Gość: kropa IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 19.01.05, 12:18 projekt który podoba mi się.Może go pogrążyć tylko niska jakość,proponuje:Italio -Polak potrafi lepiej. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ALosza Re: Fiat Croma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:23 Auto jest niezłe.Croma jest ładniejsza od wiekszości kombi w segmencie D i nie jest też kopią opla signum.Myślę ,że dużo zależy od ceny i jakości wykończenia.Rekordów sprzedaży pewnie nie będzie, ale może nie będzie też klapy jak w przypadku fiata stilo. Link Zgłoś
Gość: WK Re: Fiat Croma IP: *.ig.pwr.wroc.pl 19.01.05, 14:35 Niestety, będzie klapa bo w tym segmencie sprzedaje się głównie markę a nie właściwy samochód. A markę Fiat ma na Zachodzie gorszą od całej konkurencji (wystarczy porównać rynkowe ceny Fiatów i innych samochodów). Nawet specjalna, droga marka koncernu - Lancia jest ignorowana przez klientów. Miejmy nadzieję, że za kilka lat ktoś odkupi Tychy gdy Fiat już upadnie. Link Zgłoś
Gość: Piotr Z przodu Dacia, z tyłu Subaru, w środku coś pomięd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:01 pomiędzy, pewnie bliżej do Dacii. Link Zgłoś
Gość: młodymłody Re: Fiat Croma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:22 Całkiem fajne auto!! i bedzie naprawde dużo miejsca - przynajmniej tak mi się wydaje. Wygląd ujdzie - przód jest całkiem ładny natomiast tył nie za bardzo mi się podoba - te przetłoczenie przechodzące w tylne światła - to piekne nie jest. Ciekawa jaka będzie cena?? Sądze, że około 85 tys. zł za podstawową wersje :D Link Zgłoś
Gość: flic_k Signum? IP: *.system / *.system-net.pl 20.01.05, 23:09 dlaczego głównym konkurentem Cromy ma być Signum, skoro opel jest w klasie wyżeszej czyli konkuruje raczej z Vel Satisem. Czyli to tak samo jakby porównać nowego passata z MB E class. A co do auta we mnie wzbudza mieszane uczucia, takie nadmuchane kombi. Tył to już nie mówie [za bardzo wysunęli zderzak i okropnie wystaje] przód już lepiej ale bez żadnych rewelacji troche przypomina vana. To oczywiście moja opinia. // O gustach się nie mówi // POZDRAWIAM! Link Zgłoś
greenblack Re: Signum? 21.01.05, 07:48 Signum i Croma mają wspólne płyty i część silników, a poza tym Croma jest sporo większa, więc dlaczego według ciebie są nieporównywalne? Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Re: Signum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:31 greenblack napisał: > Signum i Croma mają wspólne płyty i część silników a poza tym Croma jest sporo > większa, więc dlaczego według ciebie są nieporównywalne? zgadza sie dodajmy jescze ze to ta sama plyta podlogowa co Vectra kombi. Wiec to klasa D a nie E Link Zgłoś
Gość: Junkier Re: Signum? konkurencja? IP: 195.117.157.* 21.01.05, 11:23 > dlaczego głównym konkurentem Cromy ma być Signum, skoro opel jest w klasie > wyżeszej czyli konkuruje raczej z Vel Satisem. No to zapowiada sie nam niezla konkurencja, samochody z promilowa sprzedaza, nieliczace sie na rynku, zaczynaja ze soba ostro konkurowac. Z nieslabnacym zainteresowaniem bede sledzil wsciekla rywalizacje miedzy Wel Satisem, ktory sprzedaje sie ponoc w 30% planow, rynkowym niewypalem Signum i Croma, ktora zapewne ostatecznie pograzy koncern Fiata, bo o ile wczesniej mogli liczyc na rynek wewnetrzny, to od jakiegos czasu Wlosi takze przegladaja na oczy i kupuja zagranice. Link Zgłoś
flic_k Re: Signum? 21.01.05, 19:25 Nie wiem, Croma jakoś nie pasuje mi do wyższego segmentu, bardziej sprawia wrażenie auta rodzinnego, wkońcu to Fiat. No dobra może powalczyć z oplem ale zaciętości w tym nie przewiduje bo wyniki sprzedaży i tak będą marne. Link Zgłoś
Gość: TL Re: Fiat Croma IP: 195.187.106.* 21.01.05, 11:28 Jak dla mnie Fiat tym modelem kręci sobie bicz na własny tyłek. Samochody Fiata powinny miec w sobie włoski styl i radość życia. Tymczasem nowa Croma wygląda jak jakiś niemiecki kombi-van z tyłem od mazdy. Wydaje mi się że popełniają kolejny błąd taki sam jak w przypadku Stilo. Mnie osobiście Stilo 3 drzwiowe bardzo się podoba, natomiast 5D jest okropne. Ale tak naprawdę konkurenci tez nie są najpiękniejsi np. Golf 5 albo Focus 2, nie podobają mi się kompletnie. Obecnie najładniejsze samochody w tym segmencie to Astra III, Mazda 3 i Alfa-Romeo 147. Nawet nie wiem jak dobry byłby samochód to i tak większość klientów kupuje go "oczami". Link Zgłoś
Gość: cc Re: pierwszy ładny fiat od stu lat (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:33 Link Zgłoś
Gość: booboo Re: Fiat Croma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:12 Zgadzam się .Największą porażką Stilo to to , że nie jest produkowany w Polsce . Poza tym to wyjątkowo niedoceniane auto . Croma przegra jeśli Włosi nie pójdą po rozum do głowy i nie umieszczą jej produkcji w Polsce . Tylko z polskiej fabryki Fiat ma jakość zbliżoną do norm japońskich -94% japończycy mają 97%, a Croma może wygrywać tylko jakością końcową montażu podzespołów dostarczanych przez tych samych producentów różnym markom Link Zgłoś
Gość: michallo Re: Fiat Croma IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 04.02.05, 20:11 Mam poprzednią wersję Cromy :) Ma chyba 16 lat i bardzo wiele juz przezyla. Ma juz grubo ponad 300 tys. Nie wiem dokladnie bo dlugo licznik nie chodzil a teraz ma ponad 300. Byla zajezdzana, niszczona, nikt u mnie w rodzinie o nia nie dbal a ona nadal jezdzi i nie chce na zlom odjechac. To byl bardzo mocny samochod i czuje do niego respekt. Nawet mi sie nie slilo, ze fiat odmlodzi Crome. Mam nadzieje, ze nowa Croma tez bedzie taka fajna jak ta stara. Link Zgłoś