Dodaj do ulubionych

Chorwacja apartament, hotel, pensjonat camping??

09.01.17, 14:04
Witajcie.
Wybieramy się z 6 latkiem pierwszy raz do Chorwacji. Planujemy podróż w lipcu z Warszawy autem. Wcześniej podróżowaliśmy samolotami z biur podrózy do hoteli. Teraz postanowiliśmy ruszyć na własną rękę :) Bardzo proszę o informacje jaki rodzaj noclegu jest najlepszy w chorwacji. Sprawdzaja sie apartamenty hotele czy może camping, wiem że wszystko zależy od tego co kto lubi. Biorąc pod uwagę dziecko chcemy zapewnić mu też trochę rozrywki ale te z sami posnurkować, pozwiedzac, nacieszyc oczy pieknymi widokami - wypocząć Czy są miejsca gdzie są na plażach oferowane np. jakies miasteczka wodne dla dzieci?

Jeśli ktoś z was wypoczywał w zadbanym apartamencie z widokiem na morze lub fajnym campingu czy też hotelu, pensjonacie proszę o link, nazwę czy jakąkolwiek informację.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 09.01.17, 15:31
      Wszystko zależy od tego, co kto lubi...
      To o noclegach...
      Zawsze są plusy i minusy każdego typu noclegu

Miasteczka wodne są na każdej uczęszczanej plaży, także inne atrakcje,
      piękne widoki są gratis

Co do namiarów, to proszę się zdecydować, jaki regiomn Chorwacji was najbardziej interesuje...
      • hepik1 Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 09.01.17, 16:21
        Tak podejrzewam,że autor za chwile napisze ,że już akurat znalazł i poda linka do tego najlepszego,spełniającego wszelkie warunki ;)
        • hepik1 Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 09.01.17, 16:26
          > czy jakąkolwiek informację.
          No proszę cie...Miałes dwie minuty w jakiejś kafejce internetowej wykupione? ;)
      • hepik1 Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 09.01.17, 19:03
        Samolotem do hoteli latał a teraz na starość pod namiot sie wybiera?Wiślok,gdzie twoja czujność? :)
        • wislok1 Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 09.01.17, 20:06
          Latał...
          Na serio, sprawdź sobie na forum autora setim

Wygląda na to, że setim zainteresował się Chorwacją
          Co cieszy...
          Nie pasują mi tylko te campingi...
          Znajomy jest ich fanem, ale uczciwie mówi, że najpierw trzeba kupić namiot i cały "osprzęt"
          Co na początku kosztuje...
          No i wygoda noclegów pod namiotem dla kogoś przyzwyczajonego do apartamentu z klimą czy hotelu, może być średnia...
          • setim Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 09.01.17, 20:20
            Jak już to latała :) , camping bardziej chodziło mi o domki nie namiot. Hepik1 A nawet gdyby namiot to co by było w tym złego? Co do regionu myślałam nad Krk lub Riwiera Makarska chyba to na początek dobre kierunki?
            • wislok1 Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 09.01.17, 20:36
              Mi te domki na kempingach za bardzo się nie podobają, są dość brzydkie, a ceny czasem są takie jak za ładny apartament...

Wyspa Krk to generalnie fajny kierunek...
              No, bardzo fajny
              Poszukaj sobie
              hotel Omorika w Punacie --
              • setim Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 10.01.17, 22:53
                Myśle jeszcze nad apartamentem w Baska Voda koszt za 10 nocy 3 osoby to 600 euro czy to cena ok? Termin połowa lipca. Orientujesz sie może jak te okolice?
                • wislok1 Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 11.01.17, 00:14
                  Okolice są ładne, nawet bardzo ładne...
                  Ale trzeba sprawdzić, gdzie jest dokładnie kwatera...
                  Jak bardzo blisko Adriatyku, nad samym morzem, to jest OK
                  Jak trzeba by było drałować ostro pod górę, to już mniej OK

Wychodzi 20 euro od osoby w sezonie na 1 noc
                  To są wtedy normalne stawki
              • singsing74 Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 11.01.17, 10:25
                wislok1 napisał:

> Mi te domki na kempingach za bardzo się nie podobają, są dość brzydkie, a ceny
                > czasem są takie jak za ładny apartament...

Ja stanę w obronie kempingów i tych "brzydkich" domków, bo korzystam z nich co roku. Po pierwsze apartamenty, a raczej budynki w których się znajdują w większości również nie grzeszą urodą. Ot takie murowane klocki. Dotyczy to również wyposażenia. O ile mobildomki na kempingach są co kilka (może kilkanaście) lat wymieniane, a co za tym idzie coraz bardziej nowoczesne i powiedzmy ładniejsze, to w przypadku kwater mogą zmieniać się jedynie sprzęty i meble, a na zdjęciach apartamentów - tych przystępnych cenowo - widać często wyroby jugosłowiańskie ;) Co do chorwackich Hoteli, to ich urody chyba nie ma co komentować. Dla przykładu podam linka do takiego kempingowego domku. Pod zdjęciami są 3 zakładki i można zobaczyć jak wygląda wnętrze i łazienka. Starszy typ domku był zaprezentowany niedawno w wątku o Parku Umag. Wnętrze może nie zachwyca dizajnem, ale jest całkiem OK. W tym poście odnoszę się tylko do porównania estetyki różnych typów zakwaterowania, a nie do samego pobytu na kempingu, bo to zupełnie inny temat. Nadmienię jednak, że ceny w szczycie sezonu są wyższe niż za apartament, jednak obłożenie jest pełne, co również o czymś świadczy.
                • singsing74 Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 11.01.17, 10:26
                  Zapomniałem o najważniejszym ;)

adriatic-kamp.hr/en/mobile-homes/adriatic-kamp-aria/
                • wislok1 Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 11.01.17, 13:29
                  Kwestia gustu, jednemu się podobają, innemu nie...
                  Poza tym są różne domki, ładne na pewno też są,
                  tak samo jak jest sporo brzydkich apartamentowców i hoteli
    • Gość: fdj Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.17, 20:11
      A może wyspa Krk ?
      Jest dość blisko od Polski, jest nieduża i jednocześnie ciekawa, jest gdzie poleżeć na plaży i jest co pozwiedzać
    • wakacjechorwacjaczarnogora Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 31.01.17, 16:42
      www.adriatic-home.pl/Chorwacja/
      • Gość: Pavel Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin IP: *.cust.tele2.hr 29.05.21, 21:34
        laganini.com/pl
    • Gość: Mimi Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin IP: *.cust.tele2.hr 29.05.21, 21:32
      Dla mnie najlepszymi miejscami w Chorwacji są wyspy – jest ich tak dużo, a moim ulubionym jest Vis. Jeśli podróżujecie z dziećmi, to polecam wybrać się do Solaris koło Szybenika lub do Zatonu koło Zadaru.
    • mattlr Re: Chorwacja apartament, hotel, pensjonat campin 14.07.21, 14:21
      W Chorwacji są dwa znane mi campingi, których standard przewyższa oczekiwania :) Piękne, wysprzątane łazienki i do dyspozycji zarówno miejsca campingowe jak i domki. W obu byłem miło zaskoczony. Pierwszy to Zaton holiday resort a drugi Solaris koło Szybenika. Polecam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka