Dodaj do ulubionych

Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety??

16.10.06, 14:22
Mam audi a4 1.9tdi niezle mi sie jezdzi ale silnik już troche siada:(i
dlatego myśle nad takim własnie samochodem
ttp://moto.allegro.pl/item133213264_audi_a4_kombi_diesel_idealny_.html Co o
nim sądzicie??Mi sie podoba tylko mam jedno "ale"czy ten przebieg przy tym
silniku i roczniku jest wogóle możliwy??
Obserwuj wątek
    • baartur Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 16.10.06, 15:54
      Słyszałem że silniki 2.5tdi są bardziej awaryjne od 1.9tdi...
      • malgoniak Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 16.10.06, 15:59
        jezdzę 2,5 tdi 180 km i jest ok, faktycznie obiegowa opinia mówi, że są bardziej
        awaryjne od 1,9 tdi, więc to moze wada, a zalety, wiadomo..........w trasie tym
        samochodem zostawiasz wszystkich daleko w tyle:)))
        • kolo100 Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 16.10.06, 18:53
          tylko to a4 ma 150 ale z drugiej strony mniejsza masa:)a jak zużycie paliwa w
          trasie??zmieszcze sie w 8 litrach?bo obecnym a4 mieszcze sie w 6.5 a jak sie
          upre to i w 6:)ale ma odpowiedni przebieg i lata świetności za soba:(
          • notmyself Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 16.10.06, 19:49
            kolo100 napisał:
            > tylko to a4 ma 150 ale z drugiej strony mniejsza masa:)a jak zużycie paliwa w
            > trasie??zmieszcze sie w 8 litrach?bo obecnym a4 mieszcze sie w 6.5 a jak sie
            > upre to i w 6:)ale ma odpowiedni przebieg i lata świetności za soba:(

Jadąc tak pod 140 powinienes w trasie zmieścić się w 8 litrach, może nawet z
            zapasem. W mieście raczej nie ma szans. Co do przebiegu - tego silnika nie ma
            sensu kupować bez książki z kompletem wpisów. Więc, jeśli bylo do końca
            serwisowane w ASO to podjedź do serwisu z VINem i poproś o informacje co, kiedy
            i przy jakich przebiegach bylo robione. Jeśli wpisów z ostatniego czasu nie
            będzie, to moim zdaniem lepiej to auto odpuścić.

Co do wad - jest co najmniej jedna istotna. To jest ośka - moim zdaniem bez
            sensu jeśli szukasz takiego auta :(
        • bangui Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 10:37
          Wszystkich napewno nie zostawisz w tyle ,bo nawet Passat 2.0 tdi 170 km i
          Toyota 170 KM może się z tobą równać :
          www.einszweidrei.de/audi/a625tdilim2002-1.htm
          Przeciętne osiągi ,ale w Polsce to i Siena 1.6 idzie jak burza hehe .
          • malgoniak Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 11:47
            > Wszystkich napewno nie zostawisz w tyle ,bo nawet Passat 2.0 tdi 170 km i
            > Toyota 170 KM może się z tobą równać;
            jasne, że wszystkich, takich co mają benzynke 3,0 i 200km itp. , ale paska 2,0
            tdi i krowę avensis nawet z z jej 170 km bez problemu;

nie uważam, że silnik 2,5 tdi i 180 km(nie 150 )to nie wiadomo co, ale wiem też,
            że z avensis czy paskiem nie ma co konkurować; jak kupie mitsu lancer evo 8 czy
            9 albo mazdę 6 MPS to pogadamy:))
            • izyda102 Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 22:30
              polegnie przy każdej benzynie mocniejszej niz 170 koni (w nie za ciezkim aucie
              oczywiscie) - problemem dyzli o tej mocy i pojemnosci jest to ze powyzej 150
              km/h sie nie wiele dzieje (w porownaniu z benzyna kręcona do wysokich obrotów)
              • mobile5 Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 23:27
                izyda102 napisała:
                problemem dyzli o tej mocy i pojemnosci jest to ze powyzej 150
                > km/h sie nie wiele dzieje (w porownaniu z benzyna kręcona do wysokich obrotów)

Fajne porównanie.
          • kolo100 Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 22:21
            Hmm..ale ja będe go używał do jazdy a nie do wyścigów:)Byle przy wyprzedzaniu
            szło w miare to bede zadowolony;)
    • fuiio Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 16.10.06, 20:35
      Przyjacielu -czyś ty wziął ślub z tymi złomami? Po co ci takie stare
      samochody ? otwierasz muzeum (kompleks kustosza) czy raczej jesteś
      masochistą.Skoro ktoś to sprzedaje to znaczy,ze jest zużyte ..jak chcesz to Ci
      wyśle do kompletu jeszcze swoje skarpety (stan tzw."idealny" bo codziennie
      zakładam nową pare..)
      • kolo100 Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 16.10.06, 21:36
        Mam tak koło 30tys i szukam auta wielkości a4 z silnikiem diesla.co mi
        polecisz??byle nie francuza!!!!!!!Miałem Peugeota 406 wszystko siadało po kolei.
      • fuiio Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 16.10.06, 21:46
        niechaj nawet logan będzie-byle nowy.osobiście miałem pare lat temu audi A8 4.2-
        to był naprawde świetny samochód jeżdził jak przyspawany do asfaltu..Kupiłem go
        w salonie w München przejeździłem rok i (takie mam zasady) po roku wstawiłem
        do komisu przy salonie już w Polsce,na dodatek zmieniłem marke i teraz też nie
        narzekam...reasumując -nie kupuj samochodu na który tak naprawde Cie nie stać...
        • kolo100 Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 16.10.06, 22:01
          logana??!!no thx:)
        • ksmx Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 00:25
          Też znam takich co traktują majtki, skarpetki oraz samochody jak jednorazówki.
          Niestety podobno większość z nich szmuglowała fajki i kradła samochody.
          Normalnego i uczciwego człowieka nie stać na taką ekstrawagancję w Polsce, jaką
          jest zakup nowego A8 w salonie. Pie..sz jak pokręcony, gó.. nie zasady.
          • fuiio Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 01:35
            To widocznie sie różnimy bo mnie z kolei nie stac na jazde starymi
            szrotami.To,ze auta traktuje jak jednorazówki? bo to są jednorazówki..poczytaj
            troche opinii swoich kolegów z forum o gnijących drzwiach w 2letnich
            mondeo,silnikach od corolli które "sie rzpadły" po 50 tys km,oplach w
            których "coś stuka-nawet serwis nie wie co" po paru latach itd,itd. Mi jest po
            prostu szkoda życia na czekanie az wątpliwej jakości serwis naprawi wątpliwej
            jakości żużla...wole kupic raz w roku nowy i miec spokój...skomplikowane?
            • mobile5 Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 01:40
              fuiio napisał:
              .wole kupic raz w roku nowy i miec spokój...skomplikowane?

Twój lekarz cię oszukuje.
            • ksmx Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 09:28
              Chłodna kalkulacja pokazuje, że najtańszy jest samochód używany. Dzisiejsze nowe
              samochody psują się częściej niż 10 letnie Audi czy VW. Nie wiem kurde, masz do
              kogoś pretensje, że takie głupoty piszesz? Kupno samochodu raz w roku to czysta
              głupota w największym wydaniu. Odbieram to jako prowokację, nie możesz pisać na
              serio ;) LOL
    • sandomingo1 Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 16.10.06, 23:33
      AFB - silnik o świetnich osiągach i wyższej kulturze pracy, ale coś za coś. Ten
      silnik jest droższy w eksploatacji, wymiana rozrządu kosztuje wicej niż w 1.9,
      no i pali dużo więcej niż 1.9.

Kup 1.9 i zrób wirusa. AFB nie zarazisz.
      • kolo100 Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 01:03
        Narazie to swoje stare 1.9tdi 96r musze sprzedać:)ale jak podam uczciwie
        przebieg to boje sie ze nikt nie zadzwoni:)
        • frax1 Re: Audi a4 2.5tdi jakie wady i zalety?? 17.10.06, 01:44
          Kup A4 ale quattro. To właśnie ten napęd sprawia że to auto jest wyjątkowe. A co
          do kosztów, 2.5 jest znacznie bardziej kosztowne niż 1.9 a bez q tego nie
          wykorzystasz bo cię pokona trakcja...
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka