Dodaj do ulubionych

Dla odmiany motoryzacyjnie. Nissan

22.05.23, 23:03
Żegna się powoli z Europą...

elektrowoz.pl/auta/nissan-konczy-dzialalnosc-w-polsce-jako-spolka-corka-nissana-importem-nowych-pojazdow-zajmie-sie-astara/
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Dla odmiany motoryzacyjnie. Nissan 23.05.23, 02:01
      Wyglada ze ten zwiazek sie chyba wypala?
      www.youtube.com/watch?v=8h_r_OuJU-w
      Moj pierwszy w USA byl Datsun B210

www.cnn.com/2023/01/30/investing/renault-nissan-new-alliance-plans-intl-hnk/index.html

Jak widac ménage à trois (Nissan - Renault- Mitsubishi) w koncu przestje byc atrakcyjna opcja ?
    • marekggg Re: Dla odmiany motoryzacyjnie. Nissan 23.05.23, 02:44
      Nissan sie przez dlugi czas staral ukrywac przed konsumentami to ze jest czescia koncernu renault. i sie troche udawalo. maloktory konsument by podejrzewal, ze nissan to taka dziwna odnoga renault. wiec, bylo OK.
      gazety tez mialy gdzies i jakos o tym nie trabily, bo to nikogo nie interesowalo. a szczegolnie chodzi o 2 rynki - ameryka polnocna i europa. o ile w europie, nawet jakby sie klient dowiedzial - no co - samochod japonski.
      a w stanach tez mieli raczej w powazaniu, no bo to przeciez japonski samochod.

ja watpie do dzisiaj, ze wiecej niz 1% kierowcow w europie wie do kogo nalezy Bugatti, MAN, Lamborghini, Bentley, Scania itp. wiec - spoko.

nawet nie sadze ze wiedza do kogo nalezy Porsche.
      • jackk3 Re: Dla odmiany motoryzacyjnie. Nissan 23.05.23, 03:51
        Taaaak. To Renault skorzystal. Myslisz ze Nissan padnie bo będzie mniej obecny w PL gdzie i tak sprzedawał swoje najtańsze badIewie?
        • engine8t Re: Dla odmiany motoryzacyjnie. Nissan 23.05.23, 04:01
          Ja mysle ze w Polsce sie nie nie sprzedaja dobrze ze wzgledu na to ze te obszary markietu sa tam mocno konkurencyjne i im sie nie oplaca prowadzic wlasnych salonow.
      • engine8t Re: Dla odmiany motoryzacyjnie. Nissan 23.05.23, 03:59
        No wlasnie.... to byl podobny zwiazek jak Mercedesa z Chryslerem.
    • bolo2002 Re: Dla odmiany motoryzacyjnie. Nissan 23.05.23, 08:33
      To kolejny objaw upadajacej motoryzacji w Europie- a wszystko dzieki UE, to ona niszczy ja krok po kroku. Wielu modeli nie opłaca sie juz produkowac- ze wzgledu na wysrubowane normy spalin, Wiec koncerny sie wycofuja. A tymczasem w Ameryce Płd. motoryzacja kwitnie. I taki np. Fiat sprzedał juz 400 tys modelu Pulse. Samochodzik i fajny i tani , W Europie małych aut segmentu A i B niebawem juz nie bedzie. mam starego, ale wspaniałego diesla-kupuje nowszego- ale tez diesla-na przekur tym debilom w Brukseli.
    • taniarada Re: Dla odmiany motoryzacyjnie. Nissan 01.06.23, 08:28
      Poza Reno gdzie Nissan będzie sprzedawał swoje samochody to marka ma skupić się wyłącznie na rynkach: Niemiec, Francji, Wielkiej Brytanii, Włoch, Hiszpanii i północnej Europy, gdzie ma promować głównie pojazdy elektryczne .Nie będzie tak źle .
      • jeepwdyzlu Re: Dla odmiany motoryzacyjnie. Nissan 01.06.23, 18:08
        Będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka