Dodaj do ulubionych

co wybrac prosze o opinie urzytkownikow

08.05.06, 22:12
jako ze w najblizszym czasie sprzedaje swoje volvo s80 i czce kupic cos
innego prosze o rady uzytkownikow co wedlug ich warto co nie jakie sa wady
danych modeli itp .biore pod uwage audi a6 lub a8 po 98 1,9 lub 2,5 TDI
volvo s80 po 2003 po liftingu 2.4 d , mercedesa okulara wszelkie diesle tez
min 98 rok .oraz mazde 6 diesla a moze ktos inny mi cos poleci mysle
przeznaczyc ok 40-60 000 auto sam przywioze z zagranicy
Obserwuj wątek
    • agoria Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 11.05.06, 23:27
      wiesz ja wybralem lexusa i dobzre mi z tym , ma to co potrzeba
    • deflekt0r Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 11.05.06, 23:39
      a8 z 1,9tdi nie znajdziesz ;] a ci uRZytkownicy to chyba na zlosc :). a6 2,5TDi
      polecam tylko wtedy gdy ci w serwisie boscha powiedza ze pompa paliwa jest OK,
      bo jak nie to strata kasy.

Jak Ci sie dobrze jezdzilo volvo to moze wziac nowszy? eklase i a6 do 60k pln
      znajdziesz w bardzo dobrym stanie i z bdb wyposazeniem.
      • marcinc3 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 09:25
        tak wiem a8 to 2,5 3,3 i 4.2 tdi ja jak kupie to 2,5 lub 3,3
      • marcinc3 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 09:27
        tak mysle o volvo ale podobno te nowsze silniki sa drozsze w utrzymaniu i mniej
        zywotne mysle jeszcze o c lub e klasie nowej
    • hunaga Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 11.05.06, 23:49
      BMW 330d , 530d
      Saab 9-5 tid
      Alfa 166 2.4JTD
    • greenblack Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 09:13
      A na ch.. chcesz zmieniać na równie stary samochód podobnej klasy?

• marcinc3 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 09:29
        nie koniecznie stary bo dopuszczem kupno i z 2003 a po to ze tym sie nie da
        jezdzic juz zostal uszkodzony
        • greenblack Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 09:51
          marcinc3 napisał:

> jezdzic juz zostal uszkodzony

A co się stało?
          • marcinc3 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 12:47
            rosyjska ciezarowka najechala na tyl pozniej dam fotki na foto moto
            • greenblack Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 13:00
              Przeżyłeś zderzenie z ciężarówką i chcesz zmieniać S80 na coś innego?
              • pindoll Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 13:29
                greenblack napisał:

> Przeżyłeś zderzenie z ciężarówką i chcesz zmieniać S80 na coś innego?

greenblack, masz jakieś kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem? Przecież wspomina
                także o S80.....
              • marcinc3 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 14:16
                tak masz racje dlatego biore pod uwage tez s80 dlatego ze wyszlismy bez szwanku
                nawet bez urazow kregoslupa sa specjalne fotele
        • dr.verte Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 16:34
          marcinc3 napisał:

> a po to ze tym sie nie da jezdzic juz zostal uszkodzony

to co,na złomowisko pódzie?
          • marcinc3 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 19:19
            nie ale ktos inny niech go sobie naprawia
    • gls1 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 13:08
      "Proszę o pomoc użytkowników" twoje pytanie jest bez sensu bo mało kto jezdzi
      tymi wszystkimi samochodami albo tak często zmienia, że mógł by ci pomóc..
      • pindoll Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 13:26
        gls1 napisał:

> "Proszę o pomoc użytkowników" twoje pytanie jest bez sensu bo mało kto jezdzi
        > tymi wszystkimi samochodami albo tak często zmienia, że mógł by ci pomóc..

dokładnie, jak będziesz zakładał firmę konkurencyjną dla MPK, to możesz popytać
        uzytkowników. Tych jest na tym forum najwięcej.
      • marcinc3 moze zle sprecyzowalem 12.05.06, 14:19
        nie koniecznie chodzi mi konkretnie o o uzytkownikow ale o porady znawcow
        tematu , o jakies nowinki typowe usterki itp np wiadomo ze audi ma zawieszenie
        aluminiowe i podobno drogie w naprawie -chiodzi mi wlasnie o takie
        nowinki ,fakty,wiadomosci
    • lew_ Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 17:04
      Facet po co ci opinie innych??Przeciez ty jestes FACHOWCEM ,naklaniasz tzu
      innych do jazdy z toba na gielde do holandii.PO co ten watek wlasciwie
      zalozyles??Chcesz sie tu maly handlarzyku pochwalic ze inne auto kupujesz??A
      w te historie z ruska ciezarowka nie wierze klamco maly!!
      • pindoll Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 17:53
        lew_ napisał:

> Facet po co ci opinie innych??Przeciez ty jestes FACHOWCEM ,naklaniasz tzu
        > innych do jazdy z toba na gielde do holandii.PO co ten watek wlasciwie
        > zalozyles??Chcesz sie tu maly handlarzyku pochwalic ze inne auto kupujesz??
        A w te historie z ruska ciezarowka nie wierze klamco maly!!

nie chce mnie opuścić wrażenie, że żal ci zwieracz ściska...
      • marcinc3 do lwa miekiej rury 12.05.06, 19:26
        jestes zwyklym pretem jakich tu wiecej ale ty sie odsloniless a w to co ty
        wierzysz a w co nie to mnie nie obchodzi ,ale miedzy innymi dla ciebie precie
        umieszcze zdjecie w foto moto - ty maly cw..u. jezdza ludzie ze mna co tydzien
        i kupuja dobre auta ale kazdego auta nie znam budowy ,moge doradzic w jakim
        stanie jest aktualnie auto te co chce kupic pojmujesz -watpie zatrudne ,i nie
        jesttem handlarzykiem terz akurat to robie bo musze , ale zapewniam cie zebys
        nie chcial wiedziec co robie w zyciu i poznac mnie osobiscie ruro
    • lew_ Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 17:06
      I jeszcze jedno:Trzeba byc kompletnym idiota zeby w tytule watku
      napisac "uzytkownikow" przez "rz".
      • pindoll Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 17:55
        lew_ napisał:

> I jeszcze jedno:Trzeba byc kompletnym idiota zeby w tytule watku
        > napisac "uzytkownikow" przez "rz".

O!! Tu też.
        Niektórzy pisza urzytkownik, ale handlują samochodami i jeżdżą całkiem dobrymi
        szrotami. Czym prędzej to zaakceptujesz, tym lepiej dla twojego zdrowia.
        Aha, miłego weekendu.
        • robert888 obyscie zdechli. Aha - miłego weekendu:) 12.05.06, 17:57
      • levv_ryvvin Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 18:10
        lew_ napisał:

> I jeszcze jedno:Trzeba byc kompletnym idiota zeby w tytule watku
        > napisac "uzytkownikow" przez "rz".

Nie trzeba być profesorem, żeby stwierdzić, że twój umysł zakończył proces
        wzrostu jeszcze w łonie szympansa, który cię powił......
    • waskes29 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 19:49
      Kup sobie solidna A8 z 3.3 TDI a dopiero zabaczysz co to znaczy prawdziwy
      samochod ,nie ujmujac nic S80 ale to jednak dwa rozne swiaty.
      • marcinc3 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 19:59
        a jaki sa slabe strony tego a8 bo oczywiscie mowa tu o roczniku od 2001 bo
        chyba wtedy te motory byly?
        • waskes29 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 20:14
          marcinc3 napisał:

> a jaki sa slabe strony tego a8 bo oczywiscie mowa tu o roczniku od 2001 bo
          > chyba wtedy te motory byly?

A ja wiem ? byc moze zawieszenie bo sporo elementow jak wahacze jest
          wspolne z A4 i A6 no i na stluczki musisz uwazac bo raczej juz nie
          wyklepiesz go w stodole .Jak sie psuja to pewnie pierdoly ale w przypadku
          tej klasy samochodow pierdoly tez swoje kosztuja tak wiec trzeba mozliwie
          duzo bazowac na uzywkach.O ile pamietam drogie byly takie elementy jak
          klocki i tarcze ale pewnie teraz juz niejest tak zle ,zreszta jak ktos
          mierzy w takie auto to musi sie z tym liczyc ze to nie jest skoda fabia.
          Zdajesz sobie sprawe ze A8 z takim silnikiem (3.3) to kosztuje najmniej
          duza paczke?To takie dwie twoje S80,a nie wiem czy 2.5 TDI to cos jedzie.
          Ja to bym kupil sobie benzynke 3.7 albo 4.2 i chociaz troszke obicach
          ale co tam - do gazu ja.
          • marcinc3 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 20:23
            wlasnie sie tego obawiam ze jak ktos mi przypaskudzi to problem bo aluminium ,
            oraz podatne na kradzieze,zdaje sobie sprawe ze czesci do tej klasy aut sa
            drogie do s80 byly drogie teraz juz jest troche zamienikow, i jest juz duzo
            uzywek z anglikow .a co do a8 to w 80 000 sie zmieszcze a tyle moge wydac max
            ale na cos co mnie zachwyci i przekona czyms jakims atutem .bo na razie to moj
            typ to s80 dlatego ze mialem ,znam , i wiem ze dobry i tani w eksploatacji
            [robie ok15- 20 000 miesiecznie i potrzebuje takiego auta ]
            • waskes29 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 20:31
              Ja tam nigdy bym nie kupil drugiego takiego samego auta ,co to za przyjemnosc.
              Kup sobie okulara albo A6 za taka sume masz duzy wybor , nie powinny byc
              gorsze od S80 a zawsze to cos innego.
              Jak szukasz diesla to 2.5 tdi 180ps z napedem na 4 kola bedzie w sam raz i
              avancik bo ladniejszy.
            • robert888 mało które auta mają tak drogie części jak volvo 12.05.06, 20:58
              audi ma duzo tańsze.
              • waskes29 Re: mało które auta mają tak drogie części jak vo 12.05.06, 21:05
                robert888 napisał:

> audi ma duzo tańsze.

Ale nie A8 - wqszystko co nie pasuje do mniejszych modeli jest naprawde
                drogie.Jak ja mialem sklep to komplet tarcze przednie + klocki dobrej
                ale nie najdrozszej firmy kosztowal dobrze ponad 2tys zl a juz czesci
                karoseryjne to jak do Jaguara.
                • robert888 Volvo nie jest tańsze od Jaguara:) Wierz mi. 12.05.06, 21:09
              • marcinc3 Re: mało które auta mają tak drogie części jak vo 12.05.06, 21:22
                mam - mialem uzyteczne volvo i naprawde czesci nie sa tak drogie za sworzen
                zaplacilem 59 zl a co do uzywek np blach to juz jest duzo i w cenach fakt
                ciut drozszych od audi a8 ale znowu do a8 od 2001 czesci trudno znalesc
                kolega ma takiego uszkodzil blotnik i zderzak i nie moze znalesc
                • waskes29 Re: mało które auta mają tak drogie części jak vo 12.05.06, 21:37
                  marcinc3 napisał:

> mam - mialem uzyteczne volvo i naprawde czesci nie sa tak drogie za sworzen
                  > zaplacilem 59 zl a co do uzywek np blach to juz jest duzo i w cenach fakt
                  > ciut drozszych od audi a8 ale znowu do a8 od 2001 czesci trudno znalesc
                  > kolega ma takiego uszkodzil blotnik i zderzak i nie moze znalesc

To kiepsko szuka na allegro ma kilka zderzakow do wyboru i blotniki tez
                  znajdzie igly a w Poznaniu to przyjedzie to mu kamaza naladuja zderzakami
                  i blitnikami ,jest wszystko nie ma problemow nawet do najnowszego W12
                  widzialem caly przod.
          • marcinc3 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 20:25
            a co do gazu czy nie ma problemu z zagazowaniem? ja sie nie bede wstydzil ze
            co miesiac zostaje mi w kieszeni kilkanascie stowek PLN
            • waskes29 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 20:33
              marcinc3 napisał:

> a co do gazu czy nie ma problemu z zagazowaniem? ja sie nie bede wstydzil ze
              > co miesiac zostaje mi w kieszeni kilkanascie stowek PLN

Nie muj koles ma takie A8 4.2 z LPG i lata bez problemow ale paliw
              wprzedziale od 12 do 20litrow :)
              Tez chcialem sobie kupic A8 ale potrzebowalem kombi.Nastepny moj samochod
              bedzie A8 to pewne ale nie wydam wiecej jak 60tys na samochod to i tak
              przesada.
              • izyd.a Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 12.05.06, 20:45
                mu, debilu, pisze sie przez "ó"
    • lew_ Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 13.05.06, 18:09
      Maly handlarzyku czy pindoll to twoj piesek??:))Wez kup sobie volvo i zaloz
      gaz sieroto obrzygana:) nie stac cie nawet na auto w przyblizeniu maly
      dupku ,podskakiwac na czacie to kazdy potrafi:))
      • marcinc3 do lwa preta 13.05.06, 18:53
        maly cw..u mam 2 volva i to diesle masz ochote sie spotkac podaj adres podjade
        dupku albo zapraszam do siebie ,wjedziesz do miasta zapytasz sie o mnie i ci
        powiedza gdzie jestem ruro miekka
      • pindoll Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 13.05.06, 19:00
        lew_ napisał:

> Maly handlarzyku czy pindoll to twoj piesek??:))

uważaj żebym ci torby nie odgryzł, parówo...
    • maniek.27 Re: co wybrac prosze o opinie urzytkownikow 13.05.06, 21:58
      Jeździłęm audi 2.5 tdi. Silnik niezły i wytrzymały tak więc polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka