piotrt3 08.04.06, 17:49 Nissan NOTE 0- 1.4 88km - czekam na opinie o tym aucie Link Zgłoś Obserwuj wątek
programistajava Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 08.04.06, 17:59 tylko ogladalem w salonie: - za maly bagaznik pomimo przesuwanej tylnej kanapy - dla mnie za drogi :) - duze spalanie PB95 Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 10.04.06, 17:00 programistajava napisał: > tylko ogladalem w salonie: > - za maly bagaznik pomimo przesuwanej tylnej kanapy Przecież to "małe" autko;) Założenie jest takie, że w tyle dzieci - a miejsca jest tyle (w tyle), że nawet jeśli przesuniesz kanapę na maxa do przodu, to na upartego nawet dorosły tam usiedzi - a co dopiero dzieci. A wtedy bagażnik ma powyżej 400 litrów. I to nie do dachu;) > - dla mnie za drogi :) A to już rzecz... możliwości, potrzeb i gustu;) > - duze spalanie PB95 1.4 czy 1.6? Bo ten 1.6 to podają 8,5 l w mieście - jak dla mnie to NIEDUŻO przy 110 KM:) Link Zgłoś
fuiio Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 08.04.06, 18:03 Dobra rzecz,wspaniałe fotele,nowoczesny do bólu silnik i cała reszta..wszystko extra tylko jeden warunek --takie auta bierze sie tylko nowe z salonu .powodzenia bele co jesz,bele co gadasz Link Zgłoś
programistajava Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 08.04.06, 18:17 w czym sie przejawia ta nowoczesnosc do bolu silnika? Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 10.04.06, 17:01 fuiio napisał: > Dobra rzecz,wspaniałe fotele,nowoczesny do bólu silnik i cała reszta..wszystko Ponoć ten 1.6 to mówią, że "supernowoczesny" - też nie wiem czemu... no ale tak wszyscy mówią;)) A fotele - na trasie nie testowałem. Znajomy mówił, że po 400 km nic go nie bolało - a znajomy jest dość wysoki (co najmniej 190 cm albo nawet ciut więcej). Link Zgłoś
piotrt3 Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 09.04.06, 11:20 mimo wszystko wydaje się to byc atrakcyjna propozycja w porównaniu np z Honda Jazz czy Yarisem, ewent Modusem, Ideą, merivą... jest przede wszystkim większy.. rozstaw osi 260 cm !! i to sie czuje we wnętrzu a cena no cóż za ok 50.00 auto bedzie z klimą silnikiem 1,4 itd... tylko spotkałem się różnymi opiniami użytkowwników na AutoCentrum.pl dot. awaryjności /?!/ www.autocentrum.pl/oceny_aut/Nissan_NOTE.html co o tym sądzicie a moze są na forum użytkownicy tego auta Link Zgłoś
daria.1 Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 09.04.06, 13:10 atrakcyjna propozycja do Modusa ????????? przeciez to te same samochody .Tak tak teraz to już Reno a nie Nissan niech nie myli znaczek -spodziewać się można tego co po Reno . Link Zgłoś
piotrt3 Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 09.04.06, 14:43 daria.1 napisała: > atrakcyjna propozycja do Modusa ????????? przeciez to te same samochody .Tak ta > k > teraz to już Reno a nie Nissan niech nie myli znaczek -spodziewać się można teg > o co po Reno . coś mi sie wydaje ze płyta podłogowa jednak inna.... moje pytania dotyczą własnie jakosci i ewentualnej awaryjnosci tego modelu... Link Zgłoś
daria.1 Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 09.04.06, 15:23 jakość i awaryjność -patrz jak w Reno .Nie mówię że Nissan to zła marka ale Note akurat to nie jest dobry wybór .Kup Yarisa albo Jazz bo w Note za duzo Renaulta Link Zgłoś
piotrt3 Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 09.04.06, 16:44 daria.1 napisała: Kup Yarisa albo Jazz ja jeżdze Jazzem :), znajomi sie zastanowiają nad Note'em i resztą... /jazz, yaris/ Link Zgłoś
chris62 Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 12.04.06, 08:52 Daj sobie spokój z takimi radami, Primera jest najmniej awaryjnym autem segmentu D z marek japońskich w statystykach jeżeli o takie wyznaczniki jakości Ci chodzi. Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 10.04.06, 17:25 daria.1 napisała: > atrakcyjna propozycja do Modusa ????????? przeciez to te same samochody .Tak ta > k > teraz to już Reno a nie Nissan niech nie myli znaczek -spodziewać się można teg > o co po Reno . Proponuję zmienić zainteresowania albo... nie wypowiadać się na nieznane tematy;)) Modus i Note to jednak inne auta - głównie przez to, że (jeśli już się upierać) Note jest dużo dłuższy, a przez to pojemniejszy, wygodniejszy itd. Note ma płytę podgłogową Micry, ale... PRZEDŁUŻONĄ. Link Zgłoś
daria.1 Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 10.04.06, 18:51 zmienić lub przedłużyć to sobie możesz wiesz co ? to taki Nissan jak Skoda Octavia to Passat ,bzdetów ci nagadali bo co mają mówić ze to Reno? ,zresztą jakie to ma znaczanie jak i tak każdy mający choć trochę pojęcia o motoryzacji widzi że Renault własciciel Nissana sprzedaje swoje wyroby pod jego szyldem a to nic dobrego nie wrózy Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 10.04.06, 19:00 daria.1 napisała: > zmienić lub przedłużyć to sobie możesz wiesz co ? to taki Nissan jak Skoda Octa > via to Passat ,bzdetów ci nagadali bo co mają mówić ze to Reno? ,zresztą jakie > to ma znaczanie jak i tak każdy mający choć trochę pojęcia o motoryzacji widz > i że Renault własciciel Nissana sprzedaje swoje wyroby pod jego szyldem a to n > ic dobrego nie wrózy Akurat nie mam potrzeby cokolwiek przedłużać - a Tobie widzę to się wszystko kojarzy z jednym... ;)))) hihi;)))) I nie bardzo rozumiem co ma Octavia i Passat do wątku. A Modus vs. Note - to wystarczy... spojrzeć. A jeśli ktoś nie wierzy własnym oczom - to spojrzeć do danych technicznych: Modus jest wyraźnie (i to nie o jeden lub dwa cm) KRÓTSZY czyli mniejszy od Note'a. Poza tym Note jest z założenia autem rodzinnym. Modus - drugim autem w rodzinie, głównie do miasta. Przynajmniej na tzw. zachodzie - bo w PL to nawet Matiz czasem "robi za rodzinne auto".... P.S. A mariaże były i będą. Fiat z Fordem, Renault z Nissanem itd. Nic na to nie poradzimy. W każdym razie jakość wykończenia Note w stosunku do np. Almery jest o niebo wyższa. A jak z (bez)awaryjnością.... tego nikt nie wie: życie pokaże. Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 11.04.06, 00:01 daria.1 napisała: > zmienić lub przedłużyć to sobie możesz wiesz co ? to taki Nissan jak Skoda Octa > via to Passat ,bzdetów ci nagadali bo co mają mówić ze to Reno? O - na przykład tutaj www.samar.pl/index.html?__lang=pl&__action=sec,46&rev=135 możesz poczytać o płycie podłogowej. P.S. Poczytać. Potem pisać :D Link Zgłoś
daria.1 Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 11.04.06, 09:13 jak coś podajesz to przeczytaj dobrze ,pisze jak byk że Modus to ta sama płyta , ta sama płyta ,ta sama mechanika i wszystko to samo - tylko trochę plastiki inne i wygląd a to się =Renault a co się równa Renault to widoma co Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 11.04.06, 09:47 daria.1 napisała: > jak coś podajesz to przeczytaj dobrze ,pisze jak byk że Modus to ta sama płyta > , > ta sama płyta ,ta sama mechanika i wszystko to samo - tylko trochę plastiki inn > e i wygląd a to się =Renault a co się równa Renault to widoma co A co Ty się tak denerwujesz tak straszliwie...?:D Kupiłaś Modusa i żałujesz czy Passata a chciałaś Note'a?;))) A pisałem już że Note jest wyraźnie DŁUŻSZY od Modusa? Pisałem? Nie widać gdzie? No powyżej - widać już? Bo jeśli nie to... trudno. Ale pisałem. :D Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 10.04.06, 17:07 piotrt3 napisał: > mimo wszystko wydaje się to byc atrakcyjna propozycja > w porównaniu np z Honda Jazz czy Yarisem, ewent Modusem, Ideą, merivą... > jest przede wszystkim większy.. rozstaw osi 260 cm !! i to sie czuje we wnętrzu > a cena no cóż za ok 50.00 auto bedzie z klimą silnikiem 1,4 itd... > tylko spotkałem się różnymi opiniami użytkowwników na AutoCentrum.pl dot. > awaryjności /?!/ > www.autocentrum.pl/oceny_aut/Nissan_NOTE.html > co o tym sądzicie > a moze są na forum użytkownicy tego auta Kliknąłem i przeczytałem wszystkie. Dość mocno podejrzane są i chyba w większości (jeśli nie wszystkie) - nieprawdziwe. Np. druga opinia z 26.03.2006 - i już przejechał 2000 km...?? W sumie możliwe.... Z tej samej opinii: Silnik - narzeka, że 1.4 słaby jak się full załaduje. A czego się spodziewał? Normalnie ludzie mnie zadziwiają.... Układ jezdny - "mało komfortu" na pl drogach: a to w ogóle drogi są...? Jak dla mnie to komfort duży, a auto mimo wszystko nie za miękkie jest. Wentylacja - "szyby parują" - no przecież w deszczu zawsze parują. Następna opinia - "skrzynia się rozsypała i poniosłem część kosztów" - to może nasza wina czy jak....? Jeśli auto na gwarancji to po co ktoś płacił?? A jeśli samemu się popsuło... ech... nie wiem. Następna opinia przebieg 1000 km - ale "jeździłem tylko 15 min.". Qrna - to jaka średnia prędkość? ;))))) Tak więc.... chyba nie warto żadnej z tych opinii brać pod uwagę.... Link Zgłoś
cc_2004 Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 09.04.06, 12:32 + niezła cena, z klimą widziałem za ok. 47 tys. + dość dużo miejsca w środku = wnętrze = bagażnik - brzydki, wygląda jak lekko nadepnięty karton po butach Link Zgłoś
piotrt3 Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 10.04.06, 13:14 cc_2004 napisał: > + niezła cena, z klimą widziałem za ok. 47 tys. > + dość dużo miejsca w środku > > = wnętrze > = bagażnik > > - brzydki, wygląda jak lekko nadepnięty karton po butach > za 46.900 - to chyba jednak bez klimy... chyba ze jakas promocja.. www.nissan.pl/index.php?webAction=Modell&subprocess=modellhome&modell_id=21 www.nissan.pl/index.php?subprocess=highlights Link Zgłoś
miszasty Re: widziałem tę cenę na drzwiach otwartych (n/t) 10.04.06, 17:28 cc_2004 napisał: > Re: widziałem tę cenę na drzwiach otwartych (n/t) Ale gwiazdki Kolega nie zauważył już.... hehe;))) To cena w stylu "od..." - najtańsza, golutka wersja bez... niczego: nawet bez lakieru metalik. Link Zgłoś
cc_2004 Re: widziałem tę cenę na drzwiach otwartych (n/t) 10.04.06, 18:24 może faktycznie? na kartce była duża cena, właśnie 46,900, a pod spodem było klimatyzacja i coś tam. Może model z kartką miał klimę, a cena była podstawowa/ogólna... czasem robią takie zmyłki. widziałem kiedyś super okazję na citroena C4 HDI za mniej niż 60 tys. z pełnym wyposażeniem jakie w nim może być (malutkimi literkami było napisane, że cena dotyczy modelu podstawowego, a wyposażenie jest opcjonalne. obok malutka cena modelu prezentowanego, chyba ok. 80 tys :))) Link Zgłoś
miszasty Re: widziałem tę cenę na drzwiach otwartych (n/t) 10.04.06, 18:31 cc_2004 napisał: > może faktycznie? > na kartce była duża cena, właśnie 46,900, a pod spodem było klimatyzacja i coś > tam. Może model z kartką miał klimę, a cena była podstawowa/ogólna... > czasem robią takie zmyłki. > widziałem kiedyś super okazję na citroena C4 HDI za mniej niż 60 tys. z pełnym > wyposażeniem jakie w nim może być (malutkimi literkami było napisane, że cena > dotyczy modelu podstawowego, a wyposażenie jest opcjonalne. obok malutka cena > modelu prezentowanego, chyba ok. 80 tys :))) O to, to... widzisz:))) Dokładnie tak:)) Model najtańszy 1,4 plus klima i coś tam - to już oscylu w granicach niewiele ponad 50.000 zł (coś tam jeszcze jest: radio czy coś). Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 10.04.06, 17:28 piotrt3 napisał: > cc_2004 napisał: > > > + niezła cena, z klimą widziałem za ok. 47 tys. > > + dość dużo miejsca w środku > > > > = wnętrze > > = bagażnik > > > > - brzydki, wygląda jak lekko nadepnięty karton po butach > > > za 46.900 - to chyba jednak bez klimy... > chyba ze jakas promocja.. > www.nissan.pl/index.php?webAction=Modell&subprocess=modellhome&modell_id=21 > www.nissan.pl/index.php?subprocess=highlights Pewnie że bez klimy... bez metalika itd. Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 10.04.06, 17:27 cc_2004 napisał: > + niezła cena, z klimą widziałem za ok. 47 tys. > + dość dużo miejsca w środku > > = wnętrze > = bagażnik > > - brzydki, wygląda jak lekko nadepnięty karton po butach Na fotkach - szkaradny, na www nissana - również: jeszcze ten przód podniesiony nienaturalnie jakoś... W realu ładniejszy. A po obejrzeniu od wewnątrz i przejażdżce - całkiem fajny;)) Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan NOTE - Opinie !?? 10.04.06, 17:31 piotrt3 napisał: > Nissan NOTE 0- 1.4 88km - czekam na opinie o tym aucie Zależy co komu potrzebne. Silnik 1.4 - do przemieszczania się po mieście albo jeśli ktoś nie ma dużych wymagań: całkiem dobry. Jak dla mnie za słaby (choć jak na 1,4 to radzi sobie nieźle). Sprzedawca zaniemówił jak rozwinąłem ponad 6000 obr./min. w ich nowym aucie;))) Myślałem, że jakiegoś kompa dostanie... a tu nic (jak dla mnie);)) Ale ja lubię mocne silniki. Wygoda i komfort jazdy - rewelka: taki miękki a taki twardy;)) Doskonale tłumi dziury (ech ta Polska...), a jednak nie buja się bardzo na zakrętach. Z zewnątrz taki mały - wewnątrz taki duży:)) Link Zgłoś
swoboda_t Nissan Note - już za 633 zł miesięcznie!!* 10.04.06, 23:47 *przy kredycie na 96 miesięcy ROTFL Zajefajna okazja, biorę!! Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan Note - już za 633 zł miesięcznie!!* 11.04.06, 00:02 swoboda_t napisał: > *przy kredycie na 96 miesięcy ROTFL Zajefajna okazja, biorę!! Możesz wziąć. Generalnie oferta niezła bo RRSO to chyba coś ok. 7%. P.S. A co do w ogóle ma do samego auta....? Link Zgłoś
swoboda_t Re: Nissan Note - już za 633 zł miesięcznie!!* 11.04.06, 00:06 Zajrzałem na stonę Nissana i pierwsze co zobaczyłem to reklama tej superoferty :) Wyobraziłem sobie przeciętną Polską rodzinę spłacającą Note'a przez 8 lat i jeżdżącą nim co weekend do marketu - rozkoszny widok. Samo auto jest nie w moim stylu, nie miałem z nim styczności więc nic konstruktywnego nie wniosę. No, może poza tym, że wydaje się być całkiem rozsądnie wyceniony. Link Zgłoś
miszasty Re: Nissan Note - już za 633 zł miesięcznie!!* 11.04.06, 00:35 swoboda_t napisał: > Zajrzałem na stonę Nissana i pierwsze co zobaczyłem to reklama tej > superoferty :) Wyobraziłem sobie przeciętną Polską rodzinę spłacającą Note'a > przez 8 lat i jeżdżącą nim co weekend do marketu - rozkoszny widok. Samo auto > jest nie w moim stylu, nie miałem z nim styczności więc nic konstruktywnego nie > > wniosę. No, może poza tym, że wydaje się być całkiem rozsądnie wyceniony. To tylko reklama. Z drugiej strony - znam niejedną rodzinę, co przez 8 lat spłacają. I w tym kontekście - oprocentowanie (niskie jak na PL mimo wszystko) jest dość korzystne. Dlatego ograniczyli takie kredyty tylko do pierwszych 200 Note'ów. Link Zgłoś
typson do piotr3 i miszasty 11.04.06, 01:36 piszecie tak, jakbyscie byli jedna i ta sama osoba i do tego pracujaca w nissanie Link Zgłoś
piotrt3 Re: do piotr3 i miszasty 11.04.06, 08:55 typson napisał: > do piotr3 i miszasty piszecie tak, jakbyscie byli jedna i ta sama osoba i do tego pracujaca w nissanie :))))) a to dobre.......... zeby była janosc - kupiłem Jazza - i uwazam ze to najlepsze auto w klasie / B, B+/ Szukam informacji na temat Note'a - bo znajomi sie przymierzaja do kupna.... i miałem okazję z nimi obejrzec sobie ten samochodzik - jakby nie było pozycjonowany powyżej almery w cenniku nissana. moje wątpliwosci dotyczą jakosci - mariaż z renaultem....... Link Zgłoś
miszasty Re: do piotr3 i miszasty 11.04.06, 09:49 piotrt3 napisał: > typson napisał: > > > do piotr3 i miszasty piszecie tak, jakbyscie byli jedna i ta sama osoba i > do > tego pracujaca w nissanie > > :))))) a to dobre.......... > zeby była janosc - kupiłem Jazza - i uwazam ze to najlepsze auto w klasie / B, > B+/ > Szukam informacji na temat Note'a - bo znajomi sie przymierzaja do kupna.... i > miałem okazję z nimi obejrzec sobie ten samochodzik - jakby nie było > pozycjonowany powyżej almery w cenniku nissana. > moje wątpliwosci dotyczą jakosci - mariaż z renaultem....... Witaj Piotrze - nawet jeśli to ja sam ;)))))))))) A ja się zastanawiam nad Note'm: Meriva mi się nie podoba, Idea to stylistycznie brzydal... A Note to takie małe-wielkie autko. Tylko silnik obowiązkowo - jakby co - to 1.6 :D Link Zgłoś
piotrt3 Re: do piotr3 i miszasty 11.04.06, 10:18 miszasty napisał: > Witaj Piotrze - nawet jeśli to ja sam ;)))))))))) Czołem !! ;) pól roku temu kiedy kupowałem Jazza - Note krązył jedynie na zdjęciach w sieci - jako przyszła zapowiedź... Jazza porównywałem z fabką combi, modusem, ignisem , swiftem, fusionem, itd... ale również z corollą - i żona słusznie zauważyła że ilośc miejsca w jazzie jest porównywalna z corolką /przy calej sympatii do toyoty/ Link Zgłoś
piotrt3 Re: do piotr3 i miszasty 11.04.06, 10:20 miszasty napisał: A Note to takie małe-wielkie autko. to samo mogę powiedziec o Jazzie :) polecam jazdę próbna i wizytę w salonie Hondy - tak dla porównania Link Zgłoś
miszasty Re: do piotr3 i miszasty 11.04.06, 20:48 piotrt3 napisał: > miszasty napisał: > > A Note to takie małe-wielkie autko. > > to samo mogę powiedziec o Jazzie :) polecam jazdę próbna i wizytę w salonie > Hondy - tak dla porównania Ale ona mniejsza jest od Note'a. Choć również tańsza. Chyba wezmę kupię Note'a.... ale 1.6 :D Link Zgłoś
cc_2004 Re: jest taki nowy zawód 11.04.06, 14:41 udzielają się na forach, łażą do modnych klubów i promują nowe produkty ;-) jezeli miszasty nie pracuje w nissanie, to pewnie jego żona/tata/mama/wujek/etc. Link Zgłoś
miszasty Re: jest taki nowy zawód 11.04.06, 20:49 cc_2004 napisał: > udzielają się na forach, łażą do modnych klubów i promują nowe produkty ;-) > jezeli miszasty nie pracuje w nissanie, to pewnie jego żona/tata/mama/wujek/etc Rozumiem, że każdy komu jakieś tam auto się podoba.... na pewno ma udziały w fabryce danej marki...? ;))))) A Ty.... masz udziały w fabryce CC - tak? ;DDD Link Zgłoś