kochamzapachfrezji 24.09.23, 09:08 Opłaca się to "kleić", czy lepiej wymienić całą szybę. Raz już to było robione, ale puściło i z powrotem jest mała dziurka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tbernard Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 11:09 W takim przypadku należy jak najszybciej udać się na policję do wydziału ruchu drogowego aby dokładnie zbadali problem i przedstawili swoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 12:40 Zlosliwiec :) Szybe najlepiej wymienić jak raz było klejone i puściło. Szyba to nie jest duży wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 14:20 Czy Twoja rada jest droga czy tania? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 11:21 Podjedź do specjalistycznego zakładu .Masz taki w pobliżu .Oczyszczą ,zakleją żywicą i doradzą co zrobić . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php%3Ft%3D16433&ved=2ahUKEwiSt7LK88KBAxXYKRAIHfDaAj4QFnoECCcQAQ&usg=AOvVaw3zZTZgtzuK7BnNeNf1XGZ9 Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 18:47 To jak oczyszczą i zakleją czyli naprawią. To co mają doradzać? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 20:21 Stanisław Jachowicz Zaradź złemu zawczasu "Zaszyj dziurkę, póki mała"- mama Zosię przestrzegała. Ale Zosia niezbyt skora, odwlekała do wieczora. Z dziurki dziura się zrobiła. A choć Zosia i zaszyła, popsuła się suknia cała. Źle, że matki nie słuchała. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 13:32 zmien szybe, bo to sie w nieskonczonosc rozklejalo. i jak ti z tym zlapie milicja, to jeszcze na mandat mozna sobie zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 13:37 Dzięki za pomoc, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 13:40 Za pęknięta szybę policja może nawet zatrzymać dowód rejestracyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 13:41 Serio? Nie wiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 14:02 kochamzapachfrezji napisała: > Serio? Nie wiedziałam. Już widzę jak wpadnie pani z E i zrobi Ci instrukcje w nocy z poprawnego szukania w wujku Google .Wątasek ma potencjał 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 17:58 Wolę dopytać życzliwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 01:16 Ale wpis wyżej był prawdziwy, uszkodzona szyba może być powodem zatrzymania dowodu rejestracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 13:50 dodekanezowiec napisał: > Za pęknięta szybę policja może nawet zatrzymać dowód rejestracyjny. To nie jest pęknięta szyba tylko odprysk dziurka mała 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 13:47 Za każdą widoczną na szybie czołowiej dziurkę lub pekniecie-generalnie -po kamieniu-dostaniesz mandat jesli jest to na wysokosci oczu kierowcy. Jak gdzies w rogu-to nie. Ale , jeżeli to było juz zgrzewane, i pusciło-to znaczy , ze było nieprofesjonaknie robione i nie opłaca sie tego powtarzać. Szyba do wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 13:56 Pierwsze słyszę .Nie jedna taka była w moich pierwszych autach .Jak się jeździ po różnych drogach to tak jest .Najlepiej to do takich co się tym zajmują . Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Mała dziurka w szybie auta 16.10.23, 16:49 Doświadczenie mam jednoznaczne -zwłaszcza, ze 15 lat jeżdziłem w Niemczech i miałem te problemy. Na wysokości oczu kierowcy- nie podlega naprawie-szyba cała do wymiany. A w Polsce- to nie potrafią tego dobrze skleić- w Niemczech robiłem i nie było poprawek.W starych autach jest inny problem-mam go w moim 17-latku. Otóz szyba czołowa ma tysiace tzw. pajączków-czyli minimalnych pęknięć- z powodu starości i taki pajączek moze szybko pęknąc i szyby juz nie masz, Tez mnie czeka wymiana-najwyższy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 16.10.23, 17:17 To jest Seat Leon z 2014 roku i przednia szyba. Prosiłam, by wymieniła przed zimą. To jest niewielki odprysk, nie jest na wylot, raz było to robione, ale odparzylo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 15:44 Ok, dzięki, wymienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 18:51 Z tymi dziurkami to tak już jest, w jednej jest mała, w drugiej duża, ważne by nie pękały i swoje spełniały 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 20:36 W DE auto nie przejdzie przegladu jak jest mala dziurka w szybie.... Mala dziurka, a w razie wypadku moze byc z niej duza katastrofa, jak szyba sie rozpadnie.... Pojechac do DOBREGO warsztatu, nikt z nas tej dziurki nie widzial na oczy.... Moze da sie to profesjonalnie naprawic Jak nie, to trzeba wymienic szybe Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 20:49 Ja też jej nie widziałam, ponoć niewielka, poproszę jutro o jej zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 21:00 Nie widzialam i zalozylam watek na forum dla jaj, wszystko zmyslilam Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 21:13 Nie tłumaczę się, gdy nie poczuwam się do winy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 21:25 Dziękuje tym, którzy mnie nie oskarżają o oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 20:08 kochamzapachfrezji napisała: > Nie tłumaczę się, gdy nie poczuwam się do winy. Oczywiscie, ze nie poczuwasz Zmyslony watek to w koncu nic zlego, taki zarcik i robienie se jaj z innych A zabawa sie rozkrecila Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 20:23 To nie jest zmyślony wątek. Oskarżasz mnie bezpodstawnie o kłamstwo, bez odbioru! Odpowiedz Link Zgłoś
pierwyjsort Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 20:33 grzeje ławę wśród wygaszonych, czy jeszcze nie :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 20:43 kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 20:49 Ja też jej nie widziałam, ponoć niewielka, poproszę jutro o jej zdjęcie. Najpierw zalozenie watku, prosba o porady A potem taki tekst.......... Szczyt robienia sobie jaj z ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 20:50 Zdjęcie to mało. Jeszcze proszę o nagranie dźwięku. Przez taką dziurkę musi nieźle gwizdać na wysokich tonach. Może da się wygrać jakąś melodię odpowiednio modyfikując prędkość auta. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 20:57 wislok1 napisał: > kochamzapachfrezji > Re: Mała dziurka w szybie auta > 24.09.23, 20:49 > Ja też jej nie widziałam, ponoć niewielka, poproszę jutro o jej zdjęcie. > > > Najpierw zalozenie watku, prosba o porady > > A potem taki tekst.......... > > Szczyt robienia sobie jaj z ludzi Nie musisz być w jej wątku może załóż swój co .Ty to sobie nawet nie wierzysz .Robisz się coraz bardziej irytujący człowieku .Zacznę cię omijać szerokim łukiem .Żenada . Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 21:16 Nie prowokuj Jestes dla mnie nikim i z czyms takim jak ty nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 21:29 wislok1 napisał: > Nie widzialam i zalozylam watek na forum dla jaj, wszystko zmyslilam Tu dla jaj niektórzy cały czas piszą .Nie masz innych tematów . Albo przychodzą tylko hejtować . Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 21:49 kochamzapachfrezji napisała: > Ja też jej nie widziałam, ponoć niewielka, poproszę jutro o jej zdjęcie Kabaret :) To czyja to dziurka? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 21:52 noitak napisała: > kochamzapachfrezji napisała: > > > Ja też jej nie widziałam, ponoć niewielka, poproszę jutro o jej zdjęcie > > Kabaret :) > To czyja to dziurka? Hehe nie twoja .Bo to mała dziurka 🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 21:25 To wiadomo Wislok .Chrzanić te dziurki oglądaj mecz siatkarek .Cuda panie cuda . Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 22:56 wislok1 napisał: > W DE auto nie przejdzie przegladu jak jest mala dziurka w szybie.... Nieprawda. Przy solidnym odprysku owszem, ale jak to jest dziurka na kilka milimetrów to warunkowo przejdzie. > Mala dziurka, a w razie wypadku moze byc z niej duza katastrofa, jak szyba sie > rozpadnie.... Gorszej bzdury dawno nie czytałem. Czy ty w ogóle wiesz, jak wygląda szyba samochodowa? Największe zagrożenie związane z małą dziurką w szybie to dalsza propagacja pęknięcia. > Pojechac do DOBREGO warsztatu, nikt z nas tej dziurki nie widzial na oczy.... > > Moze da sie to profesjonalnie naprawic > > Jak nie, to trzeba wymienic szybe Dwa lata jeżdżę Oplem z dziurką (ok 3 mm) po kamieniu. Nawet o milimetr się nie rozszerzyła, więc nie ruszam, tym bardziej, że nie jest w polu widzenia. Nic też z nią nie zamierzam robić. Jeszcze czego! Mam czujnik zmierzchu, czujnik deszczu i elektrochromatyczne lusterka... za samą wymianę bym z 1000 dał i to bez gwarancji, że zrobią to tak, że wszystko będzie chodzić jak trzeba, za szybę pewnie kolejne 7 stów. W Nissanie też mam dziurkę, też poza "linią wzroku", ale ciut większą (z 5 mm) i tu skłaniałbym się ku nowej szybie, ale nie ma nowych szyb. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 23:11 Dzięki, ja wczoraj tylko telefonicznie rozmawiałam na temat tej dziurki. Zastanawiam się, czy ubezpieczenie pokrywa takie szkody. Kiedyś miałam "pajączka" z przodu auta na szybie i chyba sami zapłaciliśmy za szybę, prawdopodobnie od mokrej śnieżki na parkingu szkolnym. Z rana nie miałam a po lekcjach już była. Dzieci rzucały się śnieżkami po lekcjach. Chyba 7 stów wtedy zapłaciłam za tę szybę. Ale to było z 10 lat temu, teraz pewnie droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 23:23 Może już odpocznij dzisiaj od tego portalu .Serwis EUROBENZ nie polecam tego serwisu ,poczytaj opinie .Mniej piszesz ,lepiej oddychasz .Dobranoc . Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Mała dziurka w szybie auta 24.09.23, 23:26 Dana, ciebie kabareciarze powinni zatrudnić, twoje teksty wymiatają nawet bez obróbki. Toż to są gotowe scenariusze na skecze :) Przekazuję ci info zaczerpnięte u wysokiego rangą funkcjonariusza drogówki. Uszkodzone szyby samochodowe należy bezwzględnie wymienić lub liczyć się z wysokim mandatem i punktami karnymi. I nieważne, jaki dziurka ma wymiar i położenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 13:06 Niby Dana nie ma poczucha humoru a potrafi rozbawić do łez. Dobry kabaret na forum robi. Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 15:38 maszkaroni napisał: > Niby Dana nie ma poczucia humoru a potrafi rozbawić do łez. Właśnie dlatego, że nie ma poczucia te teksty i reakcje są takie zabawne, bo autorka traktuje to, co pisze nad wyraz sierozno. Zderzenie absurdu wypowiedzi z takim namaszczeniem w jego wypowiadaniu jest doprawdy komiczne :) >Dobry kabaret na forum robi. Zgoda. Mnie się zawsze kojarzy z fragmentami starego serialu naszych południowych sąsiadów „Szpital na peryferiach” :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 17:45 Taka wielka pani z forum psychologia co się żegnała kilka razy z forami .A tak się stoczyła do dna i mułu .Dawała wszystkim rady ,dziewczyny tak jej wierzyły .A teraz zrobiła się hejterką .Lata po forach i wypisuje bzdury .Tam już jesteś spalona .I pocztą dawno poszło co wypisujesz. Dno i żenada .Wstyd kobieto . Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 18:25 Bla, bla, bla tani :) Więcy bajek, więcy ! Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 18:53 Odpuść, Bogusławie, szkoda czasu i zdrowia, ja z nią walczyć nie będę, mam w życiu inne priorytety, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwyjsort Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 19:28 Odpuść Bogusławie rycerzu mój w pancerzu Jak przystało na Danuśkę pieśń waści zanucę "Gdybym to ja miala skrzydełka jak gąska Sięgnełaby Twojej moja mała rączka Która po omacku czegoś w nocy szuka Czy ktoś może chętny do gąski zapukac?" Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 19:41 Poczucie humoru jest jedną z oznak inteligencji. Nie przypadkiem autorka i jej poplecznik go nie wykazują. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Mała dziurka w szybie auta 25.09.23, 20:07 DZIURKA na kilka milimetrow ? Bez jaj Reszty mi sie nie chce czytac Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 21:52 wislok1 napisał: > DZIURKA na kilka milimetrow ? > > Bez jaj No chodzi mi o drobny odprysk z wierzchniej warstwy szkła. Jak będę miał jutro chwilę (choć mogę nie mieć, mam straszny kociokwik ostatnio), to zrobię ci zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Mała dziurka w szybie auta 27.09.23, 10:41 Odprysk, ubytek, zagłębienie, uszczerbek aaaaaa, to insza inszość ;) Ale co tam bawić się w jakieś niuanse, „ dziurka” to „ dziurka”, bele jak, bele co, bele zacepić ;) Miłego, z kawką lub bez. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Mała dziurka w szybie auta 27.09.23, 10:54 noitak napisała: > Odprysk, ubytek, zagłębienie, uszczerbek aaaaaa, to insza inszość ;) > > Ale co tam bawić się w jakieś niuanse, > „ dziurka” to „ dziurka”, > bele jak, bele co, bele zacepić ;) Dziura w ziemi nie jest od razu na antypody, najczęściej to dołek. Choć rzeczywiście mogłem się wypowiadać dokładniej. > Miłego, z kawką lub bez. Trzecią piję i nie działa... pogoda jest do du..żej korekty. Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Mała dziurka w szybie auta 27.09.23, 11:03 Jak i dziura w zębie, niekoniecznie na wylot … —— Nie byłeś adresatem, nie bierz do siebie, no może z 1 % , reszta nie twoja ;) Pogoda u mnie całkiem OK, ale pełnia bliziutko, a ona ma ogromny wpływ na samopoczucie. Uważajcie, mili, na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 06:58 Witam, może ktoś z was podpowie, jaki warsztat samochodowy we Wrocławiu lub okolicy dobrze wymieni przednią szybę w Seacie Leonie. Hejtujacym dziękuję! Pozdrawiam życząc udanego wtorku. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 07:45 Szukaj tutaj: letmegooglethat.com/?q=wymiana+szyb+samochodowych+wroc%C5%82aw Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 07:52 Raczej każdy, najlepiej obdzwonić i sprawdzić ceny, zawsze są b. duże różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 09:09 Dzięki, są normalni ludzie na tym forum, to cieszy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pierwyjsort Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 09:51 potrafisz znaleźć drogę na forum, ale na google już nie, by poszukać, kto wykona usługę/ siostro miłosierdzia - kto jeszcze we wsi potrzebuje pomocy? może księdzu stuka w kole/ ekspedientka złapała kapcia/ pisz - POMOŻEMY/ Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 09:39 Lepiej wymienić całą szybę. Stary będzie lepiej widział w czasie nocnej jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 10:09 Nie lepsza ciasna dziurka, będzie miał większą przyjemność ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 19:19 Dziękuje wszystkim za głosowanie, wyniki są na oślej ławce, życzę udanego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 19:24 Nie, nie wszyscy głosowali, więc nie dziękuj wszystkim. Nie zdążyłam zagłosować, wpisz mój głos do najdłuższej tasiemki. Nie ma za co. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 19:54 kochamzapachfrezji napisała: > Dziękuje wszystkim za głosowanie, wyniki są na oślej ławce, życzę udanego wiecz > oru. Ale wszystkie tego typu wylatują .Nasturcyja rzuciła bluzga i to przyspieszyło .Nie wiem czym lepiej wykształcone to gorsze .Kultura zachowań nigdy nie idzie w parze z wykształceniem . Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Mała dziurka w szybie auta 26.09.23, 20:27 I nie łżyj. Gdyby chodziło o moje posty to one by poleciały a nie twórczość twojej protegowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Mała dziurka w szybie auta 27.09.23, 07:30 Nie istotne gdzie są wyniki, istotne czy Ty to zrozumiałaś! A jak znam życie bo jestem realistą, NIEWIELE ZROZUMIAŁAŚ! Odpowiedz Link Zgłoś