dodekanezowiec 30.09.23, 07:31 Qrde nikt o 3 czy 4 w nocy nie pisał :) Zmorzył sen sprawiedliwego, cisnienie jesienia spada. Ale życzę wszystkim miłego weekendu ogólnie i na forum i poza nim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shellyanna Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 30.09.23, 10:14 Ja jestem bardzo zdrowa 😀 Od rana takie widoczki mam Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 30.09.23, 11:23 shellyanna napisała: > Ja jestem bardzo zdrowa 😀 > Od rana takie widoczki mam Super S Cup? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 30.09.23, 14:13 shellyanna napisała: > Oui Sama startujesz, czy ktoś znajomy? Chyba najuczciwsze wyścigi - startujący ma przynieść kask i licencję, całą resztę zapewnia organizator. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 30.09.23, 14:49 Nie odważyłabym się :) To prawda. Do tego swietna atmosfera 🫶 i ludzie 🫶 Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 30.09.23, 19:36 U mnie juz jesien dobiega konca che che... Jeszcze tydzien temu jezdzilem w wysokich gorach dzisiaj temp 2C i juz snieg pada. W tym roku jesien przyszla bardzo wczesnie co zapowiada dluga mrozna zime. Czas pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 30.09.23, 23:10 U nas jeszcze lato :) W tym tygodniu przez prawie cały tydzień było w szczycie powyżej 26 stopni i słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 01.10.23, 14:17 bywalec.hoteli napisał: > U nas jeszcze lato :) W tym tygodniu przez prawie cały tydzień było w szczycie > powyżej 26 stopni i słońce. Na półkuli północnej jesień zaczęła się 23 września. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 02.10.23, 02:29 No i jak jesień to takie atrakcje bo tutaj w Górach Skalistych żartów nie ma calgaryherald.com/news/two-killed-in-bear-attack-at-banff-national-park-grizzly-euthanized Przez ponad 25 lat jedzenia na szosie miałem kilka spotkań z misiami w tym jeden raz z prawdziwdziwym i nieprzewidywalnym Grizz I musialem zawrocic bo nie chciałem kusić losu (na podjeździe to było z 6-7%). Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 01.10.23, 07:53 Po takich zyczeniach natychmiast poczułem sie lepiej i juz szykuje 2-gą kawę. A , ze dzis niedziela-to do roboty-najpierw zbieram winogrono a potem robię wino Anno d. 2023, a jutro wino z pigwy gruszkowej. jest bardzo zdrowe i nie ma siary jak sklepowe. Zamiast siary-kieliszek spirytusu i stoi długo. No i jeszcze dzis- w niedzielę-robię miksturę, która oczyszcza naczynia krwionosne, obniza poziom cholesterolu i trójglicerydów w wątrobie. Oddala Cie od zawału, udarów, wylewów itd. Sprawdziłem-po 10 dniach stosowania-rano , naczczo-poziom cholesterolu i trójglicerydów spada poniżej dopuszczalnego maximum a nawet jeszcze lepiej. I robię ja zawsze od pażdziernika do marca. Jak ktos potrzebuje-skład nie jest tajemnicą a wykonanie to 2 godz. i 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 01.10.23, 08:19 ty chyba nie masz pojeciua po co ta siarka w winie, no ale OK. jak to w polsce, zawsze mozna wszystko zalac spirytusem Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 01.10.23, 10:05 Bolo2002, jestem szczerze twoją nalewką na nadciśnienie, zainteresowana, gdyż takie mam i od lat z nim walczę. Teraz tabletkami. Jeśli możesz, to przepis podaj, może tu albo na pocztę. Sądzę, że inni są również nią zainteresowani, tak przy niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 01.10.23, 19:39 Bolo to znany tu bajkopisarz. Ja bym nie liczył na przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 01.10.23, 22:04 bywalec.hoteli napisał: > Bolo to znany tu bajkopisarz. Ja bym nie liczył na przepis. Dzięki. Sporo pieprzu cayenne używam, na zbicie cholesterolu. inne przyprawy i zioła, też mam na uwadze. Jakoś sobie z tym radzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 01.10.23, 19:44 A jak masz stopien sprezania? Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 02.10.23, 10:19 Czytaj dobrze-to nie jest nalewka na nadcisnienie!!!! Bo albo masz wtórne-czyli, ze jakis narząd jest chory- np. nadnercza/ co powinnas zbadać/ albo masz tzw. samoistne/ to oczywiscie lipa medyczna, bo nie ma skutków bez przyczyny!/. Ale lekarze tak to nazywają- i na to nalewek nie ma. Mogę podpowiedzieć-jak sprawdzić -przyczynę nadcisnienia- badanie tomografem komputerowym i wszystko wyjdzie. Jezeli masz wszystko zdrowe-to masz nadcisnienie samoistne i pozostaja do konca zycia tylko tabletki niestety. Moja mikstura jest na oczyszczenie tętnic, naczyń krwinosnych, wywalenie trójglicerydów z wątroby i cholesterolu z całego organizmu. Zaczynam pić zawsze 1 pazdziernika i do konca marca- z przerwami co 7-10 dni. Wyniki są genialne! A nadcisnienie samoistne ma oczywiscie przyczynę- ale dzisiejsza medycyna nie potrafi jej znależć. Robię też miksturę na istotne obnizenie poziomu cukru w ogranizmie- jak potrzeba- tez ca 1 godz. i 10 zł pracy/ na 2 tygodnie/. Wszystko to jest w internecie-ale jak potrzeba to podam przepis i instrukcję wykonania-bo to bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 01.10.23, 19:20 winnicaprofesora.pl/porady/czy-istnieje-wino-bez-siarki/ Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 02.10.23, 10:04 Pojecie mam-siarczyny w winie sa po to, żeby je konserwowac , coby Ci sie nie zepsuło. Tyle tylko , ze to konserwant i trucizna. Mój spirytus daje ten sam efekt i nie szkodzi. Tylko 20 gram na butelke. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 03.10.23, 09:07 Nie-spirytus w małych ilosciach to nie trucizna. Np-ja uzywam spirytusu do zabijania bakterii w zoładku-od czasu do czasu. To jest zwykły zabieg medyczny. Robisz sobie mixa ca na 45 % alkoholu i walisz co jakis czas /-np co m-c -100 gram. I żadne scierwa Ci sie w zoładku nie rozwijają. I to jest stary, sprawdzony przepis. Mam zdrowy zołądek-jem wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Czy wszyscy zdrowi? :) 14.10.23, 19:14 Dziękuję, wzajemnie życzę udanego weekendu:-) Jestem zdrowa, mam dobre geny:-) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś