tisi123 30.06.22, 11:40 Samochód się zbiesił i nie chce jeździć na prądzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: Po pół roku w końcu czas odpalić silnik.... 30.06.22, 11:56 bo to pewnie prad nieekologiczny z wygla ja bym chyba mogl w koncu zmienic opony i przy okazji zrobie przeglad i nowe wycieraczki na przednia szybe. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Po pół roku w końcu czas odpalić silnik.... 30.06.22, 14:31 marekggg napisał: > bo to pewnie prad nieekologiczny z wygla > > ja bym chyba mogl w koncu zmienic opony i przy okazji zrobie przeglad i nowe wy > cieraczki na przednia szybe. Wymienić opony, a co to takiego? A wycieraczki to ostatnio przed Wielkanocą wymieniłem, bo pod marketem stał gość z "doskonałymi, polskimi wycieraczkami Oximo - okazja!". Cena jak za budżetowego Bosch-a, albo lepsze MotGum, a gówno straszne. Z dotychczasowych obserwacji. Bosch - cienko zbierają, ale nie piszczą. Motgum - dobrze zbierają, ale potrafią przy mniejszym deszczu piszczeć, do tego szybko się zużywają. Oximo - prawie nie zbierają, piszczą i "skaczą" po szybie. Raz w Tesco, na szybko, jeszcze do E36, kupiłem tanie wycieraczki bo Bosch-a akurat nie było "mojego" rozmiaru, a jechałem w trasę. No to te Oximo zbierają dokładnie tak, jak najtańszy szajs z marketu. Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Po pół roku w końcu czas odpalić silnik.... 30.06.22, 14:58 qqbek napisał: > Z dotychczasowych obserwacji. Miałem chyba wszystkie po kilka razy i tylko Champion nie dosyć, że idealnie zbierały, nie skakały to po roku i 60tys. km. nadal zachowywały się jak w dniu zakupu. Z tym, że to było w czasach zwykłych wycieraczek. Nie wiem jak te nowe, płaskie. Wtedy to było nieporozumienie od każdego producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Po pół roku w końcu czas odpalić silnik.... 30.06.22, 16:40 mam jeszcze zalozone zimowki, od kwietnia nie mialem czasu zeby je zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Po pół roku w końcu czas odpalić silnik.... 30.06.22, 16:47 marekggg napisał: > mam jeszcze zalozone zimowki, od kwietnia nie mialem czasu zeby je zmienic Ja wymieniałem w połowie czerwca. Nie wiedziałem, że są jeszcze większe asy ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Po pół roku w końcu czas odpalić silnik.... 30.06.22, 21:25 marekggg napisał: > mam jeszcze zalozone zimowki, od kwietnia nie mialem czasu zeby je zmienic Ja swoje gumy założyłem w piździerniku i zmieniać nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Po pół roku w końcu czas odpalić silnik.... 01.07.22, 00:56 qqbek napisał: > Ja swoje gumy założyłem w piździerniku i zmieniać nie zamierzam. > Jak się bujasz koło komina, to nie ma potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Po pół roku w końcu czas odpalić silnik.... 01.07.22, 09:13 Daj mu ruski prund- na tym pojedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Po pół roku w końcu czas odpalić silnik.... 01.07.22, 09:21 Mam w garażu/rok 2010/ Mazdę 323 1,7 td w dieslu - i piękny srebrno-złoty metalik -ma przejechane 358 tys km i 15 lat-ale stoi juz 4 lata nietknięta . Obok 2 inne dobre wózki. czas sprzedać Mazdę-przyszedł kupiec dostał kluczyki i odpalił wózek za 1-szym razem. Sprzedałem za butelkę 0,7 l dobrej wódki. 5 lat jeżdził nia jeszcze ! U mnie nigdy nie była naprawiana! Odpowiedz Link Zgłoś
tisi123 Re: Po pół roku w końcu czas odpalić silnik.... 01.07.22, 14:48 Teść miał w 1997 Mazdę 626D. Ja dwa lata temu służbową 6 2.5 benzyna. Nie da się tych samochodów porównać. Ta z 1997 była niezniszczalna. Ta dzisiejsza sprawiała wrażenie, jakby ją zrobili z opakowań po meblach z IKEI. Odpowiedz Link Zgłoś