galtomone
23.05.23, 11:58
Czytam rano, że sad skazał Wojewódzkiego i Palikota za reklamowanie alkoholu w sieci?
Znaczy co... stworzyli kampanię adsową, bannery, itd... i to się gdzieś bogu ducha winnym ludziom (i na pewno dzieciom) pojawiało?
Typu czytasz gazete a tu jeb, ryj Wojewódzkiego z wódką?
Czy może pokazywali siebie z alkoholem i mówili, ze jest zajebisty na swoich profilach, w zachodnich usługach?
Dla mnie to jednak całkiem nie to samo...
Rozumiem zatem, że takiego Ryana Raynoldsa też prokuratura będzie ścigać..?
www.youtube.com/watch?v=NjDCH6SiMgo
A potem czytam Pana Śpiewaka i załamuje ręce..
next.gazeta.pl/next/7,151003,29788523,palikot-i-wojewodzki-skazani-jan-spiewak.html#s=BoxOpMT
"Mam nadzieję, że jest to początek sprzątania internetu z tego typu działalności"
Biedny Ryan Raynolds... jeszcze nie wie co go czeka...
YouTube/Google to już chyba zbiera kasę na grzywnę?
"Reklamy alkoholu sprawiają, że ludzie wpadają w uzależnienia i wracają do nałogów."
Hmmm... mnie się zawsze wydawało, ze to alkohol sprawia, że ludzie wpadają w nałóg...
No bo jeśli to nie alkohol tylko reklamy, to skąd się biorą uzależnieni od narkotyków?????
Może to przez kina, TV, platformy streamingowe, itd...
Tam w wielu produkcjach ludzie palą trawkę.... ba!!! mówią, ze to jest OK i np. w niektórych stanach można sobie w sklepie kupić.
To może jakieś kary, cenzura, itd..?
Ja rozumiem, że jakby to reklamowali w PL TV, PL radio czy POLSKIM INTERNECIE (polskie serwery, polskie strony, polskie sieci reklamowe) to można by ich karać.
Ale skoro robią to w zachodnich mediach, na zachodnich stronach i widza to ich fani to.... moim zdaniem - WYPIERDALAĆ Z JURYSDYKCJĄ.
Ojca Śpiewaka lubiłem, ale ten jawi mi się jako oszołom...
Sprzątanie Internetu - good KURWA luck!