Dodaj do ulubionych

babcia za kierownicą

23.01.23, 15:36
Przyczyna wypadku UWAGA bo spadniecie z krzesła : pomyliła pedał gazu z hamulcem.
Po 70-tce powinni zabierać każdemu prawko i kierować na badania psycho-motoryczne....

gazetakrakowska.pl/krakow-przedziwny-wypadek-na-ul-jakubowskiego-samochod-spadl-miedzy-skarpe-a-budynek-szpitala-uniwersyteckiego/ar/c16-17211551?fbclid=IwAR2g2aCK_pevY-lJZO9rIYAlxMJSZS3dNHJS9moXwegQ_xehVcnbC2iG3EI&utm_campaign=artykul&utm_medium=gazeta-krakowska&utm_source=facebook.com
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: babcia za kierownicą 23.01.23, 16:06
      Mój ojciec jeździł jako 87 latek trasy Wrocław Szczecin na luzaku i bezpiecznie.
      • qqbek Re: babcia za kierownicą 23.01.23, 16:22
        jeepwdyzlu napisał:

> Mój ojciec jeździł jako 87 latek trasy Wrocław Szczecin na luzaku i bezpiecznie
        > .

Mój dziadek też. No nie Wrocław-Szczecin, ale Lublin-Kraków już tak.

A misia trzeba pocieszyć, że tą Toyotę jeszcze wyklepią, a za dziesięć lat kupi ją jakiś misiaczek, brandzlując się przy tym, że "pierwsza właścicielka to 90-letnia babcia była" :-P
        Jak mojego Golfa wyklepali, to przy nim te uszkodzenia Toyoty to draśnięcia są :)
        • ireneo Re: babcia za kierownicą 23.01.23, 16:53
          babcia 70-latka. 90-latka mając 20 lat więcej praktyki, pedałów nie pomyliłaby.
          To nie jest problem wiekowych a po prostu kietowców jeśli Toyota testuje system zabezpieczający przed taką pomyłką nie tylko w ich modelach i markach.
          • qqbek Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 12:14
            90 to ta babcia będzie miała, jak misio tę Toyotę będzie kupować :)
            O to w tym witzu chodziło.
            • teodor-k Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 13:35
              No fakt opel zafira też marzeniem wieku Polaków . Auto powinno być bez pedałów .Gdzie ta sztuczna inteligencja ?
    • ireneo Re: babcia za kierownicą 23.01.23, 16:09
      Tak powinni robić już po 19-tu latach.
      A teraz -UWAGA bo spadniecie z krzesła : pomylili pedał gazu z hamulcem.:

"Osobowy renault zjechał z jezdni i uszkodził kubeł, barierkę i biletomat. Kierujący nim dziewiętnastolatek wytłumaczył policjantom swoje zachowanie za kółkiem pomyleniem pedału gazu z pedałem hamulca. Został ukarany mandatem w wysokości 500 zł."

"Kierowca autobusu olsztyńskiej komunikacji miejskiej staranował dwa drzewa i zniszczył dwa samochody. Do zdarzenia doszło dzisiaj po godz. 7.00 na pętli autobusowej na Pieczewie."
      (zawodowy lat 60)
      "Kosztowny wypadek przydarzył się 31-letniemu Szwajcarowi, który wjechał lamborghini do jeziora Mondsee niedaleko Salzburga w Austrii. Kierowca prawdopodobnie pomylił pedały hamulca i gazu."

"Kiedy samochód wjeżdżał na parking w Sydney, kierująca nim 46-latka miała wcisnąć pedał gazu zamiast hamulca. Pojazd przewrócił słupek i uderzył w pień drzewa, dzięki czemu nie spadł ze skarpy"

Generał główny zbrojnego ramienia partii odpalił uzbrojony granatnik w swoim gabinecie. Pierdyknęło. Nadal jest głównym generałem. Pomylił sprawny oryginał ze stylizowanym głośnikiem-flaszką choć nie był to.podarek od Leszka Flaszki. Ten podarków ze stajni nie wyprowadza jak zastrzegał się, po flaszce.

• teodor-k Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 04:18
        "Generał główny zbrojnego ramienia partii odpalił uzbrojony granatnik w swoim gabinecie. Wszystko ci się miesza .Kierownica z granatnikiem ,babcia z teściową i Bóg który kule nosi .
        • ireneo Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 13:11
          Teodor? Zatem Teo...itd, jeśli cytujesz to z pomyślunkiem tak, aby ttzymać się kontekstu. Do tego potrzebna umiejętność czytania ze zrozumieniem. Za mało umiejętność układania literek w szereg. Leitmotivem tematu jest pomyłka i jej tragiczne skutki. Niestety, fałszywa w nim teza iż takie pomyłki są udzialem 70+ i jak w tytule,babć. I na tym zakończę bez przekonania iż zatrybułeś, co ci dopomóż buk.

Co do cytatu to starczyloby- "...Pomylił sprawny oryginał ze stylizowanym głośnikiem-flaszką choć nie był to.podarek od Leszka Flaszki", a na pewno nie tak kaleko okrojony jak tobie, panie chłopie kochany, sie uwidziało
    • engine8t Re: babcia za kierownicą 23.01.23, 17:41
      Misio Ty chyba zyjesz w 19 wieku?
    • oixio Re: babcia za kierownicą 23.01.23, 19:38
      To wszystko wynika z braku wypracowanych nawyków awaryjnego zatrzymania.
      To zawsze ma być równoczesne naciśnięcie sprzęgła z hamulcem.
      Wtedy pomyłka = gaz spowoduje wycie silnika a nie wypadek!

Aktualnie kursant bardziej pilnuje nogi lewej na spoczniku niż nad sprzęgłem.
      Opóźnione naciskanie sprzęgła wydłuża drogę hamowania, traci się płynność i czytelność jazdy - wszystko dla wymagań idiotycznego hamowania silnikiem i niby ekologii.

Są przyczyny i są skutki ...

• waga173 Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 05:33
        Jedna babcia jak pierdolnela w mur i ja potem wiezli ambulansem to jeszcze w tym ambulansie szukala pedalu sprzegla i tez nie znalazla.
    • marysia67 Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 07:42
      Faceci też mylą pedał gazu z hamulcem, 50+, pozdrawiam.
      • teodor-k Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 10:29
        Faceci niż mylą pedału z hamulcem .Po prostu nie mają zahamowań dla kobiet to jedyne co i gubi .
    • bolo2002 Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 10:18
      Znam wypadek-kiedy kobieta jadąc wózkiem z aut . skrzynią w Bieszczadach zginęła-bo sie skrzynia zblokowała!
      Ja za automat dziękuję.
      • marysia67 Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 11:27
        Córa ma auto z automatyczną skrzynią, jest bardzo z niego zadowolona. Przejechałam się nim jako kierowca, dobrze mi się jechało.
    • bolo2002 Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 10:20
      Dziadek za kierownicą lepszy. Kilka lat temu walnął w moja Mazdę 3 , bo jak zeznał nic nie widział.
    • bolo2002 Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 10:26
      To sie może przytrafić nawet młodemu. Chodzi o to, ze przy pewnym rodzaju obuwia/ np. tzw. filcaki/ -czasem w nich prowadzę-/ sa szersze niz normalne obuwie/ i zbyt małym odstępie pomiedzy pedałami można hamując - zahaczyć pedał gazu. Kilka razy to mi sie przytrafiło, ale na szczęście przy małej prędkości'
      • teodor-k Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 10:34
        Powinny być badania co do sprawności w pewnym wieku . Od ich wyników będzie zależało, czy kierowca zachowa swoje prawo jazdy. Powodem takich działań jest wzrost liczby wypadków wśród grupy kierowców po 60. roku życia. Z drugiej strony, ta grupa staje się coraz liczniejsza – europejskie społeczeństwa po prostu się starzeją. Mimo tego statystyki pokazują, że wciąż najwięcej wypadków powodują młodzi kierowcy do 25. roku życia .Siema .
      • marysia67 Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 11:29
        Chyba źle się w filcakach prowadzi auto. Miałam je raz na nogach, są ciężkie i sztywne.
        • teodor-k Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 13:20
          Tak jak janusze co prowadzą swoje bryki w sandałach .
          • marysia67 Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 13:31
            Nie prowadziłeś nigdy auta w sandałach? Ja- tak
            • teodor-k Re: babcia za kierownicą 24.01.23, 13:54
              W laczkach ,ale na krótko .Po flaszkę do sklepu i na leżaczek .I znowu te nieszczęsne pedały jakby które wpadł pod pedał hamulca .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka