anirat 22.12.19, 22:09 Zaglądam tutaj czasami, i widzę, ze na tym i siostrzanym forum cisza. Gdzie się podziały Panie hafciarki. Gdzie teraz podglądać inne Panie i szukać inspiracji? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasieczek Re: Gdzie się podziały? 27.12.19, 08:38 faceebook tam chyba przeniosły się Panie tam są porobione grupy hafciarskie, tam grupy żyją Odpowiedz Link
inna57 Re: Gdzie się podziały? 11.01.20, 13:05 Też bardzo żałuję że hafciarki odpłynęły na fb. Nie jestem zarejestrowana na fb i raczej nie planuję bo to głównie złodziej czasu. Chętnie pomogam koleżankom które poszukują wzorów ale tych też jest coraz mniej. Ostatnio sama zaniedbałam swoje foto forum bo choć nadal haftuję dużo to już na dokumentacje fotograficzną jakoś czasu brakuje. Odpowiedz Link
anirat Re: Gdzie się podziały? 11.01.20, 16:27 a można się z Toba kontaktować jakoś na maila, odbierasz wiadomości, czasem chciałabym poszukać jakiegoś wzoru, chociaż ja z tych mniej wprawionych i czasu mam mało na haftowanie, ale lubię to i jak mi wychodzi tak jest i nie chciałabym ze wszystkimi tracić kontaktu. Odpowiedz Link
inna57 Re: Gdzie się podziały? 11.01.20, 20:06 Oczywiście że można mój adres gazetowy inna57@gazeta.pl Chętnie dziele się moimi wzorami a mam ich imponujący zbiór Zapraszam serdecznie, opiekuję się oboma forami hafciarskimi i smutno mi że tak wiele koleżanek już tu nie zagląda Odpowiedz Link
anirat Re: Gdzie się podziały? 11.01.20, 20:17 Ja zaglądam, ale ja mało haftuje, praktycznie zima i w czasie swiat, normalnie mam sporo pracy i nie mam kiedy. Podbierałam stąd wzorki. Nie haftuje tak perfekcyjnie tak niektóre panie tutaj. Czasem sama dobieram kolory z zapasów bez dokładnego trzymania się zalecen. Wiem, wiem... ale haftuję bo mnie to odpręża, uspokaja i trenuje cierpliwość Odpowiedz Link
inna57 Re: Gdzie się podziały? 11.01.20, 21:43 Bo haftowanie właśnie po to jest aby sprawiało nam przyjemność. Ja staram się haftować zgodnie ze sztuką mam ogromny zbiór wzorów (z precyzyjnym katalogiem), wiele książek dotyczących haftowania krzyżykiem ale cenię sobie pracę każdej, nawet niedzielnej hafciarki. To wspaniałe hobby dla każdego kto w maleńkich krzyżykach znajduje spokój i satysfakcję. Mnie wspiera moja cudowna synowa która tak jak ja jest trochę z innej epoki z artystyczną duszą. Mam nadzieję że doczekam się prawnuczki której będziemy mogły przekazać naszą pasje. A tak łączą się nasze pasje. Lalka Dorotki w sukieneczce z moim haftem Odpowiedz Link