dodekanezowiec 01.06.23, 20:55 Hyundai idzie w dziwna stylistykę. Wcsensiej to Koreance jakby podobnie do toyoty czy opla robili auta. Te światła przednie dziwne. Cena trochę wywalona w kosmos ale z drugiej strony- już większe to to niż yaris cross. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dodekanezowiec Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 21:43 Temat w 100% motoryzacyjny. Zainteresowanie 0%... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 22:17 Nie wiem, Kona mi się nie podoba tak bardzo jak IONIQ5 - naprawdę można się za tym autem obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 22:45 U nas chodzila po ulicach kobieta bez nosa (!) i nie miala zadnej protezy nosa trzymajacej sie na przyklad na okularach. Naprawde byli tacy co sie za nia ogladali :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 23:02 A widziałeś IONIQ5 "na żywo"? Bo zdjęcia zdecydowanie nie oddają wrażenia, które robi. Po drugiej stronie ulicy, w miejscu gdzie mam biuro, gość ma IONIQ w najbardziej wypasionej wersji (20 calowe felgi, bez lusterek) i naprawdę z bliska wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 23:09 Ma taki trochę retro vibe Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 00:09 borsuczyca.klusek napisała: > Ma taki trochę retro vibe Ten ma lusterka, nie liczy się :) Taki bez lusterek lepszy (choć ten ze zdjęcia to też nie "bidawersja", bo nie ma klamek już). Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 01:16 Ten na zdjeciu ma awangardowe felgi niby zeby pily tarczowej. Ciekawe bo po jednej stronie pila tnie z wlosem a po drugiej pod wlos. Widzisz jakie Jack Daniels potrafi wywolac mysli i skojarzenia w mojej madrej glowce? A moze to tylko ta szkodliwa Coca Cola? Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 23:13 Widzialem. Co rusz widze cos nowego ale nie zwracam uwagi co to bo mi sie nie podoba. Ale ja juz tak mam ze wole "klasyke" od "awangardy". Spokojne linie bez wydziwiania, zwlaszcza w dziedzinie swiatel. Wypukle, trojkatne, skosne, obwiniete dookola rogu, a powinny byc okragle i patrzec do przodu! No moze z wyjatkiem Mercedesa 220S, Jaguara E czy Citroena DS. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 22:44 Trzeba było fotę wkleić dla leniwych 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 22:49 Jeszcze wklej fotke przodu nowej Kony Electric. Moze sie komus przysni ze toto go gonilo, zlapalo i zaczelo ssac. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 22:57 Rzeczywiście trochę jak odkurzać, nawet ma klapkę na szczotki 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 23:02 Nazwa tez dziwna, KONA. Powinno byc KONAM. Przypomina mi jakies zwierze... O, juz wiem, ma usta krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 01.06.23, 22:40 Umarlak z otworzona japa i wyjetymi protezami. Cos okropnego, ale taki teraz trynd. Na szczescie dla Hundaja inni klepia jeszcze gorsze paskudy. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 07:50 No i ta nowa cena-teraz 110900 a w 2022-było 90900! 20 tys zeta za spieprzenie wygladu i sylwetki. O ile starą Kone bym kupił-to nowej -juz nie. Pisałem o tym-ze od jakiegos czasu Hujdajj ma jakiegos nowego designera, co spieprzy kazdy nowy model. I tak sie stało tez z i20. Ale to samo dzieje sie u innych producentów. Juz nie wiedzą -jak udziwnić model i walą bzdury, a to ogromne dziury w przednim zderzaku, a to wybałuszone lampy/ żeby zawadzały/ a to inne bajery-rowery. Np Toyota CHR- dla mnie koszmarek motoryzacyjny. Na dodatek mały i drogi. Najwyrażniej ci wizjonerzy sa z innej planety-a pózniej , jak wózki sie nie sprzedają-to w prasie znajdziemy o nich artykuł- że... sprzedaja sie jak świeże bułeczki- co jest oczywiscie chwytem reklamowym. Ta nowa Kona niebawem skona- bo na poczatek daja 1000 zeta rabatu- śmieszne to. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 12:12 Ionic 5 efektowny jest. Ale zgodzę sie, że Koreańczycy z designem odstają od czołówki. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 13:10 jeepwdyzlu napisał: > Ionic 5 efektowny jest. > Ale zgodzę sie, że Koreańczycy z designem odstają od czołówki. > > In minus czy in plus? Przykład Kia stonic - wyglądem siostra T roca, T crossa i Arony. Ale te hyundaie typu Bayon czy jakoś tak udziwnili Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 03.06.23, 08:16 Ale z jakoscią -ida do przodu. A np. i30-jest ok i to wszystkie ostatnie 3 modele po kolei. A nawet ten model i30 przed 2013 r-tez jest ok. A np-nowy Bayon za 90 tys zeta-to takie samo brzydactwo jak i 20 i nowa Kona-zobaczycie -ze nowa Kona - skona. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 03.06.23, 10:09 Zapomniałeś dodać wykrzyknika... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 03.06.23, 21:03 carbuzz.com/news/former-bmw-designer-becomes-new-head-of-kia-design Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 03.06.23, 21:09 engine8t napisał: > carbuzz.com/news/former-bmw-designer-becomes-new-head-of-kia-design No i moim zdaniem trochę to widac - kwestia że łądny przód brzydki tyl, typowe dla suvów BMW Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 11.06.23, 21:37 Jeszcze w kwestii Hyindaia Umarlaka - tez pomysły- silnik 1.0 120 i od razu przeskok na 1.6 198. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 13:47 Hyundai zawsze był stylistycznie zbyt "azjatycki" Wyjeżdżają z czymś takim jak np. Elantra a po dwóch latach wydaje się to już totalnie nudne. W przeciwieństwie np. do takiego T-Roca - 6 lat na karku i nadal cieszy oko. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 14:38 Właśnie nie zawsze azjatycki. Weź i30 drugiej generacji. W sumie mniej wiecej podobnie miglby wygladac jakis focus tamtych czasow. Weź i20 pierwszej genwracji - podobny do corsy ze swoich czasów. Elantra to sedan a Europa jest bardzo antysedanowa. A reszta świata to musi mieć do jakiegoś udanego hatchbacka na siłę doczepiona doope sedana. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 16:58 Jak dla mnie to oba bliźniaki (Hyundai i Kia) poszły stylistycznie w dziwnym kierunku - z jednej strony chcą zachować jakiś swój odmienny, "azjatycki" charakter, a z drugiej przypodobać się Europejczykom stawiającym na bardziej "tradycyjne" rozwiązania proponowane np. przez VW. Ale dla mnie to jest ok, zawsze coś innego niż to co zwykle. Mnie się np. podoba nowa Kia Niro - somsiad se kupił i jako małe auto dla dwóch osób jest super pod każdym względem. Dla mnie bardzo ładne auto, tyle że drogie. Ale teraz to jakie jest tanie? Nawet polo misiaczka pewnie poszło w górę 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 18:58 A mnie się te ewolucje nie zawsze podobajo sie. I sie dziwię się niektórym propozycjom. Dobrze ze większość modeli Kia jeszcze fajnych np. Xceed czy Stonic. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 21:37 > A mnie się te ewolucje nie zawsze podobajo sie. No przecie nie muszo. De gustibus etc. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nie dość że Umarlak to i Ślepiec (nowa Kona) 02.06.23, 22:20 nousecomplaining napisał(a): > > A mnie się te ewolucje nie zawsze podobajo sie. > No przecie nie muszo. De gustibus etc. Ze co? Gimbus? Po ludzkiemu godoj. Hehe Ale jedna kwestia podobanie a druga ocenianie podobieństw itp. Jeden powie: Nie lubię Kii bo jest podobna do Volkswagena Drugi: Lubie Kie bo jest podobna do Volkswagena Trzeci: Nie lubię Kii bo nie jest podobna do Volkswagena. Czwarty: Lubię Kie bo nie jest podobna do Volkswagena. Natomiast nie mogę zrozumieć którzy mówią na ten przykład ze im się żaden citroen nie podoba. Citroeny są tak różne ze chyba jednak nie ma nikogo komu by się wszystkie Citroeny podobały i kogoś komu by się wszystkie nie podobały. Wśród tych ostatnich to są tacy co do Niemiec pojechali gdzie stali się niemieckimi nacjonalistami. Co przejawia się w nadawaniu na auta francuskie. Drugi przypadek kliniczny to handlarz Mirek sprowadzający auta z Niemiec. Jemu to czy coś mu się podoba czy nie kolo doopy lata. Jego gadka polega tylko na tym żeby zachęcić do sprzedaży auta które ściągnął. Odpowiedz Link Zgłoś