Dodaj do ulubionych

OT - siatkarskie tematy

18.09.23, 00:22
Myślę, że wielu i wiele z nas oglądało finał ME w siatkówce i cieszy się złotem naszych chłopców.

Chciałem poruszyć kilka rzeczy:

1. Sposób na Leona. Jakiś czas temu pisałem, że Leon w reprezentacji Polski jakoś nie umie się przebić do sukcesu. Dziś jest inaczej. Trener Grbić znalazł sposób na Leona, który zagrał świetnie w mistrzostwach, np. w półfinale i finale i zdobył MVP całych mistrzostw.

2. Poziom siatkarski. To jak wczoraj zagraliśmy to było wg mnie mistrzostwo świata. Widziałem (i amatorsko zagrałem) trochę meczów siatkarskich i rzadko kiedy widziałem tak dobrze grającą drużynę jak nasza wczoraj. Włosi przegrali 0:3 nie dlatego, że byli słabi. To jest jedna z 2 obecnie najlepszych drużyn na świecie. Ma wybitnych a zarazem młodych zawodników. My wczoraj graliśmy tak dobrze, że nie daliśmy im szans.

3. Piłkarze i ich motywacja. Poniżej krótki wywiad ze "Zwierzem" Kaczmarkiem. Zapytany kiedy uwierzyli w złoty medal - czy po ostatniej akcji czy jakiś czas po meczu, odpowiedział, że oni w złoty medal wierzyli od pierwszego spotkania mistrzostw. I tym się różnią siatkarze od naszych piłkarzy, którzy najwyraźniej ani nie mają motywacji ani nie wierzą w sukces. Przegrywają z drużynami z bardzo słabej grupy. A chcieliby miliony premii za awans z grupy MŚ! Siatkarze za ME dostali zaledwie 500kEUR do podziału (zapewne oprócz trenera i graczy ktoś jeszcze).

4. Olimpiada. Jak wiadomo, Polska reprezentacja mężczyzn w ostatnich 17 latach odniosła bardzo wiele sukcesów typu mistrzostwo świata (2 razy), wicemistrzostwo świata (2 razy), mistrzostwo Europy (2 razy), a także inne medale. Ale zabrakło sukcesu na olimpiadzie. Na wielu olimpiadach z rzędu odpadaliśmy w ćwierćfinale. Teraz będzie presja zarówno zewnętrzna (kibice, dziennikarze) jak i wewnętrzna (trener i zawodnicy), żeby w przyszłym roku w Paryżu zdobyć złoty medal. Z takim składem i grą jak dziś mamy wszystko by to zdobyć. A czy się uda - zobaczymy? :) Bo już nieraz myśleliśmy, że zdobędziemy, a ktoś nas eliminował.

5. Nikola Grbić. Nie wiem co ten gość ma w sobie, ale drużyna naprawdę świetnie sobie radzi pod jego batutą.

Gratuluję naszym chłopakom i trenerowi, cieszmy się sukcesem naszych!
Obserwuj wątek
    • hukers Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 00:41
      Parę osób ostrzegało mnie przed wizytą w Paryżu, ale w przyszły roku na pewno się wybiorę...
      • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 00:43
        na olimpiadę?
        • hukers Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 00:53
          bywalec.hoteli napisał:

> na olimpiadę?

Oczywiście.
          • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 01:07
            Ciekawe jak z biletami bedzie. Chyba ze ci Zofia kupi w prezencie
            • hukers Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 01:14
              bywalec.hoteli napisał:

> Ciekawe jak z biletami bedzie. Chyba ze ci Zofia kupi w prezencie

Taaaa, kupi, na pewno.
              Zofia to się wkurwia, że na przyszły weekend jadę do Łodzi na siatkarki.
              Ale staram się ją udobruchać jakąś październikową egzotyką.
              • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 08:37
                Zofia się wkurwia, bo wie, jaki jesteś pies na baby :)

Ale szacun, że jedziesz, bo znam takich (i takie), którzy nie uznają siatkówki kobiecej. A ja jak najbardziej uznaję, złote lata polskiej siatkówki zaczęły się zresztą od sukcesów kobiet, jak nasze zdobyły brąz VNL, to się wzruszyłem, bo wiem jak ciężko pracowały a sukces ciągle był o włos.

Jedziesz na Amerykanki czy na Włoszki?
                • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 08:37
                  ....no i czy zdecydowałeś się już na ten wyjazd-prezent dla Zofii gdzie to będzie?
                  • hukers Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 12:38
                    bywalec.hoteli napisał:

> ....no i czy zdecydowałeś się już na ten wyjazd-prezent dla Zofii gdzie to będz
                    > ie?

Październik to raczej tylko egzotyka wchodzi w grę.
                    • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 12:57
                      Bora-Bora, Malediwy, Seszele, Bali?
                      • hukers Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 13:18
                        bywalec.hoteli napisał:

> Bora-Bora, Malediwy, Seszele, Bali?

Bara, bara w balii.
                • hukers Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 12:36
                  bywalec.hoteli napisał:

> Zofia się wkurwia, bo wie, jaki jesteś pies na baby :)
                  >
                  > Ale szacun, że jedziesz, bo znam takich (i takie), którzy nie uznają siatkówki
                  > kobiecej. A ja jak najbardziej uznaję, złote lata polskiej siatkówki zaczęły si
                  > ę zresztą od sukcesów kobiet, jak nasze zdobyły brąz VNL, to się wzruszyłem, bo
                  > wiem jak ciężko pracowały a sukces ciągle był o włos.
                  >
                  > Jedziesz na Amerykanki czy na Włoszki?

Na cały weekend, ale ze mnie to kibic siatkarek jest taki średni raczej, bo jeszcze nigdy na ich meczu na żywo nie byłem. Teraz pewnie też bym nie był, tylko znajomy z zagranicy będzie wtedy w Polsce, a że jest "sportowy", to wymyśłił, że "może by pojechał". I jedziemy.
                  • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 12:58
                    Każdy powód jest dobry by na weekend wyrwać się od bab i dzieciorów. W twoim przypadku wyrywasz się od 3 bab, bo jedziesz oglądać 20 bab.
    • borsuczyca.klusek Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 01:26
      4. Nie pompuj balonika 🙄
      • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 08:42
        W tym przypadku to tak nie działa. Musi być postawiony cel, ciężka praca, ale i pewność siebie i świadomość swoich możliwości. To nie piłkarze, gdzie każdy myśli, że tym razem w ogóle osiągną jakiś sukces na mistrzostwach a tu jak zwykle klapa. Mówimy o jednej z 2 najlepszych drużyn na świecie. A i Leon będzie chciał zakończyć karierę z medalem olimpijskim. On będzie miał 31 lat, ale w seniorach będzie już grał 17 lat.
    • bolo2002 Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 09:14
      Trzeba chłopakom pogratulować, że w jaskini lwa-zrewanzowali sie Włochom za ubiegłoroczną porazkę w MŚ. I zrobili to w wielkim stylu. Mamy zespół-to jest pewne. Co bedzie za rok-to nie jest pewne. Szansę na medal mają, ale niektóre nasze gwiazdy się wykruszaja-np. Kurek-34 latka i juz problemy ze zdrowiem mozliwe i moze nie zagrać. Trzeba pamietac- że choc złoty-to jest tylko sport-inni nie spią. Kończą sie zespoły ze starymi składami-np. Francuzi. Ale np taka Argentyna-rewelacja i duzo młodzian-moze byc rewelacją/ 3-cia w Tokio/. Dla Leona to będzie apogeum kariery-bo pamietajcie , ze on gra w siatkówkę juz 15 lat . I też licznik bije. Po 30-tce to juz bywa róznie. Jak nie bedzie kontuzji-to szanse na medal mamy.
      .
      • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 12:05
        Myślę Bolo, że jeśli jakiś siatkarz uległby kontuzji, to Ty byś był w stanie go chętnie i skutecznie zastąpić, czyż nie? ;)
        • bolo2002 Re: OT - siatkarskie tematy 19.09.23, 08:57
          Niestety-ale juz nie. Nie mam skoka-kiedys miałem dosiężnego-85 cm-ale wtedy miałem 18 lat i grałem na pozycji srodkowego. Miałem 16 lat-kiedy grałem w lidze okręgowej seniorów! A potem tylko jeszcze 45 lat trenowałem i grałem co tydzień. To jest normalne zmeczenie materiału-które zaczyna sie po 30-tce niestety.
          Widać to juz u Kurka i innych-Leon tez juz nie jest ten sam, co 5 lat temu. Takie sa prawidła sportu. Za to i moi synowie i mnuczka-/ ma 185 cm wzrostu i gra w klubie Metro w stolicy/ - grają wszedzie-równiez na piasku. Taka to po mnie rodzinna tradycja.
          • bolo2002 Re: OT - siatkarskie tematy 19.09.23, 08:59
            Zapomniałem najwazniejszego-wnuczka ma 185 cm wzrostu- i 13 lat.
            • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 19.09.23, 23:42
              Czy synowie i wnuczek doścignęli Cie juz także w megalomanii?
              • bolo2002 Re: OT - siatkarskie tematy 21.09.23, 09:45
                Nie mam żadnej manii wielkosci-podaję jedynie fakty. W mojej rodzinie prawie wszyscy grali i graja w siatę. Syn, synowa, wnuczka, drugi syn i ja. Taka po prostu tradycja i fizyczny relaks. Jak Ci fakty sie tez nie podobają- to ich nie czytaj., nie musisz.
            • gzesiolek Re: OT - siatkarskie tematy 21.09.23, 12:37
              No to nieźle... Moja córka ma 174cm w tym wieku i już jest tyczka wśród rówieśników...
              Choć właśnie chłopaki z jej klasy zaczynają nadrabiać i już nie jest najwyższa w klasie (mimo, że jest jedna z najmodszych)
              • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 21.09.23, 22:20
                I gra córka w siatke?
                • gzesiolek Re: OT - siatkarskie tematy 22.09.23, 23:20
                  Tylko w szkole (WF/SKS), ale i tak woli kosza (coś po mnie ma...)

A poza szkołą to tańczy w formacji HipHop/StreetDance... Więc na inne rzeczy już średnio ma czas...
                  • kochamzapachfrezji Re: OT - siatkarskie tematy 23.09.23, 00:07
                    Zdecydowanie wolę siatkówkę, ale w kosza też chętnie gram. W ogóle lubię sport od dziecka.
                    • taniarada Re: OT - siatkarskie tematy 23.09.23, 06:32
                      Siatkarki mocno sobie skomplikowały udział na igrzyskach olimpijskich .Mimo że wygrały po męczarniach z Niemkami .
    • wislok1 Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 18:43
      Co do 1,2.4.5 calkowita zgoda----

Co do 3 to jest to dosc skomplikowane.....

Jednak da sie czasem cos z pilkarzy wykrzesac, za Nawalki o malo co nie pokonali Portugalii i zdobyli mistrzostwo Europy...

Ale to sa tylko przeblyski

1974 i 1982 to juz prehistoria...

Nie zalezy im, bo maja w d... druzyne...

Nie chce im sie wysilac, wysilaja sie w klubach

Graja dla kasy

• taniarada Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 18:55
        Już jutro achtung będzie nowy trener .Zdolny ,za mniejszą kasę już kompletuje swój sztab .Kulesza ogłosi dobrą nowinę .Chyba dzisiaj nie usnę .
        • wislok1 Re: OT - siatkarskie tematy 18.09.23, 19:19
          Za pol roku go Lewy i spolka zwolnia z pracy...

Tak jak zwolnili Brzeczka i Michniewicza....

Dziennikarze go zjedza, tak jak niszczyli Brzeczka i Michniewicza

Zuza portugalska sama sie zwolnila, pos.ana ze strachu przed barazami ze Szwecja,
          a Santos symulowal prace od czasu kleski z Czechami, wiec tylko czekal, az go zwolnia, a kasa mimo tego bedzie fajna...
    • bolo2002 Re: OT - siatkarskie tematy 23.09.23, 07:34
      Teraz nasze dziewczyny walczą o olimpiadę w Paryżu. Niestety mogą nie dac rady, bo straciły punkt z Tajlandią i tu ciekawostka- Tajka o wzroscie 175 cm robiła przy siatce z naszą Stasiakowa , co chciała-zawsze ja obiła i zdobyła punkt. Teraz wymęczyły 2 pkt-y z Niemcami-ale schody zaczna sie juz dzis z USA, Nie mają szans. Ostatni mecz z Włoszkami zadecyduje o tym, czy awansuja w pierwszej 2-ce. Bedzie ciężko-bo teoretycznie Włoszki mocniejsze. Ja bedę trzymał kciuki-choc Polki graja gorzej niż w Llidze Narodów.
      • hukers Re: OT - siatkarskie tematy 23.09.23, 07:57
        Trafna analiza, przy czym z Tajkami straciły dwa pkt, nie jeden.
        • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 23.09.23, 09:17
          Juz wczoraj widziałeś na żywo hukerski czy dziś zaczniesz?
          • hukers Re: OT - siatkarskie tematy 23.09.23, 10:01
            bywalec.hoteli napisał:

> Juz wczoraj widziałeś na żywo hukerski czy dziś zaczniesz?

Dzisiaj.
            • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 23.09.23, 11:03
              Ale się dzisiaj nabombiecie hehe
      • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 23.09.23, 09:25
        Przykre to było, że niższe o głowę Tajki blokowały ataki Stysiak. Trener zmienił wczoraj rozgrywającą z Wołosz ma Wenerską i zaczęły grać nasze lepiej.
    • kochamzapachfrezji Re: OT - siatkarskie tematy 23.09.23, 18:04
      Prowadzimy 1:0, 27:25, lekko nie będzie.
    • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 23.09.23, 20:11
      Hukers, chyba dobrze z kolegą kibicowaliscie! 😀 brawo Polki!!!
      • taniarada Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 05:47
        Kibice w łódzkiej Arenie dali czadu .Wygrać mecz z Amerykankami niesamowite .Teraz mały krok z Włoszkami . Stefano Lavarini dał dobre zmiany .Mamy szczęście do trenerów siatkówki ostatnio .
    • bolo2002 Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 08:31
      No to jak dzis bedzie? Powiem, ze nie wiem: czy z ziemi włoskiej dio Polski-czy odwrotnie. mają Ruską-Antipową-bije jak chłop. Pojedynek Stysiak-Antipowa pewny. Widzę horror, horror widzę do końca. Na wsiakij pażarnyj-whyski szykuję .
      • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 09:27
        Ale ta Antropowa nie jest chyba tak dobra jak Egonu? Oprócz tego kilka zawodniczek nie gra z powodu konfliktu z trenerem np. de Gennaro.

U nas ważne ze trener dał grać w pierwszym składzie Wenerskiej.

Jeśli będą grały nasze jak wczoraj od połowy trzeciego seta tj rzuca się na Włoszki to może być fajnie. W końcu Stysiak, Rozanski, Lukasik pokazały fajna i agresywna ale i skuteczna siatkówkę. Ale może bywalec tamtejszej areny hukerski się wypowie on był najbliżej piłki.
    • taniarada Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 11:33
      Wszystko w rękach siatkarek by się nie tłuc dalej po turniejach .Chore jest jedynie że polscy siatkarze muszą brać udział w takiej farsie .
      • dodekanezowiec Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 13:42
        Nie wiecie czy Polkom 2:3 by wystarczyło? Coś tam małe punkty też podobno się liczą i mimo tego nieszczęścia z Tajlandią - w jednym z setów było 25:7.
        • dodekanezowiec Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 13:47
          dodekanezowiec napisał:

> Nie wiecie czy Polkom 2:3 by wystarczyło? Coś tam małe punkty też podobno się l
          > iczą i mimo tego nieszczęścia z Tajlandią - w jednym z setów było 25:7.

Głupio samemu sobie odpowiadac ale po napisaniu przypomnaiłęm sobie że na sport. pl lubią takie wyliczenia itp.:

"Jak wygląda sytuacja przed ostatnią kolejką? Jeśli Polki wygrają z Włoszkami, to awansują na igrzyska. Przepustki do Paryża Polki zdobędą również w przypadku porażki z Włoszkami 2:3, ale też równocześnie zwycięstwie reprezentacji Niemiec za pełną pulę z USA. Na ten drugi scenariusz trudno jednak liczyć.

O miejscu w tabeli w przypadku identycznej liczby punktów decyduje liczba zwycięstw, bilans setów, małych punktów i bilans meczów bezpośrednich. Na razie najwięcej zwycięstw mają Włoszki, Amerykanki i Polki - po pięć, a Niemki - cztery
          ".
          • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 15:20
            Nie ma co liczyć na Niemki które juz odpadły w tym turnieju kontra Amerykanki. Trzeba patrzyć na siebie w starciu z Włochami.
            • dodekanezowiec Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 17:11
              bywalec.hoteli napisał:

> Nie ma co liczyć na Niemki które juz odpadły w tym turnieju kontra Amerykanki.
              > Trzeba patrzyć na siebie w starciu z Włochami.

W grupie piłkarskiej trza liczyć na 9 punktów + zwycięstwo Albanii nad Czechami :) by było drugie miejsce
              • taniarada Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 20:30
                W lidzie wymiatają młodzi w ostatniej kolejce .W Legii i w Rakowie . Dawid Drachal z Rakowa strzelił trzy bramki Ruchowi Chorzów .
                • dodekanezowiec Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 22:24
                  Siatka kobiet - Ajjezusmaria :)
                  • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 22:33
                    No i wygrały - awansowały - brawo nasze dziewczyny, nasze Polki!!! Hukers chyba zajebiscie kibicował
    • taniarada Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 22:24
      Haha piękny wieczór. Warto było oglądać .
    • kochamzapachfrezji Re: OT - siatkarskie tematy 24.09.23, 22:32
      Mamy to, Brawo!
      • taniarada Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 06:08
        Największa żenada by po wygranym meczu pojawił się w studio TYP Sport minister sportu Kamil Bortniczuk .Ten to musiał mordę wkleić po sukcesie siatkarek .
    • bolo2002 Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 08:51
      No i Stysiak lepsza od Ruskiej Baby-Antropowej. We Włoszech to chyba żałoba narodowa. Chłopy dostały lanie w Rzymie od naszych chłopów, a kobitki włoskie w Łodzi od naszych-chyba "złotek". Teraz czas na to By kobitki zabrały do Paryza naszych chłopów-jak powiedział Semeniuk-weżcie nas ze sobą. Chłopy w Chinach zaraz zaczynaja i też powinny awansować. To byłby swietny -podwójny Nelson. Wczoraj z radosci mocno "popłynąłem"-trochę umiem pływać.
      • taniarada Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 08:57
        A Wołosz też pokazała klasę ,mimo że była hejtowana na forach społecznościowych .Miło było oglądać jak uśmiech spada z twarzy Włoszek i tej Andropowej W sumie miła babka .Dużo radości dały dziewczyny .
        • bolo2002 Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 12:15
          Radosci na twarzach to jest wiecej-popatrz na nową, młodą-wschodzącą gwiazdę M. Czyrniańską-swietne wejscie i skutecznośc. Teraz zacznie grac w Turcji .No i moja gwiazda-która na przestrzeni całego turnieju grała najskuteczniej-skuteczniej niz Stysiak i inne zbijaczki- Jurczyk z Resovii Rzeszów. choc nie wysoka- gra na pozycji srodkowej. No i wreszcie w ataku odnalazła sie Francuzka-jak ja na nią mówię/bo tam urodzona, ale tata tez był polskim siatkarzem/- Olivia Rózański. Mamy zespół-dołozyc tylko kilka młodych i zdolnych i za rok mamy zmienniczki-a to jest bardzo ważne-kiedy ławka rezerwowych jest długa. To pachnie medalem w Paryżu-kolor nie ma znaczenia.
          • dodekanezowiec Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 13:13
            bolo2002 napisał:

> To pachnie medale
            > m w Paryżu-kolor nie ma znaczenia.

Qrde przed meczem wczoraj byłem zły- czemu tak trudno awansować i gra tylko 12 druzyn. Teraz punkt widzenia zależny od punktu siedzenia się zmienił- jak mniej to i łatwiej o medal.
            Tak jest w sporcie. Takie Włochy w piłce noznej - mistrzostwo Europy w 2021 a na mistrzostwa Świata w 2022 nie pojechali..
            • dodekanezowiec Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 13:13
              W sensie ze na olimpiadzie mało drużyn jest
      • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 10:49
        hukers to w Łodzi chyba tak z kumplem popłynął że do dzisiaj się nie odezwał :)
        • hukers Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 13:23
          bywalec.hoteli napisał:

> hukers to w Łodzi chyba tak z kumplem popłynął że do dzisiaj się nie odezwał :)

Wróciliśmy w nocy przed trzecią, to musiałem odespać.
          Jako człek rozpuszczony oglądaniem wszystkich meczów siatkarzy, które się odbywają w Krakowie (zresztą w loży vip, z alkoholem) podchodziłem do tego wyjazdu nieco sceptycznie. Raz, że daleko, dwa, ze grają kobitki, trzy, że oglądanie meczu na krzesełkach dla Kowalskiego, wśród ciżby, cztery, że szanse na awans wydawały się takie mocno średnie. Na szczęście kolega był zdeterminowany, no i pojechaliśmy. Jak było, każdy zainteresowany widział. Gdybym ni pojechał, plułbym sobie niewątpliwie mocno w brodę, bo emocje na żywo były niesamowite.
          Zresztą tam na tej Atlas Arenie, nie wiem z czego to wynika, jest dużo głośniej niż na Tauron Arenie, gdzie na meczu jest 6 tys. kibiców więcej. Możliwe, że przez to, że ta hala jest dużo mniejsza.
          • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 13:44
            Ja też na siatce byłem w Tauron Arenie a w Łodzi to na koncertach :)

No ale opowiadaj wrażenia z gry Polek.
            • hukers Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 14:10
              bywalec.hoteli napisał:

> No ale opowiadaj wrażenia z gry Polek.

Grę to każdy widział, nie ma co języka strzępić.
              Natomiast przypadek siatkarek, pokazuje jak duża jest rola trenera w osiąganiu dobrych wyników.
              Przecież za Nawrockiego grały padakę niesłychaną.
              Natomiast Lavarini podobno jak podpisywał kontrakt z PZPS to umieścił w nim zapis o premii dla niego za zdobycie złota na Olimpiadzie w Paryżu.
              I takie rzeczy to ja lubię.
              • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 15:24
                Na złoto to ja bym nie liczył.
                Ale medal to jest wg mnie w zasięgu.
                Muszą jednak nauczyć się serwować.
                Po pierwsze nie psuć piłek, po drugie serwować tak by zdobywać asy albo odrzucać od siatki.

Swoją drogą nie liczyłem na wygraną z USA i Italią. Raczej na gładkie 0:3. Znaczy znałem możliwości tej drużyny ale obserwowałem też opad formy po świetnym VNL. Jednak podniosły się jak feniks z popiołów :)
                • taniarada Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 21:16
                  Trzeba mieć też dobre zmienniczki .Bez zawodników to i trener nie pomoże .Wołosz idealna na Włoszki .A challenge w drugim secie to majstersztyk . U siatkarzy możemy wystawić dwie drużyny .Teraz kolej na piłkarzy .Lewandowski błysnął w Barcelonie ,a w naszej kopanej lidze pojawiły się rodzynki .Młodzi piłkarze strzelali bramki .
              • bywalec.hoteli Re: OT - siatkarskie tematy 25.09.23, 23:07
                No ale ty Hukers w przeciwieństwie do mnie znasz się na technice i taktyce piłki siatkowej.
                Ja gram jak amator, patrzę na mecz jak amator.
                Jak oceniasz gre naszych pań jak i panów pod katem technicznym i taktycznym?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka