Dodaj do ulubionych

firma we Wroclawiu,ktora zamieni ciez. na osob.

03.07.07, 14:24
szukam firmy we Wroclawiu ,ktora wystawi swiadectwo zmiany samochodu
ciezarowego na osobowy,slyszalam ,ze kosztuje to od 50 do nawet 500 zl,czy to
prawda?
Obserwuj wątek
    • yoka73 Re: firma we Wroclawiu,ktora zamieni ciez. na oso 03.07.07, 16:04
      Niedawno przechodzilem ta procedure - obecnie zmiany rodzaju pojazdu dokonuje
      wiekszosc stacji kontroli pojazdow, ktore uprawnione sa do okresowych badan
      techniocznych. W przypadku samochodu kombi sprowadza sie to do wymontowania
      kratki i - jesli ich nie ma - zamontowania piatego pasa i zaglowka na tylnim
      siedzeniu. Koszt to ok. 180 zł badanie techniczne i okolo 20 pln za usuniecie
      kratki. Stacja musi ci wydac fakture vat potwierdzajaca usuniecie kratki, a
      takze potwierdzony przez wlasciciela firmy wypis z rejestru dzialalnosci
      gospodarczej - bez tych dokumentow nie przerejestrujesz auta w wydziale
      komunikacji
    • ogiogi Re: firma we Wroclawiu,ktora zamieni ciez. na oso 04.07.07, 15:14
      ja kupilam ten samochod od pana ,ktory wykupil go z leasingumoze ja napisze
      jakie mam papiery:
      -fakture VAT
      -zaswiadczenie o wpisie do ewidencji dzialalnosci gospodarczej tegoz faceta
      -umowa sprzedazy tegoz sam. z leasingu
      -swiadectwo homologacji samochodu
      -faktura VAT sprzedazy sam. mnie
      -KARTA POJAZDU
      czy brakuje jakiegos dokumentu? moze ktos mi udzielic odpowiedzi

w karcie pojazdu sam. jest na 4 osoby ,a ja chce przerobic go na 5,czy musze
      wyrobic nowa karte pojazdu?
      • yoka73 Re: firma we Wroclawiu,ktora zamieni ciez. na oso 05.07.07, 10:57
        w pierwszy poscie napisalem Ci jakie dokumenty musisz uzyskac ze stacji kontroli
        pojazdow, aby zmienic rodzaj samochodu z ciezarowego na osobowy, wiec przeczytaj
        go jeszce raz uwaznie. Samochod zarejestruja Ci na piec osob, jesli stacja
        poswiadczy, ze ma z tylu trzeci pas (na srodku) i zaglowek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka