Dodaj do ulubionych

Jak ja tych qrew nienawidze

13.07.23, 22:56
Pada deszcz. Na tej trasie jedzie od rana do wieczora jedzie sznur samochodów. Zakręt i podwójna ciągła. Za ok. 4 km zaczyna się droga klasy S. Zawsze musi się trafić jakaś ciota w sraudi, która musi wyprzedzić bo się udusi.

Kolejny w dupe yebany cwel w składaku dieselgate.

Trypel próbował mi wmawiac, zem uprzedzony, ale potem przyznal mi rację.

The world is a better place without that sraudi cunt.

Na te qrwy nie ma sposobu. Jedynie mozna zachowac szczegolna ostroznosc widzac 4 zera i piate za kierownica.

Moja szefowa jechala z synem parę minut oo zdarzeniu w kierunku Mazur ta drogą.

Yebane sraudi cwele, zaraza polskich drog.
Obserwuj wątek
    • agios_pneumatos Re: Jak ja tych qrew nienawidze 13.07.23, 22:56
      A oto zdarzenie.

gazetaolsztynska.pl/950640,Smiertelny-wypadek-Zablokowana-droga-pod-Olsztynem.html
    • taniarada Re: Jak ja tych qrew nienawidze 13.07.23, 23:09
      "Trypel próbował mi wmawiac, zem uprzedzony, ale potem przyznal mi rację .Znalazłeś Trypla a wszyscy go szukają .x
    • polamek100 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 13.07.23, 23:16
      Kazdy chyba jedzie jak moze i jak najlepiej potrafi?
    • qqbek Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 09:30
      Ale w czym problem?
      Problem się sam wyeliminował w tym przypadku.
      Swoją drogą to chyba go na tym zakręcie obróciło, skoro tyłem walnął w Forda... dynamit w nodze i sieczka we łbie.
      • agios_pneumatos Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 10:23
        W tym problem, że moja szefowa z moim synem stali w korku i karetki dopiero dojezdzaly. I jak sobie pomysle, ze taka qrwa mogla wjechac w nich....

Dzis wiozę dzieciaki na zajecia nad jezioro ta sama trasa. Opowiadaja mi o tym co zobaczyli wczoraj. Siostrzencowi mówię: spojrz do tylu. Co zobaczyl? Sraudi 2m od mojego tylnego zderzaka zbierające się do wyprzedzania w dokladnie tym samym miejscu.

Cwele, mendy, cioty piatozerowe za kierownica.
        • jeepwdyzlu Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 17:40
          Cwele, mendy, cioty piatozerowe za kierownica.
          ----
          Siedź w domu nie wychodź bo to zajebiście niebezpieczne jest.
          • agios_pneumatos Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 17:44
            jeepwdyzlu napisał:

> Cwele, mendy, cioty piatozerowe za kierownica.
            > ----
            > Siedź w domu nie wychodź bo to zajebiście niebezpieczne jest.
            >
            >

Wystarczy zachować szczególną ostrożność widząc sraudi.
          • wislok1 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 19:46
            Jeep. ty naprawde jestes swirem....

Ktos zalozyl watek o kierowcach, ktorzy SIEJA SMIERC; sa swirami i to nie jest bzdura....

Chcba, ze sam tak jezdzisz, jak ten gosc z Audi

Sad w DE skazal goscia na przeszlo 3 lata pierdla, bo tam gdzie bylo ograniczenie do 100, napier.alal 233
            i spowodowal smiertelny wypadek, w 100% trzezwy
            DO tego koszty finansowe kosmiczne

• jeepwdyzlu Re: Jak ja tych qrew nienawidze 15.07.23, 10:52
              Jeep. ty naprawde jestes swirem....

Ktos zalozyl watek o kierowcach, ktorzy SIEJA SMIERC; sa swirami i to nie jest bzdura....

Chcba, ze sam tak jezdzisz, jak ten gosc z Audi
              ----
              Oczywiście. Jestem swirem i tak jeżdzę.
              Tobie też życzę miłego weekendu.
              • qqbek Re: Jak ja tych qrew nienawidze 15.07.23, 11:29
                jeepwdyzlu napisał:

> Oczywiście. Jestem swirem i tak jeżdzę.
                > Tobie też życzę miłego weekendu.
                >

O smacznej kawusi zapomniałeś ;)
    • tbernard Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 10:25
      Wprawdzie nie ma w tekście informacji, że to kierujący Audi zawinił ale przyjmijmy, że tak jest w istocie. Chyba po prostu fotoradary powinny być w takim zagęszczeniu aby nawet największemu głąbowi nie przychodziły pomysły, żeby nadmiernie się wychylać. Stan punktowy koniecznie powinien być sprzęgnięty z wymaganym ubezpieczeniem. Kto ma zero punktów ten płaci tylko obowiązkowe OC na samochód. Kto ma stan niezerowy powinien mieć obowiązek dodatkowego OC jako kierowca i wysokość tej składki powinna być proporcjonalna do liczby punktów na koncie. Aby ubezpieczalniom nie przychodziły do głowy pomysły, że są dobrym wujkiem, to powinny od każdego ryzykanta odpowiednio wyskalowaną część odprowadzić do UFG.
      • qqbek Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 11:28
        To byłby doskonały pomysł, gdyby nie był niestety kompletnie do dupy.
        Wyjedź na ekspresówkę, kto cię będzie poganiał światłami, bo za wolno (140-150, bo depnąłeś widząc, że debil się zbliża szybko) wyprzedzasz ciężarówkę?
        Kto ciebie wyprzedzi na podwójnej, na przejściu, na skrzyżowaniu?
        Owszem - często łepek w Audi czy innym BMW.
        Najczęściej jednak będzie to rep w firmowym samochodzie, gnający za wynikiem, albo byznesmen w furze "w lyzyngu".
        Oni nie płacą składki OC.
        Składkę płaci flotowo (a nie za pojazd) firma lub leasingodawca.
        • tbernard Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 13:29
          qqbek napisał:

> Oni nie płacą składki OC.
          > Składkę płaci flotowo (a nie za pojazd) firma lub leasingodawca.
          >

Być może niezbyt czytelnie swoją myśl wyraziłem. Moja propozycja nic nie zmienia odnośnie obowiązkowego OC za pojazd. Ja tylko postuluję wprowadzenie obowiązkowego OC dla kierowcy, którego stan punktowy jest niezerowy. Jak rep nastuka punktów, to nadal firma w ramach floty płaci OC za pojazd, tylko sam rep w momencie, gdy mu się powiększa stan punktowy, to powinien mieć obowiązek dokupienia stosownej polisy OC na kierowcę, której cena powinna być funkcją liczby punktów.
          Dla takiej metody mobilizowania nie ma znaczenia, czy to rep, czy miłośnik cwaniakowania w takiej czy innej marce pojazdu. W razie gdy wypadek spowoduje ktoś kto nie miał stosownej polisy na kierowcę a stan punktów miał niezerowy, to ubezpieczalnia gdzie jest OC na pojazd powinna mieć prawo regresu o ile nie wyjdzie podczas śledztwa, że w tym konkretnym wypadku nie był to czynnik losowy powiązany z samym pojazdem jak na przykład pęknięcie przewodu hamulcowego.
          No i nie należy moich postulatów traktować jakoś śmiertelnie poważnie, bo nie uważam siebie za jakiegoś utalentowanego paragrafopisarza ;)
          • wislok1 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 19:59

W DE ustala sie w sytuacjach flotowych, z autami sluzbowymi,
            kto kierowal autem...

Raczej latwo to sprawdzic, bi Niemcy maja porzadek w papierach firmowych
            ( musza miec, tego wymaga prawo i to jest egzekwowane ostro )

i jak wyjdzie ze danego dnia Hans K.
            jechal tym sluzbowym autem, to on placi i ma czasem dopisane punkty karne przy okazji....
            Albo traci prawko

Jak juz jest notowany na policji, to ma przes.ane, bo firmy ubezpieczeniowe sprawdzaja takie rzeczy...

I nastepna skladka OC/AC na prywatne auto moze go przerazic
            • wislok1 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 20:05
              Piszac o notowaniu na policji mialem na mysli punkty karne, mandaty za nieznaczne przekroczenie predkosci albo inne pier.oly sie nie licza....

Punkty karne w Flensburgu dzialaja odstraszajaco na 90% kierowcow

• bigimax4 [...] 14.07.23, 11:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • klemens1 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 20:55
        tbernard napisał:

> wysokość tej składki powinna być proporcjonalna do liczby punktów na koncie

Do tej pory nie odkryłeś, że punktów nie zbierają ci najniebezpieczniejsi?

• tbernard Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 21:29
          klemens1 napisał:

> tbernard napisał:
          >
          > > wysokość tej składki powinna być proporcjonalna do liczby punktów na konc
          > ie
          >
          > Do tej pory nie odkryłeś, że punktów nie zbierają ci najniebezpieczniejsi?
          >

Może dlatego, że policja słabo wypełnia swoje obowiązki. Na przykład wymuszenie pierwszeństwa gdy szczęśliwie do wypadku ani kolizji nie dochodzi. Łatwiej w totolotka pewnie wygrać szóstkę niż dostać mandat i punkty za tego typu wykroczenie. Tym niemniej wcale bym nie był taki pewien, że najniebezpieczniejsi nie zbierają punktów, na przykład za zbyt szybką jazdę. Może jacyś krewni prawników lub polityków są tu chronieni ale na feudalizm nie ma innej rady niż to co swego czasu Francja przećwiczyła.
          • klemens1 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 18.07.23, 13:35
            tbernard napisał:

> klemens1 napisał:
            >
            > > tbernard napisał:
            > >
            > > > wysokość tej składki powinna być proporcjonalna do liczby punktów na koncie
            > >
            > > Do tej pory nie odkryłeś, że punktów nie zbierają ci najniebezpieczniejsi?
            > >
            >
            > Może dlatego, że policja słabo wypełnia swoje obowiązki. Na przykład wymuszenie
            > pierwszeństwa gdy szczęśliwie do wypadku ani kolizji nie dochodzi. Łatwiej w t
            > otolotka pewnie wygrać szóstkę niż dostać mandat i punkty za tego typu wykrocze
            > nie. Tym niemniej wcale bym nie był taki pewien, że najniebezpieczniejsi nie zb
            > ierają punktów, na przykład za zbyt szybką jazdę. Może jacyś krewni prawników l
            > ub polityków są tu chronieni ale na feudalizm nie ma innej rady niż to co swego
            > czasu Francja przećwiczyła.

Nie - po prostu ci niebezpieczni wiedzą, gdzie się pilnować. Ci bezpieczni jadą bezpiecznie w miejscach, które są pułapkami idealnymi do łowienia łosi.
            Mój ostatni mandat za prędkość był ponad 12 lat temu. 3 pasy, 0 skrzyżowań czy przejść dla pieszych, chodniki separowane trawnikiem, zabudowania daleko. Oczywiście obszar zabudowany.
            Natomiast tam, gdzie faktycznie jest on zabudowany i gdzie zdarza się idiota, policji nie ma.
    • jeepwdyzlu Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 17:37
      Agios kup sobie ziółka. Bo ci żyłka pyknie.
      Jak można się wkurwiać sprawami tak czwartorzędnymi...???
      • agios_pneumatos Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 17:49
        3,14zda ze sraudi znajdująca się na drodze publicznej, po ktorej podróżuje moja rodzina (gdzie szefowa w przeciwieństwie do troglodytow ze sraudi potrafi jezdzic) nie jest sprawą czwartorzędna.

P.S. Grekom zylka nie peka.
    • wislok1 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 19:34
      No, takie zachowanie wku.wia strasznie, ale bym tego nie wiazal z marka auta...

Moze w PL kierowcy Audi i BMW sa tacy, ale w DE sa w 90% grzeczni....

W DE 99,99% nie wyprzedza na podwojnej ciaglej, bo to sie po prostu nie oplaca, pomijajac ryzyko

250 euro i prawo jazdy zabrane na 1 miesiac

dojczland.info/mandaty-w-niemczech/

Ostatnio u mnie lokalne radio ostrzega o kilku radarach ustawionych na drogach krajowych, gdzie mozna jechac 100

Wedlug licznika

I ustawili tam radary....

Jak przyjechalem do DE, to mnie dziwilo, ze prosta droga, mozna jechac, ile fabryka dala, a PRAWIE nikt nie jedzie wedlug licznika powyzej 110

Jak po tygodniu zauwazylem 2 przenosne radary ustawione akurat za zakretami, to juz wiedzialem dlaczego

Jak ktos
      • wislok1 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 14.07.23, 19:37
        Jak ktos przyjedzie do DE i pomysli, ze tu jest tak samo jak w PL, to szybko zaczyna dostawac listy z mandatami ...

Nieuchronnosc tego, za jak ktos tu bedzie olewal przepisy, to bedzie placil, jest bardzo duza

Tego nie ma w PL, gdzie nadal bardzo czesto ludzie maja w d.pie ograniczenia predkosci,a policja rzadko lapie
    • ciastkozaur Re: Jak ja tych qrew nienawidze 20.07.23, 08:05
      W Polsce utarło się, że określone marki samochodu czynią cię fajnym.
      Utarło się wśród biedy, buractwa i totalnego podludzkiego dna.
      Marki pierwszego wyboru: audi, bmw, w mniejszym stopniu vw i skoda.
      • waga173 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 20.07.23, 11:22
        Jak te barany wszyscy podazaja za czyms nazywanym moda. Od bikiniarzy i butow na sloninie po buty kozaczki, potem bitelsuwy, czapki leninowki, potem degolowki, kozuchy z wywinietym futrem na dole, aha, damskie berety mohery, spodnie rurki, spodnie dzwony, spodnie biodrowki, spodnie szwedy, znow rurki, no to czemu nie, jak moda nastala na czarne Audi?
      • pekaes886 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 20.07.23, 14:18
        Te marki są po prostu najłatwiej dostępne na rynku aut używanych., co jest nie dziwne skoro graniczymy z Niemcami. relatywna taniość, dostępność części i zamienników, niezła jakość. i to przekłada się potem na wybory zakupowe aut nowych.

Zresztą i tak jesteśmy w naszym kącie Europy ewenementem jeśli chodzi o bardzo duży udział aut japońskich i koreańskich. W zeszłym roku w czasie wakacji na południu Europy widziałem tylko jedno auto takie jak moje, a zjechaliśmy prawie 5 000 km w kilku krajach. A marka i model są u nas dość popularne.
      • klemens1 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 20.07.23, 16:51
        Skoda czyni fajnym? Pierwsze słyszę ...
        • agios_pneumatos Re: Jak ja tych qrew nienawidze 20.07.23, 18:08
          klemens1 napisał:

> Skoda czyni fajnym? Pierwsze słyszę ...

Nie spotkałes się z podejsciem skodziarzy, maja sraudi, tylko, że tansze? Bo to prawie to samo.
      • agios_pneumatos Re: Jak ja tych qrew nienawidze 20.07.23, 18:06
        Idealnie moja klasyfikacja.
      • wislok1 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 20.07.23, 20:27
        No, tak to jest.....

W DE czesto najbardziej wypasione auta maja Serbowie, Albanczycy i Turcy...
        Ich to kreci, lubia szpanowac fajnymi autami

Reszta ma to raczej gleboko w d...

Czasem jest tak, ze kierownik jezdzi do pracy starym VW, a jego pracownik wypasionym BMW czy Audi, czy Volvo

Tyle ze ten kierownik ma jescze super wypasionego kampera
        • wislok1 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 20.07.23, 20:29
          No, Audi tez jest bardzo modne wsrod, Serbow, Albanczykow i Turkow

Tak wiec niektorrzy Polacy idealnie do nich pasuja
        • agios_pneumatos Re: Jak ja tych qrew nienawidze 21.07.23, 06:53
          Od zawsze piszę o robotniczo-dresiarskim zarowno pochodzeniu uzytkownikow, jak i targecie producenta sraudi.

Ja kiedy widzę dostawcę, klienta, kandydata do pracy, podwykonawce zajezdzajacego sraudi to od razu dziękuję, zeby oszczędzić se nerwów. Wiadomym, że bedzie to oszust, dresiarz, troll, ciota.

Zatem, zarowno jak w przypadku zachowania szczególnej ostrożności na drodze, tak i w pracy marka ta jest potrzebna, gdyż dużo wyjaśnia i ułatwia.
          • waga173 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 21.07.23, 07:04
            Jeden jedyny raz w zyciu inny samochod mi zajechal i zahamowal. Do dzis nie wiem dlaczego. Ale pamietam ze to bylo czarne Audi.
            • waga173 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 21.07.23, 07:08
              Napisalem zahamowal. Nie, nie wyskoczyli zeby mnie napierdolic. Przyhamowal zmuszajac mnie do tez przyhamowania, po czym odjechal nawet nie pokazujac palca. Pewnikiem dzentelmen jezdni.
              • agios_pneumatos Re: Jak ja tych qrew nienawidze 21.07.23, 14:55
                Uprzedzony jesteś.
                • waga173 Re: Jak ja tych qrew nienawidze 21.07.23, 16:25
                  Chyba wiem czym jezdzisz.
                  • agios_pneumatos Re: Jak ja tych qrew nienawidze 21.07.23, 17:18
                    waga173 napisał:

> Chyba wiem czym jezdzisz.

'Czymi'. Liczba mnoga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka