ogiogi 03.07.07, 14:24 szukam firmy we Wroclawiu ,ktora wystawi swiadectwo zmiany samochodu ciezarowego na osobowy,slyszalam ,ze kosztuje to od 50 do nawet 500 zl,czy to prawda? Link Zgłoś Obserwuj wątek
yoka73 Re: firma we Wroclawiu,ktora zamieni ciez. na oso 03.07.07, 16:04 Niedawno przechodzilem ta procedure - obecnie zmiany rodzaju pojazdu dokonuje wiekszosc stacji kontroli pojazdow, ktore uprawnione sa do okresowych badan techniocznych. W przypadku samochodu kombi sprowadza sie to do wymontowania kratki i - jesli ich nie ma - zamontowania piatego pasa i zaglowka na tylnim siedzeniu. Koszt to ok. 180 zł badanie techniczne i okolo 20 pln za usuniecie kratki. Stacja musi ci wydac fakture vat potwierdzajaca usuniecie kratki, a takze potwierdzony przez wlasciciela firmy wypis z rejestru dzialalnosci gospodarczej - bez tych dokumentow nie przerejestrujesz auta w wydziale komunikacji Link Zgłoś
ogiogi Re: firma we Wroclawiu,ktora zamieni ciez. na oso 04.07.07, 15:14 ja kupilam ten samochod od pana ,ktory wykupil go z leasingumoze ja napisze jakie mam papiery: -fakture VAT -zaswiadczenie o wpisie do ewidencji dzialalnosci gospodarczej tegoz faceta -umowa sprzedazy tegoz sam. z leasingu -swiadectwo homologacji samochodu -faktura VAT sprzedazy sam. mnie -KARTA POJAZDU czy brakuje jakiegos dokumentu? moze ktos mi udzielic odpowiedzi w karcie pojazdu sam. jest na 4 osoby ,a ja chce przerobic go na 5,czy musze wyrobic nowa karte pojazdu? Link Zgłoś
yoka73 Re: firma we Wroclawiu,ktora zamieni ciez. na oso 05.07.07, 10:57 w pierwszy poscie napisalem Ci jakie dokumenty musisz uzyskac ze stacji kontroli pojazdow, aby zmienic rodzaj samochodu z ciezarowego na osobowy, wiec przeczytaj go jeszce raz uwaznie. Samochod zarejestruja Ci na piec osob, jesli stacja poswiadczy, ze ma z tylu trzeci pas (na srodku) i zaglowek Link Zgłoś