Dodaj do ulubionych

radio do garażu - połowiczny OT

10.03.23, 00:37
Mamy tutaj kilku fanów muzyki, sprzętu hifi a także rozmaitych elektronicznych gadżetów.

Może znacie jakiś sprzęt, który umili mi robotę podczas fajnych prac w garażu: odkręcania, przykręcania, cięcia, wiercenia, wbijania i klejenia?

Tylko nie takie zwykle tanie radio typu Unitra z pokrętłem i wskazującym gdzie jest częstotliwość fal długich Lubljany tylko cos bardziej wypasionego 😀

Wymagania:
- głośniki na tyle duże i porządne żebym mógł spokojnie zapuścić heavy metal albo Perfect Strangers Purpli i moc to sensownie słyszeć nie tylko w garażu ale także w innych pomieszczeniach domu czy w ogrodzie
- w miarę kompaktowa budowa - najchętniej taka kostka do położenia gdzieś na blacie roboczym lub podłodze
- odbiór radia FM ale dobrej jakości wiec musi być wysuwana antena
- odbior radia internetowego przez wifi
- gniazdo USB: odczyt MP3 z pendrive
- Bluetooth umożliwiający puszczanie muzyki ze smartfona
- wejscie liniowe AUX umożliwiająca puszczanie muzyki z zewnetrznego zrodla poprzez kabel
- budżet do 1000 zł, wiec jakieś wieże czy sprzęt z wysokiej audiofilskiej półki odpada
- zasilanie z gniazda sieciowego w ścianie 220V (sprzęt z wewnętrzna bateria ładowana jak smartfon odpada)

Pomożecie, doradzicie?
😀
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 01:31
      Przeciez garaz to jedyne miejsce gdzie ci ciszy nie zakloca nic poza pierdzeniem i glosem maszyn?
      W garazu masz miec lodowke na piwo co najwyzej.
      • marekggg Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 02:01
        :-) a ja niemam garazu, ale bym tam walnal jakiegos JBL Flip 5. ladowanie z USB-C, gra niezle, podlaczysz przez BT i jak chcesz, mozesz ich miec wiecej i wszystkie polaczone. mamy w domu 2 i dzialaja zajebiscie.
        • shellyanna Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 07:58
          Tez jestem team JBL.
        • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 17:27
          marekggg napisał:

> :-) a ja niemam garazu, ale bym tam walnal jakiegos JBL Flip 5. ladowanie z USB
          > -C, gra niezle, podlaczysz przez BT i jak chcesz, mozesz ich miec wiecej i wszy
          > stkie polaczone. mamy w domu 2 i dzialaja zajebiscie.

A czemu JBL a nie Bose?
          • marekggg Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 20:58
            JBL mam juz wyprobowane za ostatnie 5-6 lat. model Flip 4sie okazal niezawodny, Flip 5 tez OK, akurat ze ni9e mozna go laczyc z Flip 4. nie bede sie wypowiadal o Bose, bo nie uzywam i nie znam.
            • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 23:36
              Mówiłem na wstępie, że nie chcę sprzętów na baterie.
              • marekggg Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 00:39
                dobra, to musisz szukac dalej.
        • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 00:01
          JBL Flip 5 w cenie 358 zł na Amazonie.
      • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 08:43
        Engin, to może być w salonie
    • teodor-k Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 04:47
      Na Ematce szukasz do kuchni .To się zdecyduj .
    • duze_a_male_d_duze_m Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 05:31
      Musisz odpuścić radio fm jak ma być godnie. Poczekaj na promocję na Amazon, Marshall Stanmore II, co jakiś czas bywa za 1.1k. Ew kup mniejszy model, Acton II. Kiedyś było taniej.
      • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 08:44
        Nie mogę odpuścić radia FM, musi być możliwość puscic „Złote przeboje” albo jakieś inne.
        • grzek Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 09:03
          Chyba wszystkie stacje radiowe na FM są i w streamingu.
          • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 09:16
            Radio musi działać z powietrza - nie tylko przez wifi 😀
        • teodor-k Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 09:06
          Też mam nastawione na złote przeboje .Ale w kuchni mam blaupunkt telewizor 32 cale ,kawa czy coś gotujesz to sobie zerknę .Nie było w planie podczas remontu kuchni .Zdecydowałem się w ostatniej chwili .
          • teodor-k Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 09:09
            Tu jest foto .
        • duze_a_male_d_duze_m Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 09:57
          To nie kupisz nic porządnego.
        • shellyanna Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 09:58
          Przecież praktycznie każda stacja nadaje tez przez net. Wiem, bo w pracy słuchałam.
    • qqbek Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 09:09
      Ja bym poszedł w takie coś.
      Pozwala "majsterkować" nie tylko w garażu, ale też i na rybach/na kempingu (co tam kto lubi).
      • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 10:14
        Qbek, ta lodówka ma radio i głośniki? :)
        • qqbek Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 10:40
          bywalec.hoteli napisał:

> Qbek, ta lodówka ma radio i głośniki? :)

Ma zamrażarkę na cienką wódkę i chłodziarkę na zapojkę i piwo, oraz taką pojemność, że po spożyciu zawartości sam będziesz śpiewał i głośniki nie będą potrzebne :)
      • engine8t Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 18:06
        jak garaz to garaz
    • bolo2002 Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 10:05
      Ale ty nie pracujesz w garażu- tylko w warsztacie! A tu juz inne radio jest potrzebne. Proponuję Riga 10/miałem toto!/.Głosnik na całe radio-jak Bethoven .
    • hukers Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 10:24
      Na forum wielodzietni.org, pytasz o radio do sypialni, żeby odbierało dobrze Radio Maryja. To w końcu chcesz trzy radia, czy jedno będziesz przenosił cały czas, rano w kuchni, po płd w garażu, wieczorem w sypialni?
      • qqbek Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 10:41
        Dawaj linkę, a nie będziesz tutaj tak pierniczył.
        Lubię różne patostronki, a sama nazwa "wielodzietni.org" zapowiada przednią rozrywkę :)
        • hukers Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 11:05
          qqbek napisał:

> Dawaj linkę, a nie będziesz tutaj tak pierniczył.
          > Lubię różne patostronki, a sama nazwa "wielodzietni.org" zapowiada przednią roz
          > rywkę :)
          >
          Przecież to ulubione forum Trypla i wklejał tu, nie raz i nie dwa, jakieś linki do nich, a rozrywka faktycznie przednia.
          • trypel Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 12:01
            Mój ulubiony temat aktualnie ze będąc katolikiem po rozwodzie lepiej dymać co popadnie na boku bo się można wyspowiadać niż wziąć kolejny ślub i być w stanie trwałego cudzołóstwa czyli grzechu ciężkiego.
            Ludzie potrafią być strasznie popierdoleni
            • teodor-k Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 15:14
              Myślę że można żyć bez seksu i nie trzeba się spowiadać .Bardziej grzeszne jest obrabianie tyłka innym .
            • qqbek Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 18:54
              trypel napisał:

> Mój ulubiony temat aktualnie ze będąc katolikiem po rozwodzie lepiej dymać co p
              > opadnie na boku bo się można wyspowiadać niż wziąć kolejny ślub i być w stanie
              > trwałego cudzołóstwa czyli grzechu ciężkiego.

Nie no - to jest konsekwencja działań hierarchów kościoła.
              Część z nich też, w łóżkach na plebaniach, po zakrystiach, krzywdzi kolejnych ludzi, zamiast się związać z kimś na stałe, bo to by był grzech śmiertelny i by ich ze stanu sukienkowego musieli wydalić, gdyby mieli babę albo chłopa na stałe.

Zresztą straszny cienias z tego gościa - taki Kurski sobie załatwił po prawie ćwierć wieku małżeństwa (i trójce dzieci) bumagę od biskupa i dyma drugą żonę bez grzechu. Że nie wspomnę o bratanicy prezesa wszystkich wolaków - prawie virgo intacta - też zdaje się miała więcej niż jeden kościelny - moralność pobożnych katolików nie przestaje mnie zastanawiać :-)
      • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 16:37
        hukers napisał:

> Na forum wielodzietni.org, pytasz o radio do sypialni, żeby odbierało dobrze R
        > adio Maryja. To w końcu chcesz trzy radia, czy jedno będziesz przenosił cały c
        > zas, rano w kuchni, po płd w garażu, wieczorem w sypialni?

A to nie ja. Ja nawet nie wiem (choć w sumie jestem wielodzietny) jak wejść na takie forum.
        Kiedyś wszedłem na forum katolik.info i choć jestem katolikiem to zdębiałem przeczytawszy jakiś wątek - tam jacyś wariaci dewoci piszą.
    • maszkaroni Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 17:23
      W garażu się nie słucha tylko pije
      • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 20:50
        Dobrze się pije przy muzyce
    • kreinto Re: radio do garażu - połowiczny OT 10.03.23, 18:47
      bywalec.hoteli napisał:

> Pomożecie, doradzicie?
      Takich to właściwie nie ma. Kupiłbym jakiś DUAL IR2a/Technisat DigitRadio 100IR lub nowszy odpowiednik i do tego dobry głośnik z AUX.
      Trochę upierdliwe, że dwa elementy ale będzie wszystko, czego potrzebujesz.
      • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 00:45
        czemu osobno radio a osobno głośnik?
        • kreinto Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 09:48
          bywalec.hoteli napisał:

> czemu osobno radio a osobno głośnik?
          Bo nie ma gotowca, który robiłby to samo w tym budżecie. Być może w ogóle nie ma takiego sprzętu? 🤔
          • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 10:33
            Kreinto, a w jakim budżecie by był gotowiec? I jaki?
            • kreinto Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 16:39
              bywalec.hoteli napisał:

> Kreinto, a w jakim budżecie by był gotowiec? I jaki?
              No właśnie obawiam się, że w ogóle nie ma. Wszystkie, które znam, a obserwuję radia internetowe od jakiegoś czasu, to są małe popierdółki za min 400-500zł. I w ogóle nie pojawiają się większe.
              Późnej są już elementy wież z odbiorem radia internetowego od 1500zł. w górę. Pomiędzy nimi pustka.
            • kreinto Re: radio do garażu - połowiczny OT 12.03.23, 11:36
              bywalec.hoteli napisał:

> I jaki?
              Dziś trafiłem coś, co mogłoby spełniać oczekiwania ale ten akurat zepsuty:
              www.olx.pl/d/oferta/kolumna-radio-internetowe-rezerwacja-CID99-IDTyF2g.html
              Ale wiadomo już czego szukać jakby co.
              • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 13.03.23, 14:24
                Kreinto, ogłoszenie niedostępne. Co to było?
    • jackk3 Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 00:43
      Z takim budżetem to nawet głowy nie zawracaj. Każdy blaster wystarczy.
      • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 10:32
        Jackk3, co to blaster? Taki boombox?

• jackk3 Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 18:35
          Jasne. Slynne ghetto-blastery. Zawsze chcialem taki miec. Te lepsze graly ze dalo sie sluchac.
          • jackk3 Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 18:39
            www.youtube.com/watch?v=SNUwQE1dqrQ
          • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 19:36
            Myślałem ze to się nazywa boombox
            • jackk3 Re: radio do garażu - połowiczny OT 11.03.23, 19:47
              Zalezy gdzie. To byla kwintesencja Harlemu - czrny gangsta z blasterem na ramieniu.
    • marekggg Re: radio do garażu - połowiczny OT 12.03.23, 18:24
      buszowalem po necie, ale zawsze jednej z rze4czy brakuje. najczescie wejscia aux
      ale zobacz to:
      Technisat Digitradio 451 CD IR Wood
      • bywalec.hoteli Re: radio do garażu - połowiczny OT 12.03.23, 18:38
        Znasz te markę Technisat? Ja nie znam.
        Dzięki za polecenie ale chodzi mi o cos sprawdzonego przez forumowiczow.
        • marekggg Re: radio do garażu - połowiczny OT 13.03.23, 14:59
          technisat znam. niemiecka marka, od lat mialem od nich odbiorniki satelitarne.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka