kominiara Re: AUDI A3 2.0TDI(03r) czy BMW 3 Compact 2.0 td( 27.09.05, 09:52 Zdecydowanie BMW. Raczej mniejsza awaryjnosc, nowoczesniejszy silnik, bardzo cichy w porownaniu z AUDI, no i to prowadzenie... Link Zgłoś
waskes29 Re: AUDI A3 2.0TDI(03r) czy BMW 3 Compact 2.0 td( 27.09.05, 10:14 Ja bym wybral audi wazne tylko zeby z normalnym grilem ten nowy mi sie nie podoba. Dla mnie jest zdecydowanie ladniejszy od bmw ,lepsza jakosc wykonania i materialow ladniejszy srodek . Silniki to nie wiem nie jechalem nigdy 2.0d bmw ale przypuszczam ze moze byc min lepszy od audi . Awaryjnosc porownywalna z min przewaga audi . Zawieszenie moze byc mocniejsza strona bmw ale roznice nie sa juz tak duze a przewaga w konstuowaniu zawieszen bmw nad reszta widoczna jest raczej w wiekszych modelach . Ogolnie bardzo zblizone do siebie poziomem samochody i wybrac trudno ,warto oba przetestowac co ulatwi podjecie decyzji. Ja ogolnie bardziej lubie marke Audi wiec moge tu byc malo obiektywny ,ale podpierajac sie testami w roznych gazetach pamietam ze zawsze to byly bardzo rowne noty,i w takich przypadkach wybieram ten samochod ktory bardziej mi sie podoba. No i chyba koszty servisu i eksploatacji tez min na + dla audi. Link Zgłoś
andy1976 Re: AUDI A3 2.0TDI(03r) czy BMW 3 Compact 2.0 td( 27.09.05, 13:30 Dzięki Panowie. W opiniach póki co REMIS. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze zabierze głos w tej sprawie. Może ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi modelami, które szczególnie utkwiły w pamięci, zarówno pozytywne jak i negatywne. Będę wdzięczny za każdą informację, każde doświadczenie. A może jakaś alternatywa dla tych autek. Tylko bez takich, że za tą cenę można kupić nową Lagunę czy coś w tym stylu. Chodzi mi o coś co mogło by konkurować. pozdr. Link Zgłoś