Dodaj do ulubionych

Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną

31.12.22, 13:05
Hehe. Ciemny misiaczkowy lud kupi bajeczki, jaki to rząd dobry i mimo powrotu stawki VAT, ceny paliw prawie się nie zmienią. Tylko ja nie wiem, czego tu nie rozumieć. yebali nas na marży, która wzrosła o 1000% Teraz marże obniżą (nadrobią sobie VAT-em) ropa rekordowe niskie ceny na giełdach, no i dolar poleciał w dół. Ale to zasługa "dobrych wujków" ehehe.
Najlepszego w Nowym Roku
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 31.12.22, 13:51
      Misio coś się ostatnio nie odzywał.
      Może przedawkował sałatkę jarzynową i "miłość bliźniego" po pasterce?
      • misio3 Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 01.01.23, 17:04
        Przedawkowałem czytanie twoich docinek. Nie chciałem się kąpać w tym forumowym szambie. Danusia już dawno uciekła stąd. Jak myślisz? Dlaczego?
    • trypel Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 31.12.22, 14:02
      Przeciez to było pewne.
      Nawet nie niemal ale 100% pewne
    • marekggg Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 31.12.22, 18:59
      Cuda na Orlenie. Hurtowe ceny paliw spadły z dnia na dzień o kilkaset złotych. Moment nieprzypadkowy tak to jest piSSuary recznie steruja gospodarka i ciemny lud lyka
      • dodekanezowiec Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 31.12.22, 21:44
        Ale urva, Shell BP i Cyrkiel Statojl szli ramię w ramię. Zmowa cenowa. Oszolomy i inne tysz.
        • qqbek Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 31.12.22, 23:44
          dodekanezowiec napisał:

> Ale urva, Shell BP i Cyrkiel Statojl szli ramię w ramię. Zmowa cenowa. Oszolomy
          > i inne tysz.

Zastanów się wpierw może, skąd biorą paliwa Shell, BP i Cyrkiel, jak nie od Orlenu?
          • misio3 Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 01.01.23, 12:24
            Na szczęście czarne wizje o drogiej benzynie w nowym roku się nie sprawdziły. Haha
          • dodekanezowiec Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 01.01.23, 13:30
            qqbek napisał:

> dodekanezowiec napisał:
            >
            > > Ale urva, Shell BP i Cyrkiel Statojl szli ramię w ramię. Zmowa cenowa. Os
            > zolomy
            > > i inne tysz.
            >
            > Zastanów się wpierw może, skąd biorą paliwa Shell, BP i Cyrkiel, jak nie od Orl
            > enu?
            >
            >
            Ale jeszcze przed obniżka cen hurtowych z 30.12. też mieli rekordowe marze.
            Raz się ten Cyrkiel wychylił z obniżka o 1 zł.
    • klemens1 Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 01.01.23, 13:27
      Dobrze zrobiłem, że nie tankowałem przed nowym rokiem. A że jednak połowę VAT-u sobie odliczam ...

Oczywiście korelacja ceny detalicznej oraz ceny ropy daje wymierny obraz, jak miłościwie panujący dymają suwerena. Tylko że niestety większość to najwyraźniej lubi.
      • tbernard Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 01.01.23, 15:58
        Cały ten VAT powinni znieść i cenę benzyny ustalić na 5 zł za litr. Uprościło by to wszystkim życie.
      • misio3 Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 01.01.23, 16:30
        klemens1 napisał:

> Dobrze zrobiłem, że nie tankowałem przed nowym rokiem. A że jednak połowę VAT-u
        > sobie odliczam ...
        >
        > Oczywiście korelacja ceny detalicznej oraz ceny ropy daje wymierny obraz, jak m
        > iłościwie panujący dymają suwerena. Tylko że niestety większość to najwyraźniej
        > lubi.

Tak. Lubię gdy nie podnoszą cen paliw.
        Najśmieszniejsi są ci którzy narzekają gdy cena nie rośnie. Gdy rośnie też narzekają. Narzekanie to ich hobby 😁
        • loyezoo Re: Wraca VAT 23% a ceny praktycznie nie wzrosną 01.01.23, 19:27
          Ja się cieszę, że wzrosła (ironia), bo w końcu będzie mnie normalnie kosztować (odliczam cały VAT)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka