bywalec.hoteli 27.10.22, 19:23 Znajdzie się coś obecnie na rynku do 60k, żeby było nowe i nie było to supermini? Minimum klasa B. Nie musi mieć wodotrysków, choć automat skrzynia miłe widziana. Oraz turbobenzynka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_w_studni Re: Nowe autko za sześć dych? 27.10.22, 19:56 www.otomoto.pl/osobowe/nowe/seg-city-car?search%5Bfilter_enum_fuel_type%5D=petrol&search%5Bfilter_float_price%3Ato%5D=60000&search%5Border%5D=filter_float_price%3Adesc Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Nowe autko za sześć dych? 27.10.22, 21:00 dziękuję. coś mało w tym zestawieniu. a poza otomoto? Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Nowe autko za sześć dych? 31.10.22, 08:53 Dopisz do tych 60tys + 5tys. w otoszroto i wyskoczy ci ponad 100 pozycji, a nie 8 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Nowe autko za sześć dych? 31.10.22, 10:59 bywalec.hoteli napisał: > dziękuję. coś mało w tym zestawieniu. a poza otomoto? Uznałeś, że na innych portalach ogłoszeniowych jakoś magicznie ceny nówek będą niższe? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Nowe autko za sześć dych? 31.10.22, 11:17 chodzi mi o ceny w salonach Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Nowe autko za sześć dych? 31.10.22, 13:17 Ale wiesz, że na otomoto wystawiają się też salony? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Nowe autko za sześć dych? 31.10.22, 13:27 wiem, ale chodzi mi o ofertę do zamowienia Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Nowe autko za sześć dych? 31.10.22, 13:47 To najlepiej idź do salonu i rozmawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Nowe autko za sześć dych? 31.10.22, 17:09 Zwykle ceny na otomoto są między katalogiem a tym co ostatecznie można uzyskać... Ale generalnie ze względu na braki polityka rabatowa została mocno naruszona... No i po cenach z otomoto możesz poznać co można w pobliżu uzyskać, a później odwiedzasz salony w pobliżu szukając lepszej oferty... Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Nowe autko za sześć dych? 31.10.22, 14:29 bywalec.hoteli napisał: > chodzi mi o ceny w salonach Stąd podali ci w filtrze "nowe". Salony się tam ogłaszają - sam tak kupiłem dawno temu obecnego superba. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Nowe autko za sześć dych? 27.10.22, 20:48 Szynki rzut oka na otomoto co stoi i dealerów: dacia sandero, fiat Panda, Renault Clio mitsubishi spacestar. Ale nie patrzyłem szczegółowo jak z wyposażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Nowe autko za sześć dych? 28.10.22, 10:16 O jakieś 4lata za późno... Z automatem do ok 60tys to było chyba tylko Mitsu SpaceStar, ew. jakieś Picanto/i10/Up... Ale ciężko w tej cenie o turbo... Jak z turbo to raczej bez automatu... Poszukałbym jeszcze może Fiesty golasa 1.0T... może będzie coś z automatem, ale raczej za 70-80tys. Zresztą Fabia i inne takie to też będzie bliżej 80... Większy wybór jak jednak zluzujesz z wymaganiami automat/turbo... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Nowe autko za sześć dych? 28.10.22, 10:17 Albo z wymaganiem ze nowy ma być Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Nowe autko za sześć dych? 28.10.22, 10:43 "turbo" zawsze mozna dokleic na tylnej/przedniej szybie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Nowe autko za sześć dych? 29.10.22, 17:23 Do 60 tyś zeta za wozideło?-To przeciez nie ma sensu żadnego. Jak chcesz miec nówkę- to kup sobie Dacię Sandero Stepway 90 Km benzyna - gdzies około tyle kosztuje. masz 5 lat gwarancji i jezdzisz w miarę wygodnie, a że to Dacia-Nieudacja to trzeba to przyjąc i jezdzić i tyle! Są 2 wózki w podobnej cenie segmentu B-nieżle wyposażone i z 5 lub 7 letnia gwarancją. To odpowiednio Hyundai i20 i Kia Rio. Jeżdziłem tym i zupełnie poprawnie zrobione i dobre jakościowo. Ja zamiast Dacji- Nieudacji wybrałbym Kia Rio - 100 KM silnik T-GDI. Trzeba to sprawdzic, ale w tej cenie to chyba silnik 84 KM.? Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Nowe autko za sześć dych? 23.01.23, 09:54 Do 60 k to absolutnie nie. Do 90k juz tak a w zasadzie od 100k sie zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Nowe autko za sześć dych? 23.01.23, 10:05 Podpowiadam, co ja bym kupił dziś : Kia Stonic na wyprzedarzy modelu 2022. Ceny - 74900 z a 84KM, 77900 za 100 KM i silnik T-GDI/ nowoczesny!/, i 80900 za 120 KM i MHEV czyli hybryda. Lepszej oferty na polskim rynku nie znam i masz 7 lat gwarancji i chyba 150 tys km? Najlepszy kolor- zółty- ten bez dopłaty! Nowoczesny wózek juz w wersji M nasz wszystko w wyposażeniu podstawowe-co potrzeba. Gdy bedę musiał -ze względu na ceny diesla- mojego starego wymienić- kupię własnie Stonica. Odpowiedz Link Zgłoś
misio3 Re: Nowe autko za sześć dych? 23.01.23, 15:42 Dziś nowe Polo kosztuje 90 tysięcy....z łezką w oku wspominam czasy gdy kilkanaście lat temu znajoma kupiła nową Fabię z salonu za 30 tysięcy zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna13 Re: Nowe autko za sześć dych? 23.01.23, 18:58 misio3 napisał: > Dziś nowe Polo kosztuje 90 tysięcy....z łezką w oku wspominam czasy gdy kilkana > ście lat temu znajoma kupiła nową Fabię z salonu za 30 tysięcy zł. Kilkanaście to znaczy ile? 15 -17 lat temu? Czyli w roku 2006? Weź przeciętne wynagrodzenie z roku 2023 prognoza to ok. 6,9 tys. oraz to z 2006 ok. 2,5 tys. oraz podstawowe wyposażenie, osiągi, poziom bezpieczeństwa fabii z tego rocznika i polo z rocznika 2023 i sobie porównaj te dane. A jak Ci nie pasuje przeciętne wynagrodzenie to popatrz na minimalne wynagrodzenie: w roku 2006 było to 899,10 (33 za fabię) a w 2023 wynosi 3490,0 (26 za polo). Samochody relatywnie tanieją. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nowe autko za sześć dych? 23.01.23, 20:29 Nowa Fabia za 30 to z 20 lat temu raczej. A tu ciekawostka... www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/volkswagen-polo-nowy-model-za-44-490-zl/mxnz6q8 autokatalog.pl/blog/2022/volkswagen-polo-2023-cena-i-wyposazenie Teksty z 2017 i końca 22... I paczaj misiu, do czygo te nierządy PiSu doprowadziły w parę lat... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nowe autko za sześć dych? 28.02.23, 07:39 Samochody tanieją .Jak nawet używki.poszly w górę .Nie mówię już o częściach ,obsłudze i ubezpieczeniu .Ale to wina pisiorów . Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Nowe autko za sześć dych? 28.02.23, 18:32 Tanieja w bujnej wyobrazni..... Jest coraz drozej Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nowe autko za sześć dych? 01.03.23, 04:02 Trzeba mieć. te wyobraźnię . Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 01:02 Wez Ty sie przeprowadz tutaj... U nas jak zwykle za 60k naszych dutkow mozna kupic calkiem niezle autko. Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 17:08 engine8t napisał: > Wez Ty sie przeprowadz tutaj... > U nas jak zwykle za 60k naszych dutkow mozna kupic calkiem niezle autko. Spalinówki benzynowe dobrze się miewają? U na unia morduje motoryzacje swoimi eko normami … u Was nie ma takich norm? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 18:08 Co znaczy czy sie dobrze miewaja? Chyba jak zawsze i jak zwykle. Coraz czesciej slyszy sie ze jak energia idzi w gore to "paliwo" do EV zaczynaj byc tak samo drogie. W Kaliforni sa najbardziej wysrubowane "normy" na czystosc spalania a wiec i na paliwo. Dlatego nam 2x w roku ceny paliw leca w gore jak sie rafinerie przestawiaja na letnie i zimowe paliwa - cokolwiek to by mialo znaczyc. Ale to jeszcze snu z oczu nie spedza i nie slychac panki ze to nam auta benzynowe zabiora... no bo najpierw chyba musz zabrac colty i glocki. Popwli kazdy producent zaczyna produkowac hybrydy w kazdym modelu a wiec pwolli sie to jakos tam ustawi Ale jak na razie to America is still a good place to live (If you have money of course:) ) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nowe autko za sześć dych? 01.03.23, 04:03 Tipo z czterodrzwiowym nadwoziem, 100-konnym silnikiem 1.0 T3 Turbo. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nowe autko za sześć dych? 01.03.23, 08:28 taniarada napisał: > Tipo z czterodrzwiowym nadwoziem, 100-konnym silnikiem 1.0 T3 Turbo. A ile konkretnie kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Nowe autko za sześć dych? 22.03.23, 08:41 Od 68k z dostępnych aut na stronie fiata... Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 09:04 Nie ma za tyle nówki-bo Dacii- nieudacji nie polecam. Dołóz 10 tys i masz nową Corsę/ 75 KM/ I tym da sie jezdzic i jest wygodne. Ewentualnie Kia Rio-84 KM/ - ostatnie sztuki! Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 11:07 bolo2002 napisał: > Nie ma za tyle nówki-bo Dacii- nieudacji nie polecam. Dołóz 10 tys i masz nową > Corsę/ 75 KM/ I tym da sie jezdzic i jest wygodne. Ewentualnie Kia Rio-84 KM/ > - ostatnie sztuki! Jak! Zwykle! Bo! Lo! Rapuje! Wykrzykuje! Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 09:11 www.otomoto.pl/oferta/mitsubishi-space-star-1-2-invite-sda-stacja-multimedialna-sda-ID6EWuoY.html Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 09:54 Ewentualnie jeszcze taki model, w mniejszych piniędzach. Co prawda używka, ale myślę, że się obroni na dzielni. www.otomoto.pl/oferta/maserati-quattroporte-maseratti-quatroporte-v8-executive-gt-ID6Fhhfc.html#gallery-open Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 10:27 Po przebiegu można by podejrzewać, że to superokazja. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 16:13 A może jednak używka ale salon Polska, znikomy przebieg, zakładam, że jeszcze na gwarancji i ...hybryda :) www.olx.pl/d/oferta/suzuki-swift-1-2-hybryd-CID5-IDT7HHJ.html Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 16:44 Z tą "hybrydowością" tego Swifta to taki chwyt reklamowy bardziej. Sąsiad ma Vitarę z tym samym napędem i to bardzo "mild" hybryda jest... tzn. instalacja pracuje z napięciem 12V ze wzmocnionego trochę zwykłego akumulatora. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 16:49 Tero dużo tych majld-hajbryduf przy czym suzuki i tak mało pali, poza tym bezproblemowe auto zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 18:52 Nie o to chodzi DOBRY link tiny.pl/wk7wx BARDZO porownywalne autka Cena juz nie No, cudow nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 18:31 Stan techniczny: Nieuszkodzony W DE jest o wiele drozej, okolo 75 000 pln Przy O WIELE WIEKSZYM przebiegu www.autoscout24.de/lst/suzuki/swift/ft_elektro%2Fbenzin?fregfrom=2021&fregto=2021&sort=standard&desc=0&cy=D%2CA%2CB%2CE%2CF%2CI%2CL%2CNL&atype=C&ustate=N%2CU&damaged_listing=exclude&fuel=2&powertype=kw&ocs_listing=include&size=20&fc=0&cq_src=google_ads&cq_cmp=16539909017&cq_term=&cq_plac=&cq_net=g&cq_plt=gp&gclid=Cj0KCQiA3eGfBhCeARIsACpJNU-CFD3aMHBRmjHtFKYlEbR-SIpWRYtH009vOAjbwsiNxBOrgFB5DEoaAvKYEALw_wcB&search_id=6um3i5su4o No, ale jak ktos chce kupowac auto obecnie nie uszkodzone, jego wola Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 19:06 Weź "małą" poprawkę. Po 1. może być lepiej doposażony (i zazwyczaj na zachodzie tak jest), po 2. od tej ceny , "zdejmij" ok 10%. Tyle zazwyczaj udaje się urwać przy kupnie auta na zachodzie. Oczywiście, przy obecnym kryzysie z dostępnością nowych, może być inaczej.Jednak zazwyczaj, minimum tyle urywałem z ceny, obojętnie, czy auto było za 1000e czy 10000e. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 19:16 W zyciu nie urwiesz teraz 10% z ceny auta na Zachodzie, zapomnij... Sa korzystne oferty, trzeba dobre kilka godzin siedziec w internetach, tak kupilem Megane... Ale ceny nie sa do negocjacji.... Da sie potem negocjowac i np. dostalem nowe opony w tej samej cenie,,,, Jak klient jest bardzo zainteresowany, ale jescze wahajacy sie, to handlarz moze taki bonus dorzucic... Jest w 3 d.py ofert sprzedazy nowych aut z terminem odbioru za kilka miesiecy.... I ludzie sie na to zapisuja.... Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 20:06 Wisłok, a ile dałeś za Megankie? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 20:37 PS: Sprawdz, ile kosztuje w mobile.de Megane z 2021, z przebiegiem 50 000 km Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Nowe autko za sześć dych? 24.02.23, 19:20 No, jak auto jest gole, to trudno go kupic...... Bez jaj.... 60 kawalkow to jest sporo kasy jak za golca.... Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Nowe autko za sześć dych? 25.02.23, 06:59 Wiesz taki "golec" z 2021 roku, może nie mieć tempomatu, klimę zwykłą, a nie klimatronik, jednak (jak dla mnie) takie wyposażenie, tym bardziej w aucie miejskim) jest zdecydowanie wystarczające. A do zbicia 10% - zapomnij? No nie wiem, moi znajomi, którzy prowadzą komis w Polsce od ponad 25 lat, czasami przy mnie negocjują przez telefon z handlarzami z Niemiec, czy ostatnio częściej z Luksemburga i słyszę, jaka jest cena wyjściowa, a za ile ostatecznie kupują. Na nowe, rozumiem, że nie chcą dawać rabatów, bo tych aut, najzwyczajniej nie ma ale używek, nadal jest w uj. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nowe autko za sześć dych? 25.02.23, 07:15 Ceny używanych aut poszły w górę .By kupić dobre auto trzeba trochę mieć rozeznania i kogoś znajomego co to prowadzi .Kupić nie sztuka bo jest tego .Pozdrówka nie chciałem by ten wątek zniknął Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Nowe autko za sześć dych? 25.02.23, 17:18 taniarada napisał: > Ceny używanych aut poszły w górę .By kupić dobre auto trzeba trochę mieć rozezn > ania i kogoś znajomego co to prowadzi .Kupić nie sztuka bo jest tego .Pozdrów > ka nie chciałem by ten wątek zniknął Ceny uzywanych aut poszly mocno w gore w DE, bo brakuje nowych aut... Ktos znajomy bedacy w temacie na pewno sie przyda... Generalnie glowny problem to fakt, ze do PL trafiaja w duzej czesci auta z przekreconymi licznikami, po wypadkach... Ale za to sa potem tanie w PL Dobre auto sie sprzeda dobrze w DE, wiec nie ma sensu go eksportowac za granice, np. do PL... Chyba, ze ktos z PL jest zainteresowany kupnem faktycznie dobrego auta w DE Da sie kupic, ale w cenie auta w DE, plus koszt sprowadzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Nowe autko za sześć dych? 25.02.23, 16:58 Ci znajomi kupuja od firmy w DE sami prowadzac firme w PL.... TO jest inna bajka.... To sa rozliczenia miedzy firmami Co innego jak kupujesz jako klient prywatny w firmie w DE Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Nowe autko za sześć dych? 25.02.23, 17:29 Ja juz o tym pisalem, ze sprzedac auto jako osoba prywatna w DE jest trudno.... Handlarze daja gwarancje, auto ma papiery OK i w razie problemom z autem, typu przekrecony licznik, ukrycie, ze auto jest powypadku, itp. odpowiadaja za to Handlarze skupuja auto za minimalna cene, a sprzedaja kilka tysiecy euro drozej.... Wiec jak sie rozliczaja z firmy z PL moga dac FIRMIE rabat 10% Firma z PL kupuje u nich regularnie auta i to jest rabat za to.... I tak zarobia Co innego klient indywidualny, tu mozna dac np. nowe opony, nowy przeglad rejestracyjny, TÜV nowy przeglad do ksiazki serwisowej, itp. Gdyby podaz nowych aut byla o wiele wieksza, to byloby to mozliwe... Ale tych nowych aut brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nowe autko za sześć dych? 25.02.23, 00:42 Specjalnie się przelogowałem biały heniu .Kup sobie to i nie wybrzydzaj BMW 335i . Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nowe autko za sześć dych? 25.02.23, 01:05 taniarada napisał: > Specjalnie się przelogowałem biały heniu .Kup sobie to i nie wybrzydzaj BMW 3 > 35i . Znowu pijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Nowe autko za sześć dych? 22.03.23, 13:16 Myślę Bywaleć, że możesz ten wątek co roku w październiku wklejać na forum, musisz tylko zmienić wartość samochodu. W tamtym roku sześć dych, w tym roku w październiku 70 dych, w przyszłym roku 8 dych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Nowe autko za sześć dych? 22.03.23, 13:17 A ten Maserati, który Ci polecałem za sześć dych, oczywiście już sprzedany. Odpowiedz Link Zgłoś