Dodaj do ulubionych

OT Putler pierdoli znowu...

21.02.23, 10:10
w jakims zgromadzeniu narodowym
Obserwuj wątek
    • trypel Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 10:31
      I wiesz dobrze ze dla wiekszosci mieszkańców syberii i innych zadupiow jest to jedyne źródło informacji.
      • marekggg Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 10:39
        o ile sobie przywiezli telewizornie z ukrainy
        • trypel Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 11:16
          W gazecie wydrukują,
          I jeszcze podkreśla co ważne
          I przez megafony we wsi puszczą jak ktoś niepisaty i nieczytaty
        • bialyhenio Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 11:54
          telewizornie to akurat mają - pralek i toalet to mogą w domu nie mieć - ale TV tak
          • misio3 Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 15:57
            A czy ludzie tam w tej rosji internetu nie mają? Wystarczy że wejdą na pierwszą lepszą stronę zachodnich mediów i w google translatorze ją przetłumaczą. Oczy im wyjdą na wierzch gdy przeczytają, że to jednak Rosja napadła na Ukrainę a nie odwrotnie jak im tłuką w telewizji.
            • misio3 Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 16:00
              Ba. Gdy w tym internecie zobaczą jak w bloki mieszkalne rakietami strzelali i mnordowali cywili to im oczy na wierzch całkiem wyjdą ze zdziwienia. Aaaa....chyba że im internet zablokowali
              • teodor-k Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 17:01
                Trzeba przyznać, że znakomita większość europejskich polityków, w tym Donald Tusk, kupowała putinowską narrację przez wiele lat. Nawet napaść na Gruzję nie otworzyła im oczu. Swoją drogą bardzo im ta narracja pasowała, więc nie weryfikowali niczego. Z drugiej strony część polityków była uwikłana w rosyjskie finanse i kto wie, czy jeszcze nie gorzej. Już wtedy Lech Kaczyński pokazywał kim jest Putin .Spotkał się Biden z tym z tym specem od klejenia taśmą szyby Trzaskowskim ? Haha .
                • misio3 Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 17:50
                  Masz rację Teodorku. Już w 2014 roku gdy zielone ludziki zajęły Krym, Unia powinna nałożyć te sanskcje które nałożyła teraz i przestać brać od niego ropę i gaz.
                  Gdyby to wtedy zrobiła, to by dziś by nie miał kasy na wojnę.
                  On się po cichu przygotowywał , bogacił i zbroił a jednocześnie grał , spotykał się z nimi, pozował do zdjęć, uśmiechał się i na końcu oszukał ich perfidnie napadając na Ukrainę a te głupole unijne do końca naiwnie myślały że jest fajnie, bo se kolege znalazły do politykowania. To była chora polityka unii. Teraz Ameryka musi tupnąć nogą, obronić Ukrainę i zaprowadzić pokój, bo unia jest za słaba by to zrobić sama. Polityka unijna się skompromitowała.
                • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 18:45
                  To juz sa totalne insynuacje i brednie....

NIKT putina nie kochal

Wszyscy wiedzieli, ze to jest ostatni ch.j

A te komentarze pod adresem Tuska i Trzaskowskiego to juz dno odpadlo.....

W sytuacji, kiedy kraj jest tak podzielony politycznie, wymaga jednosci chociaz w sprawach zagranicznych i opozycja POPIERA rzad w tych sprawach,
                  robic nagonke na opozycje, to juz jest ABSURD
                • marekggg Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 19:17
                  rozumiem ze te uwiklania finansowe - to naprzyklad macierewicz et concertes...
                • tbernard Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 09:09
                  teodor-k napisał:

> Trzeba przyznać, że znakomita większość europejskich polityków, w tym Donald Tu
                  > sk, kupowała putinowską narrację przez wiele lat. Nawet napaść na Gruzję nie otworzyła im oczu.

Tusk raczej zdawał sobie sprawę z putinowskiej podłości, tylko nie chciał przed szereg wyskakiwać i wymachiwać szabelką uznawszy, że lepiej jak Polska bogaci się pozostając w zgodzie z UE zwłaszcza z tymi najbardziej znaczącymi.
    • qqbek Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 11:54
      Drugą godzinę przemawia... jak towarzysz Wiesław, albo ten brodaty komuch z Kuby.
      Do dwóch mikrofonów mówi, czy też jednym mu tlen podają?
    • bialyhenio Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 11:54
      wymienił jakies sukcesy w denazyfikacji Ukrainy?
      • hukers Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 11:59
        bialyhenio napisał:

> wymienił jakies sukcesy w denazyfikacji Ukrainy?

Ta, wczorajszy spacer Bidena z Zelenskym po Kijowie.
      • qqbek Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 14:27
        Boję się, co te kaprawe skurwysyny znów kombinują.
        Jak się tu już kiedyś chwaliłem administruję taką niewielką (12 tysięcy członków, ponad 1,5 aktywnych w przeciągu ostatnich 30 dni) grupką na mordoksiążce i ostatnio mam po kilka do kilkunastu prób wejścia na grupę przez boty, dziennie. Normą jest kilka ba tydzień.

Ostatnio taką "falę" widziałem w styczniu i lutym ubiegłego roku.

Pocieszające, że wtedy były to głównie konta z jakąś "historią uwierzytelniającą", głównie z Indonezji.

Teraz żadnej finezji - konta sprzed kilku minut, bez zdjęcia, opisu, lajków czy choćby jednego znajomego.

Kasa im się kończy chyba...
        • galtomone Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 14:32
          A cóż to za grupa? Pochwal się... Może same laski? (hopeful emoji here)
          • qqbek Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 14:48
            galtomone napisał:

> A cóż to za grupa? Pochwal się... Może same laski? (hopeful emoji here)

Dzielnicowa.
            Po prostu moderowana, więc nie robi się z niej ściek reklamowy (tak jak z większości podobnych grup). Dodatkowo nie cenzurujemy za bardzo wypowiedzi, więc ludzie lubią na niej pisać.
            • waga173 Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 19:09
              Mnie z takiej dzielnicowej wyjebali. Za niewinnosc. Na przyklad jedna kobita wariowala bo jej 15 letnia corka "uciekla z domu" no to jej napisalem ze mam dla niej zla wiadomosc. Corka rano wroci jak zglodnieje i jej dupa zmarznie a domu nie opusci przez nastepne 40 lat. Nie lubili mojego poczucia humoru i podejscia do zycia, mohery jakies.
              • qqbek Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 21:34
                Ja za takie teksty nie wywalam.
                Ale jest nas łącznie 5 (2 adminów i 3 moderatorów) i modzi są "młodzi i ambitni" i potrafią za zbytnie brużdżenie ludziom wywalić post (choć jak język pozostaje bez "wycieczek osobistych" to potem ja takie posty przywracam) :P

Żeby wylecieć na zbity pysk, to się trzeba "zasłużyć" u nas. Najczęściej za "mocne wycieczki osobiste" wywalam na tydzień-dwa "do ochłonięcie". Za samo użycie "łaciny podwórkowej" raczej nie :)

A "prawdziwków" (prawdziwych Wolaków) z ich kampaniami pt. "Wolska dla Wolaków" wywalamy z permbanem najczęściej, jak nam nasrają na grupie jakimś marszem żołnierzy wypiętych, czy innym niezwiązanym z dzielnicą szajsem. Ale to dlatego, że założyciel grupy i drugi administrator jest socjalista walczący (od Zandberga) i po prostu z miejsca go żółć zalewa, jak coś takiego widzi (pradziadka - wiejskiego nauczyciela mu jedna z "band" ukatrupiła na podkarpaciu i cięty jest bardzo na całą tę hałastrę).
                • waga173 Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 23:04
                  Wywalili mnie za "caloksztalt tworczosci". W tym konkretnym przypadku przed moim wpisem byly tylko modlimy sie za pania i corke (takie Danusie) a po moim wpisie Jak mozna byc tak obojetnym, jak mozna sie smiac z czyjegos nieszczescia (takie Te Odorki). Mojej "grupy krwi" tam nie bylo wcale, sami poprawni, chuj im w dupe.
                  • qqbek Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 23:21
                    I kotwica w plecy :-)
                    • waga173 Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 23:25
                      qqbek napisał:

> I kotwica w plecy :-)
                      >
                      CHWDP i kawalek szkla!
    • bolo2002 Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 15:01
      Wg mej oceny- to sa - ostatnie rygi konajacej ostrygi. Jak przegra na Ukrainie/ bo wygrac juz nie moze!/- to albo zdechnie jak Bin Laden albo "swoi" powiedzą: skacz z balkonu , bo innej drogi nie ma! Albo wypadnie z lódki na rybach- jak jego koledzy. Tyle tylko- ze w Rosji przez najblizsze 30-40 lat nic sie nie zmieni- bo jak sie mózgi obywatelom przez 100 lat/ ca 5 pokoleń/ ideologicznie prało- to nie ma szans na żadną demokrację. Biedny ten naród- bo okradany równo przez swoich wielkich przywódców ze wszystkiego. A może szybciej sie dowiemy- że choroba sie rozwinęła i swoje zrobiła. Oby jak najszybciej!!
      • nousecomplaining Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 15:43
        > Jak przegra na Ukrainie/ bo wygrac juz nie moze!
        Oby tak było, oby tak było. Biden swoją wizytą w Kijowie dał dość jasny przekaz. Zakulisowe rozmowy pewnie też trwają z Chinami. Ale Ukraińcy na kompromis raczej nie pójdą. Zależy od kompromisu... W porównaniu z przemówieniem krótkim Bidena to putlerowska mowa dwugodzinna jakąś farsą jest. Kto go słucha? Nawet czynni zawodowo ruscy oficerowie mają z niego polewkę. Ta jego nowa planowana "ofensywa" mam nadzieję, że będzie ostatnią. Ale do tego potrzebny ciągle jest konkretny sprzęt dla Ukrainy, taki, którym będą mogli im przypierdolić na dalekim zasięgu. Ciekawe, co powie Biden w Warszawie.
    • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 17:24
      Nic nowego nie powiedzial....

W sumie jego zdaniem ROsja od poczatku powstania jest caly czas atakowana przez zgnily Zachod, bredzi jak potluczony, ale ciemnylud w ROsji to kupuje, w sumie w sklepach nic nie ma, a jesli jest to strasznie drogo, wiec to wina Zachodu....
      • teodor-k Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 17:32
        Gdyby wcześniej zachód i Niemcy byli przeciw jak teraz dawno było by po wojnie ,a ludzie by nie cierpieli .
        • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 18:40
          Gdyby babcia miala wasy, to by byla dzisdkiem...

ROsja to stan umyslu....

Zachod myslal, ze da sie putina wytresowac i bedzie grzeczny.....
          I nie bedzie bruzdzil...

Wszyscy ba na tym skorzystali, a najwiecej sam putin i jego kolezkowie....

Przeciez ta wojna to jest ekonomiczne samobojstwo ROsji....
          Staja sie kolonia Chin, straty gospodarcze sa kosmiczne, armia rosyjska rozpier.olona, przeszlo 100 000 trupow, na froncie taktyka jak za Stalina, czyli ludzi u nas duzo, mozna atakowac czlolo, tysiac zabitych dziennie to zadne straty...
          • tbernard Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 09:25
            wislok1 napisał:

> Przeciez ta wojna to jest ekonomiczne samobojstwo ROsji....
            > Staja sie kolonia Chin, straty gospodarcze sa kosmiczne, armia rosyjska rozpier
            > .olona, przeszlo 100 000 trupow, na froncie taktyka jak za Stalina, czyli ludzi
            > u nas duzo, mozna atakowac czlolo, tysiac zabitych dziennie to zadne straty...

Różnie z takim myśleniem o poddanych już bywało. Może skończyć jak ostatni car. Lub raz putin ;)
            • qqbek Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 09:34
              tbernard napisał:

> Różnie z takim myśleniem o poddanych już bywało. Może skończyć jak ostatni car.
              > Lub raz putin ;)

Eee - Putler nie ma takiego zdrowia jak Rasputin.
              Rasputina otruto arszenikiem, postrzelono kilkukrotnie (w tym w głowę z przyłożenia i w okolice serca), następnie próbował jeszcze zatłuc swojego niedoszłego zabójcę i zwiać, dostał jeszcze kilka kulek...

(no i tu wersje są różne - ta najbardziej niesamowita poniżej)

dla pewności poprawiono mu kilka razy po głowie gazrurką, związano i wywieziono nad Newę, gdzie zrzucono go z mostu kilkanaście metrów w dół do rzeki.
              Ponoć po wyłowieniu miał wodę w płucach i jedną z dłoni oswobodzoną z więzów.
              • waga173 Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 10:13
                Jak Rasputin lyknal wodki z arszenikiem to podobno powiedzial: Dobra, jeszcze beczka czuc, dajcie wiecej.
                Istnieje tez wersja jego smierci taka ze 11 wiader wody zsunelo sie z jego "ramy od skladaka" i ta rama wyzwolona z obciazenia walnela go w czolo.
                • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 17:49
                  Rasputin wbrew glupotom w wielu mediach wcale nie byl mnichem...
                  Przed przybyciem do Petersburga mial firme transportowa na Syberii, nawet calkiem spora....
                  Problemami byly dla niego kobiety i wodka oraz wiara prawoslawna....
                  Od tego go calkiem zakrecilo...
                  Uwazal sie za swietego meza i jednoczesnie wielkiego grzesznika....
                  Libacje alkoholowe i seks z roznymi kobietami uwazal za straszny grzech...
                  Pokoutowal w klasztorach i potem znowu grzeszyl...
    • thorpe Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 23:06
      To jest coraz dziwniejsze.
      Wszyscy czekają na zapowiadane przemówienie, a putin nie mówi nic nowego czy istotnego. Nie wyciąga żadnego asa z rękawa.
      Staruszek Biden jeśli chodzi o wrażenie, to go ograł jak dziecko, stawiając się w Kijowie, ryzykując życiem.
      Girkin na swoim kanale mówi rzeczy, za które powinni go dawno sprzątnąć, ale tego jednak nie robią - to jest szczególnie zdumiewające, jaką ten człowiek pełni rolę?
      Do tego wewnętrzna wojna między wagnerowcami, kadyrowcami a armią.
      Łukaszenka gra w jakąś swoją grę, znika, kombinuje.
      W roSSji dzieje się coś, czego nawet się nie domyślamy. Czekają na ruch Chin?
      Ja jestem z natury pesymistą i zakładam, ze putin coś nieoczekiwanego odwali, nie wolno go lekceważyć. Ale obiektywnie nawet jakby atomem rąbnął czy zdołał zająć Ukrainę, to jednak już przegrał. Te złoża litu, soli i węgla oraz tysiące porwanych dzieci nie zrekompensują mu nienawiści całej Europy i pogardy Chinczyków.
      Ja stawiam, że putin nie dotrwa na stanowisku do końca roku. Coś się stanie.
      • bialyhenio Re: OT Putler pierdoli znowu... 21.02.23, 23:34
        Ja podejrzewam ze putinowi skończyło sie paliwo do wojny i nic nie odwali. Pytanie tylko kto i jak go wykończy. W tym kraju wodzów w XX wieku obalali współpracownicy. W tym kraju rządzi FSB - jeśli ktos ma go wykończyć to np oni. Bo w wojnie widać wagnerowcow, widać kozojebcow, słabo widać armie - a nie widać FSB.

Kadyrow wie ze koniec putina to koniec również i jego i zrobią to w ramach wendety sami Czeczeni a prigozyj, szojgu, ławrow wiedza ze będa ścigani za swoje zbrodnie na całym świecie i trafia w najlepszym razie za kratki. W gorszym wykończy ich ukrainski wywiad albo rodziny zmarłych. Mam nadzieje ze z nimi ta kłamliwa kurwa zacharowa i kłamliwy skurwiel pieskow pójdą w tiurmy.
        Może jestem niepoprawnym optymistą, ale wojna trwa juz rok i putin nic nie zdobył. A rosja dużo straciła, pewnie z 200k ludzi i resztki szacunku w Europie i na świecie, nikt juz ich nie lubi, w sporcie nie mogą występować (a to dla ruskich zwłaszcza elit bardzo bardzo ważne by ruscy zdobywali złote medale), świat obywa sie bez ruskiego gazu i ruskiej ropy. Nie potrafią nawet ochronić swoich baz wojskowych i lotnisk na Krymie i w rosji. Wiele firm z powodzeniem obywa się bez ruskiego rynku zbytu. Oligarchowie ze swymi miliardami są juz persona non grata na salonach za granica a same miliardy konfiskowane.

Podróż do rosji w tym syberii to było kiedyś moje marzenie. Doceniałem rosyjska kulturę, kinematografie, naukę. Uczyłem się rosyjskiego. Dziś wiem ze ten kraj dla mnie jakby nie istniał. Nie chce znac zadnego rosjanina, nie chce nigdy tam jechać. Myśle ze wiele osób tak ma.

Trochę mniej optymistyczny jestem w temacie co z tego wyjdzie - bo wojnę trzeba zakończyć ale czy się uda zachowac cała Ukrainę z Krymem i uzyskać od ruskich reparacje wojenne?
        • tbernard Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 09:50
          bialyhenio napisał:

> Trochę mniej optymistyczny jestem w temacie co z tego wyjdzie - bo wojnę trzeba
          > zakończyć ale czy się uda zachowac cała Ukrainę z Krymem i uzyskać od ruskich reparacje wojenne?

Też mnie to niepokoi. Bo aby do tego doszło to musiałby nastąpić taki upadek kacapstanu, że całkiem spore było by prawdopodobieństwo, że już totalni kacapscy szaleńcy dorwą się do ładunków nuklearnych. Na razie pewnie trzymają
          to w garści jacyś w miarę ogarnięci intelektualnie. Zaś zakończenie zgniłym kompromisem, że jakiekolwiek zagrabione
          siłą terytorium pozostanie w kacapstanie, to będzie dla kacapów oznaczać zwycięstwo, chociaż okupione absurdalną liczbą
          zabitych. No i rzecz jasna nie było by mowy aby zwycięzcy jakieś reparacje płacili.
          Tylko jedna opcja ze zgniłym kompromisem była by do rozważenie. A mianowicie Ukraina przyjęta by była od razu do UE i NATO,
          aby już nie powtórzyło się w przyszłości ponowne pogwałcenie ustaleń jak z memorandum budapesztańskiego. Bez takiego
          zabezpieczenia Ukraina nie miała by szans odbudować się nigdy, bo nikt nie zainwestuje w obszarze, gdzie w każdej chwili
          jakiś kacapski oszołom może strzelać rakietami bezkarnie.
          • bialyhenio Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 11:43
            Patrząc na sposób myślenia ruskich - wejście Ukrainy do UE i NATO będzie oznaczać klęskę w wojnie. Bo oni uważają Ukrainę za swoją strefę wpływów (atakując Ukrainę tę strefę wpływów utracili na długo - ale pewnie nadal uważają ją za strefę wpływów). A mogli nie ruszać zbrojnie, za to umacniać te wpływy poprzez gospodarkę i surowce.
            • nousecomplaining Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 11:49
              > nadal uważają ją za strefę wpływów
              Mało tego, oni uważają, że to ich terytorium, chwilowo zagarnięte przez ukraińskich nazistów.
              • bialyhenio Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 12:20
                Raczej nie uważają Ukraińców za osobny naród, co najwyżej za gorszych i głupszych rosjan.
                • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 17:51
                  Dokladnie.....

DLa ROsjanina Ukrainiec to jest po prostu ROsjanin....

Bedacy glupim zdrajca ROsji, na uslugach NATO, faszystow, itd....
                  • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 17:57
                    Za cara oficjalnie w panstwie rosyjskim kazdy Slowianin byl ROsjaninem i koniec.....

Byla rozne gatunki ROsjan, np. Polacy....
                    Mieli swoj alfabet i raczej nie byli prawoslawni, ale jako Slowianie byli ROsjanami...

No, taka ciekawostka zdaniem ROsjan...
                    Kurica nie ptica, Polsza nie zagranica....
                    • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 20:02
                      Niby ROsjanie za cara respektowali to, ze Nie-Slowianie nie byli uznawani za ROsjan....

ALe to byla tylko teoria...

Np. na Litwie po powstaniu styczniowym zaczeto masowo rusyfikowac LItwinow, zakazano ksiazek litewskich w alfabecie lacinskim....

Litwini sie strasznie wku,wili...
                      A ze w Niemczech zylo ich tez calkiem sporo, dziasiatki tysiecy, kolo Tylzy i Klajpedy, Litwini pruscy, to zaczal sie masowy PRZEMYT KSIAZEK...
                      Oczywiscie przymytnicy litewscy z Niemiec i ROsji dzialali razem, przy okazji przemycali tez inne towary, no glownie te inne towary, ksiazki to byl dodatek, ale wazny dodatek...

Prusy to po cichu popieraly, Rosja miala to zwalczac OSTRO, ale praktyka byla taka, ze ruscy celnicy za lapowki na przymyt pozwalali...
                      Tak samo za lapowki sie slepi stawali ruscy zolnierze na granicy....
                      TO samo bylo na calej ruskiej granicy z Niemcami i Austro-Wegrami...

W II polowie XIX wieku ruscy przykrecili srube nawet Finlandii, ktora do tej pory byla olewana przez carow...
                      A tu Aleksander III wydal rozkaz przerobic Finow na ruskich....
                      I Gruzinow tez tak kazal potraktowac...
                      I Ormian, i Azerow....

• tbernard Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 12:12
              bialyhenio napisał:

> A mogli nie ruszać zbrojnie, za to umacniać te wpływy poprzez gospodarkę i surowce.

Przecież ze względu na zasoby to Rosja mogła by być krajem z gospodarką jak Norwegia tylko odpowiednio przeskalowana. Chodzi o taki podział bogactwa aby obywatele mogli by żyć na podobnym poziomie co Norwegowie. Wtedy stopniowo sami Ukraińcy uznali by, że tak właściwie to są Ruskami i chcą się z nimi integrować. Ale nie z kacapami. Z kacapstanem nie po drodze im i dlatego stawiają zaciekły opór.
              • bialyhenio Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 12:20
                Chiny to ponoć robią w Afryce - budują tam różne rzeczy, pomagają się rozwijać, ale nie ingerują. I mają wpływy.
                Nie mówi się o tym za dużo, ale ponoć na Ukrainie Chińczycy mają dużo pól uprawnych. Ale na Syberii też mają. Pewnie to jeden z powodów dla których nie angażują się dla żadnej ze stron tylko patrzą na swoją korzyść.
                • nousecomplaining Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 20:45
                  > Pewnie to jeden z powodów dla których nie angażują się dla żadnej ze stron tylko patrzą na swoją korzyść.
                  Tak jest. Mało się też o tym mówi, co mają Chińczycy w Australii. A mają tam sporo.
                  • bialyhenio Re: OT Putler pierdoli znowu... 22.02.23, 21:56
                    nousecomplaining napisał(a):

> Tak jest. Mało się też o tym mówi, co mają Chińczycy w Australii. A mają tam sp
                    > oro.

Kopalnie, pola uprawne?
                    • nousecomplaining Re: OT Putler pierdoli znowu... 23.02.23, 19:44
                      > Kopalnie, pola uprawne?
                      Siur. Zwłaszcza kopalnie. Widziałem kiedyś dokument o niszczeniu przyrody w Australii i byłem w lekkim szoku, że kasa od Chińczyków dla rządu była ważniejsza niż cała reszta. Cóż, politycy są wszędzie tacy sami.
                      • bialyhenio Re: OT Putler pierdoli znowu... 24.02.23, 00:39
                        Australia jest bogata kopalniami. Ale nie sądziłem, że wpuści tam Chińczyków, zwłaszcza, że to zamknięty na imigrantów kraj. Co innego Afryka, gdzie różnych rzeczy brakuje.
                        • nousecomplaining Re: OT Putler pierdoli znowu... 24.02.23, 17:32
                          > Ale nie sądziłem, że wpuści tam Chińczyków, zwłaszcza, że to zamknięty na imigrantów kraj.
                          Tu nie chodzi o wpuszczenie imigrantów, tylko chińskiej kasy i chińskich firm, podpisanie pewnych umów itp. Po ch. kombinować, jak Chiny dadzą dobrą kasę za węgiel, którego potrzebują? I jeszcze kopalnie obsłużą i wszystko.
                          • bialyhenio Re: OT Putler pierdoli znowu... 24.02.23, 20:05
                            nousecomplaining napisał(a):

>. Po ch. kombinować, jak Chiny dadzą dobrą kasę za węgiel, którego potrzebują? I jeszcze kopalnie obsłużą i wszystko.

Tak robiły amerykanskie i inne zachodnie korpo no naftowe w biednych krajach np afrykanskich obiecując gruszki na wierzbie a eksploatując cudze zasoby i pracowników , czerpiąc gigantyczne zyski i niszcząc środowisko.
                            Chinole się widać uczą na zasadzie naśladownictwa
                • marekggg Re: OT Putler pierdoli znowu... 26.02.23, 22:14
                  bialyhenio napisał:

> Chiny to ponoć robią w Afryce - budują tam różne rzeczy, pomagają się rozwijać,
                  > ale nie ingerują. I mają wpływy.

Chinole bezinteresownie pomagaja w afryce? pierwsze slysze.

najlepszy biznes dla rosjanek z terenow przygranicznych z chinami to wyjsc za maz za chinola, ktory ciezko pracuje, ale pracuje, zarabia i nie chleje tyle co tamtejsi mongolowie z czasow cccp
                  • bywalec.hoteli Re: OT Putler pierdoli znowu... 27.02.23, 08:57
                    Pracuje i nie chleje - a do tego potrafi np. założyć gospodarstwo rolne na wielu hektarach syberii i na tym zarabiać - oglądałem kiedyś dokument Barbary Włodarczyk o tym, że coraz więcej Chińczyków którzy mieszkają po drugiej stronie rzeki granicznej inwestuje i mieszka na syberii. ruskie zaś jeżdżą do Chin po zakupy.
      • jeepster Re: OT Putler pierdoli znowu... 23.02.23, 00:39
        A propos Chin i Rosji, pamiętam jak we wczesnych latach siedemdziesiątych Sowieci rżnęli się z Chińczykami (lub jak się wtedy mówiło Kitajcami) nad Ussuri . Co prawda było to już po otwartej wojnie z 1969 roku, ale propaganda PRL’u w dalszym ciągu działała. Chodził wtedy taki dowcip (prawdopodobnie wymyślony przez władzę): Na posiedzeniu komitetu centralnego partii Chin, Mao przedstawia swój plan ataku na ZSRR. Stoi przed mapą i mówi – prawym skrzydłem puścimy 100 milionów piechoty, lewym skrzydłem puścimy 100 milionów piechoty, a środkiem pójdą czołgi. Na to dowódca wojsk pancernych pyta – oba? I co się teraz z tego porobiło?
        • trypel Re: OT Putler pierdoli znowu... 23.02.23, 08:36
          Z tych samych czasów kursował dowcip- relacja z granicy
          W godzinach porannych dzisiejszego dnia na granicy oddział chińskich komandosów zaatakował radziecki traktor podczas prac polowych. Traktor odpowiedział zmasowanym ogniem artyleryjskim i odleciał w kierunku Moskwy
          • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 23.02.23, 18:43
            Stary, dobry dowcip
    • bialyhenio Re: OT Putler pierdoli znowu... 23.02.23, 18:36
      a tymczasem Łukaszenka zapowiedział mowę Chińczyka sugerując ze Chiny będą zaprowadzać pokój?
      Ciekawe czy to wiarygodne

wiadomosci.wp.pl/lukaszenka-ujawnia-plany-xi-powiedzial-o-tym-chinskim-mediom-6869643153943136a?amp=1
      • teodor-k Re: OT Putler pierdoli znowu... 23.02.23, 19:27
        Ciekawe z kim .Jak bombardują USA balonami szpiegowskimi .Chiny chcą mieć monopol na władzę .
      • teodor-k Re: OT Putler pierdoli znowu... 24.02.23, 11:28
        bialyhenio napisał:

> a tymczasem Łukaszenka zapowiedział mowę Chińczyka sugerując ze Chiny będą zapr
        > owadzać pokój?
        > Ciekawe czy to wiarygodne
        >
        > wiadomosci.wp.pl/lukaszenka-ujawnia-plany-xi-powiedzial-o-tym-chinskim-mediom-6869643153943136a?amp=1
        "Chińska język trudna język. To przetłumaczę może.
        Nie jesteśmy gotowi na wojnę z USA. Dajcie nam jeszcze parę lat, to się lepiej przygotujemy. Wtedy damy Rosji wsparcie techniczne i zaatakuje skuteczniej niż teraz jarzysz .
        • yadaxad Re: OT Putler pierdoli znowu... 24.02.23, 15:41
          Nie wiadomo co wymyślili, ale prezydent USA nie reklamuje tak dobitnym gestem przegranej akcji i dania w dudę NATO.
          • teodor-k Re: OT Putler pierdoli znowu... 24.02.23, 15:59
            Dla Chińczyków najważniejszy jest punkt 11 planu. Jeśli Chiny chcą aby ktoś im uwierzył,to swój punkt widzenia nie powinny opierać tylko o Rosję. To Ukraina jest krajem na który napadł Putin. To Rosja,USA,Chiny dawały gwarancję bezpiczeństwa Ukrainie,gdy rezygnowała z zasobów nuklearnych. Jednym gestem Chiny mogłyby zmusić Rosję do ustępstw! Ale tego nie robią. Dlaczego ?Witaj Yada .
            • yadaxad Re: OT Putler pierdoli znowu... 24.02.23, 16:22
              Bez USA, Chińczykom się sporo rzeczy wali, a ich ekspansja na ruskich terenach jest problemem tylko Rosji, nie międzynarodowym.
              • teodor-k Re: OT Putler pierdoli znowu... 24.02.23, 19:23
                Chodzi tylko o przerwanie wojny na warunkach korzystnych dla Rosji, która ma zatrzymać formalnie zaanektowane terytoria. Chiny cały czas pokazywały wsparcie Rosji i nic nie zmienia .Dzięki .
            • marekggg Chiny dawali co??? 26.02.23, 21:24
              > est krajem na który napadł Putin. To Rosja,USA,Chiny dawały gwarancję bezpiczeń
              > stwa Ukrainie,gdy rezygnowała z zasobów nuklearnych. Jednym gestem Chiny mogłyb

chiny dawaly jakies gwarancje bezpieczenstwa 30 lat temu? stary - nie chlej tyle.

> y zmusić Rosję do ustępstw! Ale tego nie robią. Dlaczego ?Witaj Yada .
    • teodor-k Re: OT Putler pierdoli znowu... 26.02.23, 12:05
      Rosyjski czołg stanął przed ambasadą w Berlinie. www.salon24.pl/newsroom/1286098,rosyjski-czolg-stanal-przed-ambasada-w-berlinie-trudno-uwierzyc-co-zrobili-niemcy
      • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 26.02.23, 14:08
        Partia Die Linke to po prostu nastepy komunistycznje SED, rzadzacej NRD...
        W Bawarii ma poparcie na granicach bledu statystycznego, w dawnej NRD na komunistow glosuje nadal kilkanascie procent...
        W tym bardzo licznie we wschodnich dzielnicach Berlina
        Jest tpo nieoficjalna ruska agentura, tak samo jak AFD ( Alternatywa dla Niemiec ), tyle ze AFD to nowsza wersja NSDAP
        • tbernard Re: OT Putler pierdoli znowu... 27.02.23, 09:05
          NRD w nazwie była demokratyczna ale w rzeczywistości mało było tam demokracji.
          Kacapy w wielu krajach mają agenturę. Brexit to robota kacapów przy wsparciu pożytecznych idiotów.
          • nousecomplaining Re: OT Putler pierdoli znowu... 27.02.23, 21:19
            > NRD w nazwie była demokratyczna ale w rzeczywistości mało było tam demokracji.
            No co ty, serio? 🤣🤣🤣
            • bywalec.hoteli Re: OT Putler pierdoli znowu... 27.02.23, 21:20
              dobrze ze Captain Obvious z Bawarii objaśnia nam świat 😅
              • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 27.02.23, 21:45
                Dla ciebie to oczywiste nie bylo, ktos to musial wytlumaczyc, zebys zrozumial....
                • teodor-k Re: OT Putler pierdoli znowu... 28.02.23, 05:13
                  Razem z mutti Merkel można było budować wspaniałe Niemcy i wspaniałą ekologiczną Unię Europejską… To dopiero była mądrość polityczna…
                  I do takiej mądrości tęskno wielu. Mnie nie .
                  • wislok1 Re: OT Putler pierdoli znowu... 28.02.23, 18:25

Merkel jest na emeryturze
                    Dzieki Unii Europejskiej PL jescze jako tako funkcjonuje...
                    Bez UE bylaby katastrofa

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka