Dodaj do ulubionych

Zmiana mieszk

21.03.07, 12:41
Mamy teraz jedno dziecko, a w planach niedługo drugie i moze trzecie.
Mieszkamy w 2 pokojowym mieszkaniu, na razie nam starcza. Zastanawiam sie czy
juz teraz szukac miszkania wiekszego i przeprowadzic sie zanim pojawią się
nastepne dzieci czy sie wstrzymać i poczekać z przeprowadzką jak dzieciaki
podrosną do wieku 5-6 lat, kiedy będą potrzebować swoich pokoi. Istnieją
głosy, że później będzie ciężej latac za materiałami budowlanymi itd, ciężej
zmieniać przedszkola itd. A kredyt będziemy musieli wziąć czy teraz czy też
później (mieszkamy w W-wie, więc wiadomo jakie są ceny mieszkań). Jakie jest
wasze zdanie ?
Obserwuj wątek
    • aska90 Re: Zmiana mieszk 21.03.07, 13:34
      Zważywszy obecne ceny mieszkań, wstrzymałabym się z zakupem. Chyba że w planach
      macie podwarszawskie miasteczka.
      • kreatywni Re: Zmiana mieszk 21.03.07, 13:40
        Ceny mieszkań rosną i nadal będą rosły...

Pozdrawiam
        Ania
    • to-wlasnie-ja Re: Zmiana mieszk 21.03.07, 16:35
      a ja chyba bym teraz juz szukala, bo fajne mieszkanie wcale nie tak latwo znalezc , a po drugie jak na swiat przyjda nastepne maluchy, to chyba bedzie duzo trudniej wydac tyle pieniedzy? Gdybym miala mozliwosci finansowe to szukalabym teraz.
    • asia23bb Re: Zmiana mieszk 21.03.07, 22:16
      Ja bym szukala na Twoim miejscu juz. Moze trafi sie Wam jakas okazja, a nie
      musicie brac na sile, co mogloby sie stac, gdy znow sie Wam powiekszy rodzinkasmile
      Poza tym ceny mieszkan rosna, ale juz nie tak drastycznie, i na pewno ceny nie
      spadna!
      • milena.borkowska Re: Zmiana mieszk 22.03.07, 09:22
        Serdecznie dziekuję za rady.
    • milena.borkowska Re: Zmiana mieszk 22.03.07, 09:38
      Teraz trafiła nam sie okazja mieszkania na Ursynowie za 5,5 tys/metr w płycie,
      mieszkanie ładne, jedyna wadą jest bardzo mała łazienka, której nie da sie
      połączyc i powiekszyć z WC. Waham się bardzo, bo chyba takiej okazji nie bedzie
      nigdy już.
      • lorienn1 Re: Zmiana mieszk 22.03.07, 10:49
        Z doświadczenia (2 przeprowadzki) wiem że lepiej zmieniać mieszkanie kiedy
        dzieci (dziecko) jest jak najmniejsze. Od wieku zerówkowego robi się już
        problemowo i stresująco dla dziecka. Mam na mysli zmianę mieszkania na inną
        okolice niż dotychczas. Zmiana przedszkola, szkoły, koleżanek i kolegów z
        otoczenia... Dla dzieci zmiana dzielnicy to jak zmiana na inne obce miasto.
        Szukałabym mieszkania teraz.
      • to-wlasnie-ja Re: Zmiana mieszk 22.03.07, 22:34
        Sam fakt, ze wc byloby osobno jest plusem przy malej lazience i wiekszej rodzinie. Korzystajac z wc nie blokuje sie np. wanny . Ja tez mam malenka lazienke,wc osobno , tez nie do polaczenia i choc na pewno chcialabym wieksza, to to nie jest koniec swiata, jesli tylko reszta pomieszczen jest fajna. Ja na przyklad mysle nad przeniesieniem pralki do kuchni . No i ta cena ...smile Tylko przed ewent. kupnem sprawdz czy nie ma tam jakiegos ukrytego problemu .
      • asia23bb Re: Zmiana mieszk 22.03.07, 23:03
        Nie znam realiow Warszawy, ale skoro uwazasz, ze jest to okazja (nie tylko pod
        wzgledem finansowym), to decyduj zasmile Rozwaz polozenie mieszkania (bliskosc
        roznych potrzebnych instytucji), sasiedztwo, stan mieszkania, dojazd do pracy itp.
        A jak duze jest? Czy wymaga duzego remontu?
        • milena.borkowska Re: Zmiana mieszk 23.03.07, 09:22
          Mieszkanie wymaga totalnego remontu włącznie z wymiana okien, ale akurat nam to
          odpowiada, bo zrobimy wszystko po swojemu. Mieszkanie ma prawie 85 metrow.
          • aska90 Re: Zmiana mieszk 23.03.07, 16:01
            No w tej sytuacji (metraż i cena) kupuj bez wahania.
          • jmtor1 kupujcie!!! 25.03.07, 20:21
            ceny są wysokie ale nie należy sie łudzić że spadną !!!!
            a wymiana okien nich cie kosztuje np. 5 tysiecy, to jakbyś kupywała już zz
            nowymi oknami to cena mieszkania relatywnie byłaby wyższa ok. o 20 tyś
            jesli pasuje kupujcie rada osoby która obserwuje rynek nieruchomości
            hobbystyczniesmile
            • crunch4 Re: kupujcie!!! 26.03.07, 02:55
              w poprzednim mieszkaniu mialam lazienke oddzielnie z wc a teraz mam razem i
              jest gorzej. ja tez radze wam kupic
            • stalcia Re: kupujcie!!! 30.03.07, 14:30
              jmtor1, przepraszam, że tak ni z gruszki, ni z pietruszki, ale wysłałam Ci
              maila na priva
              • vernalis1 skoro planujecie 30.03.07, 15:16
                zakup na kredyt -to teraz gdy jest was 3, macie wieksza zdolność kredytowa,
                niż jak będzie was 5; no chyba, że z powiekszeniem rodzinki relatywnie wysoko
                powieksza wam sie kasa smile
    • jagoda85 Re: Zmiana mieszk 30.03.07, 21:31
      Nie lepiej pomyśleć o jakimś domku pod Warszawą. Może wyszłoby taniej. Jak się
      rodzinka powiększy zawsze będą większe możliwości adaptacji jakichś pomieszczeń
      na pokoje.
      • milena.borkowska Re: Zmiana mieszk 31.03.07, 20:23
        Wychowałam sie w bloku i nie wyobrażam sobie odwożenia codziennie dzieci do
        żłobka, przedszkola itd., a później do pracy. Poza tym działka w W-wie lub w
        atrakcyjnej lokalizacji poza W-wą kosztuje ok. 500.000 zł.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka