Dodaj do ulubionych

O/T czy jest lysy na sali?

04.02.23, 00:30
Bo chce go pocieszyc. Tak sobie ogladalem "Szatana z siodmej klasy" i stwierdzilem ze wtedy mlodzi (siodmoklasisci to by bylo 14 latki?) a juz niejeden dobrze lysieje. Tak okolo osmej minuty filmu, zreszta fajnego.
Zeby nie bylo niemotoryzacyjnie, to tam jest jedyna czternastolatka, Pola Raksa, ale tez jest Gaz67 Czapajew!
Obserwuj wątek
    • bolo2002 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 12:49
      No i ona ma teraz 82 wiosenki!
      • nousecomplaining Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 16:25
        > 82 wiosenki!
        To ja ją wolę jednak np. tutaj (a Krytyna Feldman super w swojej roli, jak zwykle):

www.youtube.com/watch?v=3zobQaViIME
        • waga173 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 19:28
          Krystyna Feldman niesamowita. Mnie sie tez podobala jak strzelala z luku zeby przerzucic linke przez ulice.
          • bialyhenio Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 21:08
            Krystyna Feldman mieszkała w Poznaniu w czasach kiedy studiowałem, nie miała pralki albo lodówki w mieszkaniu (pamiętam jak o tym opowiadała na spotkaniu ze studentami). Można ją było spotkać na stołówce Collegium Historicum (chyba) przy ulicy św. Marcin - tam kiedyś widziałem ją.
      • kokosowy15 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 16:34
        Przed wojną siodmoklasisci mieli ok osiemnaście lat (6 szkoły podstawowej, 4 gimnazjum niższego, 2 gimnazjum wyższego i matura). Jest tam i Gaz 67 i DKW F5, samochód na którym nauczyłem się prowadzić. Film powstał na podstawie książki traktującej o międzywojniu. W filmie z 1960 statystował Krzysiek Krawczyk, łysy nie był.
        • waga173 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 17:47
          Ja mnysle ze tu chodzilo o jakis kodeks pracy, nie mozna bylo zatrudnic kogos ponizej 16 lat, a do wykonania zawodu potrzebne byly uprawnienia, dla aktorow dyplom szkoly wyzszej teatralnej i filmowej.
          • kokosowy15 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 18:17
            Byli (i są) aktorzy dziecięcy, są także "naturszczycy" bez wykształcenia aktorskiego.
            • waga173 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 18:22
              To teraz, ale 70 lat temu moglo byc inaczej. Wladza ludowa dbala o pracownikow i kazdemu "po szkole" gwarantowala zatrudnienie. A dzieci i naturszczycy to byly wyjatki zatwierdzone przez ministerstwo.
              • nousecomplaining Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 18:46
                W tym pojęciu to w hameryce nawet największe gwiazdy to naturszczyki, tam nie ma parcia na ukończenie "szkół aktorskich", tylko na tzw. sukces. Nie wiem, co lepsze. W sumie nieistotne. Prawdziwa sztuka/talent zawsze się obroni.
                • waga173 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 18:59
                  Te gwiazdy zazwyczaj uczeszczaly do jakiejs malej lokalnej wieczorowej szkolki aktorskiej, w miedzyczasie pracujac jako kelner itp. Albo Clint Eastwood w studio filmowym wysiadl z ciezarowki czy cos takiego i wpadl w oko rezyserowi ze wzgledu na "warunki". Wielu innych podobnie, bo talentu do aktorstwa tak jak do tanca czy plywania, nie mozna sie nauczyc "z ksiazek".
                    • waga173 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 19:21
                      Ja go lubilem w tych starych spagetti-westernach. Potem jako policjanta juz nie tak.
                      • nousecomplaining Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 20:20
                        > Potem jako policjanta juz nie tak.
                        A ja potem nie tylko jako policjanta w świetnych rolach, jako reżysera też. Jak umrze, to umrze też pewna epoka. Piękna epoka dobrego kina.
                        • bialyhenio Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 21:17
                          I kompozytora muzyki filmowej i producenta :)
                    • nousecomplaining Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 19:28
                      > jeden z najlepszych dialogów filmowych jaki znam
                      yeah!!! No i w końcu to Kowalski! Prawie polski aktor to jest, ten cały Klint 🤣 Nasza szkoła aktorska.
        • waga173 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 18:26
          kokosowy15 napisał(a):

> Przed wojną siodmoklasisci mieli ok osiemnaście lat (6 szkoły podstawowej, 4 gi
          > mnazjum niższego, ...

To dlaczego film nazywa sie "Szatan z siodmej klasy" a nie szatan z pierwszej gimnazjalnej ani nie szatan z maturalnej?
          • kokosowy15 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 19:23
            Tytuł pozostał z książki Makuszyńskiego, w filmie z 1960 uzasadniano że "od siódmej klasy był już taki cwany".
    • bialyhenio Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 17:21
      Łysi maja dużo testosteronu, wiec łysy i Pola Raksa - pociesza się sami 😀
      • car_fox Re: O/T czy jest lysy na sali? 05.02.23, 00:20
        Czyli lysi sa "mescy"? Twarde chopy co baby im nie beda mowic co maj robic?

O ta tez tak mowi i pokazuje ze bay nalezy trzymac krotko, opierd od czasu do czasu i pokazac ze sie ich kocha nie bycie dupa wolowa ale twardym chlopem.

Teraz pytanie - ktora z waszych zona jest "na tabletkach? to bedziemy wiedziec czy jestescie mescy :)

www.youtube.com/watch?v=8eDoyRgKXY0
        • waga173 Re: O/T czy jest lysy na sali? 05.02.23, 02:00
          To ja jestem meski po tabletkach:)
          • bialyhenio Re: O/T czy jest lysy na sali? 05.02.23, 21:16
            Właśnie się przyznałeś, że chorujesz na coś poważnego, a po lekach wypadły Ci włosy?
            • waga173 Re: O/T czy jest lysy na sali? 06.02.23, 00:11
              Choruje na cos powaznego, chorobe SKS (starosc kurwa starosc). Od lat doktor na koniec wizyty pytal mnie czy to wszystko, czy mam jeszcze jakis problem a ja zawsze mowilem ze nie, po czym on mnie klepal po ramieniu. Az kiedys zrozumialem! On sie dyplomatycznie pytal czy potrzebuje tabletki na litere V, hehe. Przyjdzie czas i na Ciebie, oby tak pozno jak na mnie. Wlosy po tym nie wypadaja...
              • bialyhenio Re: O/T czy jest lysy na sali? 06.02.23, 00:19
                no rozumiem. jak to nie rak tylko wzwodu brak, to nie jest źle aż tak :)
                a jeszcze chce Ci się?
                • waga173 Re: O/T czy jest lysy na sali? 06.02.23, 00:29
                  Przez prawie cale zycie chorowalem na chorobe cyganska, robic sie nie chce a wiecznie stoi:)
                  Co do czy sie chce? Jak mialem moze 7 lat to starszy kolega wytlumaczyl mi co to jest ruchanie. No wkladanie czegos tam w cos tam, zrozumialem. Ale po co to sie robi nie rozumialem. Ale pomimo ze nie rozumialem po co, tak mi to chodzilo po glowie ze z samej ciekawosci zaraz potem chcialem sprobowac:) Odpowiedz znalazlem duzo pozniej:) Ale dalismy przynete do komentarza taniejrady.
                  • teodor-k Re: O/T czy jest lysy na sali? 06.02.23, 02:08
                    Jesteś ostro pieprzniety ze schizą do ludzi .Masz wyjątkowego jebca na czyś temat .Twoja choroba alkoholowa wyjątkowo ci nie sprzyja .Drugie to nie jest twoje prywatne forum .Nie czytam wszystkich twoich wypocin ale czasami trzeba .Życzę ci wszystkiego najgorszego , Być może kiedyś do ciebie karma wróci . Nie pierwszy raz rozpieprzasz to forum idiotycznymi wątkami i personalnymi wtykami .Lubię patrzeć jak wijesz jak jak glista ,którą wykopali na ryby .
    • wislok1 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 19:29
      Pola Raksa byla w tych czasach kultowa, zreszta slusznie, byla przesliczna
      • wislok1 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 19:29
        Natomiast film o tym Szetanie z klasy jest do d..
        Straszny gniot
        • wislok1 Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 19:31
          Przerazajaco sztuczny, scenariusz pisal idiota z kretynem
    • qqbek Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 20:43
      Mi poleciały "zakola" pod koniec liceum/na początku studiów, zrezygnowałem z dłuższych włosów, strzygę od tamtej pory "na jeża" i udało mi się tym samym katastrofę powstrzymać - choć i tak na tyle głębokie mam teraz zakola, że zastanawiam się nad goleniem tego syfu po prostu. Baniak mam kształtny, szczękę kwadratową, to nie będę jako "łysol" niczyjego poczucia estetyki raził.

Co do dowcipów, to ponoć u facetów jest tak, że jak łysieją od tyłu, to z myślenia.
      Jak od przodu, to od seksu.
      A jak i od przodu i od tyłu, to od myślenia o seksie.

Bywalec już napisał o zabójczym wpływie dihydrotestosteronu na mieszki włosowe.
      • bialyhenio Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 21:18
        a jak od przodu i od środka a od tyłu nie?? ;)
        • qqbek Re: O/T czy jest lysy na sali? 04.02.23, 22:35
          bialyhenio napisał:

> a jak od przodu i od środka a od tyłu nie?

"Od tyłu" - tj. od czubka głowy, środka połączenia kości ciemieniowych, a nie od potylicy, chyba nikt nie łysieje od potylicy.
          "Od przodu" - zakola plus "środek", czyli od części czołowej.
          • teodor-k Re: O/T czy jest lysy na sali? 06.02.23, 10:56
            Żeby rosły włosy to trzeba mieć rozum do tego bo na takiej bez rozumu to nie urosną .
            Milczenie czasami jest złotem którego tu brakuje .
            • nousecomplaining Re: O/T czy jest lysy na sali? 06.02.23, 16:39
              > Żeby rosły włosy to trzeba mieć rozum do tego bo na takiej bez rozumu to nie urosną .
              Na moim psie ciągle nie chcą przestać rosnąć, a równie durnego stworzenia w życiu nie widziałem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka