waga173 03.07.23, 07:06 Stoliki szachowe zaprojektowal golab? youtu.be/fBFVIrDuekk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga173 Re: O/T Lublin miasto inspiracji:) 03.07.23, 07:10 Qqbek, zanim nie opierdolisz, czy wystarczy taki stolik obrocic? Bo ostatni raz zagralem w szachy jak przegralem z moim psem. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: O/T Lublin miasto inspiracji:) 03.07.23, 11:31 Widocznie monter w szachy nie gra I tak wystarczy obrocic Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: O/T Lublin miasto inspiracji:) 03.07.23, 12:27 Tak. Ma się od białego pola w lewym górnym rogu (a8) zaczynać szachownica i kończyć białym w prawym dolnym (h1) rogu. Co do "wystarczy obrócić" odpowiedział onucowy już, choć raz poprawnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: O/T Lublin miasto inspiracji:) 03.07.23, 13:05 Lepiej zapytaj gdzie są szachy 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: O/T Lublin miasto inspiracji:) 03.07.23, 13:09 borsuczyca.klusek napisała: > Lepiej zapytaj gdzie są szachy 🙄 Jak byłem jeszcze młody, to z ogólniaka często przez Litewski piechotą chodziłem. Były szachownice i byli szachiści. Ci grający na kasę i ci "procentowi", grający "o złote gacie". Niejeden "szachowy żulik" grał tam na poziomie mistrzowskim. Patrz pani, nawet żulernia w tym kraju schodzi na psy/PiS [niepotrzebne skreślić]. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: O/T Lublin miasto inspiracji:) 03.07.23, 14:21 U mnie na osiedlu były takie stoliki i też głównie panowie procentowi grali. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: O/T Lublin miasto inspiracji:) 03.07.23, 15:59 W Krakowie było takie słynne miejsce na bulwarach wislanych koło Jubilata. Ciekawe czy jeszcze istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: O/T Lublin miasto inspiracji:) 03.07.23, 17:20 qqbek napisał: > Patrz pani, nawet żulernia w tym kraju schodzi na psy/PiS [niepotrzebne skreślić]. Nic nie skreslac, oba dobre. A ja w bodajze '72 poznalem starszego goscia ktory od jeszcze przed wojny zyl z ogrywania frajerow w szachy. Nie, nie poznalem go bo mi zloil dupe w szachy. Obaj bylismy na jednej sali w szpitalu. Jednak dupe mi zloil bo zagralismy raz i wygral pomimo ze dal mi fory grajac bez krolowki i obu wiez! Odpowiedz Link Zgłoś