Dodaj do ulubionych

OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka

29.03.23, 11:49
Coś dla Bywalca, on Mentzena uważa za guru:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29605507,bicie-dzieci-nierozerwalne-malzenstwa-i-wiezienie-za-aborcje.html
Obserwuj wątek
    • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 12:03
      Ja tez lubiłem go słuchać i czerpie spore korzyści z tego co się od niego dowiedziałem ale odkąd staje się coraz bardziej medialny to jakoś mi mija.. A szkoda.
    • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 12:42
      Widziałem.
      Ale akurat Wybiórcza słynie z manipulowania, kręcenia i napuszczania jednych na drugich.
      Podeślij jakieś bardziej wiarygodne źródło na temat Mentzena.
      Na pewno będę się wczytywał w program wyborczy i raczej Konfie nie ufam, za dużo oszołomów w postaci Wilka czy Mikkego (który odziedziczył duży majątek) się tam po kontach chowa.

Natomiast jest przełom: nie chcę głosować na PiS, bo jakby nie robili Polski Ład to wielka xujnia jest - to co zarobię lepiej dzięki swojemu wysiłkowi i nauce, to mi Morawiecki opodatkowuje 44,5% (32% podatku + 9% składki zdrowotnej + 3,5% PPK/E) - a za Zyty Gilewskiej było 32%. A inflacja taka gigantyczna, że muszę starać się zarobić więcej, żeby utrzymać jakoś standard życia.

Czekam na propozycje na kogo głosować dobrze by było.
      • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 12:56
        Mnie w Konfituracji brzydzą przede wszystkim jawne onuce, takie jak p. (p)oseł Braun.
        • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 13:59
          Sorka miałem na myśli wlaśnie Brauna, tego od "kościół, szkoła, strzelnica, mennica". Ktoś kto chce wprowadzać tutaj Amerykę z jej strzelaninami, jest u mnie od razu skreślony. Jeśli t

Poza tym Mentzen jest taki cwany z optymalizacjami podatkowym, w szczególności dla najlepiej zarabiającej grupy czyli informatyków, do czasu aż sam lub ktoś z jego rodziny wyląduje w szpitalu na drogim leczeniu - dlaczego ja na UoP mam za to płacić a nie "zoptymalizowany podatkowo poprzez IP-Box" cwaniaczek?
          • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 14:01
            inna sprawa, że wczoraj widziałem nagonkę na Mentzena na der Onet, dzisiaj jerozolimska.
            Widać boją się wzrastających wskaźników Mentzena w sondażach
      • only_the_godfather Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 30.03.23, 07:46
        Tu masz artykuł z RP o Mentzenie www.rp.pl/publicystyka/art38222651-wiktor-ferfecki-dwie-twarze-slawomira-mentzena
        Oczywiście z jego strony większość tych ustaw zniknęła. Co za przypadek.
        • bigimax44 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 30.03.23, 13:11
          Cos ci sie tu nie zgadza?

A co na to sam Mentzen? – Tak, jestem przeciwnikiem aborcji, tak, jestem katolikiem, i tak uważam, że dyskryminowanie katolików z powodu ich przekonań poszło zdecydowanie daleko i nikt w debacie publicznej nie pozwoliłby sobie na kpienie ze mnie, gdybym był muzułmaninem – mówi „Rzeczpospolitej”.

A ta cala piatka z przed 4 lat to zrobienie szumu
          zreszta wole katolika niz rozdawanie zelow nawilzajacych przez pedalstwo w liceach

• bigimax44 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 12:45
      Odklejka to jaranie sie bzdetami skrajnie lewackiej lptowej gazetki dla zadziabanych lemingow
      Pieczenie dupy i kwik lewakow to spora zacheta zeby glosowac na konfe
      • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 12:57
        Ty trollu onucowy to nie na Konfę, a na Единая Россия głosujesz.
        • taniarada Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 09:01
          Nieważne ale twoje zachowanie jest poniżej krytyki .Jakbyś miał patent na wszystko
          .
    • schweppes1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 13:05
      Mentzen to prymitywny katolicki ekstremista i zwyrodnialec z autyzmem, który chce zostać dziwką Kaczyńskiego.
      • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 13:10
        schweppes1 napisał:

> Mentzen to prymitywny katolicki ekstremista i zwyrodnialec z autyzmem, który ch
        > ce zostać dziwką Kaczyńskiego.

Czyli mniej-więcej tak jak 90% Konfituracji, może za wyjątkiem drzemiącego "krula" w senilnej fazie życia?
        • schweppes1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 13:25
          qqbek napisał:

> schweppes1 napisał:
          >
          > > Mentzen to prymitywny katolicki ekstremista i zwyrodnialec z autyzmem, kt
          > óry ch
          > > ce zostać dziwką Kaczyńskiego.
          >
          > Czyli mniej-więcej tak jak 90% Konfituracji, może za wyjątkiem drzemiącego "kru
          > la" w senilnej fazie życia?

Widziałeś Konfederację Gietrzwałdzką, którą podpisał Mentzen, Bosak, Braun i Winnicki? Niezła katoodklejka :D

www.konfederacjagietrzwaldzka.pl/
          Niczego się tak nie wstydzę w życiu, jak tego że głosowałem na tych brunatnych zwyrodnialców.
          • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 13:41
            A weź mi o Krzysiu Bosaku nie mów.
            Dobrze, że ma żonę w Orgio Iuris, bo by pewnie plotki po mieście znów chodziły, że dzieci nie mają, bo Krzysio woli chłopców (zdaje się Piróg - ten prezenter - mu to wyciągał swego czasu, to się Krzysio szybko "hajtnął").
          • hukers Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 13:41
            schweppes1 napisał:

> Widziałeś Konfederację Gietrzwałdzką, którą podpisał Mentzen, Bosak, Braun i Wi
            > nnicki? Niezła katoodklejka :D
            >
            > www.konfederacjagietrzwaldzka.pl/
            > Niczego się tak nie wstydzę w życiu, jak tego że głosowałem na tych brunatnych
            > zwyrodnialców.

Konfa nie, pis nie, lewica nie. Wygląda na to, że zostaje Ci Donald i Szymon, zawodnicy też tacy co najwyżej średni.

P.S.
            Jak tam w Helveti się żyje?
            • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 14:15
              Szymuś to jest PiS-bis, przystawka stworzona i finansowana przez PiS (sprawa dotacji dla jego fundacji!).
              Śmierdząca kadzidłem i PiS-owskim truchłem w szafie piąta kolumna.
            • schweppes1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 14:17
              hukers napisał:

> schweppes1 napisał:
              >
              > > Widziałeś Konfederację Gietrzwałdzką, którą podpisał Mentzen, Bosak, Brau
              > n i Wi
              > > nnicki? Niezła katoodklejka :D
              > >
              > > www.konfederacjagietrzwaldzka.pl/
              > > Niczego się tak nie wstydzę w życiu, jak tego że głosowałem na tych bruna
              > tnych
              > > zwyrodnialców.
              >
              > Konfa nie, pis nie, lewica nie. Wygląda na to, że zostaje Ci Donald i Szymon, z
              > awodnicy też tacy co najwyżej średni.

W 2007 i 2011 roku głosowałem na PO, w 2015 na KORWiN, w 2019 na Konfederację, ale po ich obrzydliwych kacapskich ekscesach po wybuchu wojny na Ukrainie w tym roku zagłosuję na PO - bardziej przeciw PiS, niż z poparcia PO. Tak, wiem, socjalizm, "kredyt 0%" i "babciowe", ale przynajmniej jest to tylko dla pracujących, więc będę musiał po wyborach wziąć trochę mniej pryszniców i trochę krócej szorować się drucianą szczotką, żeby zmyć to z siebie...

> P.S.
              > Jak tam w Helveti się żyje?

Ciężko to nazwać życiem, bo obecnie pracuję już tylko 1/4 czasu w Szwajcarii, a reszta w Polsce (głównie na Śląsku), w Czechach, na Słowacji i w UK. Życie na walizkach. Po wyborach chcę namówić właściciela do zainwestowania w Polsce, ale tylko gdy obalimy pisowskich bolszewików.
    • toreon Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 14:59
      Nie przystoi, panie szanowny
      Redachtorka wywlekła dwa najbardziej budzące kontrowersje zapisy aby ośmieszyć całość. Jak ma chociaż ze dwie szare komórki to niech podejmie polemikę w tematach choćby podatkowych. Ale tu już trudniej bo raczej nikt normalny nie jest w stanie bronić obecnego stanu. Czy jakaś inna partia tego naszego zabetonowanego kurwidołka ma np. pomysł jak zrobić porządek z VAT (450-stronicowa ustawa), sposobie wyliczania podatków i składek od umowy o pracę? A może tu wszystko gra i nie trzeba nic zmieniać?

Z Mentzenem jest zupełnie inny problem - od przejęcia schedy po sepleniącym dziadku oraz wywaleniu bardzo sensownego merytorycznie Dziambora, ego skoczyło mu już do karykaturalnych rozmiarów, najwyraźniej dopadła go typowa w polskiej polityce "choroba wieku młodzieńczego" który myśli że już wszystko może i tym samym raczej wielkich sukcesów a tym bardziej, skuteczności, trudno mu wróżyć.
      • bigimax44 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 15:17
        Swoj interes rozkrecil bardzo dobrze
        Moglo to podpompowac ego i wrazenie nieomylnosci ale wole kogos komu sie udalo a nie jakies lesne dziady od 40 lat na panstwowym co z sukcesem nawet warzywnioka nie poprowadzili
    • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 16:06
      Gosc powinien sie przeniesc w czasie do Niemiec za adolfa....
      Wyraznie widac, ze jest zafascynowany programem partii adolfa i go w pelni popiera....

Tyle ze ten proogram byl dla Niemcow, nie dla Polakow...

Chociaz, Mentzen ?!

Jakby mu gestapo na torturach wytlumaczylo, ze jest tylko slowianskim podludziem, to by moze zmadrzal i wrocil do realnej rzeczywistosci

Chyba ze jest germanskim nadludziem
      • nousecomplaining Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 16:29
        > Chyba ze jest germanskim nadludziem
        On jest wszystkim. I konfedesracja też. I będą rządzić tym krajem. Tak powiedział on, Mentzen.
        • nousecomplaining Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 16:29
          Żałosne pipy.
        • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 16:36
          Właśnie to jest najgorsze. I to co napisał Toreon. Gosc ma pojęcie o ekonomii. Moglby dołożyć coś wartościowego i mieć swój udział w rządzeniu
          Ale nie, kompletna szajba od paru msc i parcie na szklo spowodowało ze zaczyna być Korwinem bis czyli świrem politycznym
      • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 16:59
        wislok1 napisał:

> Chyba ze jest germanskim nadludziem

Mentzen, Braun, Mikke, Berkowicz... partia "prawdziwków" (tj. "prawdziwych Polaków") 🤣

Trochę łacha drę (wiem, że Mikke jest synem inżyniera z PZL, a nazwisko ma skandynawskie), ale Mentzen to nazwisko niemieckie, Braun albo niemieckie, albo żydowskie, Berkowitz... cóż...
        • bigimax4 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 17:03
          faktycznie , niemieckie nazwisko w toruniu to wielkie wydazenie
          co za qurwa glab
          • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 17:19
            bigimax4 napisał:

> faktycznie , niemieckie nazwisko w toruniu to wielkie wydazenie
            > co za qurwa glab

Jak ktoś udaje Weszpolaka, to chyba jednak trochę krępujące.
            • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 17:55
              To juz taka tradycja, przed 1939 na czele ONR stali Jan Mosdorf i Henryk Rossman, dopiero pozniej ich zastapil Piasecki...

Co do Korwina, to chwalil on niskie podatki w III Rzeszy, chwalil, jak to adolf dbal o gospodarke w DE...

Mnie tylko zastanawia to duze poparcie dla Konfederacji wsrod mlodych ludzi...
              Ci mlodzi w ogromnej wiekszosci nie popieraja jednoczesnie sukienkowych, zwlaszcza pedofilii wsrod sukienkowych, sa za rozdzialem kosciola od panstwa,
              a jednoczesnie popieraja partie, ktora ma program ultrakatolicki w sprawach obyczajowych....

Jakis kompletny odlot..
              • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 18:18
                Nie chwalił Hitlera tylko zgodnie z prawdą mówił że za Hitlera podatki były niższe.
                • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 18:34
                  Jaka prawda ?

To sa kosmiczne brednie....

Realne place w III Rzeszy byly takie jak w 1933 roku, a na terenach okupowanych inflacja powodowala, ze realne zarobki DRASTYCZNIE spadly

III Rzesza sciagala z terenow okupowanych kase na gogantyczna skale...

WSZYSTKIE, absolutnie wszystkie wspomnienia z czasow okupacji podaja, ze za pensje dalo sie zdecydowanie mniej kupic niz przed 1939...

adolf zlikwidowal bezrobocie w DE, ale jednoczesnie ZAMROZIL place

Jak wczesniej 25% bylo na bezrobociu, a teraz zarabialo 100% stawek, to Niemcy mieli wiecej kasy, ale ci co przed 1933 byli na etacie, zarabiali tyle samo...

Propaganda robila ludziom wode z mozgu...

• trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 18:37

Podatki były niższe
                    Napisales coś o podatkach bo nie widzę?
                    • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 18:41
                      Prosze bardzo

innpoland.pl/142109,prof-robert-gwiazdowski-wypomina-ze-za-okupacji-podatki-byly-nizsze
                      • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 19:25
                        Dziękuję
                        Czyli podatki były niższe czy nie?
                        • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 19:59
                          Tam jest napisane.....

III Rzesza doprowadzila do tego, ze wskutek inflacji realne wynagrodzenia drastycznie spadly, ludzie zarabiali realnie o wiele mniej niz przed 1939
                          Po prostu dostali w d.pe--
                          Jaka byla ich stopa opadatkowania wedlug kartay podatkowej sie KOMPLETNIE mie liczylo, realnie zarabiali kilkasziesiat procent mniej......

Jednoczesnie adolf chronil qrealne zarobki Niemcow, ale bez przesady, byly na poziomie z 1933....

Ku.wa, jak to nie jest jasne, to co ma bc bardziej jasne ?
                          Brednie Korwina-Mikke i Gwiazdowskiego ?
                          • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:04
                            Ja wiem
                            Ty dalej kręcisz
                            Podatki były niższe. I już. To fakt. Z faktami nie ma co dyskutiwac bo się człowiek ośmiesza
                            • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:13
                              Ku,.wa, to sa totalne brednie z twoje strony.......

Kraj byl pod okupacja, zwykly Polak, jak nie przyjal volkslisty byl absolutnym smieciem...

Jego stopa opodatkowania interesowala gestapo i SS raczej malo...

Jeden dzien i ladowal w Auschwitz, bez zadnych dowodow...
                              Wystarczylo, ze podpadl i trafil w lapance na zlych ludzi...

TYSIACE polskich firm III Rzesza skonfiskowala bez odszkodowania, wlasciciel w najlepszym razie zostal bez kasy, przewaznie Auschwitz, Treblinka, itp...

A ty mi wyjezdzasz, ze za adolfa podatki byly nizsze...
                              TO jest totalne, kompeltne oderwanie od rzeczywistostosci, kosmos

A ty pier.olisz takie glodne kawalki, typowe, dup.czenie flekow Korwina-Mikkego...
                              • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:17
                                Co cala reszta ma do rzeczy? Korwin powiedział że podatki były niższe i miał rację.
                                Jak ciebie bolą fakty jeśli nie są po właściwej linii to twój problem.
                                Zaczynasz kręcić jak pinokio a nie odpowiesz tak /nie
                                • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:20
                                  Teraz spodziewam się kolejnej obelgi personalnej i tekstu ze popieram Korwina i Hitlera.
                                  • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:30
                                    Po prosty jestes w wirtualnym swieciem, KOMPLETNIE oderwanym od realnego, w swoim kosmosie
                                    • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:36
                                      Czyli podatki były wyższe za Hitlera? Czy niższe? To proste pytanie bez wątków pobocznych.
                                      Bez emocji, bez wartościowania
                                      Tak jak pytanie ile to 2 + 2
                                      • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:44
                                        THE END

Przekroczyles poziom abstrakcji
                                        • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:55
                                          W którym miejscu? Jeśli możesz pokazać
                                • bigimax4 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:44
                                  Korwin powiedział że podatki były niższe i miał rację.

ja bym to nazwal paradoksem korwina
                                  nie zlapalem go nigdy na klamstwie
                                  np powiedzial ze kobiety sa srednio mniej inteligentne od mezczyzn
                                  pamietacie ten skowyt lewakow ?
                                  tyle ze jest to naukowo udowodnione ze odsetek mezczyzn z wysokim ilorazem inteligencji jest wyzszy niz kobiet , u ktorych rozklad jest bardziej plaski wiec mniej geniuszy ale tez i mniej kompletnych debili,
                                  problemem korwina jest ze jest osadzony w rzeczywistosci , mowi jak jest ale do debili to niestety nie dociera
                                  • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:51
                                    bigimax4 napisał:

> Korwin powiedział że podatki były niższe i miał rację.
                                    >
                                    > ja bym to nazwal paradoksem korwina
                                    > nie zlapalem go nigdy na klamstwie
                                    > np powiedzial ze kobiety sa srednio mniej inteligentne od mezczyzn
                                    > pamietacie ten skowyt lewakow ?
                                    > tyle ze jest to naukowo udowodnione ze odsetek mezczyzn z wysokim ilorazem inte
                                    > ligencji jest wyzszy niz kobiet , u ktorych rozklad jest bardziej plaski wiec m
                                    > niej geniuszy ale tez i mniej kompletnych debili,
                                    > problemem korwina jest ze jest osadzony w rzeczywistosci , mowi jak jest ale do
                                    > debili to niestety nie dociera

Przeciez on to jest najwiekszy debil

KOMPLETNIE nic sie nie zgadza z faktami, w KAZDEJ sprawie w jakiej sie wypowiada,, np. z tymi podatkami w III Rzeszy, co UDOWODNILEM

Ale tlum jego klakierow to lyka i sie tym podnieca
                                    • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:54
                                      Nic nie udowodniłeś
                                      Zastosowałeś metodę Pinokia, nie odpowiadać na pytanie ale zamotać tak żeby nie odpowiedzieć
                                      • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 21:36
                                        trypel napisał:

> Nic nie udowodniłeś
                                        > Zastosowałeś metodę Pinokia, nie odpowiadać na pytanie ale zamotać tak żeby nie
                                        > odpowiedzieć
                                        >

To ja odpowiem za Wisłoka.
                                        Polska, 2013 - stawka PIT dla najlepiej zarabiających - 32%.
                                        Generalna Gubernia, 1942 - stawka PIT dla najlepiej zarabiających - 42%.

Teraz spróbuj udowodnić, że 42% < 32%, powodzenia.
                                        • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 21:37
                                          Miało być "2023", palec się "omsknął" :)
                                        • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 21:40
                                          O i to jest informacja o jaką chodziło
                                          A jak z VAT i podatkiem dla mniej zarabiających?

On nie umie zrozumieć ze na pytanie można odpowiedzieć prosto i nie ma to nic wspólnego z poglądami pytającego
                                          • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 21:59
                                            trypel napisał:

> O i to jest informacja o jaką chodziło
                                            > A jak z VAT i podatkiem dla mniej zarabiających?

Był podatek obrotowy i w chuj ceł.

A - podatek dla najlepiej zarabiających w III Rzeszy to 50%, masz tabelę z 1934 roku:
                                            alex.onb.ac.at/cgi-content/alex?aid=dra&datum=1934&page=1136&size=55
                                            No dobra - 50% dla samotnych, 40% dla rodzin - Hitler był prorodzinny w końcu.
                                            • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 22:04
                                              Ale pytałem dla tych mniej a nie więcej
                                              Dół skali
                                              • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 22:18
                                                Też grzebie i grzebie
                                                Widzę że bylo 6 stopni ale wszędzie tylko o najwyższym to co podajesz a nic o najniższym ani pośrednich
                                              • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 22:44
                                                trypel napisał:

> Ale pytałem dla tych mniej a nie więcej
                                                > Dół skali
                                                >

Jak przyjmiemy, że pensja robotnika wynosiła 140-180 RM.
                                                1600-2160 rocznie to będzie:
                                                alex.onb.ac.at/cgi-content/alex?aid=dra&datum=1934&page=1133&size=55
                                                Od 10 do 12%.

Zdzierstwo, jak porównamy to z Polską (pensja robotnika około 100-120 złotych miesięcznie, kwota wolna od podatku 1500 złotych rocznie - jak ktoś był dobrym fachowcem to płacił 1% )
                                                Jak przyjrzymy się najlepiej zarabiającym - Podpułkownik w wojsku dostawał 520 złotych miesięcznie, to wyjdzie, że płacił całe 6,8%.

Robotnik w III Rzeszy - 10-12%.
                                                Robotnik w Polsce - nic.
                                                • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 30.03.23, 05:21
                                                  Dzięki
                                                  I to jest konkret
                                        • bigimax4 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 21:42
                                          co prawda z googla ale

w Generalnym Gubernatorstwie został podwyższony podatek dochodowy do 3%, przy rocznych płacach o wysokości 1 500-1 550 zł (przed wojną wynosił 2%). Dochody zaś wynoszące 192 tys. – 200 tys., z których przed wojną oddawano państwu 25%, teraz zostały opodatkowane na 42%.

takie cherry picking glabie wschodni , do tego stawka wyzsza obawiazywala przy na oko 100x srednim dochodzie wiekszosci , takze znowu sie wyglupiles pajacu
                                          • bigimax4 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 21:46
                                            dodam jeszcze ze pensje 20 k na miesiac to mial moscicki , kolejarz tak blizej 2k na rok
                                          • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 22:47
                                            bigimax4 napisał:

> co prawda z googla ale
                                            >
                                            > w Generalnym Gubernatorstwie został podwyższony podatek dochodowy do 3%, przy r
                                            > ocznych płacach o wysokości 1 500-1 550 zł (przed wojną wynosił 2%). Dochody za
                                            > ś wynoszące 192 tys. – 200 tys., z których przed wojną oddawano państwu 25%, te
                                            > raz zostały opodatkowane na 42%.
                                            >
                                            >
                                            > takie cherry picking glabie wschodni , do tego stawka wyzsza obawiazywala przy
                                            > na oko 100x srednim dochodzie wiekszosci , takze znowu sie wyglupiles pajacu

Pizdo jerychrońska, onuco śmierdząca!
                                            A ile podatku dochodowego płaci dziś w Bolandzie typowy wyborca PiS?
                                            Podatki płacą - klasa średnia (najwyższe w relacji do dochodu), - klasa wyższa (dużo niższe w relacji do dochodu).
                                    • bigimax4 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 21:02
                                      a,, np. z tymi podatkami w III Rzeszy, co UDOWODNILEM

a to akurat jedynie w swoim swiecie udowodniles , bo mnie nie przekonales
                                      a fakty sa jakie sa
                                      z drugiej strony tak sobie mysle mnie jebia 53% podatku a chlop panszczyzniany musial placic dziesiecine i kto tu qurwa jest prawdziwym dziadem bo raczej nie ten chlop panszczyzniany
                                      • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 21:33
                                        Przeczytaj sobie książkę pt. "Pańszczyzna. Prawdziwa historia polskiego niewolnictwa." Janickiego zanim następnym razem taki debilizm napiszesz.
                                        • bigimax4 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 21:45
                                          - W swoim życiu przeczytałem dwie książki...

- Jedna z nich to 'Ojciec Chrzestny', gdybyś ją przeczytał to wiedziałbyś, że pieniądze to nie wszystko, że nie zdradza się przyjaciół i nie dmucha ich żon, ale niestety ty zapchałeś sobie głowę jakimiś pierdołami o żabach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych."
                                          • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 23:10
                                            bigimax4 napisał:

> - W swoim życiu przeczytałem dwie książki...

Pozwolisz, że będę śmiał wątpić.
                                            Chciałeś zabłysnąć cytatem z filmu, ale co coś napiszesz, to wychodzi z ciebie burak-analfabeta.
              • hukers Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 18:29
                wislok1 napisał:

> Mnie tylko zastanawia to duze poparcie dla Konfederacji wsrod mlodych ludzi...
                > Ci mlodzi w ogromnej wiekszosci nie popieraja jednoczesnie sukienkowych, zwlasz
                > cza pedofilii wsrod sukienkowych, sa za rozdzialem kosciola od panstwa,
                > a jednoczesnie popieraja partie, ktora ma program ultrakatolicki w sprawach oby
                > czajowych....
                >
                > Jakis kompletny odlot..

Myślisz, że młodzi czytają teraz do poduszki programy partii politycznych?
                • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 18:38
                  Nie, ale mimo wszystko tiktok to nie jest dla nich jedyne zrodlo wiedzy....

Do tego tacy odjechani goscie jak Braun z Konfederacji tez sa na tiktoku....

• hukers Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 18:43
                    wislok1 napisał:

> Nie, ale mimo wszystko tiktok to nie jest dla nich jedyne zrodlo wiedzy....
                    >
                    > Do tego tacy odjechani goscie jak Braun z Konfederacji tez sa na tiktoku....
                    >
                    Może i są, ale teraz Mentzen jest twarzą konfy a nie brodaty albo krul.
                    • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 19:07
                      W sumie to jest pouczajace.....

Czytalem jak w Bawarii mlodzi ludzie szli do piwiarni w Monachium, zeby poimprezowac, tam spotkali adolfa i jego kolesi...
                      adolf przy piwie przemwial, mlodzi ludzie w szoku, mowili, ze gosc fajnie gada, konkretnie potrafi przypier.olic ..., dobry jest, walki prosto z mostu, zaje.isty...
                      Konczylo sie na zapisaniu do partii adolfa, np. przypadek Alberta Speera, goscia inteligentnego, zadnego debila, dal sie omotac prostej propagandzie....
                      • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 19:44
                        Mentzen tez ma piwiarnie tylko ze w Toruniu. I na piwie spotyka się z sympatykami w różnych miejscach w Polsce. Mówisz ze to z inspiracji adolfem?
                        • bigimax4 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 19:58
                          zabawne ze tluszcza cos pierdzieli o nazolach jak jednoczesnie lewactwo ich wpedza w styl zycia korei polnocnej

nie lataja
                          samochodow prywatnych brak zapierdalaja na rowerkach
                          ubranie z przydzialu jedno na rok
                          tylko robakow jeszcze nie jedza , widocznie nie wiedza co dobre
                        • wislok1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 20:05
                          Nie wiem, ale ludzie reaguja czasem emocjonalnie,
                          fajny gosc, fajnie gada, potrafi przypie.olic,
                          dobrze gada, wazne, zeby tych Zydow i zwolenikow UE wypier.olic, Polska dla Polakow, Zydzi precz, itd...
              • bigimax4 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 18:57

, zwlaszcza pedofilii wsrod sukienkowych, sa z

z ta bedofilia to bym sie nie rozpedzal
                to lewactwo chce to zalegalizowac

www.youtube.com/watch?v=ZtAJfzcplT0
                to ja juz wole ultrakatolicko niz ultra lewacko jak na filmiku powyzej
          • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 17:21
            bigimax4 napisał:

> faktycznie , niemieckie nazwisko w toruniu to wielkie wydazenie
            > co za qurwa glab

A tak przy okazji onuco - Berkowitz jest z Podkarpacia :-)
            • bigimax44 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 22:57
              Zupelnie na marginesie odnosnie nazwisk

nazwiska.ijp.pan.pl/#
              Z moim nazwiskiem ponizej 300 osob

Ktos ma mniej ?
              Albo kto ma najbardziej popularne

• qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 23:13
                2900 w całej Polsce, połowa w mazowieckim, najwięcej w Warszawie (400).
                • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 23:33
                  To moje częstsze od waszych

Sprawdziłem ze bigimaxa nazwisko pojawia się w rosji. Przypadek?
                  • qqbek Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 29.03.23, 23:46
                    bywalec2023 napisał:

> Sprawdziłem ze bigimaxa nazwisko pojawia się w rosji. Przypadek?

Nie sądzę ;)
                    Mojego jest relatywnie dużo w Stanach też, a tutaj tego nie pokazują (jakieś Niemcy i Szwecja wyskakują, ale w marginalnych ilościach).
              • marekggg Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 02.04.23, 20:19
                moja zona - zero znalezionych. co sie mija z prawda.
                • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 02.04.23, 20:57
                  marekggg napisał:

> moja zona - zero znalezionych. co sie mija z prawda.

Może wpisaleSZ z błędem 😂
    • schweppes1 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 30.03.23, 12:54
      Apropos dzbana Memcena :D
    • bolo2002 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 08:31
      Nie wiem-skat wziął sie ten samozwańczy Książe konfederacji-ale chyba szkoda czasu na zajmowanie sie Nim. Bo widziałem-że jak stanął twarzą w twarz z intelentualnie mocniejszym przeciwnikiem to zrobił sie mały jak Pikus. Takie jakieś -zamozwańcze mniej niz Zero. Szkoda czasu.
      • bolo2002 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 08:33
        Sorry- powinno być -skąd a nie skąt.
      • bigimax44 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 12:26
        Kto byl tym intelektualnym przeciwnikiem
    • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 09:46
      Mentzen na LinkedIn ma fajne wrzutki. Ta z dzisiaj - morawiecki się chwali ze był jedynym sprzeciwiającym się zakazowi pojazdów spalinowych od 2035 roku, szkoda że 2 lata temu nie zgłosił veta, wtedy projekt został by odrzucony na samym początku.
      • taniarada Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 10:15
        Pieprzyć Mentzena .Teraz to Morawiecki może nadskoczyć i nie ma co szlochać i bić pianę ,bo spalinowe będą dalej .Tylko paliwa syntetyczne .Już je można wlewać teraz .
    • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 18:39
      Szerszy wywiad ale też uczciwszy niż ten zalinkowany tekst
      Ale o biciu i karach tez jest
      • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 18:41
        Brak linku
        • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 19:02
          wiadomosci.wp.pl/slawomir-mentzen-jestem-leniwym-lobbysta-6881890123549632aSorry
        • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 19:05
          A w temacie odklejek to jeszcze warto pamiętać o Magdalenie Środzie, jak już wydaje mi się ze osiągnęła dno to potrafi i tak zaskoczyć
    • nousecomplaining Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 19:27
      Jednym peron odjeżdża, innym hosting wygasa.
      natemat.pl/478979,5-cytatow-ktore-pokaza-wam-prawde-o-mentzenie
      • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 19:30
        Wlasnie wyżej masz ten wywiad z twojego linka
        • nousecomplaining Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 19:50
          > Wlasnie wyżej masz ten wywiad z twojego linka
          Ten link nie funguje - znaczy ten, który zapodałeś.
          • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 20:02
            wiadomosci.wp.pl/slawomir-mentzen-jestem-leniwym-lobbysta-6881890123549632a
            Kurde u mnie ok
            • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 21:30
              W twoim pierwszym linku dokleiło się słowo „Sorry”
              I co, popierasz?
              • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 21:38
                Mam z nim teraz problem
                Bo on zaczyna ewidentnie swirowac
                Albo robi to żeby odebrać klientów pisowi
                Nie wiem
                • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 22:18
                  Pod PiS się ustawia może - żeby była koalicja
                  Dla mnie potrzebna partia która brukselskim durniom powie w końcu „walcie się”
                  • trypel Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 02.04.23, 08:23
                    Dzisiaj natrafiłem
                  • nousecomplaining Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 02.04.23, 14:15
                    > Dla mnie potrzebna partia która brukselskim durniom powie w końcu „walcie się”
                    A potem poldebilnyexit?
                    • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 02.04.23, 14:22
                      Dlaczego od razu exit? Chodzi o to by w junii były realizowane nie tylko niemieckie i francuskie interesy kosztem Polski jak ma to miejsce obecnie? Przykład? Zakaz aut spalinowych
                      • nousecomplaining Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 02.04.23, 19:13
                        > Przykład? Zakaz aut spalinowych
                        A co to jest "Zakaz aut spalinowych"?
                        • kokosowy15 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 02.04.23, 19:52
                          Nie wiesz? To znaczy, że masz mieszkać w mieście piętnastominutowym, musisz mieć przepustkę na wyjście z domu, masz obowiązkowo jeść robaki, nosić jedną parę spodni i nie używać wody. A gdy PIS będzie przy władzy, to za to wszystko dostaniesz od Pinokia miskę ryżu.
                        • bywalec2023 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 02.04.23, 20:01
                          nousecomplaining napisał(a):

> > Przykład? Zakaz aut spalinowych
                          > A co to jest "Zakaz aut spalinowych"?
                          forum.gazeta.pl/forum/w,20,175660150,175660150,A_o_uchwaleniu_zakazu_spalinowek_od_2035_cisza_.html
    • nousecomplaining Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 01.04.23, 19:33
      "Nie chcemy Żydów, homoseksualistów, aborcji, podatków i Unii Europejskiej. To najlepiej trafia do naszych wyborców, dlatego nasi wyborcy chcą nas słuchać i z tego powodu wyborcy chcą na nas głosować. My świadomie podbieramy wyborców PiS-owi i PiS to zauważył."
      "Mentzen w Kanale Sportowym tłumaczył się z tego w ten sposób: – To nie był mój program wyborczy. Mówiłem o tym, co należy mówić, żeby się przebijało. Świat wygląda w taki sposób, że jak się mówi takie rzeczy, to ma się poparcie."
      The World According to Mentzen. Oczywiście dotyczy to całej zgrai innych polityków też.
    • bigimax44 Re: OT - Brunatny Mentzen i jego odklejka 02.04.23, 13:48
      Jestes dosyc monotonny i ograniczony no ale wrzuce ci to, chociaz nie sadze zebys cokolwiek zrozumial

According to Bruegel, a Brussels-based think tank, the fiscal support rolled out by EU countries to cushion citizens and companies against the crisis is worth at least €657 billion.

Germany, a heavily gas-dependent country, earmarked €265 billion alone

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka