Dodaj do ulubionych

Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow

30.04.23, 12:00
Nowa naklejka dla polskich kierowców. Jest zielona, a jej brak to 500 zł kary. Jedno ale

o ile nic nie mam do tych stref, to juz implementacja w praktyce to juz totalny idiotyzm. to niby ile ma taki czlowiek miec tych naklejek jak te pomysly wejda w zycie? na kazde miasto inna? poojebany pomysl.

moze jakis rep wyjasni jak to ma dzialac, rowniez wypozyczalnie itp.

w niemczech jest jedna naklejka dla wszystkich miast (ok - rozne kolory w zaleznosci od samochodu), ale jest jedna wspolna.
Obserwuj wątek
    • maszkaroni Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 30.04.23, 14:14
      W punkt.
      • taniarada Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 30.04.23, 20:09
        maszkaroni napisał:

> W punkt.
        Ano co chodzi z tym punktem .Chcialeś zabłysnąć ?
    • engine8t Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 30.04.23, 18:45
      Dzieki za to ... Zawsze to milo slyszec ze ktos ma gorzej :)
    • engine8t Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 30.04.23, 18:56
      No nie ma sie co dziweic ze ameryka pada - u nas ja nie mam i nigdy nie mialem ani jedej naklejki na szybie. A jak widac bez tego nie da sie przezyc.. Moza jakby u nas byly to by tego globalnego odpier i lewactwa nie bylo?
    • taniarada Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 30.04.23, 19:08
      Czego szlochasz Mareczku .Daleka droga do tego .
    • bywalec.hoteli Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 30.04.23, 20:19
      Wiadomo. Wina Tuska i Brukseli.
      • only_the_godfather Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 30.04.23, 20:27
        Kiedy w końcu Morawiecki wywali tego złego Tuska z rządu?
        • taniarada Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 30.04.23, 20:29
          Tusk już nie wróci .Kaczor też jest stary . Nie ma na tą chwile żadnego wyboru .
        • bywalec.hoteli Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 30.04.23, 20:33
          Nie wiem, ale Angela nie pozwoli.
          • only_the_godfather Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 14:28
            Jaka znowu Angela? To w PiS szarą eminencją jest jakaś Angela i ona rządzi?.
          • marekggg Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 14:41
            a czy jakis tusk jest w rzadzie?? to tylko pytanie retoryczne bywalcu. ale mozesz odpowiedziec. smialo do przodu
            • bywalec.hoteli Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 16:15
              Nie zrozumieliście mojego żartu XD
              • marekggg Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 17:00
                bo to taki zart piSSiorski, jak dla mnie za wysokich lotow.
                • bywalec.hoteli Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 17:04
                  Trudno, może kiedyś zrozumiesz. PS były haluszki?
                  • marekggg Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 17:33
                    po co?
                    bo tobie sie przysnilo?
                    to moze tobie zona zrobila ziemniaki z kapucha i boczkiem?

jest problem z porzadna bryndza z mleka owczego tutaj, bo polskie sklepy sprzedaja gowniany wyrob z krowiego mleka.
                    • bywalec.hoteli Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 19:37
                      A slowackie sklepy sprzedaja lepsza bryndzę? Belgowie nie maja podobnego owczego sera?
                      • marekggg Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 20:51
                        nie ma tutaj slowackich sklepow i belgowie tego nie znaja
                        • bywalec.hoteli Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 22:59
                          jak jesteście za ciency by w belgii zrobić słowacki sklep to musisz korzystać z polskich
                          a co do polskich dań to wystarczy, że zrobi schabowego z ziemniakami i mizerią a na zupę pomidorową i jestem zadowolony

ziemniaki z kapuchą i boczkiem nie jadam, chyba, że kapucha i boczek jest dodatkiem do schabowego.
    • bolo2002 Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 09:24
      To, ze Polska to kraj porąbany to wiem od dziesiatków lat-bo przeważnie rządzą barany. Nie wymagaj od bezmózgowców z PIS-u czegokolwiek przemyslanego. Zawsze cos wymyslają durnego a potem - po fali krytyki bedą to naprawiać. jest jak w Sejmie-najpierw ustawa-potem TK, bo wiadomo, ze ta ustawa od początku jest niezgodna z konstytucją. Dlatego w Polsce jest potrzebny TK. Naklejka - to przerasta umysły tych, którzy tworzą przepisy.
      • taniarada Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 02.05.23, 10:25
        bolo2002 Pewnie wybrany przez Ciebie rząd byłby najlepszy .Tylko dlaczego nie możesz takiego wybrać i cała reszta ? Oszukują cholery na wyborach i trzeba jęczeć by tego nie robili .TK jest tak potrzebne jak rzep do psiego tyłka .
    • gzesiolek Re: Polska - porabany kraj rzadzony przez idiotow 01.05.23, 21:05
      Ale z tego co zrozumiałem informacje podawane w Krakowie, a tu będzie jedna z piewszych działających SCT, to będzie jedna naklejka w miejscu gdzie mieszkasz, a przy korzystaniu z innych SCT kontrolujacy będą sprawdzać szczegółowe informacje zawarte na niej...
      Choć jak to będzie wyglądać w praktyce tego nie wie chyba nikt...

Gorzej, że SCT jeszcze nie ma a już daje popalić.
      Kumpel miał okazję kupić dość fajny i rzadki samochód, ale nie kupił bo auta zarejestrowane po 1.03.2023 nie spełniające wymogów Euro odpowiednich(takich które już zarejestrowane auta mają spełniać dopiero w 2gim etapie, czyli po 2026) nie będą mogły wjechać do grodu Kraka już w momencie startu strefy, czyli w 2024...
      Jak zwykle ktoś kto pisze przepisy robi wszystko by było skomplikowanie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka