babeth 09.04.08, 15:34 Proszę polećcie w miarę taniego a jednocześnie solidnego (jeśli to możliwe) producenta butów damskich na sezon wiosna/jesień. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hala24_2 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 09.04.08, 15:59 Chciałam napisać INBLU jednak z tej firmy miałam buty letnie cena nie jest wygórowana i buty też były bardzo fajne i długo wytrzymaly tzn 2 sezony nadają się na kolejne tylko pies obgryzł koraliki(a bez nich wygladają łyso). Odpowiedz Link
ula27121 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 09.04.08, 17:56 www.lesta.pl/ Ceny niskie a buty rewelacja jak dla mnie. A ja niszczę buty bardzo. Tylko nie wiem czy taki styl Ci odpowiada Odpowiedz Link
hala24_2 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 09.04.08, 18:26 Ula mam jedno pytanie odnosnie tych butów jakie one mają podeszwy, mam na mysli czy sie slizgają czy raczej są zrobione z wmiare miękkiej gumu?? Tu gdzie mieszkam jest marmur prawie wszędzie i niestety wiekszosc butow to jak łyzwy . Odpowiedz Link
ula27121 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 10.04.08, 09:23 Oglądam te podeszwy i oglądam, i nie wiem....(Wydaje mi się, że w miarę miękkie ale nie chodziłam po marmurze. Ja się jeszcze poślizgnęłam w nich, ale chyba musiałabyś sama ocenić)) Odpowiedz Link
comer83 Re: Tamaris 07.10.12, 12:32 Buty Tamaris są bardzo wygodne i super jakościowo! Może nie są najtańsze - czółenka ok 200 zł ale naprawdę warto. Będą służyć przez kilka sezonów. Odpowiedz Link
furmiturmi Kozaki Tamaris - Super 04.01.13, 17:14 Polecam markę Tamaris. Są 3 powody. 1. Wygląd - Mają najlepsze Klasyczne kozaki jakie sobie można wymarzyć. 2. Cena - Spokojnie za 300zł można kupić skórzane kozaki tej firmy. Polecam poszperać w necie po sklepach on line a znajdziecie Aligoo.pl na początek 3. Jakość - Tamaris to Niemiecka firma. Można powiedzieć że to Niemiecka Solidność. JA swoje kozaki mam już 4 sezon. i wyglądają jakbym je dopiero kupiła. ( oczywiście odpowiednio dbam o buty) Odpowiedz Link
nesta_fan Re: Kozaki Tamaris - Super 25.06.13, 09:17 ja nie polecam...kupiłam buty tamaris we wrześniu 2012 ,chodziłam w nich może 3 m-ce i zrobiła się dziura od strony zew, przy palcach...zgłosiłam reklamację (sklep exme shoes w Szczecinie) i mi ją odrzucili !!! <szok> tłumacząc,że mam zbyt duże stopy do takich butów (nie widząc mnie )... a przecież ja jestem drobnej budowy i te buty nie są jakieś wymyślne ,ale normalne czółenka i kosztowały 270 zl...na razie złożyłam 3 odwołanie,jak to nie pomoże uderzam do federacji konsumentów...jest to rozbój w biały dzień i teraz uważam,ze przepłaciłam,ale kierowałam się tym,że to marka niemiecka,więc solidna...być może były to jakieś odrzuty , a sklep sprzedawał je po zawyżonej cenie...tak więc ostrzegam !...aha, i jeszcze pisali o jakimś terminie 6 miesięcy,po jakim to wszelkie uszkodzenia uznaje się za powstałe na skutek niewłaściwego użytkowania,ble ble ble <roll eyes>...ale oczywiście przy zakupie o tym nie wspomnieli i jeszcze kobitki w sklepie namawiały mnie do zakupu ( bo miałam wątpliwości ,czy buty się nie rozszerzą , gdyż są bez paska) mówiąc , że mam małe stopy i wąskie ,to się nie powinny rozszerzyć a to owe buty Odpowiedz Link
lucyjkama Re: Tamaris 08.01.16, 19:32 Też polecam tamaris. Solidne buty w dobrej cenie. Odpowiedz Link
madziulka282 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 04.05.16, 19:47 Ja osobiście polecam te buty www.sklepkamil.pl/sandaly-lesta-1204-zloty , może nie są najtańsze ale za to wygodne i solidne, bardzo dobrze i długo się noszą, chodzę w nich już trzy lata i nic się nie dzieje bardzo dobrze się użytkują. Odpowiedz Link
tabaluga0 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 09.04.08, 18:49 ja polecam Wojas, sa i męskie i damskie, kupilam sobie i mezowi , sporo kosztowly bo ok 180zl, ale warto było, juz 3 lata w nich chodzę, skorzane, nic sie z nimi nie dzieje. Na pewno nie polecam tanich z ccc, chyba ze Lasocki ale to juz drozsze. Odpowiedz Link
gochalodz But-S 09.04.08, 19:06 Solidne i bardzo trwale buty-mam kilka par butów tej firmy już kilka ładnych lat tutaj jest kolekcja butów z cenami www.but-s.com.pl/bsshop/shop.htm?cat=1.46 www.but-s.pl/bsdyn/partners.htm;jsessionid=3F94E4A75AE05FAD512CDD91DD87E92F Odpowiedz Link
advancia Ryłko 09.04.08, 19:23 Być może nie są najtańsze, ale to dobra inwestycja. Uważam, że warto kupować buty od Ryłki. Lubię ich wzornictwo, no i jakość jest naprawdę dobra. Regularne pastowanie butów dobrą pastą zapewni długą eksploatację (brzmi jak slogan reklamowy, ale nie pracuję ani dla Ryłko ani dla producenta past do butów) ))) Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Ryłko 09.04.08, 21:48 Ja też polecam Ryłko są trwałe, dobrze zaprojektowane i dobrej jakości. W przeliczeniu na czas noszenia wypadają taniej niż szmaciaki z Deichmanna czy CCC (bo te potrafiły mi się rozpaść po dwóch tygodniach). Odpowiedz Link
advancia Re: Ryłko 09.04.08, 22:59 o tak, wątek o butach z CCC był kiedyś bardzo długi i barwny. Nie ma sensu wchodzić do sklepów tej sieci, bo to strata czasu i pieniędzy. A na dodatek te buty śmierdzą Odpowiedz Link
sorbek Re: Ryłko 10.01.09, 21:34 A ja odradziłabym Ryłko kilkanaście lat temu kupiłam sobie kozaki z Ryłki wtedy dałam za nie ( do dziś pamiętam 350 zł - masa kasy) i rozleciały się bardzo szybko Za to Lasocki z CCC bardzo mi pasują i dobrze się noszą - taniochę z CCC zdecydowanie odradzam tez si połasiłam kilka razy i nawet sezonu nie wytrzymały Odpowiedz Link
lucyjkama Re: Ryłko 08.01.16, 19:36 Mam kozaki lasocki ze skóry naturalnej i są REWELACYJNE Odpowiedz Link
asia_i_p Re: Ryłko 12.08.10, 11:25 Mam skórzane sandały z CCC od dwóch lat - nie rozpadły się, są bardzo wygodne. Trochę słabo trzymają kolor (czerwień), ale krem do obuwia w odpowiednim kolorze to załatwia. Odpowiedz Link
igawroc82 Re: Ryłko 27.08.09, 22:59 Ja przez dwie zimy nosiłam kozaki z Deichmanna za 100 zł i na upartego nosiłabym i w tym roku jak nie będzie dużo śniegu (trochę starłam noski). Bardzo mi przypasował fason a i na trwałość nie narzekam Odpowiedz Link
martini-7 Re: Ryłko 01.05.15, 19:05 Popieram, świetna firma raz kupione i na lata, zwłaszcza, że lubię klasyczne fasony. Co ważne mają fajne rabaty i przeceny. Odpowiedz Link
doda1983 A ja odradzam But-S! 12.04.08, 20:24 2 lata temu kupiłam zimowe kozaki But-s. Skórzane, na niskim obcasie, do pół łydki. Bardzo eleganckie i ładne. Zapłaciłam za nie 379zł, dużo, ale myslałam, ze przynajmniej pochodzę ze 2 sezony, bo szanuję buty i wystarczaja mi na długo. Po kilku miesiącach buty wyglądały strasznie, obcas był starty prawie do połowy (co mi sie w innych butach nie zdarza), czubki podobnie, z boku rozkleiła sie podeszwa. W sumie u szewca były chyba z 5 razy. Drugi sezon musiałam w nich chodzic, bo nie maiałam kasy na nowe, ale wyglądały naprawde bardzo nieciekawie. Odpowiedz Link
098qwerty Re: A ja odradzam But-S! 14.08.10, 15:28 Przyłączę się. Ja miałam kozaki długie, kosztowały ponad 300 zł. Po ok 3 m-cach noszenia pękła skóra w takim miejscu, że nawet szewc nie chciał się podjąć naprawy. Odpowiedz Link
jamamma Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 10.04.08, 18:16 Ja mialam i Lasockiego i Ryłko, obie fimy polecam. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 13.04.08, 17:12 zalezy jakie to maja byc buty?Jesli do biegania na codzien to jak dla mnie wystarczy Deichmann. Ale jesli to maja byc buty np. do garsonki to proponuje RYLKO-moze i nie tanie ale za to porzadne i na ladnych kilka lat. Odpowiedz Link
kasia_zielone_wzgorze Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 15.04.08, 11:24 Też polecam Ryłko. Miałam też Lasockiego i byłam zadowolona. Natomiast nie polecam Eksut-u. Strasznie twarda skóra i jak dla mnie tak niewygodne, że nie mogłam ich mosić i poszły do śmieci. Odpowiedz Link
babeth Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 21.05.08, 23:24 Ponieważ otwarli mi ostatnio w okolicy sklep CCC- powyżej ktoś chwalił buty Lasocki. Czy któraś z Was ma dobre doświadczenia z damskich marek tam sprzedawanych. Widziałam japonki firmy Inblu. Po za tym buty producentów, których w ogóle nie kojarzę. Odpowiedz Link
brattby Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 22.05.08, 19:50 Ja od dwóch sezonów noszę skórzane kozaki Lasockiego. Nic się z nimi nie stało, pomimo nieprzyjemnych przygód z solą na chodnikach. Po prostu często je pastowałam, albo raczej nacierałam na noc pastą i rano polerowałam. Do dziś wyglądają niemalże jak nowe. Nie wiem jak z innymi markami z CCC, ale podejrzewam, że tak jak z deichmannem, który poza liniami Janet D i 5th Avenue nie ma wiele do zaoferowania pod względem jakości. Do dziś wspominam baleriny w kolorze starego złota, z których po dwóch tygodniach starło się stare złoto, a po miesiącu kartonowa podeszwa uległa rozmoczeniu Odpowiedz Link
asia_i_p Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 14.09.10, 07:32 Nie zapominaj w Deichmanie o linii Easy street, zwłaszcza tych butach z serii soft shoe. Wzornictwo dosyć hipisowskie (mnie leży, u mnie w pracy stroje casual są akceptowane) i ceny dosyć wysokie (150-200), ale bardzo wygodne i bardzo trwałe, no i skóra 100%. Odpowiedz Link
asia_i_p Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 21.05.12, 07:02 Przypis do trwałości Easy Street - dwa lata (trzy - cztery sezony). Skórzana część przetrwałaby dłużej, ale rozwaliła się podeszwa. Z tym, że to może być kwestia sposobu chodzenia. Ponieważ sandałki z CCC jeszcze się trzymają (choć podeszwa też się przeciera, w tym samym miejscu - to chyba jednak moja wina) - więc następna para balerinek z paskiem będzie z CCC (Lasocki). Odpowiedz Link
nuova Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 22.05.08, 20:20 babeth napisała: > Ponieważ otwarli mi ostatnio w okolicy sklep CCC- powyżej ktoś chwalił buty > Lasocki. Czy któraś z Was ma dobre doświadczenia z damskich marek tam > sprzedawanych. Widziałam japonki firmy Inblu. Po za tym buty producentów, > których w ogóle nie kojarzę. Mam Lasocki (1 para - wiosenne) i Clara Barson (2 pary - zimowe i letnie) z CCC - IMO oplaca się, szczególnie Lasocki. CB letnie klapki rozkleiły mi się, ale przyjęto w sklepie reklamację i (na gwarancji) sklejono buty. Odpowiedz Link
anula36 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 24.05.08, 14:42 Rylko sa super pod warunkiem posiadania waskiej stopy. na moje szerokie lepiej pasuja buty Ara, Wortmann czy Riker - kupuje je w sklepach wyprzedazowych butow niemieckich albo u sprawdzonych sprzedawcow na allegro. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 25.05.08, 19:58 ARA - o, tak!!! Przede wszystkim mają buty w różnych tęgościach i połowkowe rozmiarówki. Poza tym ich buty są bardzo dobrze wyprofilowane i stopa jest podparta, gdzie należy. Rieker też świetny do chodzenia, chociaż nieraz trudno znaleźć efektowniejszy model. Wortmanna miałam tylko raz, więc trudno mi sie wypowiadać ogólnie. Natomiast wielokrotnie wyżej chwalony Ryłko to dla moich stóp masakra. Wąskie i niskie w palcach, nie podparte śródstopie, brrr... Odpowiedz Link
agnsoc5 Re: tylko nie Ryłko!! 29.05.08, 12:12 nie rozumiem zupełnie zachwytów nad butami Ryłko. Dla mnie to najbardziej sztywne, niewygodne, maltretujące stopę buty!!! Miałam dwie pary i stopy naprawde byly zmaltretowane!! Poza tym Ryłko cenowo nie jest rewelacyjny. Ze zbiżonych cenowo polecam Tamaris (warto zaplacic, sa trwale i miecutkie). Z tanszych mam klapki letnie z CCC - nosze trzeci sezon i sa super, kosztowaly 59 zł. W CCC omijajcie tylko marke Clara Barson bo sa tez tych maltretujacych stopy! Odpowiedz Link
sloneczna.dziewczyna Re: tylko nie Ryłko!! 29.05.08, 20:22 Zgadzam się z agnsoc5, też nie podzielam zachwytów nad Ryłko. Jakościowo nie są najlepsze, prawie każda szpilka damska ma "łysą" podeszwę z ordynarnego ścierającego się, śliskiego plastiku. Mają sporo swoich salonów, ale nigdzie nie widziałam pełnego asortymentu ze strony internetowej, a byłam w ich sklepach w kilku miastach. Poza tym, często się zdarza że z modelu, który mnie interesuje mają tylko dwa numery, np. 37 i 37,5, a wg mnie - jak na sklepy firmowe - to ubogo. Wg mnie te buty nie wą warte 200 zł, jakie zazwyczaj kosztują, bo poniżej tej ceny można u Ryłko kupić jedynie klapki lub na posezonowej wyprzedaży. Odpowiedz Link
studentka_agadou :)BUTY DAMSKIE tylko nie Ryłko? 30.05.08, 20:33 Witam Będę bardzo wdzięczna za wypełnienie bardzo prostej, anonimowej ankiety do mojej pracy magisterskiej. Zajmie to 3 minuty. Proszę wejść na podany adres : www.ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/13430/marki-produktow.html Każdy głos jest dla mnie bardzo ważny. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Agata Odpowiedz Link
gochalodz Re: tylko nie Ryłko!! 06.07.08, 21:58 No niestety muszę się pod tym podpisać!Moje sandały z Ryłko rozleciały się,a kupiłam je 2 lata temu przy czym założylam tylko kilka razy!!Po prostu się rozkleiły Na początku były tak sztywne,że wrzynały mi się w stopy.Skóra jest faktycznie bardzo twarda. Nigdy więcej! Odpowiedz Link
f.l.y do anuli36 i joluni01 07.07.08, 11:33 Dziewczyny, gdzie kupujecie te buty Ara, Wrtmanna i Rikera? możecie też polecić konkretnego sprzedawcę allegro? albo adresy internetowe tych wyprzedaży niemieckich? będę wdzięczna za info Odpowiedz Link
anula36 Re: do anuli36 i joluni01 07.07.08, 19:35 w Krakowie, sklep w polowie Dlugiej , a na allegro tu: allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1318354 Odpowiedz Link
jolunia01 do f.l.y 08.07.08, 14:53 Mieszkam w Siedlcach - w 2 sklepach sa non stop, może nie wszystkie modele, ale zawsze mozna coś wybrać. Odpowiedz Link
f.l.y Re: do f.l.y 09.07.08, 16:10 dzięki za info, myślałam, że mają jakąś swoją sieć sklepów itp Odpowiedz Link
e.milia Re: a ja jestem zadowolona z Ryłko 08.07.08, 10:30 Mam buty z Ryłko, p[óki co nie wyglądają na to, żeby miały się rozlecieć. Poza tym, są niesamowicie wygodne, to jedne z pierwszych butów na obcasach, jakie mam w życiu i nie dość, że chodzi się wygodnie, bo są stabilne, to na dodatek ani trochę mnie nie obtarły. Przetańczyłam w nich już 2 wesela i moje stopy nie ucierpiały na tym. Koleżanka ma ten sam model i również bardzo zadowolona. Kiedyś miałam już bytu z Ryłko i rozwaliły się dopiero po paru ładnych latach. To pewnie zależy, na co się trafi. Chociaż do najtańszych nie należą. Odpowiedz Link
nesta_fan Re: tylko nie Ryłko!! 25.06.13, 09:21 a ja nie polecam...kupiłam buty tamaris we wrześniu 2012 ,chodziłam w nich może 3 m-ce i zrobiła się dziura od strony zew, przy palcach...zgłosiłam reklamację (sklep exme shoes w Szczecinie) i mi ją odrzucili !!! <szok> tłumacząc,że mam zbyt duże stopy do takich butów (nie widząc mnie )... a przecież ja jestem drobnej budowy i te buty nie są jakieś wymyślne ,ale normalne czółenka i kosztowały 270 zl...na razie złożyłam 3 odwołanie,jak to nie pomoże uderzam do federacji konsumentów...jest to rozbój w biały dzień i teraz uważam,ze przepłaciłam,ale kierowałam się tym,że to marka niemiecka,więc solidna...być może były to jakieś odrzuty , a sklep sprzedawał je po zawyżonej cenie...tak więc ostrzegam !...aha, i jeszcze pisali o jakimś terminie 6 miesięcy,po jakim to wszelkie uszkodzenia uznaje się za powstałe na skutek niewłaściwego użytkowania,ble ble ble <roll eyes>...ale oczywiście przy zakupie o tym nie wspomnieli i jeszcze kobitki w sklepie namawiały mnie do zakupu ( bo miałam wątpliwości ,czy buty się nie rozszerzą , gdyż są bez paska) mówiąc , że mam małe stopy i wąskie ,to się nie powinny rozszerzyć a to owe buty Odpowiedz Link
serendepity Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 07.07.08, 12:18 Nikt nie pisal o butach Ecco. Jakies 5 lat temu kupilam tam pare za 300zl i nosze je do tej pory. Ostatnie 2-3 lata powiedzmy przez polowe roku. Nawet dzisiaj mam je na stopach. Druga pare kupilam za 200zl i nosze je na zmiane z tymi pierwszymi. Po 2 latach wymienilam obcas za grosze i szacuje, ze posluza mi jescze przez conajmniej rok. Moze 200-300zl to niezbyt tanio, ale jak przelozyc to na ich wygode i wytrzymalosc to wychodzi calkiem tanio i odpada problem szukania nowych butow. Kupuje raczej klasyczne modele, wiec problem zmiany mody odpada. Odpowiedz Link
anula36 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 07.07.08, 19:38 ecco tak popieram,ale rzadko maja buty za 300 zl Odpowiedz Link
medu-lla PRIMA MODA - buty damskie jakiej firmy polecacie 02.08.11, 10:31 Ich cena nie jest najniższa, ale w sumie to dobra inwestycja. Warto, bo i jakość jest ok, i wzory kobiece, delikatne, unikatowe. A to lubię :-] Odpowiedz Link
hana.hula buty damskie jakiej firmy polecacie 07.07.08, 20:57 Buty S-but nie polecam , mam 4 pary , wszystkie sztywne , niewygodne . Polecam Gino Rossi , może nie są tanie , ale za to mięciutkie , wygodne , mam kilka par , noszę z 5 lat ,wcale się nie niszczą . Ewentualnie Benetton też polecam. Odpowiedz Link
lorienn1 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 08.07.08, 06:30 polecam ecco. niektóre noszę kilka lat. Odpowiedz Link
oda2006 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 08.07.08, 10:09 Ja sie podpinam po WOJAS,rewelacja.Jak do tej pory nie mialam solidniejszych i wygodniejszych butow.Nie do zdarcia!!!Nie mialam butow wyjsciowych,ale sportowych ze trzy modele.Buty na niezliczona ilosc lat do uzytkowania Odpowiedz Link
beat-ka83 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 09.07.08, 08:26 a ja polecam również buty firmy ecco, ale również firmy Clarks . i moim zdaniem są lepsze pod względem jakościowym niż ecco a cena porównywalna Odpowiedz Link
jop Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 09.07.08, 18:51 Ale Clarks ma w Polsce jakąś idiotyczną politykę dystrybucyjną. Sprzedaje w sklepach typu Apia, wybór żaden, rozmiarówka śladowa. Po paru desperackich polowaniach na ichnie buty, które albo widziałam na stronie (a w sklepach ani śladu), albo widziałam w sklepie (ale bez szans na jakże egzotyczny rozmiar 38) odpuściłam Clarksa i wróciłam do Ecco jak na gumie (ci na życzenie sprowadzili mi nawet wymarzone buty do golfa). Odpowiedz Link
lorienn1 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 09.07.08, 20:29 własnie, również nie moge clarksa na siebie dostać,( mam r.41 ) bardzo mi się podobają Odpowiedz Link
wrobelek71 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 10.07.08, 09:13 A ja nie polecam Clarksa! Kupiłam letnie czarne klapki i farbują mi podeszwę stóp na czarno. Dla mnie nie do przyjęcia w żadnych butach, a co dopiero za tę cenę. Odpowiedz Link
beat-ka83 do jop 11.07.08, 08:58 tak się składa że najczęściej kupuję clarksy w Apii i według mnie mają spory wybór. w końcu to nie jest salon firmowy clarksa a mają też inne obuwie tj. ecco, dużo włoskich różnych firm boemos. ale kilka razy miałam tak , ze jak nie było w danym sklepie mojego rozmiaru sprawdzano czy jest mój rozmiar gdzieś w innym ich sklepie, jeżeli tak można było sprowadzić. a poza tym jak zaczyna się wyprzedaż wiadomo że nie będzie już całej rozmiarówki z każdego modelu. Odpowiedz Link
wrobelek71 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 10.07.08, 09:21 A jeśli chodzi o ECCO, to po moich doświadczeniach z ich butami mogę powiedzieć, że kilka lat temu robili je solidniej, a ceny mają coraz wyższe... Na Słowacji te same buty można nabyć za połowę ceny... Odpowiedz Link
jop Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 10.07.08, 15:54 To prawda, ale jakoś Baty spadła jeszcze bardziej. Niestety, nie znajduję alternatywy dla Ecco, wszystko inne albo mi się nie podoba, albo mnie ociera, niezależnie od wysiłku włożonego w przymierzanie. Odpowiedz Link
lucyjkama Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 08.01.16, 19:39 Wojas nie do zdarcia. Odpowiedz Link
babiloniaa Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 15.09.10, 09:45 >polecam ecco. niektóre noszę kilka lat Ecco ma wzory straszniaste, ale co kto lubi. Mam buty z Ecco ale mimo wygody nie pasują mi stylem. Bata jest równie wygodna, ale trwałość zależy od modelu. Sandałki się rozpadły po 2miesiącach, a kozaki długie ponoszę jeszcze Odpowiedz Link
rybkadori_krak sagan 03.08.08, 19:21 W kraku mozna je dostac na Karmelickiej i Dlugiej np Eleganckie , stonowane , w miare na czasie Odpowiedz Link
igawroc82 Re: bata 27.08.09, 23:06 Bata ma bardzo miękkie buty, nigdy nie mogłam nosić szpilek bo mam coś nie tak z podbiciem stopy a u baty kupiłam i noszę drugi rok (wiosna lato i jesień). Wygodne, trwałe i eleganckie Odpowiedz Link
pumeczka a ja jestem rozczarowana Batą 11.10.09, 17:07 kupiłam juz na wyprzedażach dwie pary tej firmy i masakra, po pierwsze wkładka jest słabo zaimpregnowana i farbuje mi kazde rajstopy, po drugie dziwna rozmiarówka, tak jakbym potrzebowała jakąś połówkę w ich rozmiarówce Odpowiedz Link
gochalodz a vegabond? 12.08.08, 09:31 Jakie są te buty?Widziałam je i nie są zbyt drogie dlatego pytam Odpowiedz Link
ann_a30 Re: a vegabond? 18.08.08, 13:39 Geox - nie mogę ich zedrzeć. Cały czas dobrym stanie. Odpowiedz Link
agattka_84 Re: a vegabond? 23.03.10, 13:30 www.vagabond.com/vagabond_product.aspx?ItemNr=2926-280&color= Faktycznie taniocha 199 zł za tekstylne kapcie... Odpowiedz Link
fastima Botki Nessi z cozabuty.pl 09.01.09, 23:57 Kupiłam saszki Nessi w sklepie cozabuty.pl - muszę przyznać, że prawdziwa rewelacja! Ładne, wygodne w różnych kolorach i za bardzo przystępną cenę! Odpowiedz Link
brattby Re: Botki Nessi z cozabuty.pl 10.01.09, 00:27 ;] trzeba było napisać: Ja w tym roku kupiłam buty-saszki firmy Nessi. Są ładne, nie obcierają, solidnie wykonane. Nie wiem czy można je kupić w sklepie stacjonarnym, ja kupiłam w internecie w sklepie "co za buty". Wtedy MOŻE ktoś by nie zauważył reklamy ;] Odpowiedz Link
skumbrie.w.tomacie Re: 14.01.09, 10:39 dobre jakościowo i tanie buty: bucikowo.pl/c/pl/13/2/1/0/long/czolenka.html tu są dosyć tanie ale... jakość niektórych średnia www.deezee.pl/ Odpowiedz Link
b-b1 Re: 15.03.09, 20:19 Jestem fanką Ryłki-mam wąską stopę-i jak dla mnie są to buty niezniszczalne....Dobrze traktowane panują u mnie kilka sezonów, aż chowam udając że ich nie ma, aby sobie kupic coś nowego...)bo wyrzucić mi szkoda Nie mam również zastrzeżeń do butów firmy Krisbut , Bratbut i do Wojasa. Odpowiedz Link
beatazet Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 15.03.09, 20:43 Ostatnio o tym nawet z mężem rozmawialiśmy. Najsolidniejsze buty jakie obydwoje mamy są z Wojasa. Trzymają się kupy po kilku latach, wyglądają bardzo dobrze pomimo bardzo częstego używania w różnych warunkach i przy właściwie żadnym dbaniu o nie. Są wygodne w chwili nałożenia na nogę tzn. nie trzeba ich rozchodzić. Odpowiedz Link
zosia_sa_mosia Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 15.03.09, 21:44 Jeśli ktoś nie boi się mało znanych firm, to polecam buty od drfabio.com Odkryłam ich sklep będąc nad morzem - kupuję od nich buty po 29 zł, czasem taniej. Początkowo się bałam, że buty mi się rozlecą po miesiącu, ale wszystko jest z nimi w porządku. Nie odkształcają się, nic nie odpada, mają całkiem ładne wzory, dobrze się noszą. Mogę je polecić. Odpowiedz Link
ikame Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 16.03.09, 10:03 Ecco, właściwie innych nie kupuję. Służą mi średnio ok. 5 lat Kupuję je zawsze w sklepie firmowym w okolicy Janek pod Warszawą.Można tam kupić końcówki kolekcji i II gatunek. Np. za damskie czółenka kosztujące ok 350 zł zapłaciłam 160,00 zł. Odpowiedz Link
darkhorse1 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 27.08.09, 19:40 cześć dziewczyny, nie wiem jak tam u was ale mnie na markowe butki to raczej nie stać. Koleżanka poleciła mi sklep Likola w Rzeszowie. Ona tam kupowała i była bardzo zadowolona.Też kupiłam botki zamszowe i naprawdę ok. Mają porządne, nie markowe, ale super solidne buty. Ceny różne od niskich po drogie. Jak odłożę jakąś kasę to znów coś u nich kupię. Sprzedają też na allegro, mają tam sklep. całuski Odpowiedz Link
naturella Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 27.08.09, 20:17 A ja polecam buty polskiej formy Syrena. Są bardzo fajne, a przy tym niedrogie, mam dwie pary po ok. 80-90 zł. I nic się z nimi nie dzieje, noszę je w pracy. Odpowiedz Link
bezkres Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 27.08.09, 20:18 Jestem jakimś cudakiem, noszenie tych samych butów przez 5 lat byłoby dla mnie koszmarem! Ale jestem butomaniaczką, więc kupuję np. krytykowane tu sandałki CB, bo na moje stópki pasują doskonale, a jeśli się nawet po sezonie rozpadną to tym lepiej, mam pretekst do kupienia nowej pary Wyjątkiem są superwygodne buty do chodzenia po górach, te chyba osiągają właśnie pełnoletniość, a ich zdarte noski zapastowuję z czułością. A ogólnie - co jest tanie, zwykle nie jest solidne, ale co drogie też potrafi być badziewiem, niestety Odpowiedz Link
olesia301 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 28.08.09, 11:08 Też tak uważam, mi buty często się opatrują i kupuję niedrogie np fantazyjne sandałki w różnych kolorach. Mam też solidne buty na zimę, na góry, sportowe firmowe. Do kiecek wolę mieć więcej ciekawych tańszych butów niż np jedne czarne sandały, ale super firmy. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 29.08.09, 14:22 inblu i lasocki. oba z ccc oba świetne. rylko jak dla mnie troche za twarde. Odpowiedz Link
julita1984 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 08.10.09, 21:45 Polecam firmę Nessi, sama ostatnio kupiłam buty www.cozabuty.pl/p,pl,1398,botki+saszki+nessi+15609+granatowe. html - idealne na tą porę roku. Pasują i do spodni, i do spodnicy, sprawdzają się w każdej sytuacji Na stronie można znaleźć wiele modeli na każdą okazję i na każdą porę roku Odpowiedz Link
babeth Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 10.10.09, 06:41 Mam pracę w której wygodne buty to podstawa, na sezon letni kupiłam sandały mało znanej firmy Janisz i były OK. Na jesień kupiłam Wojas: musiałam je rozchodzić ale teraz OK. Wojas zawsze kojarzył mi się z ciężkimi solidnymi butami. A moje Wojasy są tak skonstruowane że pasują i do spódnicy i do spodni a przy tym optycznie zmniejszają stopę. Spory wydatek (200 zł) ale mam nadzieję, że posłużą mi na długo jak pisali niektórzy w poprzednich wątkach. Odpowiedz Link
emma_me Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 13.10.09, 14:12 moja cała rodzina chodzi w ecco, i jesteśmy zadowoleni. A co najważniejsze z reklamacją ( jeśli sie już przytrafi) nie ma żadnego problemu. My kupujemy buty po przystępnej cenie w Factory w Ursusie. Odpowiedz Link
malenkax75 Buty Maciejka 16.10.09, 23:40 Podobają mi się jesienne buty Maciejka, które zobaczyłam 2 dni temu na stronach onetu. Zastanawiam się jednak, który model jest lepszy? www.cozabuty.pl/p,pl,995,polbuty+maciejka+fun++go+830+granatowe.html www.cozabuty.pl/p,pl,1000,polbuty+maciejka+fungo+814+granatowe.html Co sądzicie, bo nie mogę się zdecydować? Odpowiedz Link
akacjax Re: Buty Maciejka 17.10.09, 00:14 Na oko? Model bez dziurek, z lepszą podeszwą. A poza tym-dla mnie wygląda "ładniej". Odpowiedz Link
mrowka_r Re: Buty Maciejka 18.10.09, 16:06 Mam wiosenną wersję tego modelu "z dziurkami", jedno co mogę z całą pewnością powiedzieć: są bardzo wygodne! Odpowiedz Link
warszola Re: Buty Maciejka 18.09.12, 15:03 a ja kupiłam półbuty podobne do starych "juniorek" i niestety po kilku godzinach buty zaczęły się rozpadać... producent uważa, że wcale nie świadczy to o niskiej jakości butów, ja jednak jestem innego zdania i boję się, że buty, na których naprawę muszę się zgodnie z prawem zgodzić, będą z czasem ujawniały kolejne wady. Nie polecam. Odpowiedz Link
kilia123 Re: Buty Maciejka 18.09.12, 17:09 Dokładnie takie ja kupiłam, co prawda jakiś czas temu, ale styl się zgadza. Twój post potwierdza opinię, że Maciejka robi buty słabe i prowadzi politykę reklamacji niekorzystną dla klientów. Możesz zgodzić się na naprawę i dalej w nich chodzić, jak cos się będzie znowu dziać - znowu do reklamacji... w końcu może będą mieli dosyć! Odpowiedz Link
intelligo Re: Buty Maciejka 21.02.16, 04:14 Kupiłam jedną parę Maciejek i z trudem doszłam w nich do pracy. Podeszwa tak cienka, że poobijałam stopy. Nie wiem, w jakim amoku czy przypływie optymizmu (albo ataku sklerozy) kupiłam rok później drugą parę - baleriny na grubej platformie, na oko zgrabne i dobrze wykonane. Mhm. Jeden dzień przechodziłam w miarę OK, choć trochę jak w drewniakach. Później skóra zaczęła się rozciągać i buty spadają ze stóp. Ale nawet jeśli by nie spadały, to i tak byłyby do niczego, bo platformy są twarde, nie uginają się, te buty to istne koszmary, przyrządy do torturowania stóp. W żadnych tak się nie umęczyłam, nawet w 10cm szpilkach mogę od biedy zrobić parę kilometrów (chociaż powoli, bo generalnie nie lubię szpilek, preferuję szersze obcasy) - ale żeby w prawie płaskich butach tak się męczyć?! Nigdy bym się nie dowiedziała, że to możliwe, gdybym nie kupiła Maciejek. Odpowiedz Link
mama_dorota Re: Buty Maciejka 24.10.16, 08:49 Też nie polecam maciejki. Kupiłam baleriny za 150 zł. Podobały mi się, choć początkowo trochę obcierały mnie w jednym miejscu, ale po pół roku wyglądały jakby miały kilka lat. Ja polecam ecco, szczególnie baleriny. Poluję na wyprzedaże, porównuję ceny, nie zawsze kupuję te, które podobają mi się najbardziej. Wolę jednak kupić ecco za 230 zł i chodzić kilka lat, niż kupić coś za 150 zł i chodzić pół roku. Wygodne są od pierwszego kontaktu i długo wyglądają jak nowe. Kiedyś kupowałam buty, żeby mieć w miejsce starszych, choć od zawsze uznaję tylko skórzane, a odkąd kupuję ecco, to wreszcie mogę sobie zebrać kolekcję. Odpowiedz Link
gingers73 Re: Buty Maciejka 29.10.16, 09:25 Ecco lubi mój mąż. Ma kilka par i spokojnie wytrzymują kilka sezonów choć nie sa najtańsze ale od czego outlety, wyprzedaże, promocje... Mi pasują Clarksy, Jana i Pier one z zalando. 2 lata temu kupiłam botki i są super. Nie wiem czy wszystkie modele rodzaje też sa takie. Z kolei na Clarksach nigdy się nie zawiodłam. Odpowiedz Link
just-a25 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 18.10.09, 14:32 A jak dbacie o buty skórzane, mozecie mi polecicć w dobrej cenie jakieś środki na zime Odpowiedz Link
gochalodz Eska i but-s 21.10.09, 21:41 But-s mam od lat,ale na wiosnę zakupilam nową parę tzw oxfordy z Eska i rewelacja!Dałam 140zł,a takie same w primo moda za 400zł były...Świetnie wykonane,miękka skórka,nie obcierają i noszę pół roku i nic się nie dzieje. Na zimę kupiłam krótkie kozaki (170zł skóra!),noszę 2 tygodnie i też bardzo wygodne a miałam but-s kupić,ale 400zł za kozaki to przesada... www.eska-buty.pl/ Odpowiedz Link
marlenka1111 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 22.03.10, 10:52 Ja bym Ci poleciła firmy klaudia. Dobrze zrobiony duży wybór wzorów co możesz zobaczyć na www.klaudia.com.pl robią buty na zamówienie. W dobrej cenie )) Odpowiedz Link
marlenka1111 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 22.03.10, 10:53 Ja bym Ci poleciła klaudia obuwie damskie. Pewna jakość a ceny też nie są wygórowane Odpowiedz Link
agattka_84 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 22.03.10, 14:22 150 zł za baleriny to niedużo Twoim zdaniem? Odpowiedz Link
srebrny.dzwoneczek Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 23.03.10, 12:53 jeśli skórzane, to niedużo cudó nie ma, albo buty kosztują, bo są z drobrych surowcó, dobrze skrojone i porządnie uszyte - albo kosztują grosze, są byle jak sklejone, niewygodne... oczywiscie, ryłko czy wojas mają w miarę niskie ceny, ale jakość jest bardzo różna, ja mam z tymi butami i dobre i złe doświadczenia... za zimowe kozaki dałam dwa lata temu prawie tysiąc złotych i są piekne, wyglądają jak nowe, nie niszczy ich sól... niby suma duża, ale gdybym co roku albo dwa razy w ciągu zimy kupowała nowe (bo stare by się rozwalały) to i tak ejstem na plusie Odpowiedz Link
agattka_84 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 23.03.10, 13:25 A ja za zimowe kozaki 2 lata temu zapłaciłam 500 zł i mam podobne wrażenia do Twoich. Odpowiedz Link
bogibg Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 11.08.10, 13:20 Ja polecam firmę LuuLuu. Ma wspaniałe obuwie damskie. Odpowiedz Link
johana75 Tamaris 11.08.10, 13:42 Super mięciutkie kozaczki ze skory i botki, bardzo trwałe! Z Deichmana te droższe ze skóry, na trwalośc nie narzekam, jedne czerwone kupilam to sa troche sztywne skora jakos nie chce sie rozejśc. biale za to sa w tej chwili jak laczki...za luźne ale za to wygodne wiadomo ze białe to na 2 lata potem sa juz brzydkie, ja buty niszczę. Odpowiedz Link
ewagorak Re: Tamaris 11.08.10, 21:25 U mnie Tamaris to niewypał totalny, a szkoda, bo są wygodne. Całe podeszwy się poodklejały. Kupiłam jednorazowo 3 pary i 3 reklamowałam. Moje koleżanki też nie były zadowolone z solidności firmy. Nigdy więcej!! Odpowiedz Link
nesta_fan Re: Tamaris 25.06.13, 09:28 ja również nie polecam...kupiłam buty tamaris we wrześniu 2012 ,chodziłam w nich może 3 m-ce i zrobiła się dziura od strony zew, przy palcach...zgłosiłam reklamację (sklep exme shoes w Szczecinie) i mi ją odrzucili !!! <szok> tłumacząc,że mam zbyt duże stopy do takich butów (nie widząc mnie )... a przecież ja jestem drobnej budowy i te buty nie są jakieś wymyślne ,ale normalne czółenka i kosztowały 270 zl...na razie złożyłam 3 odwołanie,jak to nie pomoże uderzam do federacji konsumentów...jest to rozbój w biały dzień i teraz uważam,ze przepłaciłam,ale kierowałam się tym,że to marka niemiecka,więc solidna...być może były to jakieś odrzuty , a sklep sprzedawał je po zawyżonej cenie...tak więc ostrzegam !...aha, i jeszcze pisali o jakimś terminie 6 miesięcy,po jakim to wszelkie uszkodzenia uznaje się za powstałe na skutek niewłaściwego użytkowania,ble ble ble <roll eyes>...ale oczywiście przy zakupie o tym nie wspomnieli i jeszcze kobitki w sklepie namawiały mnie do zakupu ( bo miałam wątpliwości ,czy buty się nie rozszerzą , gdyż są bez paska) mówiąc , że mam małe stopy i wąskie ,to się nie powinny rozszerzyć a to owe buty Odpowiedz Link