wislok1 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:19 No, bez jaj.... Wcale tak nie robi.... Pisze SERIO Odpowiedz Link Zgłoś
grzek Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 22:18 Rysuje, rysuje. Najlepiej widać to na lakierze, który nigdy nie był traktowany żadną szczotką nawet ręczną. Trzeba się przyjrzeć z bliska pod odpowiednim kątem w słoneczny dzień, widać pojedyncze rysy. Najlepiej jednak przyjrzeć się bliżej samochodom przedstawicieli handlowych. Wszystkie są matowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Myjnia szczotkowa 19.06.22, 10:16 Akurat matowe lakiery czy schodzący napis z tablic rejestracyjnych to kwestia chemii... We flotach używają zbyt agresywnych/mało rozcieńczonych i stąd takie problemy... Co do myjni szczotkowych to problem jest, ale nie wynika z samych szczotek, co ze złego serwisowania i ustawienia programów... Ludzie wjadą do takiej myjni autem w pyle i piachu, a jak program nie ma skutecznego spłukiwania tego przed szczotkowaniem to Ci skutecznie zrobi mikroryski... Tak samo jak szczotki nie są spłukiwane po każdym aucie wystarczająco (lub choć w trakcie pracy) wtedy te drobinki mogą się zbierać na szczotkach i znów rysowanko... Z drugiej strony nie ma co demonizować. Bo w trakcie jazdy lakier jest narażony na stokroć większe możliwości rysowania. A auto jednak jest narzędziem do przemieszczania się a nie pokazywania i błyszczenia... Osobiście jak mam sprawdzone myjnie szczotkowe to z nich korzystam i nic się z autem nie dzieje. Ot pod światło pod odpowiednim kątem jakieś mikroryski zobaczysz, ale wystarczy woskowanie i jest jak nowy... Jakby co zawsze przed sprzedażą można zrobić polerke (choć na nowych lakierach to polerke zrobisz może ze dwa razy)... Odpowiadając na pytanie z wątku: "Nie niszczy" ale "Może przyspieszyć powstawanie mikrorysek"... Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Myjnia szczotkowa 19.06.22, 10:29 Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:32 To ten lakier musi byc bardo kiepski jak go stylonowe dlugi , mokre nitki porysuja... Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 21:32 Podobno w Stanach na metaliku można jajka gotować 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 21:36 Co coe to obchodzi skoro ich nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 21:39 On je ma tylko jeszcze nie zsunely mu sie do torby. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 22:44 Moze dostal takiego kopa w jajca ze mu z powrotem wlazly do srodka? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:14 Kazda myjnia niszczy. A najbardziej taka samoobsugowa gdzie uzywasz goracej wody pod cisnieniem. A najbardzij niszczy auto jazda po drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:17 Nie jezdzic na myjnie, niech auto bedzie totalnie zasyfione, najlepiej kupic auto i odstawic do garazu, wyjechac po 10 latach.... Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:50 Nie myje się często auta .Zwłaszcza jak padają teraz ciągle deszcze .Bez przesady . Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:56 Ja tez nie myje czesto, ale czasem trzeba..... Pofroz brudnym autem nie jest fajna.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:15 Wszystko zalezy od tego, jakie szczotki sa w tej myjni.... Moga byc zrobione tak, zeby niszczyly przerazajacymi szpikulcami auto, blacharz i lakiernik juz sie ciesza na takie szczotki.... A tak na serio, to nie masz innych problemow w zyciu ? Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:24 Myjka na Orlenie we Wrocku, nie wiem, jakie szczotki. My myjemy auta na zwykłej myjni nie są porysowane. Kto pyta, nie błądzi:-) Problemy mnie nie lubią:-) Ostatnio to samo pytanie zadała mi koleżanka z pracy. Zapytała, dlaczego zawsze jestem uśmiechnięta i nigdy nie narzekam. Następnie zapytała, czy nie mam żadnych problemów. Miałam dziś poważny problem- zrozumieć instrukcję obsługi, ale jakoś dałam radę:-) Było byle jak przetłumaczone z języka angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:31 Dobrze ze wtedy kask założyłaś Na budowie w Tarnowie dawno dawno temu, podczas szkolnej wycieczki: - Bardzo ważne jest noszenia kasków. Znałam chłopca, który nie nosił kasku. Pewnego dnia spadła mu cegła na głowę i zabiła go na miejscu. Znałam też dziewczynkę, która chodziła w kasku i gdy spadła jej cegła na głowę, uśmiechnęła się i poszła dalej. - Ja ją znam. Mieszka w naszym bloku. Do tej pory chodzi w kasku i się uśmiecha. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:41 trypel napisał: > Dobrze ze wtedy kask założyłaś > > Na budowie w Tarnowie dawno dawno temu, podczas szkolnej wycieczki: > - Bardzo ważne jest noszenia kasków. Znałam chłopca, który nie nosił kasku. Pew > nego dnia spadła mu cegła na głowę i zabiła go na miejscu. Znałam też dziewczyn > kę, która chodziła w kasku i gdy spadła jej cegła na głowę, uśmiechnęła się i p > oszła dalej. > - Ja ją znam. Mieszka w naszym bloku. Do tej pory chodzi w kasku i się uśmiecha > . > A wiesz dowcipnisiu ,że mnie kiedyś kask uratował życie .Było to w Berlinie parę lat temu .Kask pękł ,a ja wylądowałem w pobliskim szpitalu wojskowym z wstrząśnięciem mózgu. Pani leutnant przez godzinę walczyła z moim wysokim ciśnieniem . Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 21:26 Twoje cisnienie bylo takie wysokie ze od niego pekl kask? Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Myjnia szczotkowa 19.06.22, 10:03 W 1945? A sąsiad konus z pokoju Ci zazdrości, że on pod Borodino w 1812 kasków nie miał... Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 20:31 wislok1 napisał: > Wszystko zalezy od tego, jakie szczotki sa w tej myjni.... > > Moga byc zrobione tak, zeby niszczyly przerazajacymi szpikulcami auto, blachar > z i lakiernik juz sie ciesza na takie szczotki.... > > A tak na serio, to nie masz innych problemow w zyciu ? Nie ma przymusu być w każdym wątku .Gdyby nie ona to wiało by tu nudą. I tak capi starzyzną 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 20:41 Miało być- a tak capi starzyzną. Pomyliłeś się Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 20:57 Nie rozumiem, po co wchodzisz w moje wątki, skoro ci nie odpowiadają toczone w nich rozmowy. Poboksować się? Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 21:00 xdanax napisała: > Nie rozumiem, po co wchodzisz w moje wątki, skoro ci nie odpowiadają toczone w > nich rozmowy. Poboksować się? Napiszę Ci to takie chlopięce amory 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 21:03 Bo to moje forum na którym jestem pod jednym nickem od kilkunastu lat. Wiec to raczej ty pchasz się gdzie cie nie chcą Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 22:15 Masz rację, ja tu jestem krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 22:34 trypel napisał: > Bo to moje forum na którym jestem pod jednym nickem od kilkunastu lat. Wiec to > raczej ty pchasz się gdzie cie nie chcą > Nie doczytałem .Wiesz co jest twoje? Parę wpisów .Możesz sobie je zabrać .Jaki ty jesteś żałosny ,mały chłopczyk .Choć przytulę 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 06:39 Oj, jak brzydko Danusiu...bardzo brzydko ☹ Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 07:16 Ten nick godny właściciela . Normalny facet by był przy żonie ,a nie zachowywał się jak gówniarz .Spać to nie może .Przychodząc na to forum nie wiedziałem ,że jest tylu tu żałosnych gnojków .Dobrego dnia XD .My wiemy swoje . Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 07:24 Wzajemnie, uważaj na siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 07:27 Niestety, ale jest tu dużo złośliwych chamów. Takie jest to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 07:35 To co? Już się stąd wynosisz? Żeby wrócić pod kolejnym nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 07:42 Na razie nie, bo są tu też życzliwi ludzie. Dlatego tu jestem, nie dla chamstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 07:49 Całe życie walczę z chamstwem i wulgaryzmami. Niestety coraz słabsza współpraca z rodzicami w tym zakresie. Kiedyś 5% dzieci używało wulgaryzmów, teraz 95%. Niestety polskie społeczeństwo schamiało. Przykre, lecz prawdziwe. Już dziewczynki z 1-2 klasy podstawówki przeklinają. Z chłopcami jeszcze gorzej. Byłam na Zielonej Szkole niedawno, z roku na rok jest coraz gorzej. Słownictwo dzieci- tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 12:48 Ciebie denerwuje chamstwo a mnie słodko pierdzące idiotki (niezależnie czy udają czy takie sa) Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 13:34 trypel napisał: > Ciebie denerwuje chamstwo a mnie słodko pierdzące idiotki (niezależnie czy udaj > ą czy takie sa) > A jak twoja żona jest dla ciebie ,która wczoraj nie dała ci dupy .Kim jest ? Słodka pierdząca idiotka ? Przestań nudzić na tym forum .Jest piękny dzień i daj jej spokój .XD jest ponad czasowa i nie dla ciebie do konwersacji .Dłużej jestem na forach GW i mam doświadczenie .A większość moich przyjaciół to kobiety .A to groźnia broń w walce z hejtem .Sobota odpocznij i przestań ją molestować .Jeśli masz jaja .Cześć . Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 16:02 Już ci powiedziałem co powienens dzisiaj zrobić stalkerze Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 06:36 O! Widzę że pan Sławko lubi małych chłopców tulić 😠 Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 20:50 Mój zawód wymaga uśmiechu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 21:03 Czasami ocieramy się o śmierć. Przed 19-tą jakiś młodzian wymusił pierwszeństwo. Nie zatrzymał się nawet wyjeżdżając spod podporządkowanej. W tym samym miejscu jakaś starsza kobieta dziś ok 13-tej wymusiła przed moim mężem pierwszeństwo dokładnie w tym samym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 21:32 xdanax napisała: > W tym samym miejscu jakaś starsza kobieta dziś ok 13-tej wymusiła przed moim mężem pierwszeństwo > dokładnie w tym samym miejscu. Powiedz mezowi zeby szybciej wymuszal pierwszenstwo bo znow jakas starsza kobieta wymusi pierwszenstwo przed nim. W tym samym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Tak się zapytam z ciekawości 20.06.22, 12:20 waga173 napisał: > xdanax napisała: > > Powiedz mezowi zeby szybciej wymuszal pierwszenstwo bo znow jakas starsza kobie > ta wymusi pierwszenstwo przed nim. W tym samym miejscu. Chyba chodzi jej o to, że jej mąż wymuszający pierwszeństwo jest mniej śmiercionośny (więc babka uprzedziwszy go zwiększyła dla innych zagrożenie) ;-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 21:56 Mam trochę farta .Bo we Francji wylądowałem na płycie drewnianej z drugiego piętra .Bóg czuwa .Przyjechaliśmy robić domki .Portugale poszli na przerwę .Ja biegałem z kaberolą by rozciągnać prąd .Oni rozebrali sztyce pod spodem ,pełno wytyków ,a ja jak Aladyn na dywanie .Slowak był przy mnie ruszałem palcami od nóg to krag nie przerwany .Ośmiu chłopa mnie znosiło do karetki z gór .Pani w karetce tylko nie śpij .Zrobili rezonans kręg nie przerwany .Dwa lata dochodziłem .Przyjechał cudotwórca i powciskał guziki od kręgosłupa .Zacząłem ruszać ręką .Na tomografii mam kości starego dziada . W życiu staram się ruszać i tego nie widać .Zapomniałem o bólu .Ruch to zdrowie.Można sobie pogadać o życiu ,problemach i prywatnie .Bez chamstwa i napinki. Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 22:17 Czuwają nad Tobą Anioły:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Tak się zapytam z ciekawości 17.06.22, 22:28 Zrobiliśmy razem show na tym forum jak zwykle .Ty jesteś inspiracją .Dobranoc słodkich snów . Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Tak się zapytam z ciekawości 18.06.22, 06:25 Nie trudno być showmanem po takich przeżyciach jak piszesz. Zapewne owe przypadki pozostawiły trwały ślad na zdrowiu. Szczególnie to wstrząśnienie mózgu daje bardzo często znać o sobie i wywołuje w tobie agresję z byle powodu. Przykre to i wypada współczuć, ale czy warto się tym chwalić? Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:28 Proponuje bezdotykową , a później dopucować ręcznie .U mnie 1km blisko i nowo otwarta .Zawsze miałem wątpliwości wobec nich. Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:50 Namówił ją dziś pracownik( na szczotkową). Chyba pierwszy raz na takiej była. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 20:58 To umyła .Gdy bywałem w Niemczech ostatnio przez covida bezdotykowe były zamknięte to bywałem na szczotkach .Jest taki ból bo przy aluminiowych felgach nie domyje trzeba chemii .Przy swoich mam zaślepki plastikowe imitacja chromu .Po chemii często musze je wymieniać . Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 22:51 To sprawdź śruby .Fajny jest odtluszczacz nie dziala agresywnie na alu. Do tego szczotka .Z klocków leci brud . www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwipk5DPrbX4AhWXBaIDHUtbAogYABAFGgJsZQ&ae=2&ohost=www.google.com&cid=CAASJeRoUrMtkB2m1zvAd-u0DKGa6VO0nRfp7w2FgIGsT8YDRKRWIMw&sig=AOD64_3vjIWO-S6D8Hv9BBlvvEUQrzYBtw&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwi3_InPrbX4AhX_AxAIHcanAZsQwg8oAHoECAEQDg&adurl= Biedrona .Śpij spokojne . Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Myjnia szczotkowa 17.06.22, 23:00 Ty jeszcze chcesz trypla przytulić, to ja wam zagram:-) www.youtube.com/watch?v=X4ly5kO3JdQ dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Myjnia szczotkowa 18.06.22, 06:41 Pisałam Ci Danusiu, że to śliski gość 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Myjnia szczotkowa 18.06.22, 07:51 Twoi nieprzyjaciele e-zybi usuń zolza670 usuń pixma59 usuń waga173 usuń kreinto usuń engine8 usuń trypel usuń Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Myjnia szczotkowa 18.06.22, 08:35 Bguslawko_1 warczy, ty szukasz zwady, choć deklarujesz "miłość" do bliźniego, co z was za ludzie. Nie każdy kto ma inne zdanie jest be... Jak chcecie się miziać to róbcie to poza forum. Wyrażanie swojego niezadowolenia z braku przychylności jest śmieszne i niepoważne. Załóżcie sobie prywatne forum, albo piszcie na priv, wasze wynaturzenia są naprawdę mało ciekawe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
absurdybezsensu Re: Myjnia szczotkowa 18.06.22, 23:41 Odnaleźli się w korcu maku. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Myjnia szczotkowa 19.06.22, 10:45 Jasne długo szukałem .Warto było 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
pirdziszewo-1 Re: Myjnia szczotkowa 10.07.22, 14:53 No patrz Aniu ,a ja cię nie znalazłem .Durak ze mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Myjnia szczotkowa 18.06.22, 09:13 Nigdy więcej nie wjeżdzaj do takiej myjni! Lakier masz porysowany na bank. Wystarczy popatrzec nań pod słonce po myciu. Tylko myjnia bezdotykowa i koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Myjnia szczotkowa 18.06.22, 10:16 Dzięki, muszę pogadać z córą, by tego nie robiła więcej, ma czarnego Leona z ładnym lakierem, bez zarysowań. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdybezsensu Re: Myjnia szczotkowa 18.06.22, 23:45 Sądzisz, że ona lubi jak ją tak bez przerwy kontrolujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pirdziszewo-1 Re: Myjnia szczotkowa 10.07.22, 14:57 Anka że ja Cię nie poznałem. Ale się ukryłaś . Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Myjnia szczotkowa 19.06.22, 01:36 Wg bolka jak raz pojechala to auto do malowania. Widac u nas maja lepsze szczotki bo mojego przez 20 lat nie porysowaly Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Myjnia szczotkowa 19.06.22, 10:14 A czy porysowane auto przestaje jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Myjnia szczotkowa 19.06.22, 18:49 Nie... Moje jezdzi i nie tylko porysowane ale poobijane przez wozki sklepowe i dalej jezdzi.. i nwet sie blyszczy jak umyte Odpowiedz Link Zgłoś