasie 08.06.22, 21:07 Zdrowa mark aby brac do ust - niestety na razie nie masz na polskim rynku www.portalspozywczy.pl/zywnosc-roslinna/wiadomosci/weganski-producent-ze-szwecji-podbija-polski-internet-marka-huj-wejdzie-do-polski,211264.html No podejrzewam ze mialby gdyby sie polaczyli z ta firma. pl.wikipedia.org/wiki/Osram Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 10.06.22, 08:40 Jaka piękna katastrofa-Koziołek Matołek z Pacanowa -czyli minister Cieślak/ od tych z Nie-Rządu/ zrobił sobie sepuku ! Sam sie zakiwał- jak to Matołek. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 A tymczasem w Rosji niedzwiedzie wysadzaja.... 10.06.22, 16:54 ...w powietrze Zadne koziolki... Tak sie bawi lud ruski... podroze.gazeta.pl/podroze/7,114158,28566450,rosjanie-zwabili-niedzwiedzia-i-wysadzili-go-w-powietrze-nagranie.html#do_w=58&do_v=433&do_st=RS&do_sid=675&do_a=675&s=BoxOpImg14 Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: No to moze cos na czasie? 10.06.22, 17:10 Pani naczelnik z lewicy miała śmiałość ,gdy ktoś inny to by wyleciał . Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No to moze cos na czasie? 16.06.22, 06:19 To może też na czasie. Jadą Macron z Scholzem pociągiem do Kijowa i Scholz pyta, a po co ty tam jedziesz? - może z Kijowa łatwiej się dodzwonię do Moskwy, a ty? - no wiozę im te kaski obiecane w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
zimnadzidzia Re: No to moze cos na czasie? 16.06.22, 08:34 Draghi też tam jest. Trzech Króli już było. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No to moze cos na czasie? 28.08.22, 09:37 I znów Francja i Niemcy tvn24.pl/swiat/zakaz-wydawania-wiz-rosjanom-francja-i-niemcy-wyrazaja-sprzeciw-jest-wspolny-list-6086987 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 28.08.22, 16:26 I Sikorski www.wprost.pl/polityka/10823488/koniec-z-wizami-dla-rosjan-sikorski-zglasza-sprzeciw-nieetyczne-i-kontrproduktywne.html Ale to ich agent kaczy trollu, tak jak cala opozycja totalna --- Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: No to moze cos na czasie? 09.01.23, 14:08 zimnadzidzia napisał: > Draghi też tam jest. > Trzech Króli już było. Trzech Króli to było niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No to moze cos na czasie? 09.01.23, 14:11 Chyba gramatycznie to trzej królowie byli niedawno, trzech króli to ewentualnie za drzwi wyrzuciłem Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 17.06.22, 09:12 No to ć. d. czegoś na czasie. Jak będziecie mieli komuś wręczyć prezent to polecam: litr benzyny i wiązkę chrustu/+/! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 17.06.22, 09:15 No to może coś na czasie: jak bedziecie komuś mieli dać prezent to na czasie jest- litr benzyny i wiązka chrustu/ oczywiscie chrustu +/. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 04.07.22, 09:39 Pragnę jedynie niesmiało zauważyć- że na tym oto forum mamy coraz wiecej postów typu pierdu-pierdu - za to coraz mniej o motoryzacji, bo ona w Europie przynajmniej prawie zniknęła! I tak naprawdę to powinno się juz odprawić mszę za zmarłą! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 15.07.22, 10:49 Mamy teraz najnowszy trend w zyciu w Polsce. Premier i jego pieski/takie same kłamczuchy i przygłupy/; - oto najnowsza propozycja dla Polaków: -mieszkańia nie masz- bo kredytu nie weżmiesz albo nie spłacasz- weż namiot i zamieszkaj w lesie, przy okazji nazbieraj chrustu i pal w namiocie jak cię zima tam zastanie, woda Ci nie będzie potrzebna, bo za chwilę i tak w blokach tylko na 2 godziny dziennie i tak droga, że po co kran otwierać, jeść bedziesz mniej jak stwierdził najwiekszy baran w rządzie- Czarnek/ doktor zresztą!/, No i pani senator z PIS-u proponuje Ci bułkę z kawiorem- no wiesz jakim... no z kaszanką! Zajebista perspektywa czeka nas tak od pazdziernika, bo inflacja jeszcze podskoczy na 20%/czyli na 40 % konsumencka!/ .Chyba se szczele wyskacza z wrażenia! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 19.07.22, 13:08 Dodatek węglowy-czyli o tym jak matołki z PIS sami podnoszą poziom inflacji w Polsce! Pewnie już słyszeliscie- że tzw. sec-ustawa węglowa , uchwalona dosłownie kilka dni temu i podpisana przez prezydenta - okazała sie makulaturą! Dokładnie - ekonomiczne matołki z PIS-u myslały , że oszukają składy węgla i każą im czekac na rządowe dopłaty do 2023 r. Tzn- składy same miałyby sfinansować róznicę w cenie zakupu a cenie sprzedazy po te 996 zł? Totalne bezmózgowie rządzących. Tak jak ustawą o izbie dyscyplinarnej SN chcieli oszukac UE-ale nie oszukali i kasy z KOP na bank juz nie zobaczymy. Okazało się, że w Nie-Rządzie nie ma nikogo, kto potrfiłby przewidzieć zachowanie składów. W tej sytuacji-chociaz Polska na węglu leży i węgla nie kupisz- matołki rzucają na rynek kolejne miliardy bez pokrycia -podnosząc w ten sposób poziom inflacji. A cena węgla i tak zdrożeje i dalej nie będzie dostępny! No i teraz będzie wesoło- bo oto Kowalski dostanie 3000 zł, co to do tej pory kupował węgiel- kiedy ten był. W tym roku Kowalski kupi sobie opał z pieniedzy rządowych/ czyli z naszych/ i bedzie miał ten opał na zime za darmo- jak , ano tak, ze węgla i tak nie bedzie, albo cena go natychmiast odstraszy. Kowalski zamiast 4-5 ton węgla- kupi 15 mp sosny/ ca 200 zł za 1 mp/ i ma ogrzewanie domu za darmo !!!! Wyda tylko 3000-czyli tyle ile wynosi dodatek węglowy! Rewelacja- nie? Albo drewno kupi od złodzieja za 1000 zł a 2000 przepije-jak to Polak! Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 22.07.22, 14:07 Słyszeliscie niewątpliwie, że miłosciwie nam panujaca, PIS-owska chołota wymysliła- że 3000 zł dostaną tylko Ci Polacy, którzy nie posłuchali rządu kilka lat temu i nie wymienili swoich "kopciuchów" na nowoczesne piece na pelet czy ekogroszek. A zatem -wszyscy , którzy kopcą do atmosfery najbardziej- dostaną za to nagrodę!!!! Rewelcja- ja bym na to nie wpadł-nie mówiąc o 15 miliotach mieszkańców korzystających z sieci ciepłowniczej. A Ci co w kominkach suchym drewnem opalają domy to mogą sobie tylko pomarzyć! Na czasie tez okazuało się szybko, że Polacy to teraz mysliwi. Zaczęlismy polować na : węgiel, groszek, ekogroszek, drewno,chrust /jak ci gajowy pozwoli/ cukier, masło w promocji, papier toaletowy/tańszy/ i wiele innych produktów. No i najlepsze- siec Kaufland uruchomiła elektroniczne chipowanie masła i mixtów- bo dziwnie znikają bez zapłaty, PIS prowadzi nas do Komuny Bis-wtedy w sklepach był tylko ocet! Życzę udanego polowania! Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 22.07.22, 18:37 Oni na to wpadli, bo tepy. ciemny lud pali dalej weglem i na nich glosuje, do tego slucha ksiedza jak Pana Boga... To jest zelazny elektorat , okolo 25% i chocby chleb kosztowal 1000 zlotych, a ich pensja bylaby 20 000 zlotych, to by dalej ich popieral... Tepy, ciemny lud by uwierzyl, ze to wszystko wina Tuska, Zydow, UE, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: No to moze cos na czasie? 22.07.22, 18:45 6000 "dodatku wyrównującego inflację" dostaną górnicy. Bo rzecz jasna górnicy to najbardziej poszkodowana grupa społeczna, która bez dodatkowych pieniędzy nie da sobie rady. Co innego emeryci, renciści, pracujący za minimalną... ci sobie radę dadzą. Państwo górnicy już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Wjechać samochodem i prosto z samochodu kupować... 23.07.22, 11:40 Bajki polskie o cudach w Pcimiu.... next.gazeta.pl/next/7,150859,28716679,jaroslaw-kaczynski-mowil-o-cudach-wojta-pcimia-media-sprawdzily.html#s=BoxOpMT Kaczor takie bajki opowiada, bo jest na 100% pewien, ze ciemny lud poza Pcimiem w to uwierzy Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 23.07.22, 13:46 O motoryzacji postów coraz mnie, bo w Europie ona juz zamiera. Tymczasem w Ameryce Południowej- rozkwita, bo u nich nie ma debili z UE. Oto dowiadujemy sie , że paleta modeli Fiata sie rozszerza i taki jeden model o nazwie Pulse-jest hitem sprzedaży i jeszcze dostał nagrode za Nr 1 w kategorii -najnowocześniejszy design!!!! Żeby było śmiesznie to ma zamontowany bardzo nowoczesny silnik 1,0 Fire i jest tani i oszczedny. Taki własnie dla polskiego Kowalskiego. Kowalski go jednak u nas nie zobaczy i nie kupi-bo wg debili z UE nie spełnia norm emisji spalin. A w Ameryce w dupie maja te wymysły i ciesza sie motoryzacją. Ciekawe jest teraz-kiedy polski Kowalski-idąc ulicą zobaczy w salonie samochody i wybierze sobie kolor. Wygląda na to, że przez najbliższe 5 lat bedzie to niemożliwe. I pomyśleć, że kiedyś jak biały człowiek idąc ulicą zobaczyłem samochód, spodobał mi sie a był celowo postawiony za szybą tuż przy ulicy- i pokazałem palcem i kupiłem tak 4 wózki- nic za nie zapłaciłem, nie zapłaciłem za ubezpieczenie, nie musiałem ich rejestrować- i wyjechałem do Warszawy. salon Mitsubishi przy Schoenhauser Allee w dzielnicy Pankow-Berlin! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 23.07.22, 13:56 Kaczor musi się czymś lub kimś pochwalić, bo z sukcesami jest kiepsko. Więc chwali sie Obsrajtkiem, z którego ta zawszona władza robi bożyszcze. Bożyszcze z Pcimia-gdzie Obsrajtek robił pierwsze przekręty, których sie tam nauczył jako średniointeligentny urzędniczyna! Skundlony Kaczor sie nim chwali- choć ten dalej robi niezłe przekręty na cenach paliwa na stacjach, bo Orlen i Lotos maja gigantyczne zyski a głupi Polak niech za to płaci i cierpi! No cóz -stetryczały starzec juz dawno powinien byc na emeryturze- bo szarych i zdrowych komórek ma coraz mniej i początki demencji lub Aizheiera widać isłychac na wszystkich ambonach jak próbuje przemawiać do ... ustawionego elektoratu! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 25.07.22, 09:26 Jak cukru brakuje -to u nas cena w górę. Ostatnio kupiłem po 5,5 zł Tymczasem w Germanii-tez kupiłem -2 kg - było 0,79 Ojro! Tylko 64 % taniej niż u nas. A zarobki Helmutów x 3 jak nasze! Tak trzymać mądra władzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 25.07.22, 17:10 Dzisiaj wrocilem do Bawarii i skrzynce pocztowej byla gazetka supermarketu, wcale nie wielka sieciowka, lokalna firma, gora z 30 marketow, cukier 64 centy za kg Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Nauczyciel - wrog 27.07.22, 17:38 www.edziecko.pl/starsze_dziecko/7,79351,28725045,jaroslaw-kaczynski-o-podwyzkach-dla-nauczycieli-jak-rzucimy.html Oczywiscie rozdawanie po 3000 zlotych KILKU MILIONOM na zakup wegla, ktorego i tak nie kupia, wiec kupia sobie cos innego, nie spowoduje wzrostu inflacji.... ALe wyksztalciuchom ani zlotowki wiecej, nie zyja w nedzy Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 28.07.22, 08:48 Wymysliłem patent cukrowy! Kosztuje 5 zł na m-c! Nie wierzycie? Cukru podobno mamy pod dostatkiem- tak mówią wybitni ministrowie tego NIe-rządu , na czele z SS-czyli Spaślakiem Sasinem. Tyle tylko , ze w sklepach go nie ma a jak jest to po 7 zł/kg. U Niemców po 3,5 zeta u Belgów nawet po 2,8 zeta. Buraków podobno mamy duzo w Polsce-zwłaszczaa na Nowogrodzkiej i na Wiejskiej No to stwierdziłem, ze po co ja mam ganiać i szukać po sklepach cukru. U mnie na wsi/ ale pieknej i turystycznej!/ -kupiłem toto za 5 zeta - starcza na cały m-c i możesz go stosowac dosłownie do wszystkiego: do herbaty, do sałatek, do ciasta domowej roboty, do zupy pomidorowej, sałatek-np. robisz mizerie-też dodaję, itd. Polecam -jest zdrowszy od cukru-zawartość to ca 1200 łyzeczek cukru-i chyba starczy na 3 -ce - za 5 zł! Stosuję juz wiele lat-niemiecki słodzik Suessmittel! Cukru juz nie kupuję-! Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: No to moze cos na czasie? 28.07.22, 09:06 Poczytaj sobie o szmuglerach sacharyny z okresu przedwojennego, to dotrze do ciebie, że nie wymyśliłeś nic oryginalnego. To (historia nielegalnego handlu sacharyną w drugiej "Rzepie") bardzo pouczający przykład na to, jak się kończą wszelkie monopole państwowe (i bardzo wymowna ilustracja tego, jak biedna była wtedy Polska i jak absurdalne monopole - cukrowy, spirytusowy i zapałczany - tą biedę jeszcze dodatkowo utrwalały). Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 29.07.22, 09:16 Nie robi to na mnie wrażenia. Sprawdziłem większośc słodzików. Mój nie zawiera sacharyny i aspartanu-czyli szkodliwego gówna. Mój oparty jest na cyklamacie!!!! Sprawdziłem to wielokrotnie. Jest pewny- no i na dowód to, że używam go juz ca tylko 30 lat!!!! Zdrówko było i jest póki co. W Sasinowym holdingu- cukier po 7 zł/kg- dla mnie bezsens! Nie kupię nie dla tego, że mnie nie stać- tylko dlatego, ze nie jestem idiotą! Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: No to moze cos na czasie? 29.07.22, 09:39 W zasadzie to mieszanka sacharyny i cyklamatu. Nie bierz ze sobą do Stanów w żadnym wypadku. Cyklamat jest tam od ponad 50 lat zakazany jako rakotwórczy. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 04.08.22, 09:44 Gdyby tak było-jak piszesz-to pewnie bym dawno strzelił w kalendarz. Ponadto z tymi badaniami to jest tak, ze w Ameryce to szkodzi a w Australii , ze nie szkodzi. Póki co to biorę ten srodek jakies ca 30 lat codziennie po minimum 3 tabletki. Jestem w dobrym zdrowiu i nie widać nawet objawów! Własnie obaliłem drzewko -takie ca 60 cm srednicy i rąbię a lat to mam pewnie 3 x tyle co Ty! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 31.07.22, 08:26 Czy słyszeliscie najnowsze wiesci ? Podobno bociacy zostały bez gniazd i wcześniej odlecą, bo im Polacy chrust ukradli! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 02.08.22, 08:49 W dobie drożyzny-trochę radosci! Słyszeliscie, że polskie wdowy bedą mogły mieć 2-ch nowych mężów. Jednego młodszego- za którego będą płaciły podatek "obrotowy" , i starszego - za tego podatek od "nieruchomosci". Ale z drugiej strony to łatwiej im będzie związać Koniec z Końcem! Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Dobry kabaret 02.08.22, 16:22 Neo-Nówka -"Wigilia 2022" - Bez Cenzury (NOWOŚĆ) kaczor wku,wiony, chetnie by caly kabaret wyslal na Sybir, ale jescze nie moze Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Z innej beczki 02.08.22, 18:17 Fajnie, ze robia transmisje na zywo i daja sie idealnie namierzyc.... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28750350,ukraina-kadyrowiec-prowadzil-transmisje-na-zywo-podczas-ostrzalu.html#do_w=46&do_v=306&do_st=RS&do_sid=717&do_a=717&s=BoxNewsImg1 Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 04.08.22, 09:56 Dla tych co chcą od jesieni opalać domy węglem. Juz wiadomo- że zabraknie nam ca 3-4 mln ton węgla energetycznego. No i nasza wspaniała władza ze strachu zaczęła import. Z Kolumbii i Australii statkami, których w polskich portach rozładować sie nie da- bo nie ma ramp! Więc rozładunek bedzie w Rotterdamie na mniejsze stateczki i dopiero do Polski a tu - problem , bo tylu wagonów tez nie ma. No i łatwo sobie wyliczyc- że tona na składzie z tych kierunków kosztowac bedzie ca 3-5-4,0 tys zł ! Nie inaczej z kazachstanu- gdzie konwoje po 20 zestawów po 20 ton kazdy juz podobno do Polski jadą- moze na wrzesień dotrą- bo przez Rosję juz ich nie przepuszczą- więc jakies 5000 km trzeba z tym węglem zrobić. No i cena - 3,5 tys zł za tone to minimum. . Tona węgla dotychczas importowanego z Rosji- to byo ca 800-1100 zł ! Wniosek jest oczywisty- teraz węgiel bedzie 3 x drozszy niz dotychczas! Co to oznacza dla mieszkańców bloków i domów opalanych węglem- nie muszę juz wiecej pisać- mogę tylko współczuć. To samo dzieje sie z gazem importowanym z USA/skroplonym/ i Kuwejtu i to samo z niedoszłym gazem z Baltik-Pipe! Bedzie 2 do 3 razy drozszy od polskiego i ruskiego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 08:50 Festiwal obietnic socjalnych trwa. Najpierw durna władza wymysliła , ze te 3000 zeta da tylko właścicielom kopciuchów. Koszt to "tylko" 11 mld zeta. No i zreflektowała sie- po bardzo długich namysłach- ... ze trzeba dać -wszystkim. czyli 14 milionom gospodarstw domowych bez względu na to, czy ktos pali starymi kapciami czy kaloszami- .Polacy oczywiscie sie ucieszą, że kase dostana i to bez względu na to, czy są milionerami czy biedakami. Tyle tylko, ze na rynku pojawią sie aż .... 42 mld zeta bez pokrycia. No i utrwalanie polskiej inflacji nie ma końca. W ten sposób-rok 2023 bedzie katastrofalny, bo obok tego pieniadza bez pokrycia-podrożeja nosniki energii: prund i gaz i wszystko wraz z tym na rynku. A to juz prosta droga do katastrofy gospodarczej i biedy! Ponieważ stagflacja jest w Polsce pewnai już sie zaczęła to czeka nas albo model grecki albo argentyński. A tak naprawdę to nie jestem czarnowidzem- ale to , co juz widac dziś to niestety fatalna perspektywa dla Polaków na najblizsze lata. Ja to tak przewiduję- i widzę to juz dzis- a chciałbym widzieć odwrotnie !. Pozdrawiam . P.S. Polski cukier w Rumunii-po 3 zł, a w Polsce u SS-czyli Spaślaka Sasina po ... 10 zł ! Kupujecie? Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 08:53 Dlaczego kłamiesz? Cukier jest po 5 a nie po 10. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 09:01 Bzdura- u mnie wogóle nie ma a u Sasina jest po 10zeta! A generalnie to przestałem sie cukrem zajmować, ani za nim nie biegam ani go nie używam. I mam słodko! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 09:28 Proszę W każdym sklepie. Widać na Dolnym Śląsku jest lepsze zaopatrzenie Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 18:50 W DE jest 79 centow, 76 centow..... W Italii po 75 centow.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 18:50 No, ale w PL sa takie wysokie zarobki i emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 19:05 A po ile jest olej w tej chwili? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 19:33 Rzepakowy i slonecznikowy 2,29 w Austrii, w DE 2,23 tiny.pl/wq6t8 tiny.pl/wq6ts Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 19:42 Czyli tyle samo. Masakra A jeszcze parę msc temu Niemcy od nas wywozili bo tam nie było a u nas był i to tanio. Rynek nie znosi takich sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 07.08.22, 19:45 No, teraz w sobote i niedziele bylem w Italii, u rodziny, nad jeziorem Garda---- Ceny w knajpach nizsze niz w DE, a w PL tez sa zapewne wyzsze... hawelka.pl/?page_id=318#DaniaGlowne 12,50 euro za filet z pstraga, do tego grillowane warzywa, do tego pieczywo... Knajpa elegancka nad samym jeziorem 13 euro za schabowego z frytkami w Italii Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 07.08.22, 20:43 Niestety nie maja strony z cenami .... Jest strona z opiniami, mozna wlaczyc tlumaczenie na PL www.tripadvisor.it/Restaurant_Review-g194807-d3573959-Reviews-Da_Bianca-Malcesine_Province_of_Verona_Veneto.html Strona na facebooku www.facebook.com/dabianca.malcesine/menu Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 19:34 photos.google.com/photo/AF1QipN4nNXr3zqyETiOtHd5mMxsVa0f7u5FEC_1p47O Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No to moze cos na czasie? 05.08.22, 18:58 Niemcy reaguja w obecnej sytuacji tak, ze po prostu ograniczaja zakupy.... www.dw.com/pl/niemiecki-handel-detaliczny-najwi%C4%99kszy-spadek-od-prawie-30-lat/a-62673883 W sumie to jest jakis pomysl, bo ograniczy inflacje.... Skoro spada popyt, to nie ma sensu dalej podwyzszac ceny, lepiej zmniejszyc zyski, ograniczyc marze.... Skutki sa widoczne, np. cukier po 76, 79 centow. w PL ZDECYDOWANIE drozszy businessinsider.com.pl/gospodarka/inflacja-w-niemczech-stanela-w-miejscu-powtorzony-polski-manewr-z-podatkami/bm3jney Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 14.08.22, 10:21 Jak stwierdził publicznie jeden z wysokich przedstawicieli tego PIS-owskiego Pato-Nierządu- to wcale nie Polacy mogli spowodować tę eko-katastrofę na Odrze. Mogli to być Niemcy-wtedy ktos zwrócił mu uwagę- że wtedy Odra musiałaby płynąć w drugą stronę. Odpowiedzi nie było- non komment. A drugi wybitny przedstawiciel tej władzy-tez publicznie-ze on nawet w Odrze wykapać sie może. Ja tam bym mu pozwolił- a nawet cały rząd do kapieli "solankowej" zaprosił- wlacznie z tym dupkiem od Wód Polskich-choc juz zdymisjonowanym. Szkoda- bo to był wybitny specjalista- całą kadencję zajmował sie albo podwyżkami cen wody albo zakupem nowych samochodów za ... 25 mln zeta! Bardzo go szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: No to moze cos na czasie? 18.08.22, 09:06 Pewnie juz czytaliscie? Wąż ugryzł 2-latkę no to ta tez go ugryzła i wąz zdechł. No i kto ju jest toksyczny? Odpowiedz Link Zgłoś