Dodaj do ulubionych

Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie.

04.01.23, 18:19
I jak tu ufac lekarzom kiedy nawet porzdnie samobojstwa nie potrafia dokonac?
No taki wzial i zjechal z ponad 75m urwiska prawie do oceanu i to z rodzina.....
Nawet ratownicy jak przyjechali nie wierzyli ze ktos przezyl bo Tesla wygladala jak kulka z blachy...
A tu sie okazuje ze wszyscy przezyli, dzieci to newt bez uszczerbkow a doktor wyladuje w pierdlu. no i pewnie mu licencje medyczn zabiora.. Pewnie do baba wkur..
www.yahoo.com/news/doctor-accused-intentionally-driving-tesla-145231562.html
Obserwuj wątek
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 18:24
      Może wina autopilota?
      • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 19:01
        Moze.. Ale ponoc sprawdzili ze niebjechal na autopilocie ale policja przeprowadzila rozmowy z ludzmi na drodze oraz tymi w srodku auta...i skoro tak szybko uztalili przyczyne to chyba bylo jasne ze hindus psychicznie nie wyrobil.
        • trypel Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 19:26
          Przynajmniej zona na luzie rozwód dostanie
          • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 19:42
            Ale dzieci? Beda zyc wiedzac ze ich ojciec - ktorego pewnie za 15-20 lat wypuszcza, chcial ich zabic? K... nie do pomyslenia.
            • trypel Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 19:53
              To prawda
              Pare dni temu pod śnieżka w Karkonoszach matka zabiła dziecko i potem siebie. Tez juz duże dziecko.

Masakra :(

Chyba nie ma jak tego wytłumaczyć dzieciom
            • jackk3 Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 19:57
              Dla mnie chyba psychiatra - jaki lekarz (USA) jezdzi Tesla??? Lekarze to jezdza M5, AMG i wyzej.
              • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 19:59
                Radiolog

E taam pod szpitalem polowa to Tesle.
                Teraz Tesla jest "kool" bo eco.
                • jackk3 Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 20:18
                  Modna to byla pare lat temu...
                  • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 20:43
                    Tesla ciagle kroluje na rynku EV. A lekarze jezdza tym co chca poniewaz moga. Wielu jezdzi bardzo przecietnymi autami.
              • nousecomplaining Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 20:33
                > Lekarze to jezdza M5, AMG i wyzej.
                W Polsce też, a nawet jeszcze wyżej. Zaraz engine napisze, że w Polsce to chuj nie lekarze, a autami też jeżdżą dupiatymi, no bo przecież żyją i pracują w Polsce 🤣🤣🤣
                • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 20:41
                  Widzisz jakis ty glupi....
                  Ja uwazam ze pomimo iz Polski system medyczny jest postawiony na glowie to w Polsce sa dobrzy lekarze a to jakimi autami jezdza to ich sprawa.
                  Mam nadzieje ze kiedys dorosniesz i zmadrzejesz.
                  • bywalec2023 Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 21:27
                    chyba nie są źli doktorzy skoro po zawale cie odratowali?
                    • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 23:34
                      Mowie ze sa w Polsce dobrzy lekarze.

Nie wiem czy ty taki tepy czy udaajesz..... To ci wytlumacze

W polsce sa dobrzy lekarze a dobrzy lekarze maja dobrych znajomych lekarzy :)
                      Akurat ci co mna sie zajmowali "just happend" byli lekarze z Polsko - Amerykanskiej prywatnej kliniki ktorzy rowniez przyjmowali na NFZ.. :) Jeden z nich tu studuowal i worcil do kraju robic biznes. Wszytko "Just happened"
                      Stenta mi zalozyli amerykanskiego - zrobinego w "sasiedniej wiosce".
                      A ja jak poczulem ze cos nie tak to dlatego nie zadzwonilem o pogotowi bo by mnie do najblzszego szpiatla zawiezli a to by byl poczatek konca... Sam pojechalem "tam gdzie trzeba" , zona zadzwonila do kogo trzeba, ten zadzwonil "do kogo trzeba" i zdecydwali czy mnie przewiwzc do duzej kliniki najwyzszego rzedu czy zajac sie lokalnie...Zedcydoowano na robote lokalna bo tam byli "wlasciwi " ludzie. Przydzielono mi fachwcow "najlepszych jakich trzeba".. a w szpitalu dodatkow byli ludzie "jacy trzeba"
                      Najwazniejsze aby wiedzie cjak ten system prauje i nie graz gierja ale sie wnim wlasciwie poruszac.
                      W naszym systemie za cholere bym takich rzeczy nie mogl robic ale w Polskim.... hm tam wszytko ciagle mozna :)

Kapisz?
                • pies_w_studni Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 22:21
                  Dwóch moich kolegów ma AMG: jeden Gelendę w roczniku bieżącym (ale to wzięty chirurg szczękowy, więc trochę nie lekarz), a drugi AMG-GTR, ale ten nie dorobił się na medycynie (znaczy trochę też, ginekolog z doktoratem mało nie zarabia), ale na inwestycjach giełdowych. M3, też w roczniku bieżącym, ma sąsiad ale to nie lekarz, tylko właściciel firmy transportowej. Ja co mam to się już chwaliłem: stare (7 lat) Volvo S60, za to T6 AWD i Mazdę CX-60 (rocznik bieżący). Reszta koleżeństwa podobnie: nowa klasa średnia-wyższa, bez szaleństw.
                  Ale wiadomo że górny 1% najbardziej rzuca się w oczy.
                  • bywalec2023 Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 23:06
                    Pies w studni, jesteś lekarzem?
                  • bywalec2023 Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 23:07
                    To niestety moi koledzy informatycy mają gorsze fury niż twoi koledzy lekarze, znaczy się lekarz zarabia więcej jak informatyk?
                    • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 23:58
                      U nas? Lekarze zarabiaja 2 do 3x tyle ile informatycy.
                      • bywalec2023 Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 05.01.23, 10:27
                        Uważasz, że to w porządku?
                        • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 05.01.23, 17:54
                          Absolutnie.... Pracuja 2x duzej i intensywniej, pod wiekszym stresem....
                          Informatycy maj latwa prace w prownaniu z innymi zawodami i maja placone niewspolmiernie duzo
                  • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 04.01.23, 23:45
                    U nas gorne1% to ponad $11M majatku (do inwestowania) a ci sie w oczy nie rzucaja bo ich raczej nie widzisz.
                    Tu nie po aucie ocenia sie ludzi. Tu w ogole nie wiadomo kto ile ma i mozna byc zaszokowanym ... co najwyzej mozna to oceniac po osiedlch i domach...
                    Bo jak znajomy mieszka na osiedlu gdzie domy kosztuja ponad $10M a sa takie ok $25M to znaczy ze ten klepie niezle... ale on jezdzi Fordem F-150.
                    Wiekszosc ludzi w gornych 10% (majatek do inwestowania ok $1M) stac praktycznie na wiekszosc aut na rynku.
                    A ci z gornych 5% (ponad $3M do $11M) maja wygodne zycie i niezaleznosc finansowa..
    • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 17:59
      Naukowcy sie skrobia w glowe i probuja wydumac jak to sie stalo ze wyszyscy wyszli z tego calo a dzieci w fotelikach na tylnym siedzieniu - praktycznie bez szwanku...
      I nie moga sie dogadac czy Tesla sie obracala lecac czy nie...
      I jedyne co im przychodzi do glowy to to ze dzieki temu is Tesla nie ma silnika z przodu ktory by skierowal dziob na dol i wprowadzil w obrot, ciezkie baterie na spodzie spowodowaly to sie najprawdopodobniej nie obracala sie i dzieki predkosci nie obijala o stok az w koncu wyladaowla na kupie kamykow ktore woda wyrzuca na brzeg.. Bo gdyby sie turlala jaknektorzy ooceniali to nie ma szans aby gora auta i sufit to wytrzymaly.
      No i daja duzy kredy Tesli (Musk zaraz cene pewnie podniesie) za projekt, jednak jak mowia nikt nie projektuje aut aby takie cos wytrzymaly i ocenija to ze byl tu ogromy lut szczescia.
      • trypel Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 18:27
        Tesla akurat w tym przypadku zawiodła. Kierowca miał zupełnie inne oczekiwania. Brutalne ale prawdziwe.
        • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 18:45
          N wlasnie.. Ty masz racje..
          Moj robot- odkurzacz to z balkonu nie wypadnie zeby nie wiem co.. Zatrzyma sie na kazdej krawedzi i wycofa. I ta glupia Tesla co to niby ma nas sam wozic i powinna wiedziec z wlasnego GPS ze zbliza sie do krawedzi i powinna sie po prostu sama zatrzymac.
          Tesla widac tak chwalona i pewna siebie ze uwazala ze przeciez i latac potrafi.
          • nousecomplaining Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 19:14
            > Tesla widac tak chwalona i pewna siebie ze uwazala ze przeciez i latac potrafi.
            No bo Elon to Afrykaner, a nie prawdziwy Amerykanin jak ty, to i durne rzeczy robi.
          • trypel Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 20:09
            Nie zrozumiałeś
            Kierowca był pewien że spadając z takiej wysokości zginie razem z rodziną.
            A samochod na to nie pozwolił
            Zawiódł oczekiwania
            Tak jakby gosc to samo chciał zrobić przy pomocy broni palnej a ta by nie wypaliła. Ktoś by był dumny z takiej broni?
            • bywalec2023 Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 20:38
              sugerujesz ze Elon powinien z tego powodu popełnić honorowe Seppuku?
              • trypel Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 20:57
                A gdzie to wyczytałeś szerloku?
                • bywalec2023 Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 22:15
                  no skoro zawiódł produkt Elona oczekiwania klientów to Elon powinien honorowo postąpić?
                  • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 07.01.23, 00:24
                    poprawic i podniesc cene.. az takie trudne?
            • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 20:59
              To raczej od granata ktory nie wybuchl ale tylko puscil dym.. bo z bronia palna jest prosciej jako ze strzela jednym nabojem i tylko w kierunku ktory nastawi strzelejacy.
            • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 21:02
              To mnie moj uratowal od wypadku ostro hamujac na autostradzie pry duzej szybkosci i o malo co mnie wlasna baba za to nie zabila bo stwierdzila ze jechalem za blisko i przy takim hamowaniu - auto ochronilo przed walnieciem tego z przodu ale mogl nas zabic ten z tylu. I badz tu madry.
              • trypel Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 21:13
                Jak mnie to też nieraz wkurwia jak mój stwierdzi że coś mu się nie podoba i daje po hamulcach. Wtedy też tylko patrze w lusterko czy ktoś we mnie nie wjeżdża
                • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 06.01.23, 21:42
                  Moj mial akurat powod.. jechalem na dynamicznym tempomacie i dystans mialem na jedna kreske co wg malzonki nadaje sie tylko do miasta i tu tez nazywa sie siedzeniem na ogonie..... A jechalem autostrada tak ok 85 mph za Audi ktore nagle zahamowalo... wiec moj zrobil co powinien i tu ne ma dyskusji... dyskusja byla dlaczego ja zrobilem to czego nie powinienem :)
                  Ale powiedzlem jej ze jak auto samo hamuje to swiatle stopu sie tez wlaczaj i nawet migaja przy ostrym.... a ten za mn to przeciez tez powinien trzymac odleglosc co nie ? :))
                  • trypel Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 07.01.23, 08:51
                    Ja jedna kreskę trzymam zawsze bo dwie to już za daleko. Dwie tylko jak mgła i nic nie widzę. Wtedy się zdaje na radar.
                    Ale tak średnio raz na kilkaset km coś mu odpierdzieli i zapala choinkę i próbuje hamować
                    Na razie testuje ten ciężarek na kierownicy czy faktycznie zastępuje rękę i wyniki są obiecujące
                    • engine8t Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 07.01.23, 18:04
                      Dokladnie.. Jazda na dwie konczy sie ciaglym zwalnianiem boludzi sie bez przerwy wciskaja...

Nie wiem o jakim ciezarku mowisz? Ale moj generalnie trzyma sie drogi/pasa i siedzi na srodku pasa nawet kiedy ten jest kiepsko widoczny i prosty i radzi sobie spokojnie z jada po luku ale raczej lagodnym bo na bardziej ostrych zakretach traci kontrole nie majac lini wyznaczajacej pasy obok a przed soba. Mam caly czas wlaczone "road departure" - to mnie trenuje aby przed zmna pasa wlaczac migacz :)- w preciwnym wypadku czyc lekkin opor i swieci sie na desce "RECE na Kierownicy" i jak sie wlaczy Line Keeping Assist to mozna zdecydowanie obnizyc poziom uwagi na drodze zwlaszcza jadac przez LA gdzie normalny ruch sie odbywa z predkoscia ok 80 mil/h na 4 czy 5 albo wiecej pasach gdzie ludzie je zmieniaja bez kierunkowskazow - bo im rak brakuje, i oczywiscie jak to w miescie - duzo wjazdow i zjazdow gdzie ludzi sie na nie decyduja 20 m przed i zmienja 3 pasy na raz trzymajac komorke w rece :)
                      • trypel Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 07.01.23, 19:01
                        A po jakim czasie system ci każe ręce na kierownicy kłaść? Właśnie ciężarek oszukuje system jak wymyślił mądry Niemiec co stracił PJ dzięki temu
                        • car_fox Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 07.01.23, 22:18
                          Za co mnie te cipy zbanowaly do konca lutego to nie wiem.
                          • car_fox Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 07.01.23, 22:22
                            Dzięki bywalcu.?
                          • teodor-k Re: Tesla sie zachowala super - doktor chyba nie. 08.01.23, 08:51
                            Dużo twoich postów usunięto ,zwłaszcza w jednym wątku .To co się dziwisz .U Princessy żes wojował .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka