GoĹÄ: Samamama
IP: *.dynamic.gprs.plus.pl
05.07.12, 21:24
Dobry wieczór. Jestem samotną mamą dwójki dzieci. Mimo trudnej sytuacji materialnej staram się żeby dzieci co roku miały wakacje latem i zimą. Do zeszłego roku wyjeżdżaliśmy zawsze gdzieś w Polskę ale zeszłoroczne deszczowe i drogie wakacje nad Bałtykiem spowodowały, że tegoroczne zaplanowałam w Chorwacji. Jedziemy z południa Polski autem na gaz, we troje (ja i dzieci), mamy zarezerwowaną tanią kwaterę na Istrii (okolice Puli)- pokój z kuchnią i łazienką niedaleko plaży (300m). Mam prośbę o pomoc przy zaplanowaniu co zabrać. Chce jak najwiecej zabrać z Polski (trwałe jedzenie, środki czystości itp.), co sie sprawdza (jaki chleb np., czy jajka przetrwają?, warzywa korzeniowe?), Na miejscu chcę kupować jak namniej (świeże owoce, czasem lody), gotować planuje wyłącznie sama, jak najmniej jeździć autem (koszty). Proszę tez o wytłumaczenie jak najtaniej dojechać (trasa) i radę czy dam radę dojechać bez noclegu lub jak znaleźć naprawdę tani nocleg tranzytem. Dzieci 9 i 11 lat. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś rady jak zbić koszty to baaardzo proszę. Wiem, że najlepiej by było jechać na super kwaterę, jeść w restauracjach, pic dobre wino i zwiedzać co sie da ale stać mnie na takie wakacje dla dzieci albo żadne. Dziękuję z góry za rady. Pozdrawiam