Dodaj do ulubionych

Czy Renault Clio to dobry samochod??

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 18:16
Mam zamiar z mezem kupic Renault Clio 5 drzwiowy z limitowanej serii.
Z tego co slyszelismy to francuskie auta nie sprawdzaja sie na naszych
drogach. Czy ktos moze wie wiecej nt. Reanult. Czy psuja sie czesto? Jak to
wyglada? Wczesniej mielismy zamiar kupic Skode, ale nastraszyli nas, ze to
wlasnie skody psuja sie najczesciej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adek Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: 62.233.231.* 30.06.03, 18:27
      Gość portalu: Madzik napisał(a):

> Mam zamiar z mezem kupic Renault Clio 5 drzwiowy z limitowanej serii.
      > Z tego co slyszelismy to francuskie auta nie sprawdzaja sie na naszych
      > drogach. Czy ktos moze wie wiecej nt. Reanult. Czy psuja sie czesto? Jak to
      > wyglada? Wczesniej mielismy zamiar kupic Skode, ale nastraszyli nas, ze to
      > wlasnie skody psuja sie najczesciej.

Moja skoda nie psuje sie za czesto fabia 19 tdi.
      Renault owszem ludzicha tak mówią ale wiekszosc to tacy co mają japonskie albo
      niemieckie wozy.
      Wiesz kazdy chwali co ma.
      Clio to starawa konstrukcja, ma swoje lata.
      Teraz sprzadja po liftingu z lepszym wyposazeniem bo ciezko na tle konkurencji
      wypada.
      No mnie sie jednak osobiscie podoba.
      zajżyj do Seata, Ibiza w podobnej cenie a i wersje dodposażone tez są.
      Fabia to ...niby jezdze taka ale...to nie to!!!
      Ta co mnie wozi 19 tdi w wersji comfort to juz jest ok ale kosztuje majatek.

Daj znac jak kupisz:)
    • Gość: Kszef Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 30.06.03, 19:15
      Czesc sluchaj jestem aktualnie posiadaczem Clio 3d z silnikiem 1.2 8V. Ten
      silnik jest stanowczo za slaby dla tego auta o jakiej kolwiek elastycznosci nie
      ma tu mowy. Duza wada tego mogelu jest to ze drazek zmiany biegow bezposrednio
      polaczony jest ze skrzynia ( nie ma tu linek ) i caly czas drzy... co do
      skrzyni biegow to w moim aucie straszliwie "wyje" na 2 biegu... reklamowalem to
      ale oczywiscie w serwisie powiedzieli ze tak musi byc... normalka...
      Zawieszenie jest zbyt miekkie i na ciasniejszych lukach auto okropnie sie
      przechyla... Jeszcze jednym minusem jest bardzo slaby alternator... ale na to
      chyba juz nic nie poradzimy... Godny polecenia jest z silnikiem 1.4 16V silnik
      1.2 16V jest tez troszke za slaby, chyba ze bedziesz jezdzil caly czas po
      miescie.
      • Gość: wal Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 30.06.03, 21:42
        Gość portalu: Kszef napisał(a):

> Czesc sluchaj jestem aktualnie posiadaczem Clio 3d z silnikiem 1.2 8V.

Mam takie same Clio, ale chyba zupełnie inne.

Ten
        > silnik jest stanowczo za slaby dla tego auta o jakiej kolwiek elastycznosci
        nie
        >
        > ma tu mowy.

Małe autko z całkiem niezłym silnikiem, BARDZO elastycznym, z przyzwoitym
        przyspieszeniem i prędkością max.

Duza wada tego mogelu jest to ze drazek zmiany biegow bezposrednio
        > polaczony jest ze skrzynia ( nie ma tu linek ) i caly czas drzy... co do
        > skrzyni biegow to w moim aucie straszliwie "wyje" na 2 biegu... reklamowalem
        to

skrzynia wyje? w moim Clio jej nie słychać i nic nie drzy ? Clio znane jest z
        bardo cichej jazdy.

> ale oczywiscie w serwisie powiedzieli ze tak musi byc... normalka...
        > Zawieszenie jest zbyt miekkie i na ciasniejszych lukach auto okropnie sie
        > przechyla... Jeszcze jednym minusem jest bardzo slaby alternator...

A czym sie to objawia ?

ale na to
        > chyba juz nic nie poradzimy... Godny polecenia jest z silnikiem 1.4 16V

tu się zgadzam, ale to autko dla ścigantów - coś ok.90 KM a 100km/g osiąga w
        ok. 10 s

silnik
        > 1.2 16V jest tez troszke za slaby, chyba ze bedziesz jezdzil caly czas po
        > miescie.

Swoim Clio przejechałem ok.50 tyś km. W serwisie byłem 2x by zmienić olej.

Polecam.
        • Gość: kszef Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 30.06.03, 21:47
          1.2 8V jest dla ciebie elastyczny? o mamo masochista!!!! czym sie objawia ze
          alternator jest slaby? a tym ze jak zamykam szyby to przygasaja swiatla... (
          szyby. el.) Co do skrzyni to mowie jak jest w moim aucie.
          • Gość: wal Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 30.06.03, 22:06
            Gość portalu: kszef napisał(a):

> 1.2 8V jest dla ciebie elastyczny? o mamo masochista!!!!

95 km/g na trzecim biegu to nie jest źle...

czym sie objawia ze
            > alternator jest slaby? a tym ze jak zamykam szyby to przygasaja swiatla... (
            > szyby. el.)

A jak sie zapala silnik z włączonymi światłami to niemal całkiem gasną - i co z
            tego ?

Co do skrzyni to mowie jak jest w moim aucie.
            • Gość: kszef Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 30.06.03, 23:17
              Gość portalu: wal napisał(a):

> Gość portalu: kszef napisał(a):
              >
              > > 1.2 8V jest dla ciebie elastyczny? o mamo masochista!!!!
              >
              > 95 km/g na trzecim biegu to nie jest źle...

ty chyba nie wiesz co to elastycznosc!!!!!!! 95km/h to max jakie to pudlo
              wyciaga na biegu a nie elastycznosc bozeeee co za ludzie
              • Gość: wal Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 30.06.03, 23:27

> Gość portalu: wal napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: kszef napisał(a):
                > >
                > > > 1.2 8V jest dla ciebie elastyczny? o mamo masochista!!!!
                > >
                > > 95 km/g na trzecim biegu to nie jest źle...
                >
                > ty chyba nie wiesz co to elastycznosc!!!!!!! 95km/h to max jakie to pudlo
                > wyciaga na biegu a nie elastycznosc bozeeee co za ludzie

Bądź tak miły i wyjaśnij...
                • Gość: kszef Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 30.06.03, 23:47
                  czlowieku rozpedz sie do 60 na 4 biegu i postaraj sie przyspieszyc do 80 ile
                  czasu ci to zajelo? az tak duzo? ojejjj a teraz od 80 do 120 na 5 biegu... o
                  kurcze pospiesz sie bo nie zdarzysz wyprzedzic tego tira!!!! no niestety po
                  tobie... jak autko ktore ma ponizej 100 Nm moze byc elastyczne... no bez jaj...
                  • polokokt Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? 30.06.03, 23:56
                    a moze niech kazdy z Panow powie z czego sie przesiadl do swojego Clio, wtedy
                    bedzie widac do czego odnosci swoje spostrzezenia.
                    Pozdrawiam
                  • Gość: wal Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 01.07.03, 00:01

> czlowieku rozpedz sie do 60 na 4 biegu i postaraj sie przyspieszyc do 80 ile
                    > czasu ci to zajelo? az tak duzo?
                    Bardo dziwne ja 60 jadę na 3 biegu i jeśli chcę przyspieszyć do 80 to robię to
                    na 3 biegu i trwa to sekundę.

ojejjj a teraz od 80 do 120 na 5 biegu... o
                    > kurcze pospiesz sie bo nie zdarzysz wyprzedzic tego tira!!!! no niestety po
                    > tobie... jak autko ktore ma ponizej 100 Nm moze byc elastyczne... no bez
                    jaj..
                    > .
                    • Gość: kszef Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 01.07.03, 00:04
                      trwa to sekunde? o kurde to czy ty napewno masz clio?
                      • Gość: wal Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 01.07.03, 00:10
                        A może tobie sprzedali coś innego.
                        Sprawdź jutro rano, a właściwie dzisiaj.
                        Dobranoc.
    • Gość: MEX Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: 217.153.90.* 01.07.03, 09:20
      zdecydowanie 1,4 16V - bardzo przyjemna jazda na trasie i po miescie :)))
      • cherrycoke71 Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? 01.07.03, 09:52
        witam,
        jeżdżę clio 1,4 16V i polecam właśnie tę odmianę silnikową. Mam prównanie do
        wersji 1,4. Nie jestem "ściganetem" ale lubię gdy samochód słucha się nogi.
        Uwaga: części do renaulta są drogie, ale na szczęście nie trzeba często
        odwiedzać warsztatu.
    • Gość: cashoobian Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.amg.gda.pl 01.07.03, 10:27
      Jeżdżę Clio 1.4 16v od 2 lat. Przejechałem nim 50.000 km. Po roku zepsuła się pompa paliwa, którą wymienili w servisie bez dyskusji, pomimo zakończenia gwarancji. Nie było innych usterek. Leję benzynę 98, daje to bardzo przyzwoite osiągi, bez kompleksów w mieście i na trasie /można nim jechać 180/h, tylko po co/. Poprzednio jeżdziłem UNO 45 /3 lata / i Punto 75 /3 lata/. Po 3 latach w Punto o podobnym przebiegu padło kolejno: sprzęgło, alternator i elektronika. W porównaniu do w/w samochodów Clio jest nieco mniejsze w środku ale jakby milsze /rzecz gustu :-). Wentylacja jest nieco mniej wydajna. Co do zawieszenia, to francuskie auto. Kupiłem Clio ze względów finansowych ale jestem z niego zadowolony, można by dołożyc jeszcze klimatyzację. W serwisie zaś, należy wierzyć ale sprawdzać, raz przy zakładaniu opon zimowych, założyli jedną z nich odwrotnie :-0.W podsumowaniu: jest to samochód dla 2 osób+małe dziecko, dobry do jazdy w mieście, na trasie też sie sprawdza, ale w końcu to tylko samochód. Gdybym miał 2 lata temu dokonać wyboru, pewnie też kupiłbym Clio 1.4 16v + klimatyzacja.
      • cherrycoke71 Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? 01.07.03, 15:06
        szkoda że fotele tak słabo trzymają na zakrętach. Problem bujania wydaje się
        być zredukowany szerszymi niż standardowe oponami. Obicie po 3 latach wyglądają
        przyzwoicie. Podobno ma się pojawić całkowicie nowe Clio, ale już zdecydowałem
        że następny samochodzik to będzie Honda civic sport 3D, bo z wiekszych renówek
        jest tylko obciachowy megane.
        • Gość: kszef Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 01.07.03, 15:20
          Honda Civic? O tak to jest przyjemne autko... szkoda tylko ze wersja 3d sport
          1.6 kosztuje ponad 60 tys. zl. . A nowe Megane? to auto do ostatnich poslog :)
          • Gość: niki Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.stacje.agora.pl 01.07.03, 16:06

> Honda Civic? O tak to jest przyjemne autko... szkoda tylko ze wersja 3d sport
            > 1.6 kosztuje ponad 60 tys. zl. . A nowe Megane? to auto do ostatnich poslog :)

O gustach podobno sie nie dyskutuje :) To, co dla jednych jest samochodem do
            ostatnich poslog, dla innych jest samochodem z pupa jak Jenniffer Lopz (i dla
            nich to jest zaleta) :) Dla mnie na przyklad :)

Wracajac do watku glownego: razem z moja lepsza polowa od ponad trzech lat
            jezdzimy Clio 1.2 (8v) i nie mamy powodow do narzekania. Mamy 75 kkm, z czego
            10 - 15 kkm z drog Europy Zachodniej. Brakuje nam tylko klimy. Samochod mial
            jedna awarie niespodziewana (pekl zbiornik plynu do szyb ;) ), oraz jedna
            awarie zawiniona przez mechanika (za co ASO ZWROCILO PIENIADZE!).
            Podejrzewam wiec, ze Clio 1.4 16v musi byc super, skoro nasze bylo w sumie
            calkiem niezle.

My z lepsza polowa jednak wzbogacamy park maszynowy i dokupujemy drugie reno-
            woz: wlasnie Meganke. Tak a propos: chcialbym, zebyscie widzieli mine kierowcy
            Golfa GTI, jak na drodze Janowiec - Gora Pulawska (kto zna, ten wie co to za
            specjalna droga) nie oddalalismy sie od niego na dalej niz 50 m. A on bardzo,
            bardzo sie staral... Mielismy wtedy Mege wzieta na jazde probna. No to i byla
            jazda probna....

• greenblack Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? 01.07.03, 18:22
              Gość portalu: niki napisał(a):

> woz: wlasnie Meganke. Tak a propos: chcialbym, zebyscie widzieli mine
              kierowcy
              > Golfa GTI, jak na drodze Janowiec - Gora Pulawska (kto zna, ten wie co to za
              > specjalna droga) nie oddalalismy sie od niego na dalej niz 50 m. A on bardzo,
              > bardzo sie staral... Mielismy wtedy Mege wzieta na jazde probna. No to i byla
              > jazda probna....

Niesamowite, a ten Golf GTI to z którego wieku? Może to był 1.9 SDI z naklejką?
              A to Megane z jakim silnikiem?

Pozdrawiam
              • Gość: niki Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.stacje.agora.pl 01.07.03, 18:44
                greenblack napisał:

> Gość portalu: niki napisał(a):
                >
                > > woz: wlasnie Meganke. Tak a propos: chcialbym, zebyscie widzieli mine
                > kierowcy
                > > Golfa GTI, jak na drodze Janowiec - Gora Pulawska (kto zna, ten wie co to
                > za
                > > specjalna droga) nie oddalalismy sie od niego na dalej niz 50 m. A on bard
                > zo,
                > > bardzo sie staral... Mielismy wtedy Mege wzieta na jazde probna. No to i b
                > yla
                > > jazda probna....
                >
                >
                > Niesamowite, a ten Golf GTI to z którego wieku? Może to był 1.9 SDI z
                naklejką?
                >
                > A to Megane z jakim silnikiem?
                >
                >
                > Pozdrawiam

Hmm. Po namysle.... To rzeczywiscie mogl byc "nieprawdziwy" Golf GTI.
                Z odleglosci 10 m (tyle sie maksymalnie zblizylem, bo przy szybkosci ok. 150
                km/h blizej raczej nie wolno ;) ) nie moglbym ocenic, czy napis GTI jest
                prawdziwy, czy tylko "doklejony". Chociaz widocznosc byla perfekcyjna.

To byla Mega 1.6 v16 115 KM. Podczas tej samej dluuugiej (12h!) jazdy probnej
                (mam wyrozumialego dealera - o czym w innym watku) pojechalem na trase Ryki -
                Zyrzyn i tam rozbujalem wozek do 170. (no, jakby mnie gliny capneli, to bym
                zaplakal...). I czulem, ze ona moze jeszcze troszke szybciej, tak do 190 - 200
                km/h. (Jak na kompakta to zupelnie przyzwoicie).
                Wersja 2.0 - ona to dopiero daje czadu. Mysle, ze ta wersja moglbym sie
                sprobowac na polskich drogach ze starszym modelem "prawdziwego" GTI. No, ale na
                te wersje juz nie starczylo w portfelu :(
                • greenblack Ludzie, myślcie! 01.07.03, 18:53

> Hmm. Po namysle.... To rzeczywiscie mogl byc "nieprawdziwy" Golf GTI.
                  > Z odleglosci 10 m (tyle sie maksymalnie zblizylem, bo przy szybkosci ok. 150
                  > km/h blizej raczej nie wolno ;) )

Znać, żeś prawdziwy kierowca. Wiesz, jaką drogę przebyłby samochód przy
                  prędkosci 150 km/h, zanim zanalizowałbyś czerwone światło STOPu tego Golfa?
                  Podpowiem Ci, że znacznie dłuższą niż 10 m.

nie moglbym ocenic, czy napis GTI jest
                  > prawdziwy, czy tylko "doklejony". Chociaz widocznosc byla perfekcyjna.
                  > To byla Mega 1.6 v16 115 KM.

115-konne Megane nie miałoby szans z lżejszym, 150-konnym Golfem.

Podczas tej samej dluuugiej (12h!) jazdy probnej
                  > (mam wyrozumialego dealera - o czym w innym watku) pojechalem na trase Ryki -
                  > Zyrzyn i tam rozbujalem wozek do 170. (no, jakby mnie gliny capneli, to bym
                  > zaplakal...). I czulem, ze ona moze jeszcze troszke szybciej, tak do 190 -
                  200
                  > km/h.

A może nawet 240 km/h. Megane 1.6 osiąga maksymalnie 192 km/h.

Pozdrawiam
                  • Gość: niki Mysla, mysla, ale blad sie zdarzy kazdemu IP: *.stacje.agora.pl 02.07.03, 08:45
                    greenblack napisał:

> Gość portalu: niki napisał(a):
                    >
                    > > Hmm. Po namysle.... To rzeczywiscie mogl byc "nieprawdziwy" Golf GTI.
                    > > Z odleglosci 10 m (tyle sie maksymalnie zblizylem, bo przy szybkosci ok. 1
                    > 50
                    > > km/h blizej raczej nie wolno ;) )
                    >
                    > Znać, żeś prawdziwy kierowca. Wiesz, jaką drogę przebyłby samochód przy
                    > prędkosci 150 km/h, zanim zanalizowałbyś czerwone światło STOPu tego Golfa?
                    > Podpowiem Ci, że znacznie dłuższą niż 10 m.

A skad ty wiesz, jakim jestem kierowca?
                    Nie wiem jak jezdzisz, ale ide o zaklad, ze dwa - trzy razy w zyciu zdarzyla ci
                    sie podobna sytuacja, ze przy duzej predkosci byles niebezpiecznie blisko
                    poprzedzajacego samochodu. Oczywiscie mozesz napisac ze nie, ale to juz sprawa
                    twojego sumienia.
                    Masz racje, ze to jest niebezpieczne - wiec w/w sytuacje mozesz potraktowac
                    jako moj "wybryk", ktorego byc moze nie powtorze, bo zgadzam sie z Toba, ze te
                    10 m to jednak za malo (nota bene: te 10 m na zdarzylo sie raz, bo jednak przez
                    wieksza czesc zabawy dystans wyniosl ok. 20 - 30 m).
                    Natomiast, szanowny greenblacku, pamietaj, ze tak jak ty pouczasz innych, tak
                    ciebie moga pouczac. Nikt nie jest namadrzejszy. Moglbym ci odpisac, ze Golf
                    nie ma "assistance du freinage" i dlugosc hamowania sporo dluzsza niz nowa Mega
                    (miedzy innymi za to dostala piec gwiazdek), ale przeciez obydwaj wiemy, ze to
                    bylby jedynie argument do dalszej dyskusji (bezsensownej), a nie racjonalne
                    wyjasnienie...
                    I jeszcze jedno: daruj sobie zlosliwosci w stylu 240 km/h. Wyraznie napisalem,
                    ze 190 - 200 km/h to IMHO max dla M1.6.
                    W instrukcji Clio 1.2 jest bodajze napisane, ze jej max to 150, podczas gdy raz
                    (jeden raz!) jechalem po drodze prostej jak stol o minimalnym pochyleniu 160
                    km/h. Czyli przekroczenie o 8 km/h moze sie zdarzyc na drodze, w sprzyjajacych
                    warunkach. To tyle. Pozdrawiam najlepszego kierowce na swiecie.
                    • greenblack Re: Mysla, mysla, ale blad sie zdarzy kazdemu 02.07.03, 08:55

> A skad ty wiesz, jakim jestem kierowca?

Mogę tylko wnioskować po takich "wyczynach", że...

> Masz racje, ze to jest niebezpieczne - wiec w/w sytuacje mozesz potraktowac
                      > jako moj "wybryk", ktorego byc moze nie powtorze, bo zgadzam sie z Toba, ze
                      te
                      > 10 m to jednak za malo (nota bene: te 10 m na zdarzylo sie raz, bo jednak
                      przez
                      >
                      > wieksza czesc zabawy dystans wyniosl ok. 20 - 30 m).

30m to nadal za mało przy 150 km/h.

> Moglbym ci odpisac, ze Golf
                      > nie ma "assistance du freinage" i dlugosc hamowania sporo dluzsza niz nowa
                      Mega

Golf GTI ma 39m 100-0, ale przy prędjościach rzędu 150 km/h przestaje to mieć
                      znaczenie.

> (miedzy innymi za to dostala piec gwiazdek), ale przeciez obydwaj wiemy, ze
                      to
                      > bylby jedynie argument do dalszej dyskusji (bezsensownej), a nie racjonalne
                      > wyjasnienie...

Jeśli myślisz, że asystent hamowania pozwala na utrzymywanie 30-metrowego
                      dystansu do poprzedzającego samochodu przy 150 km/h, to jesteś gorzej niż
                      naiwny.

> (jeden raz!) jechalem po drodze prostej jak stol o minimalnym pochyleniu 160
                      > km/h. Czyli przekroczenie o 8 km/h moze sie zdarzyc na drodze, w
                      sprzyjajacych
                      > warunkach.

Oczywiście mówisz o prędkości licznikowej.

Pozdrawiam
        • Gość: MEX Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: 217.153.90.* 01.07.03, 16:04
          w bogatszych wersjach fotele sa juz kubełki i przy alusach masz 185/50/15 i
          jezdzisz jak przyklejony
          • cherrycoke71 Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? 01.07.03, 16:26
            w meganie czy w clio są kubełki?

co do opon to w moim maluchu też mam takie i racja; jeździ się jak po szynach.

• Gość: MEX Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: 217.153.90.* 01.07.03, 16:34
              ja mam kubełki w Clio ( Dynamique )
              • cherrycoke71 Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? 01.07.03, 16:48
                Ciekawe czy taki fotelik pasowałby do starszej wersji RT?

• Gość: stado Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 17:03

Co to jest samochód "do ostatnich poslog"?

R.S.V.P.
                  • Gość: niki Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.stacje.agora.pl 01.07.03, 18:50
                    Gość portalu: stado napisał(a):

>
                    > Co to jest samochód "do ostatnich poslog"?
                    >
                    > R.S.V.P.

Oczywiscie chodzi nam (mnie i jeszcze innemu koledze) o samochod do ostatnich
                    poslug. ;) Kiedys zapewne kazdy z nas takim autkiem sie przejedzie, no, ale nie
                    bedzie w stanie o tym opowiedziec, bo metr ziemi skutecznie tlumi glos.
                    (O czym, a propos, pamietac powinienem za kazdym razem, kiedy wskazowka
                    pokazuje > 100 km/h)

• Gość: kszef Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 01.07.03, 17:15
                Nie mylcie prosze kubelkow z fotelami o glebszym profilu, bo to juz jest
                profanacja... p.s. jak z oponami 185/55/15 mozna jezdzic jak przyklejony do
                jezdni??? na wiekszych lukach profil 55 wyklada sie. Aby jezdzic jak po
                szynach... do tego najbardziej nadaja sie 195/45/16.
                • Gość: MEX Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: 217.153.90.* 02.07.03, 09:39
                  kubełki czyli "twarde i niewygodne" fotele bez oddzielnych zagłowków z
                  możliwoscia uzywania innych pasów niż trzypunktowe :))) 45 to za niski profil
                  na nasze drogi i krawężniki :)) na "drewnianych" kołach to można na lotniskach
                  poszaleć gdzie łuki są bardzo ciasne
                  • Gość: kszef Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.icpnet.pl 02.07.03, 16:46
                    A jezdziles kiedys samochodem z takim profilem opon???????? Jezeli nie to gowno
                    wiesz na ten temat... po polskich drogach nie da sie jezdzic z profilem 25-
                    30... 45 jest zlotym srodkiem pomiedzy wygladem ( rozmiar felgi) a komfortem
                    • Gość: Onyx Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.katowice.agora.pl / 172.20.6.* 02.07.03, 18:05
                      Nie mam Clio ale na 2 tyg. wyporzyczyłem ten samochodzik w Andaluzji
                      To była całkiem nowa maszynka - 1000 km na liczniku 64 kM diesel SDI.
                      Z żonką wspominamy to toczydełko całkiem całkiem przyjemnie. Zrobilismy 3 tys.
                      łatwy do zaparkowania tylko wsteczny dziwny jakiś.Nic nie trzeszczało ogólnie
                      OK.
                      Co do zdolnosci przemieszczania sie dało sie toto rozpedzić z górki do 195 km/h
                      tyle było na liczniku.
                      Rozpędzałem, bo kazdy kto jedzie z Malagi do Cordoby musi pokonać przełęcze pod
                      Antequera gdy pierwszy raz nie rozpędziłem się na górke wjechałem 50 (droga
                      szybkiego ruchu) i na trójce.
                      Uważam , że jak bedziesz chciała pojeździc spokojnie autko całkowicie Ci
                      wystarczy. Mnie sie Clio podoba choć należę do fanów niemieckiej i czeskiej
                      motoryzacji.

Pozdrawiam
                      • Gość: pidżej Re: Czy Renault Clio to dobry samochod?? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 19:51
                        64KM SDI? może to była Skoda Clio? I co ty w końcu wypożyczyłeś czy też
                        wyporzyczyłeś?
    • Gość: MAdzik Re: Czy Renault Clio to dobry samochod - DZIEKUJE! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 21:51
      Prawie 2 tygodnie temu rozpoczelam ten watek. Dziekuje wszystkim za odpowiedz.
      Wasze uwagi bardzo pomogly mi i mojemu mezowi w wybraniu tego autka. Dla
      scislosci teraz jest nowa seria limitowana REanult Clio Extreme z wieloma
      bajerkami plus oczywiscie klimatyzacja w cenie jak Renault Clio bez kilimy,
      radia cd i innych ulatwiajacych jazde gadzetow. Dzieki waszym opiniom wybieramy
      1.4. Poniewaz w drodze jest dzidzius to mam nadzieje, ze i fotelik samochodowy
      spokojnie tam zmiescimy. Ponadto chcielibysmy aby ten samochod starczyl nam na
      kilka lat. Jedyne o co sie boimy to wlasnie te nasze "polskie drogi" na ktorych
      nie wszystkie podwozia wytrzymuja.
      Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka