Dodaj do ulubionych

OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy...

23.03.23, 09:16
...start, to niech się tym paszportem i obywatelstwem wypchają.

Od dawna to żadna radość tłumaczyć obcym ludziom, że nie wszyscy w PL to ksenofobiczno-populistyczne debile i złodzieje.

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,29585809,anna-moskwa-chce-zabrac-paszporty-przeciwnikom-pis-putin-tez.html#s=BoxOpImg9
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 10:42
      ja pewnie wkurwia jej wlasne nazwisko
      • wislok1 Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 20:22
        Nazwiska sie nie wybiera, zawsze mozna zmienic w doroslym zyciu....
        Raczej tu problem jest taki, ze kaczor i putin sa za zamordyzmem i dyktatura, kaczor musi teraz udawac demokrate, bo Biden sie wku.wi
    • nousecomplaining Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 10:47
      Oby nie poszli też w drugim kierunku i nie kazali nam oddawać paszportów "na przechowanie", jak za dawnych komuszych czasów. Mnie już nic nie zdziwi w tym kraju.
      • dodekanezowiec Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 11:07
        I tak qrła wyrobienie paszportu jest aktualnie bardzo trudne w dużych miastach. Choć żeby oddać prawdę - w urzędach wojewódzkich zawsze ujowo płacili, niezależenie od władzy, to i robota ludzi tak wygląda.
        • hukers Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 11:55
          dodekanezowiec napisał:

> I tak qrła wyrobienie paszportu jest aktualnie bardzo trudne w dużych miastach.

Co prawda, to prawda.
          lifeinkrakow.pl/w-miescie/6211,gigantyczne-kolejki-po-paszport-w-krakowie-urzad-bedzie-czynny-w-sobote?fbclid=IwAR3OuVSF5BD8_PxYHxpL9BaMtR5Rb7gzoA_JLmMMLVPo9s2FTl3yWF8T1q8
        • qqbek Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 16:42
          dodekanezowiec napisał:

> I tak qrła wyrobienie paszportu jest aktualnie bardzo trudne w dużych miastach.
          > Choć żeby oddać prawdę - w urzędach wojewódzkich zawsze ujowo płacili, niezale
          > żenie od władzy, to i robota ludzi tak wygląda.

No ja chciałem sobie i dzieciom wyrobić.
          Pierwsze wolne terminy w lubelskim UW... na sierpień (czyli tzw. "po ptokach").
          • dodekanezowiec Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 16:46
            Trza do mniejszych miast podjechać.
          • nousecomplaining Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 18:25
            > Pierwsze wolne terminy w lubelskim UW... na sierpień
            Ja zawsze (od pamiętnych czasów, gdy co prawda miałem paszport z pieczątką "na wsie strany mira", ale leżał gdzieś tam w komisariacie czy ch. wie gdzie to trzymali), chcę mieć ważny paszport i tego pilnuję, just in case. Przy tej wujowej polityce państwa naszego to konieczność. Dzieci dorosłe, dwa lata temu sobie też wyrobiły, ale nie z zapobiegliwości takiej jak moja, tylko z potrzeby wyjazdu.
            Ale jest też faktem, że po brexicie kupa ludzisków mających rodziny w UK się rzuciła na paszporty, więc pewnie częściowo z tego wynika ta sraczka.
            • qqbek Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 21:20
              Nie, no jak bym sam sobie chciał wyrobić, to luz, terminy są już za 3 miesiące, w połowie czerwca, to bym pewnie do lipca odebrał.
              Ale żeby dzieciom wyrobić, to trzeba w drugiej połowie sierpnia się pojawić.
      • dodekanezowiec Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 11:09
        nousecomplaining napisał(a):

> Oby nie poszli też w drugim kierunku i nie kazali nam oddawać paszportów "na pr
        > zechowanie", jak za dawnych komuszych czasów. Mnie już nic nie zdziwi w tym kra
        > ju.
        Czekaj czekaj, lata 70. chyba to było - "proces taterników"
        Lata 20. XXI w. - "proces automotoforumowiczów"
        • dodekanezowiec Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 11:18
          Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport ze sobą. Spytacie, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
          Nie z łaski Moskwy ten paszport :)
    • waga170 Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 16:29
      Powinna najpierw wyjsc ustawa o ochronie dobrego imienia Polski. Pod kara odebrania paszportu. Wtedy mogliby odebrac paszporty nie tylko przeciwnikom pis ale kazdemu kto by powiedzial ze w Polsce jest zimno albo ze pada deszcz.
    • wislok1 Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 23.03.23, 20:18
      Powiedziala, co szczerze uwaza 99% dzialaczy kaczej partii---

Ich mentalnosc jest identyczna jak w ROsji dzialaczy partii putina...

Za morde wziasc narod i batem go traktowac, a poparcie ksiezy tez jest wazne, dyktatura nacjonalistyczna, Zachod to WROG

Z powodu napasci na Ukraine wyszlo, ze kacza partia jest przeciwko Rosji, ale Zachod jej nie wierzy ani troche, wiedza, ze to IDENTYCZNA mentalnosc jak putin, stad brak kasy z UE
      Pinokio i jego ludzie jakos by sie z Zachodem dogadali, ale kaczor zabrania...
    • bolo2002 Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 24.03.23, 08:23
      No bo Anna jest z Moskwy- jak sama nazwa wskazuje-tam sie wyedukowała!
      • dodekanezowiec Re: OT - jak dołożą do tego 200k EURO na nowy... 24.03.23, 09:39
        Tu wykrzyknik jeszcze stoleruje :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka