trypel 30.12.22, 21:30 Jak miło m.joemonster.org/filmy/121220 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 30.12.22, 22:04 Nie wiem co masz przeciwko rowerzystom... A wyjmowanie/wkładanie bidonu z/do koszyczka rzeczywiście "trudny moment" i nie powinno się przy okazji robić nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 30.12.22, 22:26 Przeciwko w ten sposób jadącym drogą dużo. Ogólnie dużo przeciwko użytkownikom szosowek którzy/ które musza jechać środkiem drogi nawet mając wielokilometrowe ścieżki. Dlatego filmik sprawił mi dużo przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 30.12.22, 22:41 trypel napisał: > Przeciwko w ten sposób jadącym drogą dużo. > Ogólnie dużo przeciwko użytkownikom szosowek którzy/ które musza jechać środkie > m drogi nawet mając wielokilometrowe ścieżki. Ale ja na filmiku nie widzę nijak ścieżki obok. Do tego obydwa samochody zdają się być z "ekipy". Też mnie wkurwiają "ci w lycrach" co muszą dymać jezdnią, jak obok jest DDR, ale bez przesady. > Dlatego filmik sprawił mi dużo przyjemności Ale dlaczego? Bo ktoś zarył glebę? Przecież ty jeździsz na moto, a większość jeżdżących "puszkami" ma pewnie podobne odczucia względem ciebie, gdy przeciskasz się w korku. Równie dobrze można by było zalinkować filmik gdzie ktoś jadący skuterem/moto dostaje otwieranymi drzwiami i twierdzić, że to "sprawia komuś dużo przyjemności". Ten sam poziom "Schadenfreude" IMHO. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 30.12.22, 22:56 Różnica jest taka ze ja niezależnie czym jadę to staram się nie robić drugiemu co mi niemile. A ten typ z filmu mam wrażenie zawsze odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 30.12.22, 23:11 Ech, a jednak się różnimy. Inna sprawa to to, że ja w ruchu ulicznym jeżdżę często rowerem i wiem, jak mnie inni "uczestnicy" traktują czasami. To najwyraźniej zmienia mi "optykę" nawet jeśli chodzi o równie przeze mnie niepoważane "plemię lycrowe na szosówkach" :D (sam jeżdżę trekkingiem z masą bagażu najczęściej) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 07:25 Przeciez ja też jeżdżę po asfalcie również bo moje okolice nie mają ścieżek. A filmik mnie rozbawił naprawdę. To się nazywa karma czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 10:06 trypel napisał: > Przeciez ja też jeżdżę po asfalcie również bo moje okolice nie mają ścieżek. > A filmik mnie rozbawił naprawdę. To się nazywa karma czy jakoś tak. Nie wiem. Chyba nigdy solidnej "gleby" na rowerze nie zaliczyłeś, jak uważasz to za zabawne :) Asfalt boli jeszcze tygodnie po "glebie", bo się człowiek strasznie "ździera". Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 10:20 A zwir niby nie? Jak kawałki zostają pod skóra na długie miesiące? Wiem że już nie wolno pokazywać Benny Hilla bo to niepoprawne śmiać się z cudzego nieszczęścia ale mnie to wciąż bawi. A do tych na szosówkach w lajkrze mam stosunek szczególny. I bez przerwy na takich gnoi trafiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 18:16 Ja znów trafiwm czasem na kierowców, którzy nie przepuszczają pieszych na przejściu, oglądam filmiki o samochodach latających nad rondem itp. Najlepsze jednak było w realu, gdy facet nie wyrobił na prawym zakręcie, przywalił w całkiem solidna ścianę i zakleszczyl się w samochodzie. Najlepsze było oko dy dające na policzku. Uśmiałem się jak Trypel albo jak norka. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 01.01.23, 17:52 Mógłbym sobie wyobrazić taki filmik jak po wypadku przy dużej prędkości z bmw została kupa blachy i jednocześnie mrugajace migacze. Rozbawiloby mnie to do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 19:51 Może rzeczywiście to ja mam skrzywioną przez rower psychikę, że mnie to nie śmieszy. Zazwyczaj śmieszą mnie wszelkie przejawy czarnego humoru, a już czarny nieprzyzwoity humor w szczególności. Przykład: Katastrofę liniowca pasażerskiego przeżywa dwóch marynarzy i zakonnica. Lądują na bezludnej wyspie, gdzie żyją sobie spokojnie w oczekiwaniu na ratunek. Po trzech tygodniach zakonnica oświadcza "mam dość tych świństw" i popełnia samobójstwo. Po kolejnych dwóch tygodniach jeden z marynarzy oświadcza "mam dość tych świństw - odkopujemy zakonnicę!". Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 20:13 (Może rzeczywiście to ja mam skrzywioną przez rower psychikę, że mnie to nie śmieszy. Zazwyczaj śmieszą mnie wszelkie przejawy czarnego humoru, a już czarny nieprzyzwoity humor w szczególności.) Bo trzeba miec naprawde 'shit for brain' zeby sie cieszyc i to publicznie z czegos takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 21:31 A co to za różnica czy publicznie czy nie? Nawet jak śmieszy to publicznie nie wypada? W quantum of solace byla fajna scena z padającym na pysk całym peletonem kolarzy. Rozumiem że publicznie trzeba było się smucić? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 01.01.23, 11:51 trypel napisał: > A filmik mnie rozbawił naprawdę. To się nazywa karma czy jakoś tak. W bidonie na ogół jest picie a nie karma. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 01.01.23, 13:37 Może miał zupę. Ogórkową. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 01.01.23, 20:43 Tu masz przykład jeszcze jednej karmy youtu.be/gzLVkJONW0k Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 01.01.23, 20:55 Może będzie wycieczka do Afganistanu, na publiczne wieszanie przestępców, zapisz się. Bardzo cie "kręcą" cudze wypadki? Podobno leczyć się tego nie da, ale można izolować. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 01.01.23, 21:05 Jak widzę zasłużony wypadek to "moje szczere chłopskie serce przepełnia radość jaką może sprawić tylko świadomość cudzego nieszczęścia". To cytat z literatury :) A nie ma ma drodze nic gorszego niż osobnik przekonany o własnej bezkarności niezależnie co uczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 08:39 trypel napisał: > A nie ma ma drodze nic gorszego niż osobnik przekonany o własnej bezkarności niezależnie co uczyni. Takie uogólnione stwierdzenie zawiera w sobie też przypadki osobników łamiących przepisowe prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 08:59 Oczywiscie Ale bezkarność oznacza w tym wypadku brak identyfikacji sprawcy. Czyli przypierdoli i zniknie. I szukaj wiatru w polu. Ta sama osoba z tendencja do agresji drogowej będzie się bardziej hamować za kierownica samochodu niż jadac rowerem Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 11:04 Wiesz co to "instynkt samozachowawczy" jednak statystycznie częściej bezpiecznie i bezkarnie czyją się Ci za kierownicą niż Ci bez pancerza... Przynajmniej każdy normalny człowiek tak ma... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 11:30 Ostatnie zdanie wiele tłumaczy Ja jako pieszy cenie sobie swoje życie i nie wpycham się pod koła nawet jak mam pierwszeństwo A teraz praktycznie co pare dni natykam się na wariata co pieszo lub na 2 kółkach bez patrzenia po prostu wjeżdża na przejście Jeden taki wdał się w pyskówkę w zeszłym tygodniu że na pasach ma pierwszeństwo MIMO ze miał czerwone a ja zielone. A co do instynktu - na początku grudnia w Danii chuj w lycrze prawie by mnie zabił na moim zielonym (byłem pieszym) gdyby inny pieszy lokals mnie nie chwycił za ramię. Gosc o 7.30 rowerem bez świateł grzał pewnie koło 30 na godz i przeciez nie stanie bo jakieś piesze kmioty maja zielone. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 20:10 Widziałem już kierowców uciekających z miejsca wypadku mimo pogiętych blach w samochodzie, nie widziałem rowerzysty uciekającego na połamanych nogach. A statystycznie znacznie więcej winnych kolizjom kierowca - rowerzysta są jednak kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 20:14 Myślę że osobnicze wrażenia są mało wiarygodne. Z mojej perspektywy więcej aut zostało zniszczonych przez rower niż przez inne auta, i zdecydowanie więcej widziałem spierdzielajacych pedalarzy po narozrabianiu niż kierowców. A co do kolizji - oczywiście różnica masy i spektakularność wypadków powoduje że wiemy wszystko o wypadkach z autami a nie rejestrujemy z uwagi na małą szkodliwości 99% zdarzen z rowerami. Bo kto będzie się bawił we wzywanie policji jak rower porysuje w korku auto i spieprzy między samochodami? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 20:22 To juz sa kompletne pie.doly.... Rowerzyste raczej daleko przed autem nie ucieknie, jak wczesniej w to auto stuknie... Dogonienie go przez kierowce auta to szybka sprawa.... A potem tylko dzwnoc na policje.... W druga strone, czyli jak auto walnie w rowerzyste,, to bardzo czesto szpital... Raczej tez trudno uciec.... Rozumiem, ze ktos ma manie przesladowcza na punkcie rowerzystow, ale wszystko na swoje granice.... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 21:03 W jaki sposób auto ma dogonic rower w korku w mieście? Jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 22:46 Porownujesz porysowana blachę z urazem fizycznym człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 03.01.23, 06:34 Czy uraz fizyczny jest bardziej dotkliwy niż uraz psychiczny? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 30.12.22, 23:31 No a piszesz ze to "szosowki" wiec jada po szosie? W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 07:42 No właśnie endzin posiadanie szosówki jest słowem wytrychem,, to tak jakby posiadanie Ferrari dawało mi prawo do omijania dziury na jezdni poprzez skorzystanie z chodnika i pogonienie pieszych. Na na zwracających uwagę wydarcie mordy tekstem - ale ja mam Ferrari! Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 18:10 A moze oni mieli nie szosowki ale wyscigowki? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 19:46 Ile masz pedałów w samochodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 20:36 kokosowy15 napisał(a): > Ile masz pedałów w samochodzie? Generalnie od dwóch (normalny samochód), poprzez trzy (samochody ze skrzyniami dla orangutanów i Mercedes z normalną) do czterech (Mercedes ze skrzynią dla orangutanów). Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 31.12.22, 20:59 Czyżbyś był pedalarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 09:08 qqbek napisał: > kokosowy15 napisał(a): > > > Ile masz pedałów w samochodzie? > > Generalnie od dwóch (normalny samochód), poprzez trzy (samochody ze skrzyniami > dla orangutanów i Mercedes z normalną) do czterech (Mercedes ze skrzynią dla or > angutanów). > Tu u mnie jak w Mercedesie... automat i 3 pedały. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 09:12 galtomone napisał: > Tu u mnie jak w Mercedesie... automat i 3 pedały. Też jest "nożny ręczny" jak w Mercedesach w RX-ie, czy do czegoś innego jest trzeci pedał? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 09:57 Nożny ręczny. I ciągle jestem do tego średnio przyzwyczajony. Zbyt rzadko korzystam. We wszystkich autach gdzie miałem ręczny ręczny nigdy mi się nie zdarzyło zapomnieć o zwolnieniu przed ruszeniem.... A tu nawet kontrola na desce nie pomaga i czasem dopiero po sekundzie sie orientuje, że przecież jeszcze ręczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 11:11 A jakie to są samochody ze skrzynią dla orangutanów? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 03.01.23, 08:02 tbernard napisał: > A jakie to są samochody ze skrzynią dla orangutanów? Te w których trzeba machać łapkami i nóżkami, żeby zmienić bieg. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 03.01.23, 11:39 No to w każdym normalnym samochodzie trzeba najpierw nadepnąć pedał sprzęgła a potem ustawić dźwignię we właściwy miejscu i puścić sprzęgło. Jeszcze żadnego orangutana w takim samochodzie nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 03.01.23, 12:00 No nie do końca. Z mojego punktu widzenia wystarczy nacisnąć pedał hamulca, wybrać wybierakiem czy chcemy jechać do przodu, czy do tyłu i puścić hamulec. Zaraz będzie wykład o prawdziwej motoryzacji, o "czuciu auta", itp., itd. Na co ze spokojem odpowiem - kup se Pan Ładę 2107, odłącz rozrusznik i uruchamiaj korbą. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 WTF ? 01.01.23, 01:15 trypel napisał: > Jak miło > > m.joemonster.org/filmy/121220 Przeciez ten filmik nakrecil ktos z tej ekipy kolarskiej, za nimi jedzie auto z tej ekipy, nikomu nie zagrazaja i nikomu nie utrudniaja zycia, kraksa okropna... Nic tu fajnego nie ma... Sa debile rowerzysci, motocyklisci, kierowcy aut,itd... Jakis niewielki procent... Rowerzysci nie sa ani troche gorsi od innych uczestnikow ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: WTF ? 01.01.23, 17:50 177 komentarzy pod filmikiem na satyrycznym portalu świadczy o tym że jednak jest to śmieszne Oczywiscie nie dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: WTF ? 01.01.23, 17:58 Byl taki kretynski program Smiechu Warte z Drozda, puszczali tam podobne filmiki i tluszcza rechotala ogladajac glownie wypadki innych ( czasem naprawde grozne wypadki )... Kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: WTF ? 01.01.23, 18:00 Z tym ze tam jednak nie atakowali bez sensu rowerzystow, to trzeba uczciwie przyznac.... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: WTF ? 01.01.23, 18:06 Atakowali? Myślałem że on sam odwalił manianę ale jak widać kamera nie pokazuje jak ktoś go zaatakował Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: WTF ? 01.01.23, 18:05 Było też coś takiego jak Monty Python albo Benny Hill, niestety nie wolno już za bardzo tego pokazywać bo ten śmiech jest zabroniony a tam też inni dostawali po dupie żeby innych rozbawić Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: WTF ? 02.01.23, 11:00 Naprawdę chcesz to porównywać z Monty Pythonem? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: WTF ? 02.01.23, 11:15 gzesiolek napisał: > Naprawdę chcesz to porównywać z Monty Pythonem? W Monty Pythonie scenki były zawsze udawane, nawet jak kogoś zastrzelono lub komuś wątrobę wycinali. Tutaj zostało nagrane raczej prawdziwe zdarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: WTF ? 02.01.23, 11:16 Odkąd dowiedziałem się z MP jest już w UK czymś czego nie wypada oglądać a tym bardziej się śmiać to tak. Rozumiem że ty się nie śmiejesz jak ktoś się wypierdzieli na skórce banana ale mnie to ma prawo śmieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: WTF ? 02.01.23, 11:21 Niestety zbyt odczuwam ból innych. Co innego skecze, udawane sceny i sytuacje gdy fartem nic się nikomu nie dzieje... Potrafię się śmiać do rozpuku ze swojego upadku, ale jakoś co do bolesnych wypadków innych to jakoś mniej... A humor Monty Pythona jednak daleki był od wywrócenia się na skórce... chyba, że ze skórką wiązała się zaskakująca puenta... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: WTF ? 02.01.23, 19:17 Dokladnie tak.... 100% zgody...... Zapewne autor watku, jakby ktos wrzucil do internetu jego wlasny wypadek na drodze i sie tam z niego nabijal, to by dostal ataku szalu i bylyb blisko obledu..... ( choc oczywiscie by sie do tego nie przyznal ) PS: zupepnie co innego film, co innego PRAWDZIWY wypadek drogowy, gdzie ktos ucierpial... Smianie sie z czyjegos nieszczescia, kwestia gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: WTF ? 02.01.23, 19:56 Wielokrotnie pisałem o sobie per debil bo coś odwaliłem i narozrabialem bądź zachowałem się jak idiota. Zarzucanie mi że nie umiem się śmiać z siebie lub nie mam do siebie dystansu jest niczym nie podpartym pieprzeniem Ale jeśli komuś brakuje dystansu do siebie to wszędzie to widzi Ps śmieszą mnie też dowcipy z negatywów Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: WTF ? 02.01.23, 20:13 Mi nie brakuje dystanu do samego siebie, jak prostu wiem z AUTOPSJI jak ludzie reaguja na wypadki drogowe i nic tu smiesznego w tych wypadkach nie ma, KOMPLETNIE NIC; ZERO ... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: WTF ? 02.01.23, 20:19 Wiesz jaki był mój najgłupszy wypadek - stałem na granicy w Zgorzelcu w latach 90. Z zakupami na handel. Byłem ledwo żywy, była zima, kolejka stała, zasnąłem z zapalonym silnikiem, przyśniło mi się ze kolejka ruszyła.. samochód już do granicy pchałem. A potem musiałem wezwać ojca do holowania. Cała rodzina się z tego nabija do tej pory. Najlepiej się z tego śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: WTF ? 02.01.23, 11:29 trypel napisał: > Odkąd dowiedziałem się z MP jest już w UK czymś czego nie wypada oglądać a tym > bardziej się śmiać to tak. Może utworzono tam specjalne ministerstwo ustalające z czego można się śmiać i wymyślają politycznie poprawne kawały o umiarkowanej śmieszności aby czasem ktoś nie umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 12:43 trypel napisał: > Było też coś takiego jak Monty Python albo Benny Hill, niestety nie wolno już z > a bardzo tego pokazywać bo ten śmiech jest zabroniony a tam też inni dostawali > po dupie żeby innych rozbawić www.netflix.com/pl/title/771476 www.netflix.com/pl/title/699257 www.netflix.com/pl/title/70213238 To tak bez dużego szukania.... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 12:49 Ale wiesz ze w różnych krajach netflix ma różne filmy? Mowie o tym jak się postrzega te filmy. I że nie wypada się śmiać z ich żartów Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 13:04 Ale wiesz, że w różnych krajach są różne platformy, różne upodobania widzów, różne prawa do materiałów? I wskaz, gdzie wyżej wymieniałeś jaki kraj masz na myśli... Bo za chuja nie widzę 🤷 Napisałeś, że nie ma generalnie i ogólnie, więc raz jeszcze - I am sorry, but PIRDOLISZ co potwierdziły wyżej załączone linki. A jak już coś polecać to nie Benny Hilla tylko cos z wyższej ligi humoru: Little Britain The Catherine Tate Show Saturday Night Live czy dziesiątki godzin różnych (często bardzo obrazoburczych) standupów. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 13:14 Ja nie polecam. Mowie ze nie wypada się śmiać. To różnica Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 13:19 trypel napisał: > Ja nie polecam. Mowie ze nie wypada się śmiać. To różnica No wiec jak najbardziej można i materiały są legalnie dostępne. Nie zawsze i nie wszystkie ale to z innych powodów niż ten, który usiłujesz udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 13:20 I kontynuując, te ww. ja akurat polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 13:25 Pierwszy lepszy artykuł www.hampshirelive.news/whats-on/watched-benny-hill-show-wasnt-5042140?int_source=amp_continue_reading&int_medium=amp&int_campaign=continue_reading_button#amp-readmore-target Słyszę w UK ze nie wypada się śmiać ze starych żartów bo były seksistowskie, nie szanowały różnorodności i temu podobne bzdety I babka w moim wieku mowi ze w publicznej tv już tego nie zobaczy bo nie wypada. W sumie wierzę bardziej jej niż tobie Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 13:31 A ja wierzę w magię pieniądza. Benny Hill był słaby wtedy i słaby pozostanie. Są dziesiątki tysięcy godzien materiałów, które w publicznych i komercyjnych stacjach się nie pojawią, bo nie ma zapotrzebowania. Bo sa YouTuby, Prime'y, itd Masz konto, płacisz, ogladasz: tv.apple.com/pl/person/benny-hill/umc.cpc.3k6hbov8vign057kkmbjwtdsh www.amazon.co.uk/s?k=benny+hill&i=instant-video&sprefix=benny+%2Cinstant-video%2C260&ref=nb_sb_ss_ts-doa-p_1_6 Zaden problem jak ktos ma ochote. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 13:38 Jak ktoś się uprze to i obejrzy wycięty kawałek z Big Zbig Show ale to chyba nie o tym Mam 3 pracowników w UK, od 28-48 lat, w sumie z 4 dzieci od 8 do 17 lat. 1 w prywatnej szkole ąę a reszta w publicznej. Zespół jest zżyty więc dużo czasu spędzamy razem na gadaniu również o pierdolach. To mi właśnie daje taki punkt widzenia. Jak widzą to dzieciaki po praniu mózgów, jak widzi to jeden ze szkoły prywatnej, jak dorośli. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 13:55 A ja mam i znajomych i rodzinę w UK. Znajomych Angoli, Nowozelandów, Irlandczyków. Hetero i nie hetero. Od nastolatków po emerytów. I nikt szat nie rozdziera. Pewnie, że jest inaczej. Ale czy gorzej? Młodzi TV generalnie zainteresowani nie są (widze zreszta po swoim). Ale dośc dobrze potrafią odflitrować żarty (różne) z których sie smieją całkiem normlanie od rzeczy na poważnie - jak politycy pierdolą. A ty własnie wpisałes sie pierdolenie jak polityk i to kłamiliwe. CYTUJĘ: "niestety nie wolno już za bardzo tego pokazywać bo ten śmiech jest zabroniony" Gdzie nie wolno? Kto zabrania? Jakie sankcje? To mniej wiecej takie samo pierdolenie jak swego czasu w TVP o strzelaninach w Szwecji, które sie udalo zrealizować dzięki fragmentom serialu sensacyjnego. A to czy takie rzeczy sa nadal smieszne czy nie to osobna sprawa. Wg mnie Benny Hill i wtedy nie był smieszny. Podobnie jak fakt czy na materiał dla 100 osob jest miejsce w TV - smiem watpic, bo komercja (nawet w tv publicznej) ma swoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 14:01 Każdy ma swoich znajomych Mnie benny hill wciąż śmieszy jak i jas fasola, natomiast współczesne kinowe produkcje np ostatnie marvele są dla mnie niestrawialne - czarnoskóra bohaterka, wspiera potomków Indian w walce z białymi złymi ludźmi (rzyg) staramy się wytłumaczyć to dziecku ale pranie mózgów robi swoje Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 13:58 galtomone napisał: > A ja wierzę w magię pieniądza. Benny Hill był słaby wtedy i słaby pozostanie. Wiadomo, że Benny Hill nie był siłaczem takim jak Sylwester Stallone lub Arnold Schwarzenegger. Za to był bardzo śmieszny. Ale Jaś Fasola jeszcze śmieszniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 19:33 > Za to był bardzo śmieszny. Ale Jaś Fasola jeszcze śmieszniejszy. Z mojej strony zgoda. Ale nie mieszajmy w to Monty'ego Pythona. To jak porównywanie Harlequinów z Dostojewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 19:47 nousecomplaining napisał(a): > Ale nie mieszajmy w to Monty'ego Pythona. To jak porównyw > anie Harlequinów z Dostojewskim. Szybciej jak porównać Kabaret Starszych Panów, albo Kabaret Olgi Lipińskiej z Kabaretem Młodych Panów, albo inną Neo-Nówką. Kurła, brakuje mi Kabaretu Olgi Lipińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 19:58 Ok, z MP przesadziłem. Chodziło mi nie o poziom ale naśmiewanie się że wszystkiego Pamiętam odcinek hotelu zacisze gdzie Cleese miał gości z Niemiec. :D Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: I am sorry, but pierdolisz 02.01.23, 20:10 Film to film, film to fikcja, tak samo jak kabarety, Benny Hill, itd... Ja nie bronie nasmiewania sie ze wszystkiego i wszedzie, zwracam tylko uwage, ze czasami zdaniem bardzo wielu to glupio wyglada... Np. nabijanie sie z tego, ze ktos mial RZECZYWISTY wypadek drogowy, sam niczemu nie zwanil i sie przy okazji niezle potlukl.... Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 09:06 Chyba pozostaje Ci życzyć, żeby sąsiadowi nową Skodę ukradli. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 09:21 Dlaczego życzysz złych rzeczy przyzwoitym ludziom? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 10:00 Bo to zabawne przecież jak patrzysz przez okno a sąsiadowi Skode z podwórka wyprowadzają. Czytając Twój post i większość niejakiego Silnika8 naszła mnie myśl taka. Jest pewien rodzaj obywatela Potatolandii... On może i z Potatolandu wyjechać, ale Potatoland nigdy z niego nie wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 10:25 Dla mnie to w ogóle nie jest zabawne ze jacyś złodzieje kradną sąsiadowi jego majątek. Jeśli ciebie to cieszy to jest jakiś chory. Natomiast niewątpliwie zabawne byłoby jakby tym złodziejom pies sąsiada poszarpał dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 10:35 trypel napisał: > Dla mnie to w ogóle nie jest zabawne Patrząc na to co Cię bawi pozwolę sobie na pewną dozę sceptycyzmu w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 10:40 Patrzysz a nie widzisz. Częste. Ale w sumie nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 10:58 Rozumiem jakby coś odpierdolili i by się karma wtrąciła, ale cieszyć się z krzywdy bliźniego dla zasady, bo to cykliści? Chu*owe to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 11:07 Może i masz racje. Ja po prostu bez przerwy mam jakieś zdarzenia z pedalarzami w lycrze i chyba ich cholernie nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 11:17 Ja też nie lubię. Zwłaszcza jak sam jadę na rowerze... Zwykle nie różnią się niczym od agresywnych zapierdalaczy mrygających długimi w autach... Od zawsze mam podejście, że debil jest debil niezależnie czym się porusza... Ale nawet wtedy nikomu nie życzę takiego upadku... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 11:22 Wg mnie różnią się tylko jednym. Ci w samochodach wiedzą że ktoś ich może nagrać i pociągnąć do odpowiedzialności I to ich hamuje. Jak rozumiem ten filmik też cie nie bawi? m.joemonster.org/filmy/121257 Co ja zrobię że humor joemonsterowy to mój humor? Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 12:58 Śmieszy? Może trochę. Ale szkoda mi uczestników. Wkurza mnie podejście idioty na rowerze, który jak rozumiem oznakowanie nie miał pierwszeństwa, a zachowywał się tak jakby miał... Ten filmik jednak nie ma w moich oczach niczego wspólnego z poprzednim... Tutaj jest nagroda Darwina, tam jednak ucierpieli też goście inni niż sprawca... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 02.01.23, 13:12 Mi tez szkoda tego w aucie. Bo mogło trafić na wrażliwca i się będzie przejmował. No i auto uszkodzone. Tamten filmik to co innego. Takie połączenie kolarstwa i kręgli - i to nie jest nic przeciwko konkretnym gościom tylko ogólne wrażenie po obejrzeniu. Tak wiem jestem kompletnie niewrażliwy. Tak mam i nie będę ukrywał ze jest inaczej bo to niepoprawne politycznie. Bawi mnie informacja ze złodziej miedzi spalił się w transformatorze. Jak samobójca rzuci się na tory to jedyne co czuje to złość ze przez jego prywatny problem 500 osób musi czekać pare godzin w pociągu. W sumie mam szczęście ze moja żona myśli tak samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Pozytywny 8 s filmik z pedalarzami 03.01.23, 00:06 nie wiem co w tym śmiesznego ludzkie cierpienie sportowców rowerzyści nieraz mnie wkurzają jak są jak święte krowy ale nie jestem złośliwy by komuś życzyć wypadku rowerowego Odpowiedz Link Zgłoś