Dodaj do ulubionych

Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wynalazek

05.06.23, 21:22
Bo to polska youtubowa specjalnosc. Piskliwy glosik synka "Ja sobie nie zycze zeby pan mnie filmowal".
Ale dlaczego tatus i synek nie chodza po miejskim monitoringu czy sklepach i nie pierdola tym co ich nagrywaja ze
tego sobie nie zycza?
Bo zawsze mialem nadzieje ze ktos z kamerka jadac za mna zacznie mnie nagrywac jako wzor do pokazania innym, a tu chuchu jak do tej pory, siebie na youtubie dalej nie znajduje.
Obserwuj wątek
    • friend_of_women Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 06.06.23, 07:56
      Nie ma zakazu publikacji zdjęcia auta z tablicą, numer rejestracyjny pojazdu nie stanowi danych osobowych, a tym samym RODO w ogóle nie znajduje do nich zastosowania. Nie da się bowiem w prosty sposób powiązać takich numerów z właścicielami aut. Gdyby ktoś myślał jednak inaczej i żądał odszkodowania za naruszenie jego prywatności to musi udowodnić, że poniósł z tego powodu krzywdę. Sama publikacja zdjęcia nie zawsze będzie skutkować zasądzeniem zadośćuczynienia.
      • only_the_godfather Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 06.06.23, 08:35
        Przede wszystkim to warto najpierw dowiedzieć kogo obowiązuje RODO. Podpowiem dotyczy ono firm i instytucji.
    • tbernard Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 06.06.23, 09:28
      Pis właśnie dzięki temu do władzy doszedł bo ludzie mieli dość tego terroru i szczucia prawnikami przez bandziorów. Jakoś w krajach anglosaskich bez problemu ryje bandziorów są publikowane a tam niby jeszcze bardziej pozywają się o byle co i prawników napuszczają. Inna sprawa, że pis nic nie poprawił tylko w środowiska prawnicze powtykał swoich ludzi aby powiększać sobie wpływy.
      • taniarada Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 06.06.23, 10:00
        Trochę tą kastę Pisiory uspokoiły .Jak kiedyś w sądzie pracy sądziłem się o kapitał początkowy to sędzia kobieta ,kazała mi gębę zamknąć i mówić wysoki sądzie .A sama miała metr 1,50 w kapeluszu .I tak wybrała mi środkowe .Nie najniższe ,nie najwyższe .Kiedyś był taki moloch Komobex ,wysyłał ludzi zagranicę .Pózniej to padło ,a papiery wziął cwaniaczek i za wypis brał 50 zł .Z całej Polski ludzie się zjeżdżali .A on to trzymał w takiej dziurze w piwnicy .
        • friend_of_women Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 06.06.23, 10:13
          Bredzisz jak zwykle, chamstwo należy zawsze przywołać do porządku ;)
        • tbernard Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 06.06.23, 19:23
          taniarada napisał:

> Trochę tą kastę Pisiory uspokoiły .

To tylko ich hasełko aby naiwnych nabrać, że niby usiłują wdrażać postulat zawarty w nazwie swojej partii. Ale to mniej więcej tak jak sowieci wymyślili nazwę czasopisma pod tytułem 'Prawda'. Nie można wykluczyć, że ktoś wierzy w to, że w tym czasopiśmie ani jednego kłamstewka nigdy nie było, bo przecież tytuł niby to wyklucza.
          A tak na prawdę pisiory pokazały, że chcą zwyczajnie zwiększenia swoich wpływów poprzez wtykanie swoich "fahofcuf' od prawa, choćby wiązało się to z łamaniem nawet konstytucji.
    • wislok1 Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 06.06.23, 21:44
      Nie chodzi o nagrywanie jako nagrywanie, ich pretensje sa o d.. rozbic.....
      Nagrywac mozna ....

Co innego tego publikacja w internecie...

Tu autor filmiku pokazal nagranie, ktore UNIEMOZLIWA identyfikacje tatusia i synalka, wiec jest OK...
      • tbernard Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 06.06.23, 22:20
        wislok1 napisał:

> Nie chodzi o nagrywanie jako nagrywanie, ich pretensje sa o d.. rozbic.....
        > Nagrywac mozna ....
        >
        > Co innego tego publikacja w internecie...
        >
        > Tu autor filmiku pokazal nagranie, ktore UNIEMOZLIWA identyfikacje tatusia i sy
        > nalka, wiec jest OK...

Nie jest OK. Ryje bydląt człekokształtnych powinny być publikowane i za pieniactwo sądowe obrażonego bydlaka jeszcze powinni od sądu dostać parę kopniaków. To by było OK.
      • qqbek Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 06.06.23, 22:20
        Generalnie rzecz biorąc to przeginamy z tą ochroną wizerunku.
        W Anglii pyski młodocianych z ASBO (taki nakaz sądowy wydawany w związku z aspołecznym zachowaniem osobnika po 10 roku życia) można było zobaczyć w sklepach, które padły ich ofiarą.
        To samo z publikacją wizerunku (i pełnego imienia i nazwiska) skazanych.

Tu sprawa jest ewidentna, mamy bandyterkę drogową i do tego groźby karalne - publikacja czegoś takiego bez zamazywania mordy pełnoletniego sprawcy też nie powinna być zagrożona żadną karą (co do wizerunku małoletniego, to uważam, że za błędy tatusia nie odpowiada i nie powinno się go upubliczniać).
        • tbernard Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 07.06.23, 00:20
          Też mnie to zastanawia dlaczego u Anglosasów nie ma problemu aby ryje bydląt człekokształtnych upubliczniać. A co do młodego to sam się pchał w obiektyw zamiast zawstydzony za starego siedzieć w aucie. Widać już geny wzięły górę i z ryjem nachalnie wyskakuje.
          • maszkaroni Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 09.06.23, 13:05
            Z tego młodego to już nic dobrego nie będzie. Ale jak go taki stary wychowuje to nie powinno dziwić.
            • taniarada Re: Te zamazywanie ryjow i rejestracji pisu wyna 09.06.23, 15:44
              Siema misiu chłopaki cię szukają ,waga osobiście tęskni ,a ty tu misiaczku boczkiem wchodzisz 🤣

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka