marekggg 18.05.23, 11:31 Dostawa myśliwców to kwestia czasu" - powiedział Kieosajan. I dobrze ze trzesa portkami w kacapii. bo te ich szroty migy, to sie nadaja akurat do latania nad kacapia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bolo2002 Re: OT Dostawa myśliwców to kwestia czasu" 18.05.23, 14:31 Tak poczytałem sobie te Wasze komentarze i jak to zderzyłem z tym, co sie dzieje w Ukrainie-to dochodzę do nastepujacego wniosku: tę wojnę mógł rozpętac tylko chory na głowę-człowiek. Od początku ta wojna nie ma żadnego sensu. Ani Ruscy nie zdobedą Ukrainy, ani dóbr, ani bogactw. Jedyne co to nakradną- bo robia to zaciekle od poczatku wojny. Ta wojna to bezsens. Miast prawie juz nie ma, pola uprawne zaminowane, odbudowa zniszczen to nawet 50 lat. Wiec nie rozumiem , o co głupkowi chodzi? Moze stwierdził, ze sie konczy i cos wielkiego po sobie zostawi. Poza smiercia, cierpieniami i kalekami- zupełnie nic. Wg mnie on jest chory psychicznie, bo nawet broni nie ma, ani prawdziwej armii- i jak przygłup wystartował z kijem na zagony. Czytaj z motyką na księżyc. Oni cofna sie teraz o ca 40 lat-taki bedzie skutek prowadzenia tej głupiej wojny. Ot durak i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rumba2023 Re: OT Dostawa myśliwców to kwestia czasu" 18.05.23, 15:39 Oczywiście, że ta wojna nie ma sensu. Ogólnie większość a może nawet wszystkie wojny nie mają sensu. Wojna to ku*wa. Natomiast co do napaści na Ukrainę to kacapy widać w ogóle nie pomyślały o konsekwencjach i że nie uda im się nic specjalnego osiągnąć. Bo że ruskie z życiem ludzi przeciwnika jak i swoich rodaków się w ogóle nie liczą - to już wiadomo od wieków. Skoro putin i fsb był w stanie dla umocnienia władzy wysadzić bloki mieszkalne w moskwie czy przy okazji działań służb specjalnych w teatrze zabić mnóstwo niewinnych ludzi a śmierć marynarzy Kurska niespecjalnie go przejęła... Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT Dostawa myśliwców to kwestia czasu" 18.05.23, 19:47 To prawda-obywatele to mieso armatnie dla psychola. I najgorsze- ze ku... a nie mozna mu za to dop.. ć, Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: OT Dostawa myśliwców to kwestia czasu" 18.05.23, 17:05 Bardzo dobrze, niech dostaną je jak najszybciej. Ogólnie wqrwia mnie to "kroplówkowanie" sprzętu dla Ukrainy przez zachód. Albo rybki, albo pipki. Dziwna ta wojna z punktu widzenia zaatakowanego kraju - najechały ich kacapskie hordy, a oni tylko się mogą bronić i broń boże nie atakować agresora na jego terenie, bo jak to zrobią, to ch..ja dostaną a nie wsparcie wojskowe od np. USA czy zachodniej Europy. W czasie WW2 jakoś armia amerykańska się nie zatrzymała na granicach III Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT Dostawa myśliwców to kwestia czasu" 18.05.23, 17:07 no bo hitlere mial tylko pare wunderwaffen a nie wiadomo ile ma tego putler w postaci broni jadrowej. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: OT Dostawa myśliwców to kwestia czasu" 18.05.23, 17:21 > a nie wiadomo ile ma tego putler w postaci broni jadrowej Odpowiedni ludzie dobrze to wiedzą. A straszenie atomówkami niech se wsadzi w rzyć. Chiny kacapom nie pozwolą na to, bo nie chcą (ekonomicznie) rządzić spalonym światem. Ale w sumie na końcu to pewnie i tak jest rozgrywka między USA i Chinami. Od ich dogadania się zależy, jak wszystko będzie wyglądać. A Zełeński może tylko siedzieć i przytakiwać, bo dobrze wie, że wyżej dupy nie podskoczy. Musi wytargać ile się da i mam nadzieję, że uda mu się jak najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
rumba2023 Re: OT Dostawa myśliwców to kwestia czasu" 18.05.23, 22:21 obawiam się że nawet kacapy tego nie wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg i chyba sie juz zaczelo 19.05.23, 21:51 najpierw szkolenie w europie a pozniej dostawa. wiec kacapki beda mieli problem. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT Dostawa myśliwców to kwestia czasu" 19.05.23, 22:50 No ale czyc oni juz czsami im nie dostarczyli tych Mig-ow? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Dostawa myśliwców to kwestia czasu" 19.05.23, 23:01 engine8t napisał: > No ale czyc oni juz czsami im nie dostarczyli tych Mig-ow? Teraz już są szkoleni na F-16. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT Dostawa myśliwców to kwestia czasu" 19.05.23, 23:08 migy mogly dostarczyc tylko panstwa bylego ost-blocku ktore je mieli. czechy, polska, slowacja, nie wiem na ile kraje baltyckie, ewentualnie chorwacja, lub slowenia. migy maja jeszcze jakies kraje arabskie moze indie. chiny sie juz tego szajsu chyba pozbyly, pewnie zostaly gdzies w wietnamie i korei poludniowej. Odpowiedz Link Zgłoś