Dodaj do ulubionych

Odebralem nowego passata 2.0 TDI

13.08.05, 09:25
Jest ok.

W koncu jakis VW ktory wyglada dobrze. Zawieszenie raczej twarde ale z
niesamowitymi rezerwami. Silnik dynamiczny ale klekocze. Zaden diesel nie
dorowna benzynie. Wydaje mi sie ze 2.0 FSI lepiej jezdzi. Ma turbo dziure tak
do ok 1800 obrotow. Pali za to nic miedzy 6 a 7,5 litra

Pozdrawiam ARAFAT
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 13.08.05, 09:30
      Witam kolejnego nawróconego.Diesel to jest to!
      • yasser.arafat Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 13.08.05, 09:36
        dr.verte napisał:

> Witam kolejnego nawróconego.Diesel to jest to!

Akurat nawrocony. Stwierdzam ze benzyna jest lepsza bo nie halasuje tak bardzo
        jak diesel. Co prawda nie slychac go juz jak sie jedzie powyzej 60 km/h. No i
        musze sie meczyc z tym odczekiwaniem po przejechaniu. Czekam na wolnych obrotach
        od 15sekund do minuty zanim wylacze silnik. Mam nadzieje ze Turbina nie
        padnie... No i jak rano go odpalam to delikatna chmurka sie unosi.

^ biegow to dobre rozwiazanie
        • yasser.arafat Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 13.08.05, 09:52
          6 biegow oczywiscie
          • lewarek5 Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 13.08.05, 12:51
            yasser.arafat 13.08.2005 09:52 + odpowiedz

6 biegow oczywiscie

... w Welbladzie ????,wsteczny tyz zwierzak ma ?

Salem Aleikum
            • karol63 TDI 105 KM w golfie V 13.08.05, 16:38
              ja staram się przed dojechaniem do domu auto wyluzować aby nie trzeba czekać
              tych kilkunastu sekund na wychłodzenie turbiny.Nie jeżdzę szybko, gdzieś
              90-100km/godz,czasami 120 na dobrej drodze.Natomiast po jezdzie powiedzmy 200km
              non stop szybkie,zawsze czekam kilkanaście sekund na wychłodzenie turbiny.Pali
              5,0 on na setkę żartuję że jak wyjdzie 5.1 to ma przepał.Klekocze faktycznie
              ale tylko na luzie póżniej juz nic nie słychać. Miałem kiedyś bezynowe silniki
              16 zaworowe klekotały jak disel. Pozdrawiam
              • red_qublik Re: TDI 105 KM w golfie V 13.08.05, 20:17
                karol63 napisał: Miałem kiedyś bezynowe silniki
                > 16 zaworowe klekotały jak disel. Pozdrawiam

ja mam 2.0 16V, a jak na swiatlach stane obok F350 diesel to jednak slysze inne
                dzwieki. moglbys podac jakies przyklady.
                pzdr.
                • poruteb Re: TDI 105 KM w golfie V 13.08.05, 23:19
                  kupilem paska ..i niestety klne ,psuje sie prawie wszystko ,wymienilem juz
                  sprzeglo ok na gwarancji ,czujnik abs , kontrolki w,o,r.niestety mam caly czas
                  problemy z serwisem,panowie rozkladajom rece i powtarzaja : no ta elektronika
                  .podobno pasaty na niemcy to co innego .wkorwienie na mxa.
                  • yasser.arafat Opisz jakie sa oznaki tych awarii w Passacie 14.08.05, 12:26
                    CO sie pali dlaczego? Czemu ABS?

Pozdrawiam ARAFAT
              • sabinan panie karolu! 15.08.05, 17:40
                tak trzymac panie Karolu!:) ale polecam Nową Octavie z tym silnikiem - osobiscie
                Panu sprzedam:) zpraszam odwiedzic salon Skody i skorzystac z jazdy próbnej
                pozdrawiam!
                • xxbms Re: panie karolu! zapraszam do mojej skody elegan 16.08.05, 21:34
                  .. podobnie, namówił mnie kumpel jeden i drugi zareklamowali mi Octaviana II
                  2,0TDI elegance, kupiłem i co do 2000km było OK, nagle coś zgrzytneło w
                  karoseri i tak zgrzyta i trzeszcy do dziś. Czterokrotnie był w serwisie i
                  co ... smaruja zamki, uszczeliki, a jak trzeszczały plastyki i to w wielu
                  miejscach tak trzeszczą. dziś również była w serwisie, nalali tyle silokonu, że
                  trudno wleżć do tej śmerdzącej puszki, zeby d... sobie nie nasmarować, wszystko
                  ocieka silikonem i sie lepi, no ale będą wymieniać tapicerkę bo w silikonowej
                  nie będę jeżdził, a karoseria jak skrzypiała tak skrzypi. jeszcze co, wykonali
                  jazdę próbną ca ponad 1 godzinę, wybrudzili smarem podsufitówkęi jakies
                  plastyki połamali, resztki znalazłem w środku. . Inne zalety Skody pali okolo 1-
                  litr oleju smarnego Castrol do pompowtryskiwaczy na 171 litrów paliwa, radio
                  zwane w żargopnie skody najwyzszej jakości odbiera jak Pioneer Wolną Europę w
                  latach 60-tych, przeprogramowane i co efektów żadnych....... . szyby przestały
                  sie domykać - też dwa razy naprawiane bezskutecznie.,
                  Inne patenty skody - patyk do pomiaru poziomu oleju, wymaga lupy aby odczytać
                  wskazania, drugi patyk to podparcie maski silnika - uważaj bo moze wypaść i
                  porysować błotniki.
                  Kolejny patent, za cholerę nie umyjesz szyb bez włączenia i przestawienia
                  wycieraczek w odopwiednie miejsce.
                  I to wszystko Panie Karolu prezentuje Skoda, zapraszam na przejażdzkę i do
                  kupna, moze być moja, gdy będą Panu kazali długo czekać z dostawą!!!
    • loyezoo Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 10:56
      Pocieszę że w/g wszystkich znaków na niebie i ziemi oraz w OPEC-u ropa bedzie
      droższa od benzyny jeszcze w tym roku.Pzdr.

p/s w Anglii juz jest droższa
      • piotrpilinko Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 11:49
        W Anglii już dawno była droższa, bo i popyt większy, i akcyza na benzynę niższa (albo przynajmniej porównywalna - a z tego, co pamiętam, to nieopodatkowany ON jest droższy od 95)...
        • devote Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 20:39
          pewnie ktos powie ze zwariowalem ale mysle o kupnie klekota z dsg jak pojawi
          sie golf 5 w ameryce.w tej chwili swoim benzyniakiem V6 robie 250 mil na
          zbiorniku (do rezerwy) a koles swoim TDI PD robi 400-460 mil na
          zbiorniku.roznica widoczna.
          • szymizalogowany Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 22:53
            devote napisał:

> pewnie ktos powie ze zwariowalem ale mysle o kupnie klekota z dsg jak pojawi
            > sie golf 5 w ameryce.w tej chwili swoim benzyniakiem V6 robie 250 mil na
            > zbiorniku (do rezerwy) a koles swoim TDI PD robi 400-460 mil na
            > zbiorniku.roznica widoczna.

Devote wszyscy wiedza ze zwariowales. Udowodniles to juz chcecia wydania w USA
            20-25 tys USD na nowego VW Jette albo Golfa. Podczas gdy zyjesz w kraju w
            ktorym za tyle mozesz miec nowa Honde Accord, Toyote Camry albo Chryslera 300C
            i wiele wiele innych super zajebsitych fur.

VW w USA nie sprzedaje prawie nic pod marka VW, widocznie takich wariatow jak
            ty jest malo.
            • mosfet29 Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 22:58
              szymizalogowany napisał:

>
              > Devote wszyscy wiedza ze zwariowales. Udowodniles to juz chcecia wydania w
              USA
              > 20-25 tys USD na nowego VW Jette albo Golfa. Podczas gdy zyjesz w kraju w
              > ktorym za tyle mozesz miec nowa Honde Accord, Toyote Camry albo Chryslera
              300C
              > i wiele wiele innych super zajebsitych fur.
              >
              > VW w USA nie sprzedaje prawie nic pod marka VW, widocznie takich wariatow jak
              > ty jest malo.
              chyba sie mylisz gdzies czytalem ze lacznie sprzedaja ponad 20 tys miesiecznie
              to nie jest tak malo
              • szymizalogowany Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 23:09
                mosfet29 napisał:

> szymizalogowany napisał:
                >
                >
                > >
                > > Devote wszyscy wiedza ze zwariowales. Udowodniles to juz chcecia wydania
                > w
                > USA
                > > 20-25 tys USD na nowego VW Jette albo Golfa. Podczas gdy zyjesz w kraju w
                >
                > > ktorym za tyle mozesz miec nowa Honde Accord, Toyote Camry albo Chryslera
                >
                > 300C
                > > i wiele wiele innych super zajebsitych fur.
                > >
                > > VW w USA nie sprzedaje prawie nic pod marka VW, widocznie takich wariatow
                > jak
                > > ty jest malo.
                > chyba sie mylisz gdzies czytalem ze lacznie sprzedaja ponad 20 tys
                miesiecznie
                > to nie jest tak malo

VW sprzedal w 2004 roku 46% samochodow w zachodniej Europie a w bedacej
                najwiekszym rynkiem motoryzacyjnym na swiecie USA tylko 9%.

VW sprzedaje w USA mniej Golfow i Jetta w sumie niz BMW serii 5. W zasadzie
                jakby nie Audi to VW nie istnialby w USA.
            • devote Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 23:32
              szymizalogowany napisał:

> Devote wszyscy wiedza ze zwariowales. Udowodniles to juz chcecia wydania w
              USA
              > 20-25 tys USD na nowego VW Jette albo Golfa

nie mam zamiaru kupowac nowej jetty pomimo tego ze mi sie podoba.nowa jetta
              kosztuje od 17.9k$ wiec nie trzeba wydawac az 25k$.ze wszystkimi opcjami
              (skory,elektryczne fotele,sat radio itd) to bedzie cos okolo 26k$.czekam na
              golfa ktory bedzie tanszy i bardziej mi sie podoba niz jetta.accord czy camry
              nie wchodzi w rachube bo kompletnie mi sie nie podobaja i to jest raczej klasa
              srednia a nie kompakt.oczywiscie wcale nie mowie ze to zle auta.vw w US sa
              lepiej wyposazone niz japonskie odpowiedniki w tej samej klasie.

> VW w USA nie sprzedaje prawie nic pod marka VW, widocznie takich wariatow jak
              > ty jest malo

troche sprzedaje okolo 250 tys na rok.jetta i passat najbardziej popularne.
              w tej chwili sprzedaje mniej bo jest wymiana modeli i ludzie nie chca juz
              kupowac starego wozu skoro nowe juz wchodza.

media.vw.com/article_display.cfm?article_id=9654

ps: lubie vw i staram sie byc obiektywny w stosunku do tej marki jak malo kto
              na tym forum
              tobie brakuje troche tego obiektywizmu
              • red_qublik Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 01:50
                z twojego postu devote rozumiem ze:
                1. najwazniejsze to zeby to byl VW,
                2. Golf
                3. oszczedny
                zgadza sie?
                piszesz takze ze w USA nie cena auta jest najwazniejsz. w takim razie co?
                dlaczego kazdy koncern ma w najmniejszych modelach kompletnego golasa, takiego
                ktorego by sie wstydzil w europie. tylko 2 poduszki. zero elktryki, ABS, o ESP
                nie wspominajac. ja mysle ze te modele sa po to aby przyciagnac klienta do
                salonu. bo w reklamie masz ze najtanszy chevy czy dodge jest za 11k$.
                oczywiscie malo kto go kupuje, ale zdarza sie.
                tinyurl.com/8dczv
                • devote Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 02:16
                  red_qublik napisał:

> z twojego postu devote rozumiem ze:
                  > 1. najwazniejsze to zeby to byl VW,
                  > 2. Golf
                  > 3. oszczedny
                  > zgadza sie?

nie wszystko
                  nie moja wina ze obecnie podobaja mi sie hatchbaki.mam bore i sedan juz mi sie
                  znudzil.chetnie bym kupil hatchbaka ale w US jest ich jak na
                  lekarstwo.golf,civic si,focus 3dr i to wszystko.duzego wyboru nie ma.oszczedny?
                  dobrze by bylo.sasiad ma focusa czarnego z obnizonym zawieszeniem i bardzo
                  ladnie wyglada.jednak auto bardzo wolne z marnym silnikiem i slabiutko
                  wyposazone.najpierw mialem vw,potem nissana i znowu vw.jak narazie z vw jestem
                  najbardziej zadowolony.nowy golf mi sie podoba i nic nie poradze.podstawowy
                  silnik bedzie mial 2.5 5 cyl o mocy 150km.bedzie czym jechac juz w
                  podstawowej wersji.to jest naprawde dobry silnik o dobrym momencie i wspaniale
                  wspolpracuje z 6 stopniowym tiptronikiem.jezdzilem nowym jetta i auto jezdzi
                  wspaniale.

> piszesz takze ze w USA nie cena auta jest najwazniejsz. w takim razie co?

kazdy patrzy na cos innego.cena napewno nie jest najwazniejsza.ludzie patzra na
                  wyglad,wyposazenie a dopiero potem na cene.malo kto tez zwraca uwage na zuzycie
                  paliwa.

> dlaczego kazdy koncern ma w najmniejszych modelach kompletnego golasa

akurat najtanszy VW czyli golf i bardzo dobrze wyposazony w stosunku do
                  europejskiego modelu

>ja mysle ze te modele sa po to aby przyciagnac klienta do
                  > salonu

te golasy sa sprzedawane do wypozyczalni aut

• red_qublik Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 03:14
                    devote napisał:
                    > te golasy sa sprzedawane do wypozyczalni aut

a z tym sie calkowicie zgadzam, sam jezdze takim. na szczescie ma klime i
                    automat.
          • fazi_ze_sztazi Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 23:12
            o ile sie nie myle to w USA TDI jest jakies $1000 drozszy od benzynki.
            jezdzac dieslem mozesz zaoszczedzic jakies 40% pieniazkow na paliwie. wiec ten
            $1000 zwroci ci sie po tym jak wydasz jakies $2500 na paliwo, co daje jakies
            1000 galonow, czyli w przyblizeniu 35-40 kmil (zakladam jazde dieslem na
            trasie). nie wiem ile ty jezdzisz, ale dla mnie to jakies 2 lata jezdzenia.
            wniosek - probujesz zaoszczedzic $500 na rok.
            WADY: wyzsze koszty czesci do diesla, szczegolnie w USA. w benzynce tune-up
            zrobisz sobie sam, a z dieselkiem to juz bracie tylko diler. Klopot przy
            odsprzedazy - i to wielki. kto jezdzi w USA dieslem, masochisci tylko.
            i na sam koniec - jazda dieslem a benzynka to jak dzien i noc.
            takze devote, odradzam, chyba ze robisz 40kmil rocznie i masz zamiar miec to
            auto przez 6 lat.
            pzdr.

ceny jetty
            www.edmunds.com/new/2005/volkswagen/jetta/index.html
            • szymizalogowany Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 23:24

> ceny jetty
              > www.edmunds.com/new/2005/volkswagen/jetta/index.html

Buhahahahaha

23 000 USD za 100 konnego TDI z tym DSG i to jeszcze przedluzany Golf cos jak
              Thalia albo Fabia Sedna na polskim rynku.

za tyle kasy jest Honda Accord 3.0 V6 LX ze skora (23 950 USD) www.honda.com
              albo

superanckiego Coupe tez z 240 KM 3.0 V6 www.honda.com

mozesz miec

Toyote Camry 3.0 V6 www.toyota.com

albo

Chryslera 300 C z 2.7 V6 (24 000 USD) www.chrysler.com

Devote, VW a szczegolnie Jetta czy Golf to sa moze odpowiednie wybory dla
              biednych europejczykow ktorzy maja chore ceny paliwa i rozwazaja jeszcze Skode
              albo Dacie. A ty nie musisz wiec po co sie palujesz z VW. Kup sobie porzada
              fure.

ps.
              A moze wogle sprowadz sobie z Polski na zamowienie Fabie 1.4 hehehe ? :)
              • devote Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 23:35
                szymizalogowany napisał:

>> Buhahahahaha
                >
                > 23 000 USD za 100 konnego TDI z tym DSG i to jeszcze przedluzany Golf cos jak
                > Thalia albo Fabia Sedna na polskim rynku.
                >
                > za tyle kasy jest Honda Accord 3.0 V6 LX ze skora

nie mozesz rownac tych dwoch aut.
                jesli ktos szuka TDI ktory malo pali to nie bdzie kupowal V6 nawet jak kosztuje
                troche mniej.bardziej pasuje porownanie jetty 2.0T z accord V6.

pamietaj ze w US cena nie jest najwazniejszym kryterium przy wyborze auta

• szymizalogowany Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 23:40
                  devote napisał:

> szymizalogowany napisał:
                  >
                  > >> Buhahahahaha
                  > >
                  > > 23 000 USD za 100 konnego TDI z tym DSG i to jeszcze przedluzany Golf cos
                  > jak
                  > > Thalia albo Fabia Sedna na polskim rynku.
                  > >
                  > > za tyle kasy jest Honda Accord 3.0 V6 LX ze skora
                  >
                  >
                  >
                  > nie mozesz rownac tych dwoch aut.
                  > jesli ktos szuka TDI ktory malo pali to nie bdzie kupowal V6 nawet jak
                  kosztuje
                  >
                  > troche mniej.bardziej pasuje porownanie jetty 2.0T z accord V6.
                  >
                  > pamietaj ze w US cena nie jest najwazniejszym kryterium przy wyborze auta

Nie sadze zeby Jetta 2.0T byla porownywalna do Hondy V6 chyba z raczej do
                  Civica jakiegos.

Po co ci taki co malo pali tak ze sklonny jestes wydac na niego tyle pieniedzy
                  ile kosztuje samochod o klase wyzszy i lepszy?
    • majka.majka Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 22:04
      Ostatnio jechał przede mną 2,0 TDI. Jak dał buta to myślałem że to 15 letni
      golf. Zrobiło się czarno. Sorry, ale dla mnie to porażka.
      • devote Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 14.08.05, 22:37
        porazka TDI czy paliwa?bo to jest roznica.
        jak zalejesz byle gowniany ON to bedzie kopcilo.
        • karol63 Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 10:18
          Mojego golfa V TDI 105 KM ktory pali 5.0 ON. przyspiesza w 11 sek, ładnie
          ciagnie należy porównać z autem benzynowym 1.8 litra ktore to pali 10 bezyny i
          tutaj różnica cenowa w paliwie jest kolosalna.Rozumiem że nie mówimy o gazie bo
          to już innty temat albo autku małym o silniku jedno litrowym które pali 5-6
          litra benzyny.Porówujemy auta tej samej wielkości klasy i parametrach tutaj
          diesle typu TDI, HDI,JDT i inne z bezpośrednim wtryskiem paliwa są
          górą.Technologia TDI VW działa na wtrysku bezpośrednim w każdy cylinder osobno,
          zaletą tego rozwiazania jest mniejsze zużycie paliwa i bardzo dobry odjazd,wadą
          głośniejszy silnik.Pozostałe firmy stosują zazwyczaj technologię zasilania ON
          na wspólnej szynie tj.cylidry połączone są jedną szyną do której doprowadzane
          jest paliwo.Zaleta tego rozwiązania to cicha praca silnika jednak osiągi
          silnika sa gorsze jak równiez trochę większe spalanie silnika.Miałem kiedyś
          nową hondę Civic 1.4 benzyna niby auto bez zarzutu ale po zmianie na nowego
          golfa IV 1.4 benzyna to własnie tym autem jezdziło mi się lepiej.Tak jakby golf
          skręcony był z mniejszej ilości elementów,śrubek itp.Generalnie wyższy komfort
          jazdy.W ubiegłym roku ćwiczyłem kupno auta w ciagu jednego dnia zwiedziłem
          salony i modele 307,corolla,civic tylko Golfem V jeżdzilo się super obojętnie
          czy to był obecny TDI czy z silnikiem najsłabszym 1.4 litra.Drogi trzyma się
          super,testowałem równiąz stillo całkowita porażka miałem wrażenie że na wózku
          czterokolowym położona została kabina kierowcy,całkowita niestabilność
          nadwozia.Golf ma również wady sumutne szare i dość toporne wykończenie.Co do
          wad pasata jak pisał przedmówca wszyscy robią obecnie coraz to gorsze auta
          łącznie z MB,Volwo maja przejechac bez usterek 100 tys. km a po gwarancji
          zapraszamy do serwisu.Rozgadałem sie pozdrawiam

• mosfet29 Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 10:51
      Nowe silniki diesla naprawde robia konkurencje benzynom i jesli ktos jezdzi
      naprawde duzo taki zakup sie oplaca sam zawsze mialem benzyne i o dieslu niw
      chcialem slyszec ale zbieg okolicznosci sprawil ze kupilem passata TDI ,i
      naprawde sie przekonalem duzo jezdzilem wiec ponoslem dosc znaczne oszczednosci
      Nie bylem nigdy w stanach wiec nie znam sie na tamtejszym rynku choc wydaje mi
      sie z tego co czytalem ze VW nie jest tam tani w porownaniu z amerykanskimi
      samochodami ale mniejsza o marke tylko rzeczywiscie czy kupno diesla w usa ma
      sens ,bo chyba sprzedaz tego typu samochodow jest niewielka pozniej moze byc
      problem z odsprzedaza takiego samochodu
      nie lepiej silnik podstawowy zwlaszcza ze wydaje sie atrakcyjny kiedys mialem w
      audi kilka silnikow 5-cio cylindrowych i trudno bylo im cos zazucic
      • red_qublik Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 17:29
        co do popularnosci diesla w USA to powiem tyle:
        przecietny czlowiek nawet nie ma pojecia ze istnieje inny rodzaj silnika niz
        benzynowy.
        moze sie orientuje ze ciezarowka czy autobus ma cos innego pod maska, ale auto
        osobowe? po co? dlaczego? zeby bylo trudniej i wiecej klopotow?
        • devote Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 22:11
          w US benzyna tania wiec nikt nie mysli o dizlu i lpg.malo sprzedaje sie dizli
          bo jakosc paliwa jesr marna i prawie zaden dizel by nie chodzil na tym syfie.vw
          oferuje tylko najslabszego a i tak ludzie maja problemy z zatykaniem sie
          kolektora dolotowego szlamem i syfem.mozna o tym poczytac na forach.wszystko to
          aby koszta produkcji byly niskie bo US stoi na transporcie ciezarowek.

w 2006 wchodza nowe normy i ON bedzie lepszej jakosci i maja pojawic sie dizle
          w innych samochodach.
          • fazi_ze_sztazi Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 22:15
            duzo jezdzisz?
            ile mozesza zaoszczedzic kupujac TDI zamiast benzynki?
            pzdr.
            • devote Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 22:28
              ludzie,ja nie mowie ze kupuje TDI
              tylko rowazam taka mozliwosc a wy juz sie trzesiecie

ile jezdze? moge jezdzic 5k na rok i jak mam kaprys to kupie TDI
              proste

• szymizalogowany Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 22:32
                devote napisał:

> ludzie,ja nie mowie ze kupuje TDI
                > tylko rowazam taka mozliwosc a wy juz sie trzesiecie
                >
                > ile jezdze? moge jezdzic 5k na rok i jak mam kaprys to kupie TDI
                > proste

Sadze ze nostalgia cie opanowala i tesknisz za europa. Widac to miedzy
                wierszami w twoich postach. Znam to z autopsji. Zamiast wymyslac bzdury to
                posiedz tam jeszcze z 10 lat zarob z milion przyjedz do Europy osiedl sie w
                Polsce a zalatw sobie rezydencje podatkowa Monaco. Wtedy da sie w Polsce zyc.
              • fazi_ze_sztazi Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 22:34
                cytat:
                "pewnie ktos powie ze zwariowalem ale mysle o kupnie klekota z dsg jak pojawi
                sie golf 5 w ameryce.w tej chwili swoim benzyniakiem V6 robie 250 mil na
                zbiorniku (do rezerwy) a koles swoim TDI PD robi 400-460 mil na
                zbiorniku.roznica widoczna." koniec cytatu

a ja sie tylko pytam co cie sklania do kupienia diesla w USA. pieniadze,
                technologia czy jeszcze cos innego?. a jak nie chcesz to nie pisz, free country.
                jak masz byc opryskliwy, to moze wogole nie odpowiadaj na post
                pzdr.
                • devote Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 15.08.05, 23:10
                  staram sie byc nie opryskliwy jednak trudno sie opanowac gdy ludzie skacza ci
                  po glowie jak napisze cos o vw
                  • fazi_ze_sztazi Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 16.08.05, 16:06
                    JA NIE PISALEM O VW TYLKO O DIESLU W USA. MNIE TEZ $3.OO ZA GALON SIE NIEPODOBA.
      • jacekdk1 Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 16.08.05, 11:10
        Witam,

JA rowniez przekonalem sie do diesla. Ja wybralem Avensis D4D 150KM. Jezdzi sie
        tym super, wiem ze wlascieciele TDI moga mi pozazdroscic braku klekotu, na
        zewnatrz slychac ale malo co za to w srodku....... bajka.
        Podrozowanie na autostradzie 180Km/h sam przyjemnosc
        • greenblack Re: Odebralem nowego passata 2.0 TDI 16.08.05, 13:40
          Jeszcze parę miesiecy mówiłeś, że dopiero co kupiłeś Avensisa 2.0 dyzel.
          Sprzedałeś kilkumiesięcznego dyzla, zeby kupić mocniejszy model?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka