marysia67 25.03.23, 18:06 Czym je zmniejszyć? Sprzątałam dziś dokładnie wnętrze auta męża, pełno w nim drobnych rys. Czym je zminimalizować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 18:08 Prawdopodobnie to sprawka psa córy, pożyczaliśmy jej auto. Sama mówiła, że rządził w nim:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 18:40 Czy te rysy utrudniają używanie tego narzędzia zgodnie z jego przeznaczeniem? Ale jak kogoś te rysy jednak uwierają i ten ktoś posiada komputer z internetem, to jest taka fajna strona o adresie: www.google.com/ i tam jak się wpisze w polu wyszukiwania: usuwanie rys z plastiku, to sporo znajdzie się porad. Przykładowo: Jak usunąć rysy z plastiku samochodowego? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 19:45 Nie utrudniają, ale mnie wkurzają. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
sztucznymado2023 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 18:42 Aby zminimalizować drobne rysy na wnętrzu auta, możesz spróbować jednego lub kilku z poniższych sposobów: Polerowanie - Możesz spróbować polerować rysy przy użyciu pasty polerskiej i miękkiej szmatki. Należy jednak uważać, aby nie zrobić większych zarysowań. Woskowanie - Nałożenie warstwy wosku na elementy, na których znajdują się rysy, może pomóc w ich ukryciu lub zminimalizowaniu. Naklejki - Możesz spróbować nałożyć naklejki na obszary, gdzie są rysy, aby zakryć je. Środki czyszczące - Istnieją środki czyszczące dostępne na rynku, które są specjalnie przeznaczone do usuwania rys z wnętrza samochodu. Zanim jednak zaczniesz używać takiego środka, przeczytaj instrukcję obsługi i upewnij się, że jest on bezpieczny dla powierzchni, na której go zastosujesz. Wymiana uszkodzonych części - Jeśli rysy są bardzo widoczne lub znajdują się na uszkodzonej części wnętrza, taka jak panel drzwiowy, możesz rozważyć wymianę uszkodzonej części. Pamiętaj, żeby przed zastosowaniem któregokolwiek z tych sposobów nałożyć na małym obszarze, aby upewnić się, że nie spowoduje on większych szkód na powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 18:44 Nie da sie Fizycznie jest to niemozliwe... Rysa na plastiku to po prostu trwale uszkodzenie... Co innego, jak plastik jest brudny Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 19:40 Chcę chociaż trochę je zmniejszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 22:45 Mozna ja zakamuflowac, czasami nie bedzie tak widoczna przez krotki czas, ale to w sumie nic nie da.... Jak sie sprzedaje auto, to ewentualny klient moze jej nie zauwazyc, ale potem i tak odkryje... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 23:01 Nikogo nie chcę oszukać, nie sprzedajemy auta. Gdy sprzedawałam auto, to powiedziałam o stłuczce, pokazałam, co było wymieniane. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 23:38 to sobie daruj pieprzenia sie z takimi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 10:13 Może masz rację, to auto jest z 2010 roku i służy do wszystkiego, nawet wozimy nim drewno z lasu, ma hak i podpinamy przyczepkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 20:58 To w takim razie nie ma sie czym przejmowac Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 21:21 Pewnie tak, są w życiu większe problemy niż ryski w 13- letnim aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 19:09 Dlaczego O/T? Bo nie na normalne wasze teodorka i boguslawka tematy? A wziac glanspapieru i poobcierac wszystkie plastiki to pojedynczych rys nie bedzie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek127 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 21:28 Wszystkie metody to kant tyłka rozbić .Są firmy co się tym zajmują .Dla Ciebie najlepiej nabłyszczyć i gadać by uważali .Jeśli jesteś typową blondynką z forów motoryzacyjnych to spróbuj to pasta do zębów. Będzie ona skuteczna wyłącznie na niewielkie i niezbyt głębokie rysy. W ich przypadku zadziała jednak niczym pasta polerska, ścierając powierzchnię otaczającą rysę do momentu aż rysa stanie się niewidoczna. Przed rozpoczęciem pracy należy dokładnie oczyścić polerowane miejsce benzyną ekstrakcyjną lub wodą z mydłem. Następnie wystarczy nałożyć nieco pasty i miękką ściereczką polerować przez nawet kilkanaście minut .Efekt taki jak że prędzej byś zęby umyła .Baby to gorsze bałaganiary niż faceci . Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 21:37 Jestem szatynką Odpowiedz Link Zgłoś
jacek127 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 23:34 Kup sobie to i nie przejmuj się pierdołami .Przy sprzedaży szatynko nikt nie będzie patrzył na takie pierdy .To może jedynie zamaskować ,wszystkie nablyszczacze chronią trochę . Binder Interior Wax. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 23:42 Nigdy nie miałam problemu ze sprzedażą aut, chętnie ode mnie kupują. Na to też mam kupca. Na razie nie sprzedajemy , bo jest zagazowane i się nie psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 23:43 To są delikatne rysy ale widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 01:08 Jacek placek na oleju matka krzyczy ukradles mojemu teodorkowi sposob stawiania spacji ty zlodzieju. A durny ojciec sztucznymado2023 az sie z zachwytu nadol. Rysy, pies, cora, plastiki, ba, w ogole jakis samochod to wabiki zeby ktos cos odpisak kapusiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 21:55 od tego sa firmy ktore sie tym zajmuja, maja taka dosyc dziwna nazwe, lub to co robia to chyba polsku detailing czy jakos tak. poszukaj w necie. ale to nie jest za friko.kosztuje sporo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 22:45 Raczej sama chcę to zrobić, i tak sporo dołożyliśmy do tego auta. Niemniej sprawdzę, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 23:36 marysia67 napisała: spoko sa pasty do naprawiania. > Raczej sama chcę to zrobić, i tak sporo dołożyliśmy do tego auta. Niemniej spra > wdzę, dzięki. w takim razie - no to coz, sprobuj porady innych. nie wiem czy pasta do zebow - to raczej nie tedy droga. ja jeszcze nigdy w zyciu nie musialem cos takiego polerowac/czyscic. sa do tego specjalne pasty, w roznych kolorach itp. ja za ostatnie 4 lata nawet samochod nie odkurzalem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 08:43 Spróbuję tą pastą usunąć, ale muszę najpierw kupić. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
skitenis Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 25.03.23, 22:41 Ja bym przejechał opalarką . Się wyrówna. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 09:17 Niczym. Tylko wymiana elementu. To nie jest blacha -i tu pasta polerska nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 10:30 Sama nie wiem, kogo słuchać. Nie chce wydawać pieniędzy na kolejny eksponat w garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 11:45 Powtarzam-niczym dosłownie niczym rys na plastiku nie zminimalizujesz i nie usuniesz, a miałem tylko 31 samochodów i nie mylę sie w tym temacie. Dobry zwyczaj- nie pożyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 11:03 Po 1. bzdura, po 2. sposobów jest wiele (prostsze - mniej efektywne , bardziej skomplikowane - efekt, element jak nowy) Jak? Czym? Wystarczy 1 z brzegu film na YT jak to się robi. Sam robiłem w kilku autach, nie znalazłbyś śladu ingerencji. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 13:45 A co myślisz o opalarce (heat gun) oczywiście użytej z wyczuciem? Widzę, że nie tylko mi przyszło to do głowy ale Ty wydajesz się najbardziej doświadczony w takich robotach. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 16:01 Można delikatnie opalarką. Można po delikatnym zeszlifowaniu, nałożyć specjalną farbę strukturalną do wnętrz samochodowych.Rysa a rysa, to dwie różne rzeczy. Niektóre da się zamaskować , dedykowanymi środkami. Możliwości jest naprawdę sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 14:33 Obejrzę w wolnym czasie. Przynajmniej te z przodu na schowku, te najbardziej mnie denerwują, bo muszę na nie patrzeć w trakcie jazdy, udanej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 16:15 ja w trakcie jazdy patrze na droge. ciekawe dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 16:22 Ale jesteś czepialski. Zazwyczaj tym autem jadę jako pasażerka:-) Mąż prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 16:23 W i20 jest słaba jakość plastików. Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 16:49 To należy kupić nowe auto skoro to jest już be. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 17:20 Już pisałam, że na razie nie planujemy sprzedawać tego auta. Jest tanie w eksploatacji, mąż nim codziennie dojeżdża do pracy 20 km w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 17:25 To jak sam brudzi to dlaczego sam nie sprząta? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 18:40 Widocznie ma dobrą żonę, która to robi za niego, poniał? Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 19:02 Oczywiście. Wersja oficjalna nie może być inna. Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 26.03.23, 16:51 I nic więcej się nie znalazło tylko te nieszczęsne rysy? Żadnych stringów nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 27.03.23, 09:33 Kto w 2023 nosi jeszcze stringi 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 27.03.23, 12:10 borsuczyca.klusek napisała: > Kto w 2023 nosi jeszcze stringi 🙄 Na siłowniach dość często spotykany widok. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 27.03.23, 15:42 Cieść www.youtube.com/watch?v=qgE9UuNZpFs Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: OT/ Rysy na plastikach we wnętrzu auta 27.03.23, 18:11 Cieść, przekonał mnie, mam taką kalkę w domu, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś