Gość: kolo IP: *.yoda.pl 17.06.03, 09:45 Boze, czy oni byli pijani, jak projektowali ten tyl??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: miko Re: Opel Vectra Kombi IP: voodoo2:* / 10.48.20.* 17.06.03, 12:53 kufer doklejony jak w poldku ;) Link Zgłoś
Gość: Lemmy Re: Opel Vectra Kombi IP: *.stacje.agora.pl 20.06.03, 14:34 A ja bylem mile zaskoczony. Uwazam nawet, ze w tej wersji bardziej Vectrze do twarzy niz w sedanie. Choc obie nie umywaja sie do pieciodrzwiowego GTSa. Pozdrawiam:-) Lemmy Link Zgłoś
greenblack Re: Opel Vectra Kombi 20.06.03, 16:28 Gość portalu: Lemmy napisał(a): > A ja bylem mile zaskoczony. Uwazam nawet, ze w tej wersji bardziej Vectrze > do twarzy niz w sedanie. Choc obie nie umywaja sie do pieciodrzwiowego GTSa. > Pozdrawiam:-) > Lemmy Mam podobne zdanie. Nie lubię zbytnio kombi, ale duże kombiaki mają w sobie to coś, a Vectra bez wątpienia jest duża. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Jakuszyn Re: Opel Vectra Kombi IP: 81.10.167.* 17.06.03, 13:23 Tyl, jak tyl, klapa i koniec , ale te swiatla!!!!!!!! Podobne miala Mazda 626, ale to bylo jakis 10 lat temu. Stary model jest o wiele ladniejszy ! Link Zgłoś
Gość: Gal Re: Opel Vectra Kombi IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 16:12 Tył jak tył, ale ten przód!! ;-0 Cała Vectra C będzie chyba w klasie "pięknych inaczej". Ale kawał samochodu to to jest. Pzdr. Gal Link Zgłoś
greenblack Re: Opel Vectra Kombi 17.06.03, 19:38 Dyskusje o wyglądzie Vectry to kolejny dowód, że ględzenie o "wartościach wewnętrznych" nie jest warte złamanego grosza:P Najważniejsze, że nie wywołuje odruchów wymiotnych, jak niektóre wynalazki pewnego francusko-japońskiego koncernu. Kawał porządnego samochodu bez ambicji podbijania serc przy pomocy tanich chwytów stylistycznych. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: polit Re: Opel Vectra Kombi IP: *.yoda.pl 18.06.03, 17:52 No supcio, tylko ze jak trzeba wydac kawal kasy to chcialoby sie, zeby ten "kawal samochodu" jakos wygladal (niekoniecznie jak japonczyki sprzed 15 lat)... Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Opel Vectra Kombi IP: *.pppool.de 18.06.03, 23:42 Gust to rzecz wzgledna, zielono-czarny. Moim zdanie to wyglada przy lagunie kombi jak gowno przy pizzy. Ale jesli lubisz, to smacznego. T. greenblack napisał: > Dyskusje o wyglądzie Vectry to kolejny dowód, że ględzenie > o "wartościach wewnętrznych" nie jest warte złamanego grosza:P > Najważniejsze, że nie wywołuje odruchów wymiotnych, jak niektóre > wynalazki pewnego francusko-japońskiego koncernu. > > Kawał porządnego samochodu bez ambicji podbijania serc przy > pomocy tanich chwytów stylistycznych. > > > Pozdrawiam Link Zgłoś
oneentry Re: Opel Vectra Kombi 17.06.03, 22:10 Nie jest wcale taki zły (chociaż relingi dodały by mu urody niewątpliwie) Link Zgłoś
Gość: kauczuk Re: Opel Vectra Kombi IP: *.boc.com.pl 20.06.03, 13:27 Jezdze stara vectra kombi i uwazam ,ze jest duzo ladniejsa. PS jak mozna bylo tak oszpecic vectre c robiac wersje kombi? Link Zgłoś
Gość: jolly_bb Re: Opel Vectra Kombi IP: *.home.net / 192.168.1.* 20.06.03, 16:08 mnie sie bardzo podoba vectra C. uwazam za to nowa avensis za kompletnie brzydkie auto, ktore wyglada tak okropnie, ze przy nim polonez jest sliczny. podobnie zreszta nowa corolla. wolalem stare modele toyoty. ostatnia camry jest znosna. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Opel - silniki do vectry IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 23:24 nowa vectra to dobre auto - jeżdziłem kilka miesięcy nową - niestety silniki to nędza - ja mialerm 100konny turbo dizel - w tej klasie to już prawie zabytek a silnik 2,2 DTI jest w Polsce obłożony zlodziejską akcyzą - placi się na kolesiów Millera a nie za auto. Inni z tej poj. skokowej uzyskują od 109 do136kM Link Zgłoś
Gość: vogel TYŁ JEST PASKUDNY JAK JEGO MAĆ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 19:28 Do producentów OPEL: Czytaj tytuł, codziennie dwa razy przed śniadankiem, raz po obiadku i raz na dobranoc. Słowem: bardzo brzydkie kombi, aż chce się bełtać... Link Zgłoś
Gość: Giugiaro Opel Vectra Kombi IP: 80.51.254.* 22.06.03, 23:45 Gorzej wygląda tylko nowa Honda Accord Kombi Link Zgłoś
Gość: cornelio Re: Opel Vectra Kombi IP: *.pism.pl 25.06.03, 12:29 rzecz gustu, moim zdaniem nie i jeszcze długo nie .... www.autonews.ru/img/motor2/b/honda-tourer_b2.jpg www.radio.com.pl/czaswolny/motoryzacja/photopage.asp?photoPageID=163&eventID=86 Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Opel Vectra Kombi IP: 193.104.225.* 23.06.03, 13:20 Najgorsze ze zaprojektowano to auto na trzezwo! Gdzie te czasy kiedy nadwozie mialo smak. Teraz spotykamy same pokraki jak Velsatis,Espace IV czy to niemieckie cudo . Link Zgłoś
greenblack Re: Opel Vectra Kombi 23.06.03, 13:34 Gość portalu: Adam napisał(a): >Espace IV Od Espace się odczepcie. Według mnie to obok Ulyssesa najładniejszy van i najładniejsze Renault. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Opel Vectra Kombi IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 25.06.03, 15:15 Chodzi ci o nowego Ulyssa? Równiez uważam,że to najładniejszy van.Podoba mi sie zwłaszcza ten przód z fajnymi światełkami.Szkoda,ze PSA znowu zrobiło kacze dzioby jak w starym Partnerze/Berlingo (nowe sa jeszcze gorsze -strasznie tandetna imitacja SUV czy Bog jeden wie o co im chodziło) pozdr greenblack napisał: Według mnie to obok Ulyssesa najładniejszy van i > najładniejsze Renault. Link Zgłoś
greenblack Re: Opel Vectra Kombi 25.06.03, 15:22 Gość portalu: Sławek napisał(a): > Chodzi ci o nowego Ulyssa? Równiez uważam,że to najładniejszy van.Podoba mi sie zwłaszcza ten przód z > fajnymi światełkami Oczywiście, z 4 Lancia/Fiat/Peugeot/Citroen ma najlepsze ceny i reflektory - wszystkie soczewkowe z czarnym, plastikowym wypełnieniem, które nie odbija światła. Szkoda,ze PSA znowu zrobiło kacze dzioby jak w starym > Partnerze/Berlingo (nowe sa jeszcze gorsze -strasznie tandetna imitacja SUV > czy Bog jeden wie o co im chodziło) Morda za wielka w stosunku do delikatnego tyłu, zwłaszcza małych lampek tylnych. Dobló jest bardziej proporcjonalne. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Opel Vectra Kombi IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 26.06.03, 16:35 greenblack napisał: Dobló jest bardziej proporcjonalne. Doblo szczególnie w wersji 3 -drzwi w kolorze białym jest ładne. W ogóle to dość udany samochód ale paleta silników na początku wołała o pomstę do nieba (1.2 i 1.9 D). Teraz jest lepiej ale wciaż daleko od ideału. Widziałeś juz retusz komputerowy Multipli z przodem podobnym do Ulyssa skrzyżowanego ze Stilo? pozdr Link Zgłoś
greenblack Re: Opel Vectra Kombi 26.06.03, 16:42 Gość portalu: Sławek napisał(a): > W ogóle to dość udany samochód ale paleta silników na początku wołała o pomstę > do nieba ___ (1.2___ Ten silniczek mnie zawsze bawi, zwłaszcza, jak przpomnę sobie, że ten wóz z tym silnikiem może ważyć 1800 kg. > Widziałeś juz retusz komputerowy Multipli z przodem podobnym do Ulyssa > skrzyżowanego ze Stilo? Widziałem. Widać, "tak chcą ludzie". Obecna Multipla mi się podoba, może linia okien jest trochę za niska, ale uwaga - tylko z czarnymi zderzakami:) > pozdr Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Opel Vectra Kombi IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 26.06.03, 16:56 greenblack napisał: > Gość portalu: Sławek napisał(a): > > > > W ogóle to dość udany samochód ale paleta silników na początku wołała o > pomstę > > do nieba > > ___ (1.2___ > > Ten silniczek mnie zawsze bawi, zwłaszcza, jak przpomnę sobie, że ten wóz z tym > > silnikiem może ważyć 1800 kg. Renault Kango na początku w wersji 1.2 osiągał zawrotne 55 KM,a podstawowy silnik Berlingo/Partnera (choc nie w Polsce) to 1.1 60 KM. Nawet Punto z silnikiem 1.2 jest mułowate. > > > > Widziałeś juz retusz komputerowy Multipli z przodem podobnym do Ulyssa > > skrzyżowanego ze Stilo? > > Widziałem. Widać, "tak chcą ludzie". Obecna Multipla mi się podoba, może linia > okien jest trochę za niska, ale uwaga - tylko z czarnymi zderzakami:) Przy tej szerokości zwłaszcza jak ktoś nie jest przyzwyczajony taka niska linia okien jest bardzo pomocna ;-) pozdr > > > pozdr > > Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Opel?Ford?GM???To nie szwabskie firmy!!!To USA!!!! IP: *.adslplus.ch 24.06.03, 01:03 Link Zgłoś
remo29 Re: Opel Vectra Kombi 24.06.03, 08:24 A mnie się tam vectra coraz bardziej podoba. Bryła cholernie ciężka wizualnie (kwintesencja pojęcia "pancerwagen"), ale mnie to pasuje. Nie wiem jak będzie za kilka lat wyglądała sprawa awaryjności/bezawaryjności tych wozów, ale to już insza inszość. Link Zgłoś
Gość: kkll Re: Opel Vectra Kombi IP: 195.94.206.* 25.06.03, 15:39 Zgadzam się z Tobą całkowicie Romeo 29. Od niedawna jeżdżę służbówką i mam coraz leopsze o niej zdanie, zarówno co do walorów użytkowych, jak i estetycznych. Na temat gustu co prawda się nie dyskutuje, ale zauważmy, że Vectra wytyczyła kierunek w którym zaczynają podążać pozostali. Nikt mi nie powie, że nowa Avensis i F. Fusion nie przypominają trochę Vectry. Wygląda na to, że Vectra jest prekursorem nowej linii. Moja mogła by mieć lepszy (mocniejszy) silnik 2.0 TDI, ale to już insza inszość. Link Zgłoś
Gość: vogel Vectra prekursorem????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 23:10 Halo, halo... Popatrz na Forda Mondeo tzn. na jego błotniki to zobaczysz, że to Vectra zerżnęła ten "łuk" przy schodzeniu do przedniego zderzaka [nie trzeba robić dziury na kierunkowskaz]. A tak w sumie to Mondeowskie przednie błotniki powstały z sumy: NewEdge [la' Focus] + błotniki Audi A6 Link Zgłoś
Gość: ww VECTRA IP: *.kopernet.org 26.06.03, 21:25 Vectra B - kombi jest arcydziełem sztuki projektowania linii nadwozia, ta maska przechodząca płynnie w lusterka. Vectra C z przodem ciężarówki nie zachwci nikogo. Link Zgłoś
Gość: max A ja wole Vectre B IP: *.rybnet.pl / 192.168.68.* 26.06.03, 12:21 A ja wole Vectre B . Przyjemna dla oka i z radoscia na nia patrze. Stylisci Opla nie popisali sie z tym nowym kanciastym czyms . choc zawieszenie jest wysmienite. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: selim95 Re: Opel Vectra Kombi IP: 195.117.75.* 27.06.03, 15:50 Ford Mondeo Kombi jest o niebo piękniejszy od Vectry. Pomimo mniejszego bagażnika zdecydowanie wybrał bym Mondeasa. A pewnie i Ford jest tańszy. Link Zgłoś
Gość: Lemmy Re: Opel Vectra Kombi IP: *.stacje.agora.pl 30.06.03, 12:28 I to przyklad, ze o gustach sie nie dyskutuje. Bo np. dla mnie mondeo kombii jest wyjatkowo niezgrabny z tym wielkim odwlokiem ktory ujmuje sylwetce resztki dynamizmu. Gorszy jest jedynie Citroen C5 kombii. Szkoda, bo przyklad Accorda czy chocby rzeczonej Vectry swiadczy o tym, ze kombiak nie musi wygladac karykaturalnie. Pozdrawiam:-), Lemmy Link Zgłoś
Gość: Maruś Re: Opel Vectra Kombi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 08:57 Ludziska kochane dyskutowanie co jest fajne a co nie jest kwestią gustu i tutej trzeba akceptować każdą opinię ale czy Opel jest w stanie dotrzymać jakości !!!!!!!! otórz ja wam odpowiem iż NIE bo pracowałem kilkanaście lat w tej firmie w Niemczech w Russelsheim i za każdym razem było to samo nowy model stawiamy na jakość a w końcu liczyła się tylko ilość to tak jak z polską głupotą zawsze wmawiamy sobie teraz będzie ok a w końcu wszystko spartaczymy Link Zgłoś
Gość: motolot Re: Opel Vectra Kombi IP: *.icpnet.pl 30.06.03, 11:19 Gość portalu: Maruś napisał(a): > Ludziska kochane dyskutowanie co jest fajne a co nie jest > kwestią gustu i tutej trzeba akceptować każdą opinię ale czy > Opel jest w stanie dotrzymać jakości !!!!!!!! > otórz ja wam odpowiem iż NIE bo pracowałem kilkanaście lat w tej > firmie w Niemczech w Russelsheim i za każdym razem było to samo > nowy model stawiamy na jakość a w końcu liczyła się tylko ilość > to tak jak z polską głupotą zawsze wmawiamy sobie teraz będzie ok > a w końcu wszystko spartaczymy CZEŚĆ, a ja miałem kilka opli w życiu i na ich jakość narzekać nie mogę:)... może miałem szczęście. Uważam,że opelki to świetne autka. Jestem od lat ich zagorzałym fanem. W tej chwili mam vectre b kombi z silnikiem 2,5 v6 - jest super. Co do nowej... - tragedia... moim zdaniem tak brzydkich samochodów jak ostani miot (corsa, meriva,vectra c) opel nie robił nigdy... Szczerze mówiąc to dosyć przykre dla mnie, bo troszke sie z marką zżyłem przez te wszystkie lata użytkowania kadetów,astr itd... gdybym dziś musiał wybrać nowe auto... wybrałbym pewno wózek innej marki... Link Zgłoś
ida_ Re: Opel Vectra Kombi 30.06.03, 15:51 Gość portalu: motolot napisał(a): > CZEŚĆ, a ja miałem kilka opli w życiu i na ich jakość narzekać nie mogę:)... > może miałem szczęście. > Uważam,że opelki to świetne autka. Jestem od lat ich zagorzałym fanem. W tej > chwili mam vectre b kombi z silnikiem 2,5 v6 - jest super. > Co do nowej... - tragedia... moim zdaniem tak brzydkich samochodów jak ostani > miot (corsa, meriva,vectra c) opel nie robił nigdy... Szczerze mówiąc to dosyć > przykre dla mnie, bo troszke sie z marką zżyłem przez te wszystkie lata > użytkowania kadetów,astr itd... gdybym dziś musiał wybrać nowe auto... > wybrałbym pewno wózek innej marki... Jeżdziłam vectra b, miałam ja za świetny samochód i naprawdę z wielkim bólem serca przesiadałam sie do vectry gts... I co? Teraz po ponad 11 tys nową vectrą nie wyobrażam sobie żebym mogła wrócić do vectry b, różnica w komforcie jazdy jest zbyt wielka, a i ten obrzydliwy przód ma u mnie wybaczony...;-) Wiecej, nawet zaczął mi sie podobać. Do kombi (przynajmniej tak przyglądając sie na zdjęcie) tez nie mam wiekszych zastrzeżen estetycznych. Link Zgłoś
Gość: Maniek Opel Signum IP: *.idzik.pl 30.06.03, 20:21 Widziałem wczoraj Opla Signum na warszawskich ulicach, tak jak niezbyt podobaja mi sie Ople tak stwierdzam, ze Signum jest piekny Link Zgłoś