misiek13 20.06.22, 15:19 Dziękuję za oklaski biznes.interia.pl/gospodarka/news-beda-nizsze-ceny-paliw-na-wakacje-orlen-zapowiada-obnizke-o-,nId,6104604 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga173 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 15:31 "Dziękuję za oklaski" Klaskam poldupkami a mam sraczke co poteguje efekt dzwiekowy. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 15:47 Czyli łaskawie obniżą sztucznie zawyżoną marżę. Może zamiast oklasków będziesz jeszcze podziwiał ich genialny manewr biznesowy? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 20:44 Jak manewr się uda, to jeszcze przed samymi wyborami pewnie powtórzą. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 17:55 O to przyniósł skutek protest blokowania Orlenu.Dzięki ci Objatek. Odpowiedz Link Zgłoś
lesnik_oblesnik Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 21:05 Ale czym się tu podniecać? Że osoba z kryminalnymi zarzutami rzuca ochlap w postaci kilku groszy obniżki i prosty lud się cieszy? Niech lepiej powie dlaczego w PL najbardziej wzrosły ceny paliw w całej UE o 36%, o kilkanaście po więcej niż w kolejnym kraju? To jest dopiero strzyżenie misiaczkow i innych podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 21:11 Nick w pytę. A i co do meritum pełna racja. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 21:13 Zajebisty. To z tej książki Lato obleśnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 22:19 trypel napisał: > Zajebisty. > To z tej książki Lato obleśnych ludzi. > Lato obleśnych ludzi to my mamy tu na forum. Zaraz po Przedwiośniu niedrobionego Baryki (co nie bryka). A cały bajzel przez Muminki. Słowem (a nawet trzema) - 622 Upadki Bunga. Odpowiedz Link Zgłoś
lesnik_oblesnik Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 21.06.22, 11:00 Dziekuje kolegom za docenienie. Pierwszy post pod tym nickiem zamieściłem na ematce (trochę prowokacyjny, przyznaję) ale tam nie spotkałem się z takim uznaniem, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 21:49 W Polsce mamy cenę benzyny bez podatków na poziomie 108% średniej unijnej. Nigdy nie było tak drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 22:05 qqbek napisał: > Nick w pytę. > A i co do meritum pełna racja. > Niki się tu kocą na potęgę .Czy ma rację ta leży po środku .Jakby ludzie protestowali częściej ,było by lepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 22:13 bguslawko_1 napisał: > Niki się tu kocą na potęgę . Patrz pan, nicki też? Na całe szczęście mamy też chlubne wyjątki, które dla dobra ogółu pozostają w celibacie. > Czy ma rację ta leży po środku . Czyli jednak NŻ-tka po chlaniu wczoraj? Ostrzegałem, że wódka w niedzielę pachnie NŻ-ką w poniedziałek. > Jakby ludzie prot > estowali częściej ,było by lepiej . Protestowałeś, czy kacowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 22:02 lesnik_oblesnik napisał: > Ale czym się tu podniecać? Że osoba z kryminalnymi zarzutami rzuca ochlap w pos > taci kilku groszy obniżki i prosty lud się cieszy? Niech lepiej powie dlaczego > w PL najbardziej wzrosły ceny paliw w całej UE o 36%, o kilkanaście po więcej > niż w kolejnym kraju? To jest dopiero strzyżenie misiaczkow i innych podobnych. Ty i totalni powinni mieć zakaz tankowania na Orlenie .Przecież nie musisz tankować tańszej wachy .Jeśli ma zarzuty to je zgłoś 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
lesnik_oblesnik Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 21.06.22, 10:57 Od zgłaszania zarzutów jest prokuratura. Dlaczego tego jeszcze nie zrobiła? Pytanie oczywiście retoryczne. Dla misiaczka, pytanie retoryczne to takie, na które odpowiedź jest oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 22:16 Z bardziej wiarygodnego źródła: >>Prezes PKN Orlen Daniel Obajtek nie wykluczył w poniedziałek pewnych obniżek cen paliw na początku wakacji. Zastrzegł, że nie będą one znaczące, ale koncern postara się, żeby drożej na stacjach paliw nie było.<< Czyli trochę jak w kawale o rozdawaniu samochodów na placu czerwonym czy gdzie to tam było. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 20.06.22, 22:23 To jest tak podnosimy do 10 i obniżamy o dwa i wszyscy zadowoleni .Kiedyś włożyleś pistolet do wlewu paliwa i cyknęlo ci vollen .Teraz patrzysz by ci nie wybiło danej kwoty .A to błąd . Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 21.06.22, 09:02 Obsrajtek obiecał na wakacje tańsze paliwo, bo bedzie dolewał wiecej wody, no i juz chyba wyremontował swój pałac, więc marze mogą o 1% spaśc! Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 21.06.22, 10:52 Wszystko to pierdoły ,każdy jęczy ,stęka , a i tak tankuje ,zmienia samochody .Planuje podróże ,buduje się ,robi remonty i jęczy pod pisowskim butem .Na forach GW zwłaszcza na forum Kraj ,gdzie bylem stałym uczestnikiem to gadka szmatka trwała latami .A jak PIS rządził tak rządził .Nie ma w tym kraju opozycji ,cała reszta to do worka i po jednych pieniądzach .Nazimno będzie pamiętał .Była tam taka kobieta co wyróżniała się wrażliwością do dzieci ,do wojny .Była ponadczasowa ,jedyna młoda w tym towarzystwie emerytów i rencistów z różnych opcji politycznych .Mało kto ją doceniał ,tak samo jak tu XD co jest podobna do niej .Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 24.06.22, 09:09 Wg najnowszych danych na niebie i ziemi- Obsrajtek juz realizuje tansze paliwo- ale tylko dla swoich. Czyli jak przyjedziesz na stacje w habicie i masz koloratkę- dostaniesz o 1 zł taniej. Bedzie program lojalnosciowy PIS- ... tylko dla swoich! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 25.06.22, 09:46 No i co? Obsrajtek obiecał dla swoich tylko tańsze paliwo. Spieszcie sie kochac PIS- bo może odejść A tak na poważnie- to kurwa w jakim kraju my żyjemy.Kolejny zabieg dzielenia Polaków na swoich i gorszych. A ja i tak mam zasady- na Orlenie i Lotosie- nie tankuję! Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 25.06.22, 16:07 Będzie to paliwo tańsze? Jak ja mam jeździć na wycieczki z dziećmi ze szkoły? Za każdym razem droższa cena za km. Odpowiedz Link Zgłoś
misio3 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 18:08 Od poniedziałku paliwo na Orlenie będzie tańsze o 30-40 groszy. Serio. 150 litrów miesięcznie. Wystarczy mieć kartę. I co? Zatkało forumowych narzekaczy? 🤣 www.google.pl/amp/s/moto.pl/MotoPL/7,88389,28620407,orlen-od-poniedzialku-obniza-ceny-paliwa-nawet-o-40-groszy.amp Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 18:56 Taa. tylko że, podrożało o jedyne 2zł. (marża Orlenu wzrosła o....3000% z 2$ na baryłce do 60$) Odpowiedz Link Zgłoś
misio3 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 19:17 No taaaa. 2 lata temu paliwo było po 4zł a dziś po 8. Zamiast sie cieszyć że będzie taniej , można narzekać, powód sie zawsze znajdzie. Uciekam od narzekaczy bo tylko narzekać potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 19:24 Spokojnie Misiek na wszystkich forach jęczą kapują ,hejtują taki naród .Nie stresuj się . Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 20:17 To dobra wiadomość, Misiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 20:35 Dobra tylko musisz pobrać aplikację na telefon ,albo kartę ze stacji i ją zalogować .Miałem taką dawniej .Kiedyś przejeżdzałem całe Niemcy na jednym baku .Muzyka ,siusiu i gaz.Tankowałem w Polsce ,lekka przerwa i dalej w nocy w domu .Brakuje mi tego .Bezczynność mnie zabija .Jestem typem samotnika i ten pusty fotel po drugiej stronie kierowcy . Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 21:36 Ja nie narzekam, ja stwierdzam fakty. W samym jeżdżeniu tego nie odczuwam, bo po1. mam ekonomiczne auto, po 2. wrzucam paliwo w koszty. Co nie zmienia faktu,że przez taką, a nie inną cenę paliwa, drożeje absolutnie wszystko i nie stanieje na chwilę, tylko dlatego, że cena paliwa spadnie o 30-40 gr. dla "Kowalskiego". Firmy, które dostarczają towary,usługi nie będą miały taniej, więc tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 21:42 Ostatnio byłam w szoku, gdy zobaczyłam cenę soli. Ponad 100 procent poszła w górę. Nie wyobrażam sobie teraz przy takich cenach wychować 7 dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 21:52 Odkąd wymyślili zamrażarki dzieci już nie trzeba solić w beczkach jak kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 22:02 Mam KDR wiec będę miał 40 gr taniej - około 20 zł na tankowaniu taniej, marna to pociecha ale lepsze to niż nic Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 26.06.22, 22:51 Ta, będziesz mieć taniej. Zwłaszcza, że zdaje się od lipca VAT na paliwo wraca do normalnej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
misio3 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 27.06.22, 11:50 qqbek napisał: > Ta, będziesz mieć taniej. > Zwłaszcza, że zdaje się od lipca VAT na paliwo wraca do normalnej wartości. > Niższy VAT na paliwo został wydłużony do końca października. www.google.pl/amp/s/moto.pl/MotoPL/7,88389,28576402,tarcza-antyinflacyjna-na-paliwa-przedluzona-przez-ponad-4-miesiace.amp Odpowiedz Link Zgłoś
misio3 Re: Będzie tańsze paliwo na wakacje 27.06.22, 14:14 bywalec.hoteli napisał: > Mam KDR wiec będę miał 40 gr taniej - około 20 zł na tankowaniu taniej, marna t > o pociecha ale lepsze to niż nic Promocja nie obejmuje gazu LPG 😭 Odpowiedz Link Zgłoś