Dodaj do ulubionych

OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci?

13.07.22, 22:35
Ojciec ma problemy neurologiczne. Przez to bardzo złe sypia, dni tez niełatwe. Zwłaszcza dla matki. Przebadany, wszystko ok, musi z tym żyć, nie ma lekarstwa na to. Lekarz ostatnio nieoficjalnie polecił olejek. Nie mamy doświadczeń. Na co to pomaga? Jakiś konkretny? Na co patrzeć?
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 13.07.22, 22:50
      no wszystko OK to chyba nie jest, skoro ma problemy. ale co to oznacza problemy neurologiczne? bo to zbyt ogolnikowe
      • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 13.07.22, 22:54
        Neuropatyczne bóle fantomowe.
        Stop.
        Niezależnie od temperatury na zewnątrz czuje jakby stopy były w zamrażarce. I jest coraz gorzej.
        • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 13.07.22, 22:55
          Stóp.
          • marekggg Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 00:03
            znam. olejki - nieolejki, nie mam pojecia. to sa prblemy z zakonczeniami nerwow. przyczyn moze byc pare, nie bede sie rozpisywal. ja zmierzam w tym samym kierunku. poszukam co mi kiedys doradzil kolega i niedawno lekarz.
            z genetyka nic nie mozna zrobic a jedynie na co mozna bylo miec wplyw, to tryb zycia. ale juz za pozno.
          • marekggg Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 01:00
            chyba jednak sprobojcie ten olejek i cos na zasniecvie, bo to co mi powiedzieli to w sumie tlko w pierwszej poczatkowej fazie. przykro mi.
            • waga173 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 01:44
              Z tymi nerwobolami to nie zarty. Znalem kiedys goscia, starej daty jegomosc, co go bez przerwy bolaly zeby. Tylko ze juz ani jednego nie mial.
    • waga173 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 13.07.22, 23:01
      Ach jak przyjemnie kolysac sie wsrod fal i olejek lej przez lejek, to cytaty z Zapomnianej melodii.
      Przepraszam ze se robie jaja, godzina zalozenia watku cos jakby tlumaczyla, ale daj wiecej danych zwlaszcza o tych problemach neurologicznych. W stopach jak u mnie? W twarzy jak u mojego dziadka?
      • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 13.07.22, 23:04
        W stopach Waga. Matka już nie może wytrzynac. Ojciec praktycznie nie spi tylko chodzi i klnie bo nie może.
        Wszystko ok, zdrowy jak kon, położony do szpitala i przebadany od a do z. Uczciwie jak to po znajomości.
        Podobno olejek pozwoli spać lepiej
        • waga173 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 13.07.22, 23:28
          Pieprzony komputer. Jak pisalem to wygladalo ze moj wpis jest pierwsza odpowiedzia, a teraz pare minut pozniej jest bodajze szosta. U mnie problem jeszcze sie tak daleko nie rozwinal, ale jedna stara znachorka, kobita madrzejsza od niejednego doktora, powiedziala mi zebym zamrozil butelke wody i nia turlal po podlodze bosa stopa. Pamietaj, to rada znachorki a nie moja, mam nadzieje ze pomoze, z pewnoscia nie zaszkodzi. Ta kobita ma "dar" bo kiedys zdychajacego psa tak wziela dlonmi za glowe i trzymala az pies wstal i zaczal biegac. A rece miala gorace jak zelazko. Ja od kiedy turlam zamrozonymi butelkami po podlodze, spie spokojnie. Najlepszego zycze. Doktorzy w takie rzeczy nie wierza, przepisuja srodek przeciwbolowy pigulke albo jakis olejek.
          • gzesiolek Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 00:24
            A ważna jaką butelka i czy najpierw opróżniamy z oryginalnej zawartości? Zwłaszcza zmrożone?
            • waga173 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 00:56
              Po Jack Daniels, pelna czy prozna, nie da sie turlac bo jest kwadratowa, a zem probowal:)
          • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 08:50
            Chodził na krioterapię
            Zero poprawy.
            Niestety mój ojciec jest najgorszym typem pacjenta bo on wie lepiej to raz a dwa on się nie może UZALEZNIC.
            taka u niego rodzinna klatwa - oni wola umrzeć wcześniej niż zyc dłużej ale UZALEZNIENI od leków.
            Dlatego mama mu będzie podawać to w ukryciu i bez informowania. Bo przecież by został narkomanem...
        • qqbek Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 00:32
          trypel napisał:

> W stopach Waga. Matka już nie może wytrzynac. Ojciec praktycznie nie spi tylko
          > chodzi i klnie bo nie może.
          > Wszystko ok, zdrowy jak kon, położony do szpitala i przebadany od a do z. Uczci
          > wie jak to po znajomości.
          > Podobno olejek pozwoli spać lepiej

Pozwoli, ale cały rynek zepchnięto w Polsce do "suplementów diety", więc zanim coś kupisz, to sprawdź dostawcę z 10 razy. Porąbane to, bo ponoć, w przeciwieństwie do 90% tych suplementów, coś daje.
          A jak mam być zupełnie szczery... szukałbym czegoś nie tylko z CBD, ale i z leczniczym THC, gdybym dla kogoś z rodziny szukał... ale to nie dość, że mocno nielegalne w PL, to jeszcze te wszystkie babcie od "marihuanen w strzykawkach" mają od tego szczytowanie jeszcze przed spowiedzią...
        • duze_a_male_d_duze_m Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 05:22
          Można spróbować, na niektórych lepiej działają żelki z cbd. Ale chyba lepiej udać się do psychiatry, żeby przepisał coś na receptę na spanie. Jest duży wachlarz sprawdzonych, bezpiecznych i nie uzależniających leków. Na pewno da się coś dobrać.
          • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 08:47
            Chodzi o to ze budzi się z bólu a nie ze nie chce mu się spać. Sam środek nasenny nic nie pomaga
    • bigzaganiacz Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 13.07.22, 23:30
      Ja stosuje rso i susz wiec w cbd mam malo doswiadczenia wrecz zerowe

Ale
      youtu.be/1RyONf-ZZ5Y
      Green out , przez chwile sie przebil , powyzej wini testuje , tyle ze nie kropelki ale na start z 1/3 butelki powinno byc ok, nie odleci ani nie przedawkuje bo nie ma czego tak naprawde

Z takich typowo olejkow to popatrz ,kombinat konopny , stoja za tym wlasciwi ludzie wiec przypuszczam co sie da z takiej zwyklej siewki wyciagnac to wyciagneli
      • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 08:47
        Dzięki
        Sprawdzę ten kombinat
        • bigimax4 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 11:49
          Tylko wiesz zalecana dawka x10 ,bo inaczej moze nic z tego nie byc
    • jeepster Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 13.07.22, 23:51
      Jeśli chodzi ci o takie coś jak na zdjęciu, to moja żona to używa od czasu do czasu. Też na spanie. Ale ona nie ma jakichś specjalnych bólów, tylko ma problemy z zasypianiem. W Kanadzie można dostać bez problemów, ale wysyłka poza kraj nie wchodzi w rachubę.
      • klemens1 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 08:44
        Takie placebo to i u nas jest prawie na każdym rogu.
        • jeepster Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 17:46
          Good for you...
    • oixio Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 12:50
      Warto spróbować u specjalistów medycyny chińskiej.
      Diagnoza choroby z wywiadu, języka i pulsu.
      Zestawy indywidualnie przygotowanych ziół.
      Najtaniej w Czeskim Cieszynie - ale trzeba znać minimalnie czeski język ...
    • hukers Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 14.07.22, 13:06
      Słyszałem z drugiej ręki, ze dobre można kupić w Holandii, w Polsce raczej trudno.
    • klemens1 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 02.08.22, 12:24
      pojechało trollem bardziej niż ruską onucą w komentarzach pod artykułami o Ukrainie
      • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 02.08.22, 14:30
        A tak przy okazji
        Olejek kupiony.
        Dawka zwiększona (nie 2 ale 6-8 kropli na noc).
        I już bym myślał że placebo ale ojciec nie wie co dostaje a mama mówi że noce są duże lepsze. Nie wyje. Budzi się rzadziej.
        Może to jednak działa. Dzięki wszystkim. Za wszystkie rady.
        • klemens1 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 02.08.22, 14:40
          Ja pisałem o placebo, ale w kontekście, że nie ma po tym fazy - no i wszelkie zaburzenia snu i nie tylko jednak THC leczy najlepiej.
          • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 02.08.22, 14:51
            Napisałem że sam bym to uznał za placebo ale chyba działa. Na bóle neurologiczne a one powodowały bezsenność
            • klemens1 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 02.08.22, 15:43
              W tym przypadku działa - jak najbardziej.
    • bolo2002 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 11.08.22, 11:45
      Nie jestem lekarzem-ale medycyny naturalnej liznąłem. Jeżeli sa problemy strocto neurologiczne to radzę zrobis to, co sie wtedy robi-czyli pójśc do 2-ch albo i 3-ch lekarzy-najlepiej prywatnie a nie z NFZ-tu/ wtedy inaczej Cię obsługuja!/. I porównac diagnozy i podjąc decyzję-co robić! i jakie leczenie. Jeżeli sa to jednak problemy bardziej psychiczne lub psychologiczne- to zupełnie inny lekarz. Ale powiem tak- a moze coś zupełnie innego. Otóz moja zona tez miała problemy ze snem. A , ze generalnie bolał ja jeden ze stawów ręki- to kupiła cobie specjalna branzoletkę przeciwbólową za cała 45 zł. I okazało się, ze po załozeniu na bolacy staw- zaczęła normalnie sypiać!
      Jak trzeba-moge podać firmę.Powodzenia
    • galtomone Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 11.08.22, 11:47
      Z olejkami nie mam, mojemu ponad 80 letniemu Ojcu THC czasem pomaga ;-)
    • kreinto Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 12.08.22, 21:11
      trypel napisał:

> Jakiś konkretny?
      Żadnego CBD tylko od razu THC. Jeden skręt i cztery dni będzie jak nowo narodzony. 😉
    • agios_pneumatos Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 17.10.22, 11:42
      Olejek CBD jak najbardziej. Moze dostac recepte bez problemu.

Oprocz tego vilcacora i pokrewne specyfiki bezposrednio z Peru i Brazylii. Im bardziej niedopuszczone w US i UE tym lepiej.

Ojcu wydluzylem zycie o kilka lat przy nowotworze. Zaplacilismy horrendalne clo przy paczkach wysylanych z LA, ale warto.
    • xdanax Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 17.10.22, 12:25
      Polecam olejek lawendowy, kilka kropli na poduszkę przed snem.
      • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 17.10.22, 12:55
        Nie słyszałem żeby lawenda pomagała na problemy neurologiczne. Możesz pokazać jakieś badania na ten temat?
        • xxdanaxx Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 17.10.22, 13:13
          Chodziło mi o działanie uspokajające i nasenne. Zalecony przez lekarza na dobry i spokojny sen. Pomógł bliskiej mi osobie.
          • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 17.10.22, 14:06
            Czyli coś kompletnie niezwiązanego z tematem.
            Aha
            • xxdanaxx Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 17.10.22, 14:13
              Pisałeś, że Twój Tato źle sypia. Mnie kiedyś na silny ból głowy pomógł persen, bo koleżanka miała tylko taka tabletkę w pracy. Niemniej przepraszam, że tu raczylam sie wypowiedzieć nie na temat.
    • bialyhenio Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 17.10.22, 19:47
      nie
    • bruner4 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 08.01.23, 21:52
      Jeśli silny ból neuralgiczny to niestety silne środki przeciwbólowe- narkotyczne- opioidy. Np. oxydolor. Ale może się uzależnić, jak będzie za dużo brał.
      • bialyhenio Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 21.01.23, 00:12
        co ty?
        • bruner4 Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 21.01.23, 11:36
          Tak to niestety w praktyce wygląda- widziałem. Ale zależy jaki ten ból- jak silny, jeśli go można zatrzymać łagodniejszymi środkami to dobrze- trzeba je stosować.
    • jeepwdyzlu Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 21.03.23, 15:01
      Trypel... Kriokomora. Cuda robi. Jak nie pomoże to hipnoza. Poważnie.
      Zdrówka.
      • trypel Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 21.03.23, 15:42
        Nie znasz mojego ojca.
        Do kriokomory wysłaliśmy go pare late temu.
        Matks mu awanturę zrobiła bo wychodził po minucie bo tam zimno :D

Olejek pomaga wiec go na razie odstawił bo "się uzaleznil"
        Faceci kolo 80 mają w dużym procencie zryty beret
    • grzegorz.juncewicz Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 23.07.23, 13:35
      Olejki same w sobie nie leczą raka! Jeśli ktoś tak mówi to odrazu omijałbym człowieka i produkt. CBD, CBG czy ogólnie kannabinoidy wpływają na układ nerwowy, przez co mogą wykazywać działanie poprawiające pracę neuronów a przy stosowaniu tradycyjnej, konwencjonalnej metody leczenia nowotworów, mogą przez to poprawiać jej efektywność. Tym samym CBD czy CBG, przy stosowaniu tradycyjnego leczenia może zwiększyć siłę farmakoterapii i przyczynić się lepszych efektów terapeutycznych.

Polecałbym tutaj też olejki o większym stężeniu 30% (3000mg w 10 ml) i przyjmowane w większych dawkach. Oczywiście tylko olejki FULL SPECTRUM - o pełnym spektrum kannabinowidów, które zawierają więcej niż jeden składnik.

Przykładowo:
      ncmedica.pl/olejek-cbg30-p-17.html
      • dodekanezowiec Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 23.07.23, 14:24
        Wyspamierdalaj. Jak w ogóle śmiesz pisać w wątku założonym przez Szanowanego Forumowicza zaginionego na forum.
      • tbernard Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 23.07.23, 15:40
        A co myślisz o tych olejkach jako dodatek do oleju napędowego? Powinno poprawić jakość pracy silnika?
        • dodekanezowiec Re: OT olejek cbd, ktoś stosował? Poleci? 23.07.23, 17:16
          Spamer nic nie myśli. Platna qrev. Gdyby na niego goovno z szamba ktoś wylał za pieniądze to by powiedział że deszcz pada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka