Dodaj do ulubionych

Audi A6 96r. 2.5 TDI manualna skrzynia - opinie

03.08.07, 15:45
Witam

Chciałem się od Was dowiedzieć czegoś o takim aucie. Jest to ostatni rok
produkcji "kanciastej" A6 (tak naprawdę 100ka po fl). Cholernie podoba mi się
ten samochód. Potrzebuje auta solidnego, bezawaryjnego i ekonomicznego. Czy
byłaby szansa, że zadbany 11 letni egzemplarz z takim silnikiem i przebiegem
około 200k bez większych problemów pociągnie jeszcze 4,5 lat i 100 tys
przebiegu? Dzięki za opinie.Pzdr
Obserwuj wątek
    • ksmx Świetne auto 03.08.07, 16:57
      Same superlatywy, mam takie auto i wad nie potrafię wymienić. Byłoby najlepiej
      gdybyś znalazł z silnikiem AEL 140 KM (lata 1995-1997), jest jeszcze słabsza
      wersja 115 KM (AAT, lata 1994-1997). I koniecznie szukaj z klimatronikiem.
      Realne przebiegi nie mniej niż 300 tys, wtedy jest dobrze dotarty. Przygotuj się
      na wydatek rzędu 20-25 tysięcy za ten rocznik. Jeśli kupisz z zagranicy to
      możesz być pewien, że auto jeździło na fulll syntetyku. Gdy już kupisz to nie
      zalewaj go mineralnym, za to mechaników do więzienia powinno się wsadzać.
      • fulcrum1 Re: Świetne auto - do ksmx 03.08.07, 21:25
        Gdzieś tak za miesiąc będę zmieniał auto i przypomniałem sobie o tym samochodzie
        a zawsze mi się podobał.Jak wygląda sprawa z turbosprężarką bo przy przebiegu
        200 czy 300 tysięcy to na pewno 2 albo 3 sprężarka (albo po 2 albo 3
        regeneracji).Czy się mylę?Bo przyznam, że patrząc na dzisiejsze diesle cr czy
        nawet tdi to jestem przerażony trwałością tych silników a szczególnie
        sprężarek.Ten silnik to chyba jeszcze stara, dobra szkoła bo o ile się nie myle
        to w następnej generacji jest inny 2.5 TDI na który ludzie narzekają?

Jak się sprawuje zawieszenie na polskich drogach (komfort i przede wszystkim
        trwałość)? I wreszcie ostatnie pytanie - jak z cenami części (czy można dostać
        za dobrą cenę DOBRE zamienniki)? Jakby co napisz na priv'a.Będę "dzwięczny" za
        opinie właściciela - o to mi chodziło.Dzięki.Pozdrawiam
        • ksmx Re: Świetne auto - do ksmx 05.08.07, 14:40
          Wiesz co? Jest całe forum audi.
          www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=61143&highlight=a6+c4+ael
          Zapytaj tam, przeszukaj forum. Jest dużo informacji do czytania.
          Jeśli chodzi o turbo to nikt za bardzo nie marudzi. Czy to druga czy trzecia
          turbawka? Ja tego nie wiem, nawet jak padnie to regeneracja nie jest kosztowna.
          Zawieszenie uchodzi za dosyć miękkie (olejowe w standardzie) i o prostej
          konstrukcji ale za to bardzo wytrzymałe. Przeszukaj forum do którego podałem Ci
          link.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka