Dodaj do ulubionych

Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0?

14.03.07, 22:49
Ktore auto waszym zdaniem lepiej kupic ?
Obserwuj wątek
    • jako_tako Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 14.03.07, 23:12
      Jak mozesz te auta porownywac? Volvo o ktorym piszesz nie moze stanac przy alfie
      159 i jeszcze z tym silnikiem.
      • gosc1978 Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 15.03.07, 09:37
        jako_tako napisał:

> Jak mozesz te auta porownywac? Volvo o ktorym piszesz nie moze stanac przy
        alfie 159 i jeszcze z tym silnikiem.

absolutnie popieram - volvo w tym porownaniu to chyba zart ;))) w dodatku
        raczej kiepski
      • isiah.t Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 10:09
        jako_tako napisał:

> Jak mozesz te auta porownywac? Volvo o ktorym piszesz nie moze stanac przy
        alfi
        > e
        > 159 i jeszcze z tym silnikiem.

mozna to dwojako interpetowac - mozesz jasno napisac, ktore auto twoim zdaniem
        jest lepsze i dlaczego...
    • black_code Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 15.03.07, 09:47
      Tu masz test tylko ze z silnikami diesla , Alfa wyraznie odstaje .
      www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=11446&artikel_seite=3
      • isiah.t Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 15.03.07, 12:45
        Inni tez uwazaja, ze V50 jest zdecydowanie lepszym (dla mnie tzn. mocniejszym i
        lepiej wyposazonym) samochodem niz 159?

przeciez:
        - alfa 1.9 ma 160KM, a v50 2.0 - 145KM,
        - tyle ostatnio sie mowi i pisze (tez na tym forum) o awaryjnosci volvo, o tym
        ze v50 schodzi z tej samej linii produkcyjnej co focus, ze ma podloge focusa,
        ze ma kiepskie zawieszenie na nasze drogi (zbyt twarde), maly bagaznik itp.
        • gosc1978 chyba sie nie zrozumielismy... 15.03.07, 14:47
          > Inni tez uwazaja, ze V50 jest zdecydowanie lepszym (dla mnie tzn.
          mocniejszym
          > i lepiej wyposazonym) samochodem niz 159?

??? lepszym??? nie no, nie rozwalaj mnie. chyba zle zrozumiales poprzednia
          wypowiedz...
          • isiah.t Re: chyba sie nie zrozumielismy... 16.03.07, 10:08
            najlepiej jakbys jasno napisal, ktore auto twoim zdaniem jest lepsze i
            dlaczego - podaj przynajmniej ze 3 powody...
      • pindoll Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 15.03.07, 16:59
        black_code napisał:

> Tu masz test tylko ze z silnikami diesla , Alfa wyraznie odstaje .

black_code... chyba Tobie wyraźnie odstaje. Alfa ma się dobrze - w tym teście
        również.
    • zonkmasta Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 15.03.07, 16:46
      UUUUUUUUUu straszne to porównanie. W ogóle inna półka. Alfa TYLKO wygląda
      znakomicie. Natomiast jakość wykonania i niezawodność to żenada. Ten silnik
      akurat też jest straszny. Volvo to zupełnie inna sprawa. Masz niezawodność,
      znakomite wykończenie i wyśmienite osiągi. Ja nie wiem nad czym się tu zastanawiać.
      • al9 no patrzcie.... 15.03.07, 16:51
        każdy ma inne zdanie..
        jezdzę służbowo v50 z silnikiem 136KM diesla
        i wolę swojego prywatnego civica..
        Czemu? v50 to dobre auto, ale małe i bez polotu.. Nie ma wad, ale to NIE jest
        klasa premium..
        Pozdr
        al
        • zonkmasta Re: no patrzcie.... 15.03.07, 21:30
          Bez polotu? Tu mnie zaskoczyłeś. Ja rozumiem, że gusta są różne, ale volvo
          ostatnio naprawdę ma znakomity design, a silniki już od dawna są znane z
          dobrych osiągów. Widzieliście zapewne nową c30tkę. Kurczę, ten samochód na
          pewno jest z polotem, a wersja t5 (220 koni) śmiga jak mało które autko.
          • kodem_pl Re: no patrzcie.... 15.03.07, 21:41
            Tyle ze trzeba tutaj poruszyc dosc istotna kwestie.

V50 to volvo o najnizszej jakosci w historii volvo, a 159 o najwyzszej w
            historii alfy;-) Ciezko wiec ocenic ktory lepszy...
            • mameja21 Re: no patrzcie.... 16.03.07, 11:58
              kodem_pl napisał
              V50 to volvo o najnizszej jakosci w historii volvo,

Skąd takie informacje?
        • jay_z Re: no patrzcie.... 15.03.07, 21:57
          al9 napisał:

> każdy ma inne zdanie..
          > jezdzę służbowo v50 z silnikiem 136KM diesla
          > i wolę swojego prywatnego civica..
          > Czemu? v50 to dobre auto, ale małe i bez polotu.. Nie ma wad, ale to NIE jest
          > klasa premium..
          > Pozdr
          > al

Civic za to, to juz klasa wyzej niz premium co nie? Zostaw klawiature w
          spokoju, bo brednie ci wychodza.
          • al9 jay z - czytanie ze zrozumieniem 16.03.07, 10:02
            sprawia Ci niejaką trudność..

Civic za to, to juz klasa wyzej niz premium co nie? Zostaw klawiature w
            > spokoju, bo brednie ci wychodza.
            --------------
            o czym Ty piszesz?
            nie o civicu tu mowa tylko o alfie 159
            volvo to po prostu focus..
            a civ to oczywiscie zwykłe auto ale z polotem w przeciwienstwie do v50

a 159 to premium. civ i v 50 absolutnie nie.
            al

• mameja21 Re: jay z - czytanie ze zrozumieniem 16.03.07, 12:00
              al9 napisał:

> a civ to oczywiscie zwykłe auto ale z polotem

Mocno wiejski ten polot...
            • jay_z Re: jay z - czytanie ze zrozumieniem 16.03.07, 23:27
              Jakis wyraznie sfrustrowany jestes. Pie..ij Fokusem w betonowy mur a potem
              zrob to Volvo, a wlasciwie to zrob to na odwrot bo po Focusie juz tego nie
              zrobisz. Czlowieku, to ze 2 firmy maj jednego wlasciciela o niczym jeszcze nie
              swiadczy. Ok maja wspolna plyte podlogowa, ale materialy to juz inna bajka.

A poza tym Focusy robia w Saarlouis a V50 w Ghent. Jak by nie bylo to sa 2 inne
              kraje a odlwglosc miedzy fabrykami to jest cos kolo 400km.

A poza tym, gdzie Civicowi nawet do "marnego" Focusa? No gdzie? Design
              prostacki, wykonanie w srodku gorsze niz Star Wars w 1 odslonie. Civic skonczyl
              sie w roku 1995.
              • al9 jay - poproś kogos o pomoc.. Tylko szybko 19.03.07, 17:20
                A poza tym, gdzie Civicowi nawet do "marnego" Focusa? No gdzie? Design
                > prostacki, wykonanie w srodku gorsze niz Star Wars w 1 odslonie. Civic
                skonczyl
                --------------------------------------------------
                czy ta dyskusja jest o civicu?
                czy ja twierdze ze civ to auto premium?
                czy ja twierdze ze civ jest lepszy niz focus?
                ----------
                walnij sie chlopie w ten gupi łeb
                a kazdy kupuje sobie takie auto jakie lubi. chciałbym focusa mialbym focusa.
                ciebie sie o zdanie nie pytalem.
                skorzystaj z okazji i siedz cicho

al
                • stara_izyda Re: jay - poproś kogos o pomoc.. Tylko szybko 19.03.07, 17:29
                  (---)
                  > walnij sie chlopie w ten gupi łeb
                  > a kazdy kupuje sobie takie auto jakie lubi. chciałbym focusa mialbym focusa.
                  > ciebie sie o zdanie nie pytalem.
                  > skorzystaj z okazji i siedz cicho
                  >
                  No i buractwo i prostactwo z ciebie wyszło. Wiadomo było, że prędzej czy później
                  się to stanie... Obrażalski maminsynek. Inaczej nie potrafisz?
                  • al9 Re: jay - poproś kogos o pomoc.. Tylko szybko 19.03.07, 17:31
                    izyda..
                    dzieki za komentarz..
                    szkoda ze sie nie odniosłaś do bredzenia i postu nie na temat mojego
                    indolentnego interlokutora..
                    obronczyni uciśnionych od 7 boleści, haha
                    al
      • mateuszk123 Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 15.03.07, 22:19
        1. Alfa SportWagon to kombi TYLKO z nazwy i jego celem jest TYLKO ładny wygląd -
        nic więcej. Po prostu takie jest zamierzenie.
        2. Jakość wykonania - nie zawsze najlepsza, jak to we włoskich autach. Tutaj
        nic się nie zmieniło od lat.
        3. Jeździłeś Alfą (jakąkolwiek) i przekonałeś się na własnej skórze o
        niezawodności czy opierasz swoją wypowiedź na tekstach z forów czy grup
        dyskusyjnych i obiegowych opiniach ?
        4. Mam 156 SW z 2.4JTD 140KM, 110 tysięcy przebiegu i 0 problemów (z
        czymkolwiek - wymieniam tylko normalne eksploatacyjne podzespoły). Jeździłeś
        kiedyś 156 lub 159 z takim silnikiem ? Na jakiej podstawie oceniasz, że silnik
        jest straszny ? Zdziwiłbyś się co potrafi nowy 2.4JTDm z 200 kucykami i 400Nm
        momentu... Jest to jeden z najlepszych Turbo Diesli na rynku, a na włoskich
        stronach motoryzacyjnych można już znaleźć info o nowych planach koncernu Fiata
        dot. silnika 3.0 V6 JTDm.
        5. Alfa Romeo to auto dla entuzjastów motoryzacji. Napewno nie jest to samochód
        dla ludzi, którzy używają samochodu do przemieszczania się z pkt. A do pkt. B.
        O Alfę trzeba dbać i poświęcać jej więcej uwagi niż samochodom innych markek.
        Opinie o awaryjności i niskiej jakości wykonania Alfy są lekko mówiąc
        przesadzone - nowe Alfy to już nie to co 20-30 lat temu, ale nadal nie to co
        JAKIŚ CZAS temu prezentowały japońskie koncerny ;)))
        • trombczanin silniki 15.03.07, 23:48
          fiat jako pierwszy zastosował common rail i jego diesle są jednymi z najlepszych
          na rynku, ale cóż dla niektórych 1.9 jtd to włoski szajs z którym trzeba być co
          dzień w serwisie, a cdti z opla czy tid z saaba to wspaniała niemiecka i
          szwedzka technologia nie do zajechania
          świat dla niektórych byłby zbyt skomplikowany bez stereotypów
          • cctwins Re: silniki 16.03.07, 12:20
            hm ... cdti w Oplu o pojemnosci 1.9 i 1.3 to nic innego jak silniki FIAT-a,
            podobnie jak 1.9 w Sabie .... globalizacja panowie i panie :) (Fiat dal prawa
            dla Opla do produkcji tych silników - 1.3 robione w Bielsku a 1.9 w Niemczech i
            Włoszech)
            • goodmorning1 Re: silniki 16.03.07, 14:14
              A najlepsze, że opel w niemieckojęzycznych materiałach informacyjnych podaje
              się za wyłącznego autora silnika 1.3 16V m-jet jtd :-)))
              • cctwins Re: silniki 16.03.07, 14:34
                jakos firma Opel za bardzo nie wnosi nic nowego do motoryzacji jesli chodzi o
                diesle. jak nie ISUZU (1.7 D ) to FIAT ... hm ... ale jak to w zyciu ...
                chwalic sie mozna ... szkoda ze nie swoimi pomyslalmi :)
                dobrze ze sie nie chwali ze to oni wymyslili system Common Rail ...
                (o ile mnie pamiec nie myli to Fiat to wymyslil (1999 roku do Alfy wlozyli
                pierwszy taki silniczek), potem byl Mercedes)
                • goodmorning1 Re: silniki 16.03.07, 14:37
                  Korekta: do alfy 156 (po raz pierwszy) włożyli jtd 1.9 common-rail już w roku
                  1997. Prace badawcze fiat na spółę z magneti-marelli rozpoczął sporo wcześniej.
      • spark1.8 Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 09:09
        zonkmasta napisał:

> UUUUUUUUUu straszne to porównanie. W ogóle inna półka. Alfa TYLKO wygląda
        > znakomicie. Natomiast jakość wykonania i niezawodność to żenada. Ten silnik
        > akurat też jest straszny

Ile kilometrów przejechałeś Alfą ?
        Inżynier Mamoń z REJSU też nie lubił filmów, których jeszcze nie widział :)
      • jako_tako Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 10:07
        Mialem przyjemnosc prowadzic 159 z tym silnikiem przez kilkanascie kilometrow.
        Fantastyczna jazda, silnik absolutnie cichy i bardzo elastyczny.
        O wygladzie nie bede pisal bo chyba nawet przeciwnicy tej marki przyznaja, ze
        159 jest piekna.

zonkmasta napisał:

> UUUUUUUUUu straszne to porównanie. W ogóle inna półka. Alfa TYLKO wygląda
        > znakomicie. Natomiast jakość wykonania i niezawodność to żenada. Ten silnik
        > akurat też jest straszny. Volvo to zupełnie inna sprawa. Masz niezawodność,
        > znakomite wykończenie i wyśmienite osiągi. Ja nie wiem nad czym się tu zastanaw
        > iać.
        • zonkmasta Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 21.03.07, 00:31
          Nie wiem nawet, ale i tak jechałem jako pasażer. Wiesz, może to taki moje
          skrzywienie. Mam awersję do Alfy. Są piękne, ale sypią się. Szkoda. Za to z
          wolwonem mam przemiłe skojarzenia. A, jeśli o pięknie mówimy. Niech sobie
          chłopak kupi c30 to będzie miał urodę najwyższych lotów i niezawodność volvo :)
    • asserwis Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 10:17
      jak ktoś mysli ze volvo to szwedzki samochód -to do przedszkola proszę.
      w oplach te super cdti to własnie włoskie jtd.

ciemnoty i tak nie przekonam..
    • leonardox Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 11:26
      Tylko, że 159 to już nie jest prawdziwa Alfa Romeo - silniki są z kooperacji z
      GM. Dla niektórych to plus dla innych to minus. Jakość zdecydowanie w tym
      modelu się podniosła. Zresztą jakiś dyrektorem jest gość z (niestety) BMW.
      Nawet nowe benzynowe Alfy nie mają już takiego brzmienia.
      Nawet teraz dają chyba 3 lata gwarancji na 159.

Mam 156 w JTD i jestem zadowolony. Wcześniej miałem w benzynie Twin Spark i to
      przyznaję, nie dla każdego silnik. A wcześniej 146, 33. Dlatego nie zgadzam się
      za bardzo z opiniami że włoskie auta są słabo wykonane. Kolega ma trzeciego
      fiata od nowości (Uno, Punto, Grande Punto) i poza olejami, klockami nic nie
      naprawiał. Zapewnia że następny też będzie FIAT.
      Alfę opluwają ludzie którzy nigdy nie mieli. Często zdarza się że laik kupuje
      zaniedbany egzemplarz a potem nie może dojść z nim do ładu. I stąd te opinie.
      Ale jednocześnie trzeba przyznać że bardzo wzrosła ilość posiadaczy Alfy Romeo -
      to też chyba o czymś świadczy.
      Jeżeli chodzi o Volvo to trzeba przyznać ładnie się prezentuje, ale z
      niezawodnością ich silników także nie przesadzajmy. Jednak nie miałem i nie
      wypowiadam się. Kolega ma i jest bardzo zadowolony.

Ja zdecydowanie wybrałbym Alfę Romeo 159.

• cctwins Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 12:26
        silniki są z kooperacji z > GM.
        patrz wyzej. Opel swego czasu nie mial silnikow Comman Rail (chyba dobrze
        napisalem ;))dlatego sa wkladane 1.3 i 1.9 z grupy Fiata, bodajze w unbieglym
        roku zaczal produkowac swoje o pojemnosci 1.7, 2.0, 2.2 CDTI.
        Za to np do Cromy Fiat wklada silniki Opla 2.2 16 V ... bo nie ma swojego ...
        ps do nowgo Scudo wkladane sa silniki z koncernu PSA m.in 1.6, 2.0 HDI ...
        (zminili nazewnictwo na JTD)bo robniony ten samochodzik jest we Francji
      • robert888 Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 12:29
        tiaaa, dzisiaj już nie ma prawdziwych samochodów. Ostatnim prawdziwym
        samochodem był golf cfaj i ZAZ 968. Wszystko co potem powstało to globalizacja
        i badziewie.
        Typowe bredzenie szrociarzy, taksiarzy, kierowców dostawczaków i żuli spod
        budki. Właściwe podkreslić.
        • cctwins Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 14:37
          jakbys troche poczytal to bys zauwazyl kto gdzie jakie silniki wklada ....
          ale widac czytanie sprawia Ci trudnosci. milego dnia Panie Robercie888.
          pozdrow swoich kolegow ktorych wymieniles
    • piotr.wolinski Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 13:58
      Nigdy nie jezdzilem Alfa 159, ale mam drugie juz volvo v50 (firmowe - sam
      drugiego bym nie kupil) i sproboje cie ostrzec przed bledami ktore ja
      popelnilem. Przede wszystkim wybierajac v50 nie bierz silnika benzynowego. Przy
      tej samej pojemnosci diesel jest mocniejszy i w koniach i w niutonometrach. A
      skoro diesel, zdecydowanie polecam skrzynie 6-biegowa. 5 biegowa robi wrazenie
      glosnego i powolnego samochodu. Volvo ma tak zwane "doskonale zawieszenie ktore
      swietnie trzyma sie drogi" - czytaj "czujesz kazda dziure". W dodatku ten
      samochod tylko udaje kombi. Wcisniecie tam duzego bagazu i 4 osob wymaga nie
      lada gimnastyki. W srodku nie w ogole jakichkolwiek praktycznych schowkow na
      cokolwiek, sa dwie malutkie dziurki w przednich drzwiach. Majac 2 dzieci
      nauczylem sie doceniac co to jest przestrzen w samochodzie. Volvo tego nie ma.
      To jest samochod dla samotnego faceta chcacego imponowac dawaniem poczucia
      bezpieczenstwa przez skojarzenia z volvo serii 200. Tak, czuje sie bezpiecznie
      w tym samochodzie, ale jest mi strasznie ciasno i twardo.
      • isiah.t Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 16:20
        dzieki za rzeczową odpowiedz
      • przemekthor Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 17.03.07, 06:58
        piotr.wolinski napisał:

Przede wszystkim wybierajac v50 nie bierz silnika benzynowego. Przy tej samej
        pojemnosci diesel jest mocniejszy i w koniach i w niutonometrach

fajna teoria, ale nie kazdy lubi diesla

> Majac 2 dzieci nauczylem sie doceniac co to jest przestrzen w samochodzie

V50 to maly kompakt, na rodzine kupuje sie za te pieniadze passata; duze volvo?
        nie ma sprawy, v70

> W srodku nie w ogole jakichkolwiek praktycznych schowkow na cokolwiek, sa
        dwie malutkie dziurki w przednich drzwiach

fakt, pisalem o tym wielokrotnie

> To jest samochod dla samotnego faceta chcacego imponowac dawaniem poczucia
        bezpieczenstwa przez skojarzenia z volvo serii 200

to czemu ja codziennie widuje w tych autach kobiety z dziecmi na tylnych
        fotelach? kiepska teoria
    • przemekthor Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 14:07
      Pytasz sie, czy wybrac alfe czy volvo? Prowokacja, alfisti kijem nie dotknie
      folva, i odwrotnie.
    • dwie_szopy_jackson Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 14:52
      Zdecydowanie Volvo.
      O Alfach mozesz poczytac na forum Alfa-Romeo. Wedlug mnie nie jest normalne gdy
      w samochodzie trzy-cztero letnim wysiada silnik. Mam znajomego, ktory swego
      czasu jezdzil Alfa Romeo 156 1.8, kupil ja nowa w salone w Polsce. Samochod
      serwisowany zgodnie z zaleceniami producenta, wszystkie przeglady na czas,
      tylko i wylacznie w ASO. Juz od przebiegu 5000km pojawialy sie usterki, z
      czasem coraz wieksze i finalnie przy 120 tys. Silnik szlag trafil. ASO
      poradzilo znajomemu zeby kupil jakis uzywany silnik i zrobil podmiane, bo tego
      sie uratowac nie oplaca.
      Bylem swiadkiem tych jego ceregieli z Alfa i naprawde nikomu bym nie zyczyl
      podobnych przezyc.
      Drugi kumpel to milosnik Volvo. Mial S40 ktorym zrobil prawie 300 tys. bez
      najmniejszej usterki. Samochod ten jezdzi do dzis, uzytkuje go teraz jego
      ojciec, poniewaz znajomy zaopatrzyl sie w V70.
      Trzeba tutaj rowniez przyznac, ze Alfa bardzo ladnie sie prowadzi.
      • jay_z Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 16.03.07, 23:29
        A tam. Kup to co podoba ci sie bardziej. KAZDE auto moze sie rozwalic.

Jeden Wloch co ma Alfe romeo tak mi powiedzial: "Jak chcesz ladne auto - kup
        Alfe. Jak chcesz dobre auto - kup cos niemieckiego". Ja nie jestem zwolennikiem
        ani jednego, ani drugiego, ALE przyznaje, ze Alfy Romeo sa ladne.
    • ajatolla Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 17.03.07, 08:03
      Oczywiście, że alfę - to auto z duszą i historią a volvo to tylko zwykłe
      jeździdło. Jeżeli cie stac na wydatki na ewent. naprawy to nie ma sie co
      zastanawiac
    • baartur Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 17.03.07, 10:30
      Ja bym wybrał Volvo V50 :)
      • m0nk Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 17.03.07, 21:51
        to troche jak dyskutowac o przewadze bozego narodzenia nad wielkanoca. oba auta sa swietne, oba sa dla indywidualistow. juz na pierwszy rzut oka widac, ze trafiaja w odmienne upodobania. laczy je jedno - pod katem stylu bija na glowe nudna masowke: laguny, vectry i inne paski.
        Jedna podstawowa uwaga - volvo nie jest dla osob, ktore szukaja duzego, rodzinnego auta, z duza iloscia schowkow i duzym poczuciem komfortu. To jest auta dla 2 osob i tak na nie trzeba patrzec. Do tego dodac sportowe zawieszenie, 2 litrowy diesel + 6 biegow i jest super. Porownanie tego auta do focusa moze sie sprawdzac na forum albo na papierze (ktory sporo zniesie) ale na zywca roznica jest kolosalna (moim skromnym zdaniem).
    • arafat1 Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 18.03.07, 08:52
      Coz temat jest skomplikowany... Alfe 159 1.9JTS zaczynam eksploatowac od piatku
      zatem napisze wiecej. Pytanie do silnika 1.9 JTS 160 km czy on pochodzi od GM?

p.s 159 przejechalem 800 km i jest fantastyczna lepsza np. niz vw passat nowej
      generacji
      • asserwis Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 19.03.07, 11:43
        nie, to jest konstrukcja fiata
        • luke35 Re: Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTS czy Volvo V50 2.0 19.03.07, 18:04
          Ale dół jest od GM.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka