Dodaj do ulubionych

Podpisalibyście tą petycję?

20.01.23, 13:00
nieoddamyaut.pl/?ka=008642
Zakaz aut spalinowych. To już za 12 lat.
To się chyba nie uda przy tych rosnących cenach prądu.
Producenci ropy na to pozwolą? Katar, Arabia Saudyjska. Zyski im spadną. Ja nie oddam auta. Co mi zrobią? Zabiorą?
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Podpisalibyście tą petycję? 20.01.23, 13:30
      misio3 napisał:

> Zakaz aut spalinowych. To już za 12 lat.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
      Zakaz dotyczy nowych aut.
      19-letnie Polo będziesz mógł mieć jeszcze za 31 lat.

> To się chyba nie uda przy tych rosnących cenach prądu.

Jakie rosnące ceny prądu?
      Dostałem właśnie fakturę za prąd.
      116 złotych za pół roku (z resztą pół roku temu też tyle było i rok temu też)

> Co mi zrobią? Zabiorą?

Ruda ci zabierze, a nie ryży.
      • bolo2002 Re: Podpisalibyście tą petycję? 22.01.23, 10:33
        To ciekawe- 116 zł za prąd- to masz w domu tylko jedną żarówkę chyba? Ja mam dom i zużyłem w 2021 r. 9100 kWh x 0,65 zeta to jest ca 6000 zeta za rok i 500 zeta/m-c. I mam wszystko oszczędne.
        • only_the_godfather Re: Podpisalibyście tą petycję? 22.01.23, 11:11
          Z tego co pamiętam qqbek ma fotowoltanikę na dachu.
      • bialyhenio Re: Podpisalibyście tą petycję? 22.01.23, 12:04
        qqbek napisał:

> Jakie rosnące ceny prądu?
        > Dostałem właśnie fakturę za prąd.
        > 116 złotych za pół roku (z resztą pół roku temu też tyle było i rok temu też)

Qqbek do tych 116 zł dodaj koszt utrzymania tych paneli: podziel sumę kosztu zakupu, montażu, serwisu i utylizacji paneli przez liczbę lat które będą w użytku zanim bedziesz musiał zamontować nowe. Bo jeśli bedzie to 100k na 15 lat to twój rachunek za prąd to 7k a nie 116 zł.
    • bolo2002 Re: Podpisalibyście tą petycję? 20.01.23, 14:39
      Tu nie chodzi o to, ze Ci zabiorą- dalej bedziesz mógł jeżdzic spalinowcem Tylko od 2035 r. nie będą juz rejestrować spalinowców- ani nowych ani uzywanych. W Polsce to sie nie uda, bo musieliby 3/4 społeczeństwa pozbawic samochodów. A tymczasem jest kilka nowych kwiatków- dla tych nawiedzonych elektromobilnościa/ takich nasztch Morawieckich/. USA- w jednym ze stanów wprowadzą zakaz rejestracji elektryków, a w Norwegii- elektrykiem na prom nie wjedziesz- bo moze sie wszystko zapalić. Żeby było ciekawiej- to ten armator ma sam ogromne silniki elektryczne pod pokładem. No i ciekawe jest to, ze Norwegia to dzis czołówka elektryków na swiecie.Dodajmy do tego - zakaz wjazdu elektrykami do podziemnych garaży i mamy cacy! Wniosek- szybko szukamy dobrego , w miarę nowego spalinowca- co by nim tak 10--15 lat pojeżdzić/ No i ja juz szukam.
      • dodekanezowiec Re: Podpisalibyście tą petycję? 20.01.23, 15:37
        Tę a nie tą i nie z resztą tylko zresztą.
        • teodor-k Re: Podpisalibyście tą petycję? 21.01.23, 03:00
          dodekanezowiec napisał:

> Tę a nie tą i nie z resztą tylko zresztą.
          A misiaczek1281 i jego klony na forum Auto Moto ?
          Odpowiedz Cytuj
        • bolo2002 Re: Podpisalibyście tą petycję? 21.01.23, 11:35
          Może i tak- ale jak sie szybko pisze- to błedy mogą sie zawsze zdarzyc- i to kazdemu. Nie jestesmy na egzaminie z polskiego!
          • teodor-k Re: Podpisalibyście tą petycję? 22.01.23, 11:08
            "Może i tak- ale jak sie szybko pisze- to błedy mogą sie zawsze zdarzyc- i to kazdemu. Nie jestesmy na egzaminie z polskiego .Jasne czasami napisze się z telefonu .To są pierdoły .Gorsze że ludzie zrobili się podli i nie ma różnicy między kobietami ,a facetami .O byle co donoszą ,skarżą i tak człowieka zdołują , że czasami się chce rzygać na neta .Siemka bolo .
      • kokosowy15 Re: Podpisalibyście tą petycję? 20.01.23, 18:17
        Nie o silniki elektryczne chodzi lecz o akumulatory. Ale skąd ty możesz o tym wiedzieć uczestniku forum motoryzacyjnego.
    • bialyhenio Re: Podpisalibyście tą petycję? 21.01.23, 01:12
      Myślę, że trzeba protestować.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka