Dodaj do ulubionych

Hond Accord czy Audi A6???

29.03.06, 09:29
witam serdecznie
doradzcie prosze ktory samochod powinnam wybrac
Audi A6 2003 czy Honda Accord (nowy model) 2003???
silniki podobne 2.4
Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • jimmyjazz Re: Hond Accord czy Audi A6??? 29.03.06, 09:52
      patrycjabl79 napisała:

> witam serdecznie
      > doradzcie prosze ktory samochod powinnam wybrac
      > Audi A6 2003 czy Honda Accord (nowy model) 2003???
      > silniki podobne 2.4

Mimo że nie przepadam za audi to wziąłbym audi - poprostu o klase wyższe.
      Odpowiednikiem accorda jest A4
    • leon.zbowidowiec Re: Hond Accord czy Audi A6??? 29.03.06, 12:38
      Bez urazy, jezeli zadajesz takie pytania to decyzje o kupnie samochodu powinnas
      zlecic komus innemu. Wybierz 126p.
    • piotrt3 Re: Hond Accord czy Audi A6??? 29.03.06, 14:10
      mimo całej sympatii do hondy /sam jeżdze tyle ze mniejszą/
      wybrałbym A6- oczywiscie wszystko zlaeży od ceny - jeśli porównywalan to Audi
      ps. moja żona kiedys okresliła A6 - jako "typowo kobiecy" samochód wiec powinien
      odpowiadac
      • lapufkasz Re: Hond Accord czy Audi A6??? 29.03.06, 14:22
        Roznica w cenie to min 20tys zl zakladajac ze oba sa bezwypadkowe i w
        idealnym stanie.
      • gls1 Re: Hond Accord czy Audi A6??? 30.03.06, 09:38
        Zależy z jakim silnikeim ten A6...
    • marilicia Re: Hond Accord czy Audi A6??? 29.03.06, 14:22
      > silniki podobne 2.4

nie podobne. audi to V6 a Honda to tylko R4.
    • igorn55 A6 29.03.06, 14:31
      Ja polecałbym A6 z tej pary:
      -jest z wyższej klasy
      -ma bardziej wytrzymały silnik*
      -dłużej nim pojeżdzisz*
      -jest niemieckie wiec jest porządnym autem i mazs pewność jakości
      -jest bardziej luksusowe i komfortowe
      -mniej traci na wartości
      -reszta zależy od wersji wyposażenia
      -wybór zależy od twoich upodobań i stanu majątkowego.
      --
      *-zależy od traktowania i stylu jazdy oczywiście
      --
      Ludzi niezamożnych nie stać na byle jakie auta:)
      pozdrawiam.
      • alfa_156 Re: A6 29.03.06, 14:50
        > Ja polecałbym A6 z tej pary:
        > -jest z wyższej klasy
        > -jest bardziej luksusowe i komfortowe
        > -reszta zależy od wersji wyposażenia
        > -wybór zależy od twoich upodobań i stanu majątkowego.

Co do tego zgoda.

Co do poniszych mam duuuze zastrzezenia:

> -ma bardziej wytrzymały silnik*
        > -dłużej nim pojeżdzisz*

A to niby dlaczego? Rozumiem, ze V6 audi przy stosunkowo nie duzej mocy sa
        dlugowieczne, ale podobnie jest z silnikami Hondy. To 2.4 jest tez stosunkowo
        nie wysilone (wolnossace, 192KM) a zapewnia z racji roznicy mocy i mniejszej
        masy znacznie lepsze osiagi niz Audi A6 2.4.

> -jest niemieckie wiec jest porządnym autem i mazs pewność jakości

Dla mnie synonimem dobrej jakosci sa takze auta japonskie - Mazda, Honda,
        Subaru etc. A co wazniejsze ten Accord jest RZECZYWISCIE robiony w Japonii.

Porownaj zreszta wyniki awaryjnosci obu modeli (Dekra, TUV, etc).

> -mniej traci na wartości

Tutaj niestety auta z wyzszych klas tez bardzo duzo traca. Audi rzeczywiscie ma
        mala utrate wartosci, jednak Honda chyba wypada tuata (akurat w porownaniu tych
        dwoch modeli) lepiej.

Sam fakt, ze osoba ta waha sie pomiedzy tymi dwoma samochodami (czyli cena nie
        jest drastycznie rozna) o czyms swiadczy - zobacz cene zakupu nowego A6 i
        Accorda. Jesli po 2 latach sa w podobnej cenie, to to co napisales nie jest
        prawda.

Pzdr,
        A_156
        • marilicia Re: A6 29.03.06, 15:09
          > Sam fakt, ze osoba ta waha sie pomiedzy tymi dwoma samochodami (czyli cena nie
          > jest drastycznie rozna) o czyms swiadczy - zobacz cene zakupu nowego A6 i
          > Accorda. Jesli po 2 latach sa w podobnej cenie, to to co napisales nie jest
          > prawda.

Mylisz sie. Auta wyzszych klas z reguly wiecej traca na wartosci, to nie jest
          zasluga Hondy. Np. 4-letnie Audi A4 jest drozsze niz 4-letnie Audi A6, bo A6
          traci wiecej na wartosci.

Co do awaryjnosci Audi A6 to jest to najmniej awaryjny samochod w swojej klasie,
          wiec i tu Accord nie ma przewagi.

pozdrawiam
          • alfa_156 Re: A6 29.03.06, 16:35
            > Mylisz sie. Auta wyzszych klas z reguly wiecej traca na wartosci, to nie jest
            > zasluga Hondy. Np. 4-letnie Audi A4 jest drozsze niz 4-letnie Audi A6, bo A6
            > traci wiecej na wartosci.

Dokładnie o to mi chodziło. Ale w tym konkretnym przypadku rozważany jest
            przypadek Audi A6 i Accorda i Accord traci mniej na wartości (bo tak jak
            napsiałeś klasa wyższa traci szybciej wartość).

P.,
            A_156
        • lapufkasz Re: A6 29.03.06, 15:09
          alfa_156 napisał:

> Dla mnie synonimem dobrej jakosci sa takze auta japonskie - Mazda, Honda,
          > Subaru etc. A co wazniejsze ten Accord jest RZECZYWISCIE robiony w Japonii.
          >
          > Porownaj zreszta wyniki awaryjnosci obu modeli (Dekra, TUV, etc).
          >

Nie awaryjnosci tylko usterkowosci nauczycie sie kiedys to rozrozniac ?
          A jesli juz przy tym jestesmy to roznica siegaja kilku procent np dla 3
          latkow to jest 1.7% biorac pod uwage stopien zaawansowania technicznego i
          wyposazenie zadna roznica.

> > -mniej traci na wartości
          >
          > Tutaj niestety auta z wyzszych klas tez bardzo duzo traca. Audi rzeczywiscie
          ma
          >
          > mala utrate wartosci, jednak Honda chyba wypada tuata (akurat w porownaniu
          tych
          >
          > dwoch modeli) lepiej.
          >
          > Sam fakt, ze osoba ta waha sie pomiedzy tymi dwoma samochodami (czyli cena
          nie
          > jest drastycznie rozna) o czyms swiadczy - zobacz cene zakupu nowego A6 i
          > Accorda. Jesli po 2 latach sa w podobnej cenie, to to co napisales nie jest
          > prawda.
          >
          Wszyscy tu pisza nie majac pojecia o cenach! Roznica jest przynajmniej
          20tys zl za bardzo wierzycie w ten mit o japonskiej motoryzacji.
          Pod wzgledem ceny Accord jest napoziomie poprzedniego Passata.Oba sa warte ok
          50tys z rocznika 2003
          • marilicia Re: A6 29.03.06, 15:18
            > Wszyscy tu pisza nie majac pojecia o cenach! Roznica jest przynajmniej
            > 20tys zl za bardzo wierzycie w ten mit o japonskiej motoryzacji.
            > Pod wzgledem ceny Accord jest napoziomie poprzedniego Passata.Oba sa warte ok
            > 50tys z rocznika 2003

Wszystkie Mai 2003/50.000km (cena niemieckiego komisu)

A6 2.4 A6 4B - 16300Euro
            A4 2.4 A4 8E - 16850Euro
            Accord 2.4 Accord Type S - 15250Euro
            • lapufkasz Re: A6 29.03.06, 15:41
              marilicia napisała:

> > Wszyscy tu pisza nie majac pojecia o cenach! Roznica jest przynajmniej
              > > 20tys zl za bardzo wierzycie w ten mit o japonskiej motoryzacji.
              > > Pod wzgledem ceny Accord jest napoziomie poprzedniego Passata.Oba sa wart
              > e ok
              > > 50tys z rocznika 2003
              >
              > Wszystkie Mai 2003/50.000km (cena niemieckiego komisu)
              >
              > A6 2.4 A6 4B - 16300Euro
              > A4 2.4 A4 8E - 16850Euro
              > Accord 2.4 Accord Type S - 15250Euro

Masz racje tu cena jest porownywalna ja bralem po uwage cene a nie
              zwrocielm uwagi ze to samochody z USA, taki mozna juz kupic z 2004 za 60tys.
              Trzeba tez wziasc poprawke ze to topowa wrsja Accorda przeciw raczej
              jednej z nizszych wersji silnikowej w A6 do tego jest duza roznica
              modelowa A6 byl juz na rynku od 7 lat a Accord dopierow wchodzil.
      • gls1 Re: A6 30.03.06, 09:42
        Jeżeli Accord jest japoński to pojeżdzi znacznie dłużej niż Audi A6 ( poprostu
        będzie solidniejszy), ja osobiscie wolał bym A6 bo jest wygodniejszy i więkrzy
        ale zamiast A6 wolał bym jakiegoś Lexusa nawet z 2000 r, bo to dopiero jest
        komfort i jakość..PZDR!!!
    • marekatlanta71 To samochody zupelnie roznej klasy 29.03.06, 14:43
      Accord jest rozmiarow A4 a nie A6. To ze uzywany Accord jest tak drogi wiele
      swiadczy o roznicy jakosci...
      • lapufkasz Re: To samochody zupelnie roznej klasy 29.03.06, 14:46
        marekatlanta71 napisał:

> Accord jest rozmiarow A4 a nie A6. To ze uzywany Accord jest tak drogi wiele
        > swiadczy o roznicy jakosci...

Mozesz to rozwinac bo nie za bardzo mozna wywnioskowac ale chyba nie
        zaryzykujesz twierdzenia ze Accord jest wyzszej jakosci od A6?
        • marekatlanta71 Re: To samochody zupelnie roznej klasy 29.03.06, 14:55
          Jakosci - oczywiscie. Klasy - nie.
          • lapufkasz Re: To samochody zupelnie roznej klasy 29.03.06, 15:03
            marekatlanta71 napisał:

> Jakosci - oczywiscie. Klasy - nie.

Nie obraz sie ale jestes smieszny ty chyba nie widziales tych samochodow .
            Jesli chodzi o jakosc to audi przebija Accorda o dwie klasy .Wogole tu nie
            ma co porownywac Audi A6 jakoscia przebija i Mercedesa i BMW , pod tym
            wzgledem to jest samochod perfekcyjny Accord to moze miec wysakoa pozycje w
            swojej klasie ale do tej to jeszcze mu bardzo daleko.
            Co do ceny A6 jest zedydowanie drozsze od Accorda zreszta A4 tez wiec nie
            wiem jak mozna porownywac te marki.
            • turecki4 To samochody tej samej klasy 29.03.06, 16:38
              ... bo Accord ma się równać do A4 (w środku jak nieśmiertelna Daewoo Leganza) a
              jest o klasę wyżej, czyli A6. Siedziałeś kiedyś w A6? Za tę cenę to
              nieporozumienie a nie samochód. Trzeba dopłacić za wszystko a i tak wolniejsze
              auto niż Accord 2.4.
              • waskes29 Re: To samochody tej samej klasy 29.03.06, 16:46
                turecki4 napisał:

> ... bo Accord ma się równać do A4 (w środku jak nieśmiertelna Daewoo Leganza)
                a
                >
                > jest o klasę wyżej, czyli A6. Siedziałeś kiedyś w A6? Za tę cenę to
                > nieporozumienie a nie samochód. Trzeba dopłacić za wszystko a i tak
                wolniejsze
                > auto niż Accord 2.4.
                A ja np mam A6 i jezdzilem tez Accordem co prawda 2.0 ale dla mnie to
                bez roznicy nie ma co porownywac tych dwoch samochodow to calkiem inna
                liga pod kazdym wzgledem.
                A osiagi audi musi miec gorsze bo to razze inna waga a dwa ze Audi ma inna
                droge w budowie silnikow raczej nie po drodze jest z ta klasa samochodu
                krecenie silnikow ponad 6tys .Jesli ktos szuka osiagow to A6 ma pelna
                game az do 500ps.
                Nieporozumienie znika wtedy jak sie przejedziesz tym i tym zapewniam
                ciebie.A co do wyposazenia nie brakuje mu niczego to co ma Accord za to
                ma mozliwosc posiadania tego czego zaden Accord nie bedzie mial chocby
                nie wiem jak sie postarac.
                Mozna byc fanem marki ale bez przesady gdzie Accordowi do A6 nie
                rozsmieszajcie mnie.Accord to sie moze z passatem mierzyc to jego klasa a i
                tam ma klopoty.
                • alfa_156 Re: To samochody tej samej klasy 29.03.06, 16:54
                  > A ja np mam A6 i jezdzilem tez Accordem co prawda 2.0 ale dla mnie to
                  > bez roznicy nie ma co porownywac tych dwoch samochodow to calkiem inna
                  > liga pod kazdym wzgledem.
                  > A osiagi audi musi miec gorsze bo to razze inna waga a dwa ze Audi ma
                  inna
                  > droge w budowie silnikow raczej nie po drodze jest z ta klasa samochodu
                  > krecenie silnikow ponad 6tys .Jesli ktos szuka osiagow to A6 ma pelna
                  > game az do 500ps.
                  > Nieporozumienie znika wtedy jak sie przejedziesz tym i tym zapewniam
                  > ciebie.A co do wyposazenia nie brakuje mu niczego to co ma Accord za to
                  > ma mozliwosc posiadania tego czego zaden Accord nie bedzie mial chocby
                  > nie wiem jak sie postarac.

Również zgadzam się, że Audi A6 to inna klasa auta niż Accord (powinno się brać
                  pod uwagę Honde Legend jak juz). Idzie za tym tez oczywiscie cena wyższa o
                  ponad 50%...

Co do silnikow to to 2.4 w Audi A6 zapewnia osiagi pewnie minimalnie
                  gorsze/podobne jak Accord 2.0. Accord 2.4 jest jednak sporo szybszy i wcale nie
                  trzeba do tego wkręcać go >6000obr. Pytanie czy jest to aż tak ważne dla osoby
                  myślącej o zakupie - być może silnik 2.4 w audi w zupełności wystarczy (tym
                  bardziej że to V6 i inna kultura pracy).

> Mozna byc fanem marki ale bez przesady gdzie Accordowi do A6 nie
                  > rozsmieszajcie mnie.Accord to sie moze z passatem mierzyc to jego klasa a i
                  > tam ma klopoty.

Accord to klasa aktualnego Passata, Mazdy 6, Avensisa. Nowa A4 jest plasowana z
                  racji ceny jeszcze wyżej (D+).

Pisząc jednak, że ma kłopoty z Passatem sam stajesz się nieobiektywny ;). Dla
                  jednych lepsze jest jedno auto dla drugich innych - cytując Ciebie "można być
                  fanem marki, ale bez przesady"... ;)

Pzdr,
                  A_156
                  • waskes29 Re: To samochody tej samej klasy 29.03.06, 17:09
                    alfa_156 napisał:

> Pisząc jednak, że ma kłopoty z Passatem sam stajesz się nieobiektywny ;). Dla
                    > jednych lepsze jest jedno auto dla drugich innych - cytując Ciebie "można być
                    > fanem marki, ale bez przesady"... ;)
                    >
                    Czy ty nie jestes czsam uki czy jakos tak fan alfy?
                    Wracajac do tematu obiektywizmu moze mi czasami brak ale nie pisze takich
                    oczywistych glupot ze Accord ma wyzsza jakosc niz A6 bo to jest latwie do
                    zweryfikowania.
                    Piszac ze Accord ma problemy z konkurencja z Passatem powalam sie na
                    testy w AS gdzie Passat wygral a Accord wypadl dosc kiepsko,test w AMiS
                    tam tez Passat okazal sie wyraznie lepszy, test autoviev czy cos takiego
                    test wykonachy przez rosyjskich dziennikarzy Passat wygral, ostatnio bylo
                    tez porownanie obu tych samochodow przez dziennikarzy radia Tok fm tez
                    wskazali na Passata jako lepszy samochod.
                    Tyle testy ,oczywiscie zaraz ktos wyskoczy ze sa nieobiektywne bo AS czy
                    AMiS to niemieckie gazety.Ale jakos Mazda 6 mogla wygrac z Passatem
                    wiec taki sobie to argument bedzie.
                    • alfa_156 Re: To samochody tej samej klasy 30.03.06, 09:56
                      > Czy ty nie jestes czsam uki czy jakos tak fan alfy?

Jestem fanem Alfy (ale nie jestem jakoś szczególnie związany z jedną marką;
                      poza tym aktualnie nie jeżdzę AR) i nie widze w tym nic złego. Poza tym lubię
                      jeździć autem które daje choć trochę frajdy z jazdy.

> Wracajac do tematu obiektywizmu moze mi czasami brak ale nie pisze takich
                      > oczywistych glupot ze Accord ma wyzsza jakosc niz A6 bo to jest latwie do
                      > zweryfikowania.

to już ustaliliśmy ;).

> Piszac ze Accord ma problemy z konkurencja z Passatem powalam sie na
                      > testy w AS gdzie Passat wygral a Accord wypadl dosc kiepsko,test w AMiS
                      > tam tez Passat okazal sie wyraznie lepszy, test autoviev czy cos takiego
                      > test wykonachy przez rosyjskich dziennikarzy Passat wygral, ostatnio bylo
                      > tez porownanie obu tych samochodow przez dziennikarzy radia Tok fm tez
                      > wskazali na Passata jako lepszy samochod.
                      > Tyle testy ,oczywiscie zaraz ktos wyskoczy ze sa nieobiektywne bo AS czy
                      >
                      > AMiS to niemieckie gazety.Ale jakos Mazda 6 mogla wygrac z Passatem
                      > wiec taki sobie to argument bedzie.

Bo taka jest prawda - są nieobiektywne. Moim zdaniem JEDYNYM obiektywnym testem
                      jest... własny :). To ja bedę jeździł danym samochodem i to mi ma się podobać
                      jak auto się prowadzi/jak dynamiczny jest silnik/jak wygląda w środku. Co mi po
                      tym że redaktor Kowalski napisze, że Passat/coś innego is the best? Sorry, ale
                      dla mnie liczy się MOJE zdanie (poparte testami usterkowości i ewentualnie
                      opiniami użytkowników, a nie ludzi którzy przejechali danym autem 3km...).

A dlaczego uważam że dane testy są nieoiektywne? Np. osłabia mnie jak widzę w
                      teście cenę nowego Passata 2.0 FSI na poziomie 85-90tys. i w tym samym teście
                      cenę Accorda czy Mazdy 6 z podobnymi silnikami na poziomie 95tys. Każdy kto
                      choć raz był w salonie VW czy Audi i kupował tam auto wie, że do ceny trzeba
                      dodać 20-30tys żeby mieć to co się chce.

Poza tym przydzielanie punktów (i wagi ich przydzielania) dla każdego są inne,
                      co sprowadza się do tego co napisałem wcześniej - trzeba samemu sobie zrobić
                      taką tabelkę... ;).

Pzdr,
                      A_156
            • marekatlanta71 Re: To samochody zupelnie roznej klasy 30.03.06, 01:28
              lapufkasz napisał:

> Nie obraz sie ale jestes smieszny ty chyba nie widziales tych samochodow .

Sie tak smiesznie sklada ze jezdze Accordem :) Tyle ze V6 coupe ktory z
              europejska wersja ma wspolna tylko nazwe. U nas Accord a'la Europa nazywa sie
              Acura TSX i kosztuje kolo $28 tys. Audi A6 zaczyna sie od $42 tys. USD, a z
              jakim takim wyposazeniem podchodzi pod $55 tys. - mniej wiecej dwa Accordy.
              • waskes29 Re: To samochody zupelnie roznej klasy 30.03.06, 10:41
                marekatlanta71 napisał:

> lapufkasz napisał:
                >
                > > Nie obraz sie ale jestes smieszny ty chyba nie widziales tych samochodow
                > .
                >
                > Sie tak smiesznie sklada ze jezdze Accordem :) Tyle ze V6 coupe ktory z
                > europejska wersja ma wspolna tylko nazwe. U nas Accord a'la Europa nazywa sie
                > Acura TSX i kosztuje kolo $28 tys. Audi A6 zaczyna sie od $42 tys. USD, a z
                > jakim takim wyposazeniem podchodzi pod $55 tys. - mniej wiecej dwa Accordy.

No i taka jest wlasnie jego wartosc w stosunku do A6 to samo z jakoscia.
                Masz sposob odpowiadania na pytanie w stylu naszych politykow , nalac wody
                byle by tylko nie na temat.
                • marekatlanta71 Re: To samochody zupelnie roznej klasy 30.03.06, 13:46
                  Cena i jakosc nie chodza ze soba w parze - przyklady - Mercedes S, BMW 7,
                  wszelkie modele Ferrari - to ze Audi A6 kosztuje 2x Honda, nie znaczy ze bedzie
                  bardziej niezawodne.
                  • waskes29 Re: To samochody zupelnie roznej klasy 30.03.06, 14:03
                    marekatlanta71 napisał:

> Cena i jakosc nie chodza ze soba w parze - przyklady - Mercedes S, BMW 7,
                    > wszelkie modele Ferrari - to ze Audi A6 kosztuje 2x Honda, nie znaczy ze
                    bedzie
                    > bardziej niezawodne.

Widze ze dalej obrales rodzaj dyskusji przyjety z polityki.Ja o lopacie
                    ty o jabkach .
                    Jesli piszemy temat jakosc -to ten samochod ma wyzsza jakosc ktory
                    rzeczywiscie ma ja lpesza a nie ten w ktorym stosunek ceny do jakosci
                    jest korzystniejszy.Myslisz pojecia .BMW7 jest samochodem o zdecydoweanie
                    wyzszej jakosci nawet jesli beidze sie psul 100razy czesciej niz Accord.
                    Nie mylmy pojec, niezawodnosc a jakosc to nie to samo bo w takim razie
                    mlotek jest produktem wyzszej jakosci niz jakikolwiek samochod.
                    To ze Mercedes S sie psuje jest wynikiem jego zaawansowanej techniki i
                    skomplikowanej budowy .
                    Dla mnie jakosc to uzyte materialy wykonczeniowe oraz dokladnosc ich
                    spasowania , dokladnosc spasowania elementow nadwozia, jakosc lakieru .
                    Mozna przyjac ze kiepska jakosc moze czasami wplywac na awaryjnosc ale to
                    ze samochod jest bezawaryjny nie jest jednoznaczne ze jest wysokiej jakosci i
                    odwrotnie.
            • gls1 Re: To samochody zupelnie roznej klasy 30.03.06, 09:50
              JUż się tak nie podniecaj bo ani w Mercu ani w BMW nie można zauważyć
              tzw "wybitnej jakości" A np w A4 z 2000 roku nie zauważylem czego kolwiek
              wyjątkowego pod tym wzgldem... PZDR!!
    • doda-elektroda oczywiście Honda 29.03.06, 14:49
      powód: wizerunek, czyli tzw. imidż. Accord jest seksownym kobiecym autem.

A A6? To kolejny panzerwagen, którym jeżdzą dresy i chłopaczki które udają
      dresy, prowincjnalni oficjele, podmiejscy hodowcy kwiatków, różnej maści
      plejboje i tym podobna wieś.

Inne, mniej ważne powody, to: Honda lepiej i szybciej jeździ, jest autem
      lepszej jakości, jest o wiele poręczniejsza, mniej kradną.
      • mameja21 Re: oczywiście Honda 30.03.06, 08:23
        doda-elektroda napisała:
        Honda szybciej jeździ,

Nie jestem fanem Passata,ale większej bzdury dawno nie czytałem.
        • alfa_156 Re: oczywiście Honda 30.03.06, 09:59

>> doda-elektroda napisała:
          >> Honda szybciej jeździ,
          >
          > Nie jestem fanem Passata,ale większej bzdury dawno nie czytałem.

No to muszę Cię zmartwić - Audi 2.4 vs Accord 2.4 to niestety ostre lanie tego
          pierwszego, nawet pomimo tego że jest V6 vs R4.

Masa i różnica mocy robią swoje.

Inna sprawa, że jeśli komuś zalezy na osiągach to może dobrac inny silnik do A6
          ( chośby już 2.7) - choć za tym pewnie pójdzie też znacznie wyższa cena.

Pzdr,
          A_156
          • mameja21 Re: oczywiście Honda 30.03.06, 10:25
            alfa_156 napisał:

>
            > >> doda-elektroda napisała:
            > >> Honda szybciej jeździ,
            > >
            > > Nie jestem fanem Passata,ale większej bzdury dawno nie czytałem.

>
            > No to muszę Cię zmartwić - Audi 2.4 vs Accord 2.4 to niestety ostre lanie
            tego
            > pierwszego, nawet pomimo tego że jest V6 vs R4.
            >
            > Masa i różnica mocy robią swoje

Ale przecież ja odnosiłem się do stwierdzenia,że Honda "jeździ szybciej" niż
            Passat( a nie Audi A6 )co jest kompletną bzdurą.
            Honda kończy moce w benzynie na 190KM,a Passat ma dwa silniki mocniejsze:
            200KM i 250KM.
            Tak samo ma mocniejszego diesla:170KM(Honda 140KM).
            • alfa_156 Re: oczywiście Honda 30.03.06, 10:29
              > Ale przecież ja odnosiłem się do stwierdzenia,że Honda "jeździ szybciej" niż
              > Passat( a nie Audi A6 )co jest kompletną bzdurą.
              > Honda kończy moce w benzynie na 190KM,a Passat ma dwa silniki mocniejsze:
              > 200KM i 250KM.
              > Tak samo ma mocniejszego diesla:170KM(Honda 140KM).

Myślałem, że mówisz o A6 2.4 i Accordzie 2.4 ;).

Pzdr,
              A_156
    • alfa_156 Re: Hond Accord czy Audi A6??? 29.03.06, 14:54

> doradzcie prosze ktory samochod powinnam wybrac
      > Audi A6 2003 czy Honda Accord (nowy model) 2003???
      > silniki podobne 2.4

Porownujesz auta z dwoch roznych klas - Audi A6 to klasa wyzsza, a Accord
      srednia.

Za A6 przemawia wyzszy prestiz, wyzszy comfort, etc.

Za Accordem lepsze osiagi (mowie o silnikach 2.4 w obu autach), mniejsza
      awaryjnosc, latwieszy w osprzedazy.

Ogolnie powinnas bardziej porownywac Accorda i A4 - te auta maja wiecej cech
      wspolnych, a przede wszystkim klase (D).

Pzdr,
      A_156
      • mis.z.wiertarka Re: Hond Accord czy Audi A6??? 29.03.06, 15:16
        accord latwiejszy w odsprzedazy?
        a to ciekawostka.
        popyt na ta A6 jest tak duzy ze nalezy sie bac zeby z ulicy nie sprzatneli,a
        jeszcze w ryj dadza i wysadza.
        chcialbym widziec podobna akcje z udzialem jakiegokolwiek accorda.
        • matejator Re: Hond Accord czy Audi A6??? 29.03.06, 16:36
          tak sie składa, że również chciałbym kupić accorda 2003 ale w Polsce kupionego w
          Polsce. codziennie sprawdzam ogłoszenia i aut jest bardzo mało i nie pojawiają
          sie żadne nowe ogłoszenia.
          ale w jednym masz racje Hondy mniej kradną.
        • alfa_156 Re: Hond Accord czy Audi A6??? 29.03.06, 16:39
          > accord latwiejszy w odsprzedazy?
          > a to ciekawostka.
          > popyt na ta A6 jest tak duzy ze nalezy sie bac zeby z ulicy nie sprzatneli,a
          > jeszcze w ryj dadza i wysadza.
          > chcialbym widziec podobna akcje z udzialem jakiegokolwiek accorda.

Ogólnie klasa wyższa sprzedaje się ciężej niż klasa średnia (decydują głównie
          koszty utrzymania) - z tym się chyba zgodzisz???

A popyt o którym mówisz to często popyt na części i niekoniecznie musi
          następować przepływ gotówki pomiędzy właścicielem a nowym nabywcą (czyt.
          złodziejem) ;).

Poza tym to co napisałeś ("nalezy sie bac zeby z ulicy nie sprzatneli,a jeszcze
          w ryj dadza i wysadza") chyba nie jest zbytnią zachętą dla osoby rozważającej
          A6 ;).

Pzdr,
          A_156

• forum301 Re: Hond Accord czy Audi A6??? 30.03.06, 10:57
      witaj nie kupuj hondy honda tylko ładnie wyglada a tak pozatym znam kogos kto ma
      accorda od 80tys zaczoł brac olej........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka