Dodaj do ulubionych

Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić?

20.03.23, 17:24
A na ten przykład pod kątem dzieci. I tak w ogóle bo mimo drogiej czeskiej korony nadarza się okazja taniej pojechać niż do Polski. Pytanie nie OT, bo autem :)
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić? 20.03.23, 17:43
      Dzieci duże czy małe?
      Wjeżdżasz na polane Jakuszycką, zostawiasz auto na parkingu (bo wątek auto Moto) i idziesz z dzieciakami do Chatki Gorzystow. W jedna stronę przez Orle. Super droga wzdłuż rzeki, jak gorąco to się dzieciaki chlapią. W chatce gorzystow zjesz to co ja wiem a ty zaraz wyguglujesz. I wracasz przez kamieniołomy na około. Dzień z głowy. Dzieciaki będą spały jak zabite. A ty na koniec na kolacje do hotelu Jakuszyce bo lepszego miejsca w Harrahovie nie znajdziesz :)
      A sam Harrahow jakoś nudnawy ale okolice super
      • dodekanezowiec Re: Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić? 20.03.23, 20:37
        Nie, to pobyt 3 dni. Swieradowy czy Szklarskie znamy. Ale 1 dzien Harrachov, 1 Liberec, 1 Zittau. A nocleg w jakimś Pytloun dobrze cenowo wychodzi
        • trypel Re: Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić? 20.03.23, 20:47
          Aż musiałem tego pytlouna sprawdzić.
          Jedz i opowiedz.
          Zwłaszcza o żytawie opowiedź bo za blisko domu i nigdy nawet na kawę nie stanalem
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić? 20.03.23, 20:44
      Browar z hutą szkła. W browarze czeskie żarcie. Zwiedzanie huty też spoko. Pamiętam kilka lat temu, no z 10, prawie każdy hutnik miał szklankę piwa przy robocie, (bo gorąco, tłumaczyła przewodniczka :) ). Teraz to nie do pomyślenia.
      • dodekanezowiec Re: Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić? 20.03.23, 21:16
        Tero to piwo drogie jak pierun.
        • duze_a_male_d_duze_m Re: Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić? 20.03.23, 21:26
          To masz dyskont na wlocie po lewej, marudo.
          • dodekanezowiec Re: Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić? 20.03.23, 22:17
            Hehe :) Ja aż tak nie narzekom jak to ludziska umjom niekture. Ale tero piwo w knajpie czeskiej nawet 12 zeta na nasze. Kiedyś jak u nas było po 4-5 to tam np. 3.
            Ale wehikułów czasu nie wyprodukowali.
    • waga170 Re: Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić? 20.03.23, 23:14
      Jak jeszcze nie wiesz co robic wiosna-lato, to rob jak ja: Na wiosne czekam na lato, a w lecie wspominam wiosne.
      Otworzylem gebe bo to jest pierwszy przypadek z jakim sie spotkalem, bo jak dotad to ludzie wiedzieli co chca robic i pytali gdzie najlepiej to robic, a nie wiedzieli juz gdzie tylko nie wiedzieli jeszcze co tam beda robic.
      • dodekanezowiec Re: Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić? 21.03.23, 06:06
        Bardzo ceniłem logikę w filozofii i rozumiem wywody :)
        Chodzi o to ze Czesi są jacyś inni. U nas po drugiej stronie granicy Szklarska czy Świeradów funkcjonują pełna para cały rok. Obawiałem się ze Harrachov jest tak strasznie przesiąknięty sportami zimowymi a po drugie oni nie mają aż tak długiego weekendu majowego ze tam jest wymarle miasteczko w maju (ze dopiero latem sezon ozywa).
        • trypel Re: Harrachov wiosna bądź lato - jest co robić? 21.03.23, 06:12
          To co prawda o Tatrach ale dobrze opisuje rzeczywistosc po tamtej stronie granicy
          wiadomosci.onet.pl/krakow/obywatele-dwoch-panstw-pokochali-tatry-nie-moga-nachwalic-sie-polski/16k3hrv

Tam jest smutniej . Jak jeszcze jezdzilem na narty do Pasekow to się nie mogłem nadziwić ze w momencie wyłączenia wyciągów wyłączą się cala okolica i idzie spać.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka