Dodaj do ulubionych

Mialem tylko dwa razy kiedy jechalem "za wolno"

04.02.23, 01:19
Zawsze obserwuje co jest przede mna ale rownie uwaznie obserwuje co jest za mna. Mialem w sumie dwie wpadki.
Raz wlokac sie bez celu i pospiechu po Roztoczu ogladajac okolice, tak tak QQ tamze, znalazlem sie za jakims autobusem jadacym powoli a mnie i corce sie nie spieszylo, az tu ni stad ni znikad jakis czarny Audi mnie wyprzedzil, zajechal w szpare miedzy mna a autobusem, przyhamowal zaswiecil stopami, od razu odpuscil i sobie pojechal dalej. To tak jakby w towarzystwie chrzaknac zeby zwrocic uwage ze nie jestem obyty?
A drugi raz mial miejsce w... Meksyku. Sobie ogladalem krajobrazy, az wjechal przede mnie lokalny wyprzedziwszy mnie po prawej, i przez okno, bez zadnego trabienia, siedzenia na zderzaku, zajezdzania i dawania po heblach, po prostu pokazal reka i palcem gest krecacego sie wiatraku helikoptera, co natychmiast zrozumialem...
Obserwuj wątek
    • car_fox Re: Mialem tylko dwa razy kiedy jechalem "za woln 04.02.23, 01:48
      No nie licze tych dwoch razy kiedy celowo zwolnilem - taz przed wiaduktem i raz przed zakretem gdzie bylo wiaodmo na 99% ze tam stoja i mierza... a na D mi siedzial raz Audi i raz Mustang..
      Od pierwszego dostalem srodkowego palucha a od drigiego pukniecie w czolo jak mnie wyprzedzjali....
      I zaraz po tym jak ich poprszono o zaprakowanie na pobczu to ja zwolnilem i poslalem im slodziutki usmiech.. Ich miny - nie do powtorzenia.
    • bolo2002 Re: Mialem tylko dwa razy kiedy jechalem "za woln 04.02.23, 12:47
      Tego , czy bedzie kolizja - czy nie kierowca nigdy nie jest w stanie przewidzieć. Czy wolno- czy predko- tez nie da sie
      przewidzieć. 2 x wyskoczył mi jeleń i raz pies / przy 80 km/. Oba jelenie niestety padły a pies uciekł. A raz wyszedłł sobie łoś przed maskę- ale zahamowałem. A w ogóle to od 45 lat jazdy różnymi wózkami/ teraz mam 31- szy samochód i przejechaniu ca 4 mln km/tylko prywatnie i w biznesie/- udało sie uniknąc powazniejszej kolizji . Ale to dlatego- że poza przodem i tyłem , to mam oczy dookoła głowy. Czego wszystkim kierowcom życzę!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka