Dodaj do ulubionych

mam hyundaya matrixa i jest fajnie !

03.05.05, 23:19
nie wiem czemu ten samochód cieszy się tak małą popularnością, w ogóle mam odczucie że H. to marka niedoceniana, ale ... jak ktoś się chce męczyć np. z peżotami (koledze ostatnio przeciekał dach ! autentyk !!!! :))) to jego sprawa! i po jaką cholerę przepłacać ze znak np. vw albo tojki ?
Obserwuj wątek
    • mama_pysiaczkow Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 05.05.05, 20:55
      ja też- od tygodnia. rzeczywiscie malo popularny-ale dla mnie to akurat dobrze.
      wczesniej tez mialam hyundai'a i poniewaz byl super to nowy wybralismy z mezem tez tej marki.
      fajny samochod rodzinny za rozsadna cene. mamy blizniaki - bez problemu pakujemy sie cala rodzina i jest nam luzno :-))).
    • chris62 Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 06.05.05, 10:46
      Matrix? to chyba minivan witam w gronie minivanowców choć sam ujeżdżam Scenika.
    • ant777 Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 06.05.05, 12:16
      Napisz coś za dwa i pięć lat co się posypało itd.
      • mama_pysiaczkow Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 06.05.05, 15:58
        ant777 napisał:

> Napisz coś za dwa i pięć lat co się posypało itd.

dlaczego zakładasz, ze coś się popsuje? jeździłam 7 lat Hyundai'em i nie
        wymienialiśmy nic :-))) no moze drobiazgi typu piórka do wycieraczek. Ale
        akumulator np. do końca był sprawny (całe 7 lat).
        • kszyrztow Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 06.05.05, 16:00
          Czyli podłożyliście kukułcze jajo "szczęśliwemu nowonabywcy"...
          • mama_pysiaczkow Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 09.05.05, 08:45
            kszyrztow napisał:

> Czyli podłożyliście kukułcze jajo "szczęśliwemu nowonabywcy"...

a zobaczymy - kupili znajomi - czekali prawie pół roku -widocznie wiedzieli na co czekają :-)))
        • ant777 Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 11.05.05, 08:23
          mama_pysiaczkow napisała:

> ant777 napisał:
          >
          > > Napisz coś za dwa i pięć lat co się posypało itd.
          >
          > dlaczego zakładasz, ze coś się popsuje? jeździłam 7 lat Hyundai'em i nie
          > wymienialiśmy nic :-))) no moze drobiazgi typu piórka do wycieraczek. Ale
          > akumulator np. do końca był sprawny (całe 7 lat).

I właśnie takie posty mają dla mnie jakieś znaczenie.
    • thony Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 06.05.05, 12:25
      Nie mam przekonania do tej marki. Kiedys jako zastepcze auto dostalem w
      serwisie Lantre kombi i myslalem ze sie poplacze, czulem sie jakbym jezdzil
      jakas kosiarka (na codzien jezdze focusem, czyli zadna rewelacja, a jednak
      odczulem zdecydowana roznice).
    • kszyrztow Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 06.05.05, 12:33
      yassek napisał:

> nie wiem czemu ten samochód cieszy się tak małą popularnością, w ogóle mam
      odcz
      > ucie że H. to marka niedoceniana, ale ... jak ktoś się chce męczyć np. z
      peżota
      > mi (koledze ostatnio przeciekał dach ! autentyk !!!! :))) to jego sprawa! i
      po
      > jaką cholerę przepłacać ze znak np. vw albo tojki ?

Sugerujesz że zapłaciłeś za niego mniej niż za toyotke? Bo mnie ceny matrixa
      poraziły

• stanislawa1946 Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 06.05.05, 12:35
      Npisz proszę coś wiecej na temat tego auta. Obecnie mam yarisa i zamierzam kupic
      jakieś wieksze auto i matrix jest w groni e mojego zainteresowania. Jaki masz
      silnik w swoim sqamochodzie, ile pali to auto , jak z kosztami eksploatacji
      (ceny i koszty przeglądów w aso itp.)jak z jakościa wykonania? Nie jestem także
      zwolennikiem snobowania się i płacenia za same tylko symbole , choć mam toyote
      to wcale nie uwazam jej za ponad przeciętnie bezawaryjną . Aha i napiszcie może
      ile kosztuje nowy matrix i czy mozna cos potargować sie w salonie?
      Pozdrawiam.
      • mama_pysiaczkow Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 09.05.05, 08:50
        szczegóły są na www.hyundai.pl
        my potrzebowaliśmy większego samochodu - Matrix taki właśnie jest. a poniewaz mamy dobre doświadczenie z hyundai'em wybralismy wlasnie ten samochod.
        bralismy pod uwagę rowniez Rezzo i SpaceStar'a - podobna grupa cenowa i jakosciowa.
        toyota corolla verso to wydatek ok 15-20 tpln więcej...
      • yassek Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 21:50
        potargowac się na pewno można, aczkolwiek mój model był z promocji "2004"
        mam silnik 1,6 i sądzę że jest w sam raz do takiego auta (np. silnik 1,6 np. w większym DU Rezzo to mało udany pomysł, IMHO). Rzeczywistego spalania jeszcze nie udało mi się ustalić.

Żadnego "trzeszczenia plastików" nie zaobserwowałem. Co do estetyki wnętrza to jest kwestia gustu. Mi się np. nie podobają jakieś pseudodrewniane ozdóbki, typowe dla germańskiego smaku. Generalnie na tym forum jeszcze nie widziałem narzekań na jakość u H. i nieprawda ze H. jest w Plsce mało. - Jest np. sporo Ponych, sprowadzonych na początku lat 90ych. Teraz zaś są lantry. Atosy zaś jak prezeczytałem na innym forum uchodzą ponoć za "nie do zdarcia".
    • martino Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 21:16
      > nie wiem czemu ten samochód cieszy się tak małą popularnością,

Wiesz, wsiadłem do Lantry (elantry?) ok. 5 letniej kiedyś tylko po to żeby go
      przestawić w garażu. Niezapomniane wrażenie estetyczne i słuchowe. NIe wiem jak
      wygląda matrix, ale te samochody są po prostu obrzydliwe. Z zewnątrz to w sumie
      ujdzie, ale spędzanie czasu wśród szarego odkształcającego się brzęczącego
      plastiku mi by się nie uśmiechało.
      • porucznik-borewicz Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 21:38
        martino napisał:

> ujdzie, ale spędzanie czasu wśród szarego odkształcającego się brzęczącego
        > plastiku mi by się nie uśmiechało.

nie wiem czym jezdzisz ale wnioskuje ze conajmniej Maybachem
        chyba masz roblemy ze sluchem i wzrokiem

moze brakuje im polotu w stylu Alfy Romeo ale jakoscia montazu i tworzywa moga
        spokojnie konkurowac z cenowo zblizonymi autami
        wsiadz do nowej Sonaty to Ci szczena opadnie i to z wielkim hukiem

wnioskuje ze jestes milosnikiem Golfa II
        bo zazwyczaj tacy kolesie twierdza ze to koreance to dziadostwo
        a nie jezdzili i nie mieli

pewnie gdyby dziewczyna napisala ze kupila Corolle Verso za 20-30tys wiecej
        ktora skladaja turasy w Istambule to byloby ok
        Matrix moze nie poraza z zewnatrz bo mnie sie specjalnie nie podoba ale wnetrze
        i funkcjonalnosc sa juz calkiem niezle
        a cena niska na tle konkurencji
        • trug Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 21:53
          Jak tam plastiki w tym matrix'ie. Trzeszczą, są twarde, nieprzyjemne w dotyku?
          Pytam poważnie. Osobiście, wózek z zewnątrz może być brzydki, zardzewiały,
          brudny, ohydny. Ja siedzę w środku i tu ma być porządek, ergoniomia, ma być
          przytulnie, domowo wręcz. Myślałem nad berlingo, czy partnerem i te czerstwe
          plastiki mnie odrzucały.
        • martino Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 21:54
          porucznik-borewicz napisał:

> nie wiem czym jezdzisz ale wnioskuje ze conajmniej Maybachem
          > chyba masz roblemy ze sluchem i wzrokiem

Pewnie mam problemy, bo nie lubię jak mi się wszystko przed oczami trzęsie.
          Tak jeżdzę Golfem Maybachem II :-)
          Nie martw się o mnie, nie mam przemożnej potrzeby chwalenia się czym jeżdżę.

> ktora skladaja turasy w Istambule to byloby ok

no jak składają "turasy" to na pewno musi być jakaś skażona.

> Matrix moze nie poraza z zewnatrz bo mnie sie specjalnie nie podoba ale
          wnetrze
          >
          > i funkcjonalnosc sa juz calkiem niezle
          > a cena niska na tle konkurencji
          >
          A co mnie cena na tle konkurencji obchodzi, mówię, że nie znoszę brzęczenia,
          trzęsienia i paskudnej tapicerki. I wielu ludzi też nie lubi i dlatego H nie
          docenia. Pewnie to się zmieni, pewnie nowa sonata jest tego zwiastunem,
          jeżeli "szczęka z hukiem opada" w środku (znowu te hałasy ;-).
          • mama_pysiaczkow Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 22:08
            martino napisał:

> A co mnie cena na tle konkurencji obchodzi, mówię, że nie znoszę brzęczenia,
            > trzęsienia i paskudnej tapicerki. I wielu ludzi też nie lubi i dlatego H nie
            > docenia. Pewnie to się zmieni, pewnie nowa sonata jest tego zwiastunem,
            > jeżeli "szczęka z hukiem opada" w środku (znowu te hałasy ;-).

ale jesteś NUDNY - co ty wiesz o Hyundai'u (koncernie a nie jedynie o H Motors)? wnioskuje, z wypowiedzi ze nic...
            twoja sprawa. Człowiek napisał, ze się cieszy, ze jest fajnie ze ma Matrixa a Ty musiałeś dodać swoje 3 grosze.
            Ja mam Matrixa i równiez sie cieszę. I jest super autkiem. Spełnia moje oczekiwania i oczekiwania mojej rodziny - i to się dla mnie liczy. Ja mam bardzo dobre doświadczenia z Hyundai'em i dlatego wybieram kolejny samochód tej marki. A Ty wybierasz VW - twoja sprawa...
            • trug Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 22:15
              Pasnowie spokojnie, po co się licytujecie?

Czy brałeś pod uwagę c-max'a? Z podobnym wypasem cena jest prawie identyczna.
              • kpt_stopczyk Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 22:31
                trug napisał:
                > Czy brałeś pod uwagę c-max'a? Z podobnym wypasem cena jest prawie identyczna.

Cmax Trend - od 68 990
                Matrix - 60 900 (a rocznik 2004 za 52 900)

tak wiec roznica jest i to nie taka znowu mala
                a Hyundai ma 3 lata gwarancji

• martino Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 22:26
              Mamusiu, przepraszam, że się wypowiedziałem na publicznym forum. Jeszcze
              bardziej mi przykro, że śmiałem mieć inne zdanie. To się już nie powtórzy.
              Zanim wyrażę się kiedykolwiek krytycznie o plastikach w Lantrze (elantrze?),
              zapytam Cię o zdanie.
              No a przede wszystkim przeanalizuję dokładnie bilans i rachunek zysków i strat
              koncernu Huyndai. Poznam także jego bogatą historię i symbolikę, nie
              ograniczając się wyłącznie do Huyndai Motors, Boże uchowaj...
              Naprawdę, od teraz wiem, że to wzorowe kapitalistyczne przedsiębiorstwo
              produkuje samochody dla Mam i Tatusiów Pysiaczków i wara innym od nich.
              • trug Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 22:40
                Po co się wściekasz? Zapytałem grzecznie i myślałem, że pogadamy, a Ciebie
                poniosło. Nie neguję Twego zakupu. Pytałem co brałeś pod uwagę?
                • martino Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 22:45
                  trug napisał:

> Po co się wściekasz? Zapytałem grzecznie i myślałem, że pogadamy, a Ciebie
                  > poniosło. Nie neguję Twego zakupu. Pytałem co brałeś pod uwagę?

Trugu, to nie do Ciebie było, chciałem odpowiedzieć z zacytowaniem
                  mamy_pysiaczków, ale mi złośliwie system nie chciał jej ważkiej wypowiedzi
                  zacytować. Ja jestem do rany przyłóż, nie wściekam się i pozdrawiam.
                  • mama_pysiaczkow Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 11.05.05, 08:18
                    martino napisał:

> trug napisał:
                    >
                    > > Po co się wściekasz? Zapytałem grzecznie i myślałem, że pogadamy, a Ciebi
                    > e
                    > > poniosło. Nie neguję Twego zakupu. Pytałem co brałeś pod uwagę?
                    >
                    > Trugu, to nie do Ciebie było, chciałem odpowiedzieć z zacytowaniem
                    > mamy_pysiaczków, ale mi złośliwie system nie chciał jej ważkiej wypowiedzi
                    > zacytować. Ja jestem do rany przyłóż, nie wściekam się i pozdrawiam.

jesteś bardziej NUDNY niz mi się wcześniej wydawało...
    • primordial Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 22:22
      Mam wiele sympatii dla Hyundaia, uwazam,ze tak jak Kia jest nadzwyczaj czesto
      nieslusznie opluwany na tym forum.
      Nawet mialem ochote na Matrixa (wiele tych aut jezdzi w Niemczech,czaeto je
      widuje w Saksonii przynajmniej, gdzie bywam). Ale... wnetrze Matrixa jest
      ohydne! Te plastiki jak w Ladzie, albo w Polonezie. Tak fatalne wnetrze
      widzialem tylko w Fordzie Fusion. Naprawde szkoda-auto z zewnatrz bardzo mi sie
      podoba, a mimo stereotypow wiem ze Hyundai jest malo awaryjny (4 miejsce po 3
      "japonczykach" wg Autobild).
      Mysle,ze bedziecie zadowoleni z auta. Hyundaie sa dobre i wbrew temu,co tu
      pisza, sa to znane auta na zachodzie Europy.
      W sobote bylem na wystawie dealerow samochodow w Goerlitz-siedzialem w nowej
      Sonacie, szczeka opada!!!
    • wonnan29 Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 10.05.05, 23:23
      yassek napisał:

> nie wiem czemu ten samochód cieszy się tak małą popularnością

Bo stylistycznie przypomina wielka kupe.
      • aands Re: mam hyundaya matrixa i jest fajnie ! 11.05.05, 01:32
        A ja jezdze Elantra GLS juz trzeci rok i nastepna bedzie chyba SONATA:))))))
        Pozdrawiam wszystkich,ze szczegolnym uwzglednieniem kierowcow H.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka