Dodaj do ulubionych

Bagaz rejstrowany w rainbow

31.05.18, 09:53

Czy ktoś wie jakie wymiary powienien miec bagaz rejestrowany gdy lecę czarterem z rainbow?Wiem że 20kg ale nie wiem jakie wymiary a chcę kupić dziś walizki.
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 31.05.18, 10:55
      Nie ma linii lotniczej Rainbow

Kazda linia lotnicza ma swoje zasady

Jesli 20kg, to tylko pasuje ta linia

Ryanair
      81 x 119 x 119 cm
      20 kg
      podroze.onet.pl/abc/wymiary-bagazu-podrecznego-i-rejestrowanego-oraz-oplaty-za-nadbagaz-w-liniach/yqqnv
      • Gość: Sabcia Re: Bagaz rejstrowany w rainbow IP: *.play-internet.pl 31.05.18, 23:50
        W większości linii lotniczych to jest 20 kg.
        • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 01.06.18, 17:46
          Nieprawda

Jest bardzo duzo roznic
          • Gość: Sabcia Re: Bagaz rejstrowany w rainbow IP: *.play-internet.pl 02.06.18, 01:17
            Np jakich ?
            Czartery ( latam głównie w wakacje ) w większości mają limit bagażu 20 / 25 kg na osobę. Oczywiście mogę się mylić, chociaż leciałam z różnymi LL i zawsze była to ww waga + / - 5kg
            Zresztą, skoro autor wątku leci z BP, to takie informacje jak limit bagazu są zawarte w regulaminie imprezy turystycznej.
            • Gość: Sabcia Re: Bagaz rejstrowany w rainbow IP: *.play-internet.pl 02.06.18, 01:20
              Jeśli chodzi o wymiary bagażu, to akurat pierwszy raz się z czymś takimś spotykam, więc nie pomogę. Od lat mamy te same walizki, i nawet do głowy by mi nie przyszło żeby je mierzyć, ale teraz zwrócę na to uwagę.
            • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 02.06.18, 17:09
              Autorka postu nie pyta sie o 5 kg wiecej lub mniej tylko o 20 kg !!!

Te warunki spelnia tylko jedna linia lotnicza
              • Gość: Sabcia Re: Bagaz rejstrowany w rainbow IP: *.play-internet.pl 03.06.18, 16:06
                Autorka wątku pyta o wymiary bagażu o wadze 20kg, ponieważ chce kupić walizki, więc napisałam, że pierwszy raz się z czymś takim spotykam, i od lat podróżuje z tymi samymi walizkami, nie zwracając uwagi na ich wymiar.
                W związku z tym zacznę uważniej czytać warunki umowy, bo być może przeoczyłam fakt ,, wymiaru bagaży ,,
                • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 03.06.18, 19:33
                  Ja tez kupowalem walizki sprawdzajac najpierw wymagania linii lotniczej…

Diabel tkwi w szczegolach
                  • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 03.06.18, 19:37
                    Kupowalem, bo moja najwieksza walizka okazala sie za duza dla samolotu i potrzebne byly 2 mniejsze
                    • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 03.06.18, 20:45
                      > Kupowalem, bo moja najwieksza walizka okazala sie za duza dla samolotu i potrzebne
                      > byly 2 mniejsze
                      ??? Jednemu pasażerowi przysługuje jedna walizka przewożona w bagażu rejestrowanym. Niektóre linie lotnicze dopuszczają tzw. bagaż łączony, czyli jedna walizka na dwie osoby. Jednakże choć limit wagowy dla jednego pasażera to zazwyczaj 20 kg, przy bagażu łączonym jego waga nie może przekroczyć 32 kg.
                      Możesz mi wskazać linie lotnicze, które dopuszczają dwie walizki bagażu rejestrowanego dla jednego pasażera?
                      • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 03.06.18, 21:20
                        Walizki kupilem ja osobiscie, ale z jedna poleciala zona
                        A z 2 mniejszych, ktore juz byly w domu, dzieci, po 1 walizce na 1 dziecko
                        • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 03.06.18, 21:33
                          > Walizki kupilem ja osobiscie, ale z jedna poleciala zona
                          > A z 2 mniejszych, ktore juz byly w domu, dzieci, po 1 walizce na 1 dziecko
                          To zmienia postać rzeczy ;) trzeba tak było od razu napisać, zamiast argumentować, że:
                          > Kupowalem, bo moja najwieksza walizka okazala sie za duza dla samolotu i potrzebne były
                          > 2 mniejsze.
                          Nadal jednak ciekawa jestem, jakimi liniami leciałeś.
                          • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 03.06.18, 22:44
                            Linie lotnicze to Malta Air
                        • Gość: Sabcia Re: Bagaz rejstrowany w rainbow IP: *.play-internet.pl 03.06.18, 21:38
                          A czy możesz napisać konkretnie o którą linie chodzi ? Czy to jest jakaś tajemnica ? Ułatwi to podróżującym tymi liniami organizacje bagażu.
                          Wątek dotyczy wymiaru bagażu, a Ty ( przepraszam najmocniej ) piszesz tylko po to, żeby coś napisać.
                          Ja również jak Aseretka ( jak już wyżej napisałam) latając różnymi czarterami, nie spotkałam się z wymiarem bagażu. I chętnie dowiem się, która LL ma taki wymóg.
                          • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 03.06.18, 21:43
                            > Ja również jak Aseretka ( jak już wyżej napisałam) latając różnymi czarterami,
                            > nie spotkałam się z wymiarem bagażu. I chętnie dowiem się, która LL ma taki wymóg.
                            Właśnie o to mi chodziło w pytaniu o linie lotnicze. I oczywiście, czy ktoś na lotnisku dokonywał pomiaru bagażu rejestrowanego.
                            • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 03.06.18, 22:56
                              I oczywiście, czy ktoś na lotnisku dokonywał pomiaru bagażu rejestrowanego.

Wszystko sprawdzali bardzo dokladnie

Nie mierzyli z linijkami na oczach turystow, ale mozna byc pewnym na 100%, ze kazda walizka zostala zmierzona komputerowo i niektorzy moglimiec do zaplacenia pozniej doplaty
                              To jest normalna procedura

Tak samo jest z kilogramami bagazu

( trudno sie temu dziwic, bo linia lotnicza na tym zarabia )
                          • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 03.06.18, 22:49
                            Napisalem powyzej, ze chodzilo o Malta Air

Nie dostalismy zadnego powiadomienia z niemieckiego biura podrozy o rozmiarach walizek
                            Sam sprawdzilem, ze ta najwieksza nie spelnia norm

W sumie to nie jest problem biura podrozy, tylko linii lotniczej

Biuro lojalnie poinformowalo, ze lot jest z Malta Air
                            I ze nalezy sprawdzic zasady przelotu ( bagaz,itp. )

Podejrzewam, ze autorka postu dostala podobna informacje i dlatego zadala swoje pytanie
                            • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 04.06.18, 08:16
                              Jak to zwykle u ciebie dyskusja dla samej dyskusji... :) na zasadzie: wislok ma zawsze rację :)
                              > Sam sprawdzilem, ze ta najwieksza nie spelnia norm
                              > W sumie to nie jest problem biura podrozy, tylko linii lotniczej
                              > Biuro lojalnie poinformowalo, ze lot jest z Malta Air
                              > I ze nalezy sprawdzic zasady przelotu ( bagaz,itp. )
                              BP Rainbow też lojalnie informuje o czarterowanych na dany kierunek liniach lotniczych. Informacje są już na rezerwacji, a jeżeli rezerwacja jest zbyt wczesna i przewoźnik jeszcze nie jest znany wskazuje go później. Wszystkie informacje można sprawdzić zawsze na stronie Rainbow w zakładce "Dla klienta".
                              Zamiast więc wypisywać "odkrywcze mondrości"" o tym, że nie ma linii lotniczej Rainbow i odsyłać do informacja Onetu można było skierować autora/autorkę postu na stronę BP, gdzie są wszelki informacje.
                              Jeśli chodzi o Malta Air to na ich stronie nie znajduję informacji o rozmiarach walizek:
                              www.airmalta.com/information/baggage/checked-baggage
                              Jest tu tylko informacja, że odprawiony bagaż jest liczony osobno dla każdej osoby, a nie według wagi. Oznacza to, że maksymalną ilość ciężaru przypada na sztukę bagażu (walizki), do których uprawnia bilet, a łączenie bagaży jest niedozwolone pomiędzy pasażerami podróżującymi tą samą trasą do tego samego miejsca docelowego. Na niektórych liniach bowiem możliwa jest odprawa wspólna bagażu. Czyli np. przy limicie 20 kg na osobę 2 walizki (moja i męża) ważone są wspólnie. Wtedy jedna może ważyć np. 15 kg, a druga 25 kg, przekraczając ustalony limit. Ale za przekroczenie limitu nie płaci się nadbagażu.
                              • Gość: Sabcia Re: Bagaz rejstrowany w rainbow IP: *.play-internet.pl 04.06.18, 10:29
                                Dokładnie o tym samym pomyślałam. :)
                                Napisać cokolwiek oby napisać :) A że to nie dotyczy w ogóle tematu, to już nie ważne. Sprawdziłam we wszystkich BP tych najbardziej popularnych warunki dotyczące bagażu, i nie ma jakiś szczególnych różnic pomiedzy nimi, a według Ciebie tych róznic ( chodzi o linie czarterowe ) jest całe mnóstwo. Oczywiście, nie wymieniłeś nawet jednej :)
                                Nie wspominając już o mierzeniu bagażu :) gdzie nawet koleżanka z TUI która o to zapytałam, dopinając umowę była zdziwiona.
                                Na forum nie ma głupków, tylko ludzie którzy podróżują, i chcą się podzielić różnymi informacjami, więc nie ma co usilnie robić z kogoś debila. Niestety jak zajrzy ktoś nowy, to załóżmy leci pierwszy raz, będzie mierzył walizki jak przeczyta taki wątek :) i po co wzajemnie sobie życie utrudniać. Po to żeby pokazać ja jestem mądrzejszy ??? Tylko czasem to przynosi odwrotny efekt, gdzie piszący robi z siebie pośmiewisko.
                                • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 04.06.18, 15:24
                                  Padlo konkretne pytanie o bagaz o wadze 20 kg

I padla MOJA konkretna odpowiedz, o jaka linie lotnicza chodzi
                                  Tylko JEDNA linia lotnicza te warunki spelnia !!!!!!!!!!!!!!!

Cala reszta dalej to kompletnie bezsensowna dyskusja i czepienie sie idiotyzmow dla samego czepiania

• aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 04.06.18, 17:23
                                    > Padlo konkretne pytanie o bagaz o wadze 20 kg
                                    Padło konkretne pytanie o czarter organizowany przez BP Rainbow, a to czarteruje różnych przewoźników, którzy wymienieni są na ich stronie.
                                    > Tylko JEDNA linia lotnicza te warunki spelnia !!!!!!!!!!!!!!!
                                    Czy na pewno tylko JEDNA? Bagaż rejestrowany o wadze 20 kg przysługuje na liniach Coredon:
                                    r.pl/linie-lotnicze/corendon
                                    EnterAir:
                                    r.pl/linie-lotnicze/enter-air
                                    Small Planet:
                                    r.pl/linie-lotnicze/small-planet
                                    Travel Service:
                                    r.pl/linie-lotnicze/travel-service
                                    WizzAir:
                                    r.pl/linie-lotnicze/wizzair
                                    Ryanair Sun:
                                    r.pl/linie-lotnicze/ryanair-sun
                                    a nawet w LOT w klasie ekonomicznej:
                                    r.pl/linie-lotnicze/lot
                                    Z tychże linii w podanych w linku informacjach z Onetu znajduje się tylko Ryanair, którego to pewnie jakąś spółką -córką jest Ryanair Sun oraz Wizzair, ale tu chyba waga bagażu (32 kg) nie dotyczy lotów rejsowych, a nie czarterowanych. ;)
                                    > Cala reszta dalej to kompletnie bezsensowna dyskusja i czepienie sie idiotyzmow
                                    > dla samego czepiania
                                    Tu się zgodzę i przyznaję w 100 % rację, że czepiam się wypisywanych przez ciebie idiotyzmów. :-D
                                    PS. Nadal nie wskazałeś miejsca, gdzie podane są rozmiary bagażu dla linii Malta Ar.
                                    • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 04.06.18, 17:42
                                      Znowu bijesz piane i robisz tu teatr absurdu

Bez odbioru
                                    • wislok1 Taaa 04.06.18, 21:58
                                      No i jak autorka postu kupila walizke wedlug zasad firmy Ryanair, to dobrze zrobila
                                      i do niczego zlego i glupiego nie zostala namowiona przeze mnie
                                      W podanym linku z onetu zazanaczono wyraznie, ze to nie jest rejestr wszystkich linii lotniczych swiata

Ale do zakupu walizki zupelnie wystarczy....

Proste pytanie, prosta odpowiedz i tyle

Lepiej kupic mniejsza, ktora ZAWSZE bedzie na lotnisku uznana za zgodna z zasadami, niz wieksza i potem doplacac

Rozumie to juz srednio inteligentna malpa

• aseretka Re: Taaa 04.06.18, 22:25
                                        Uwielbiam dyskusję ze średnio inteligentnymi małpami... :-D Najpierw piszą: "bez odbioru", a później za wszelką cenę przeprowadzają dowód na wyższość świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia.
                                        PS. Poprawiasz mi humor swoimi wywodami. Dzięki! :-D
                                        • vie.tka Re: Taaa 01.08.18, 11:09
                                          Mam pytanie odnośnie lotu z Rainbow samolotem linii Small Planet. Jak wygląda kwestia wózka dziecięcego (składanego)? Można zabrać na pokład? Czy do luku?
                                          • wislok1 Re: Taaa 01.08.18, 16:22
                                            Widzialem, jak rodzice zabierali na poklad w Ryan Air

Najlepiejz adzwonic lub napisac maila do linii lotniczej
                                            • aseretka Re: Taaa 04.08.18, 22:59
                                              Kolejna rewelacja napisana przez wisloka...:) Jeżeli chodzi Ryanair to, chociaż nie podróżowałam tymi liniami na ich stronie widnieje bardzo czytelna informacja:
                                              "Podróżując z dzieckiem nieodpłatnie można przewieźć jeden składany wózek dziecięcy/podwójny wózek dziecięcy/system podróżny/chustę do noszenia na każde dziecko oraz jeden z następujących przedmiotów: fotelik samochodowy lub podstawkę podwyższającą lub łóżeczko turystyczne.
                                              Na lotnisku akcesoria dziecięce otrzymają naklejkę przy stanowisku odprawy bagażu. Stanowisko to jest zamykane ma 40 minut przed odlotem.
                                              Wόzki dziecięce mogą być używane aż do stopni samolotu oraz będą gotowe do odebrania po przylocie przy stopniach samolotu ( w zależności od danego lotniska)."
                                              www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/bagaz/czy-mozna-zabrac-ze-soba-akcesoria-dzieciece-foteliki-samochodowe-krzeselka-dzieciece-lozeczka-turystyczne
                                          • aseretka Re: Taaa 04.08.18, 22:53
                                            Osobiście nigdy nie spotkałam się z tym, aby wózki dla dzieci (obojętne, czy składane, czy nieskładane) zabierane były na pokład. Owszem, można by odnieść takie wrażenie, bo niemal do ostatniej chwili wejścia na pokład samolotu maluchy tkwiły w wózkach. Nie mniej jednak, przy pokładowaniu chowane one były w luku bagażowym. Niezależnie od linii lotniczych wόzki dziecięce mogą być używane aż do stopni samolotu i będą gotowe do odebrania po przylocie przy stopniach samolotu.
                                          • aseretka Re: Taaa 04.08.18, 23:06
                                            Tu masz zasady dotyczące przewozu wózków przez linie Small Planet:
                                            www.smallplanet.aero/pl/informacja-dla-pasaerw/5222#rodziny-z-dziemi-5441
                                            Wislok musiał być na niezłym kacu, skoro widział wózki zabierane na pokład samolotu. :) To prawie, jakby widział białe myszki na pokładzie. :-D
                              • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 04.06.18, 15:28
                                Gdybym napisal 2+2=4,
                                to bys ostro zaprotestowala,
                                hehe

Pisze, jak bylo

A bylo to w roku 2016

I sam widzialem, jak na lotnisku Wien-Schwechat slowacka para zostala wyslana do okienka, gdzie nadawano bagaz ponadwymiarowy, bo ich warunkow nie spelnial

Nie chodzilo wcale o wage, tylko o rozmiar !!!

Jak cos piszesz, to pisz madrze
                              • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 04.06.18, 17:08
                                To ciekawe, bo tu pisza zupelnie cos innego

Wymiary bagazu 158 cm !!!
                                ( liczac dlugosc-szerokosc-wysokosc )

www.opodo.de/airlines/KM/air-malta/?mktportal=bing&msclkid=9acec8f551a5135d2e5393e0040f150c&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=B-O-DE-FL-Airline-SEA-PC-L&utm_term=%2Bair%20%2Bmalta&utm_content=air%20malta_exact%7CKM

• aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 04.06.18, 18:50
                                  > Znowu bijesz piane i robisz tu teatr absurdu
                                  Uwielbiam wprost pokazywanie ci absurdów, jakie wypisujesz. :D Do czego sam tą przyznałeś pisząc, że:
                                  > Cala reszta dalej to kompletnie bezsensowna dyskusja i czepienie sie idiotyzmow dla samego
                                  > czepiania
                                  Jeśli chodzi o wymiary 158 cm to jest to całkiem sporych rozmiarów waliza. :) Np. szerokość 55 cm + wysokość (z kółkami) 75 cm + głębokość 31 cm.
                                  ochnik.com/walizka-walab-0031-51-28.html
                                  Razem, co prawda 161 cm, ale kółka mają 7 cm wysokości, więc chyba limit rozmiaru nie jest przekroczony. :)

Razem
    • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 03.06.18, 20:34
      Od kilku lat latam samolotami wyczarterowanymi przez Biura Podróży. Linie lotnicze są bardzo różne: EnterAir, Smal Planet, Travel Service, Corendon, Wizz Air, Vuelinng czy LOT.
      Bagaż rejestrowany, czyli ten chowany do luku bagażowego ma zazwyczaj określoną wagę ale nie rozmiary, chociaż zdarzają się wyjątki. Jak do tej pory nigdy jednak jeszcze nie spotkałam się z tym, aby walizki były mierzone. Jedynie ważono je. Rozmiary walizek/toreb dotyczą ściśle tylko bagażu podręcznego, przewożonego w kabinie pasażerskiej. W tym roku Rainbow po raz pierwszy wyczarterował loty liniami Ryanair Sun i nie wiem czy ten przewoźnik sprawdza ściśle określone wymiary bagażu rejestrowego.
      Wszystko można sprawdzić na stronie Rainbow w zakładce "Dla klientów" -> Linie lotnicze.
      Są tam wszystkie czarterowane przez BP Rainbow linie lotnicze, np. Coredon:
      r.pl/linie-lotnicze/corendon
    • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 04.08.18, 23:01
      Kolejna rewelacja napisana przez wisloka...:) Jeżeli chodzi Ryanair to, chociaż nie podróżowałam tymi liniami na ich stronie widnieje bardzo czytelna informacja:
      "Podróżując z dzieckiem nieodpłatnie można przewieźć jeden składany wózek dziecięcy/podwójny wózek dziecięcy/system podróżny/chustę do noszenia na każde dziecko oraz jeden z następujących przedmiotów: fotelik samochodowy lub podstawkę podwyższającą lub łóżeczko turystyczne.
      Na lotnisku akcesoria dziecięce otrzymają naklejkę przy stanowisku odprawy bagażu. Stanowisko to jest zamykane ma 40 minut przed odlotem.
      Wόzki dziecięce mogą być używane aż do stopni samolotu oraz będą gotowe do odebrania po przylocie przy stopniach samolotu ( w zależności od danego lotniska)."
      www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/bagaz/czy-mozna-zabrac-ze-soba-akcesoria-dzieciece-foteliki-samochodowe-krzeselka-dzieciece-lozeczka-turystyczne
      • wislok1 Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 05.08.18, 10:28
        Przeczytaj 100 razy zanim zrozumiesz, cotam jest napisane
        Mozna zabrac wozek az do stopni samolotu, czyli na poklad, potem go odebrac od obslugi
        Schowaja go w samolocie
        NIGDZIE nie pisalem,ze wozek w czasie lotu jest na fotelu samolotu, arodzic calyczas stoi albo, ze rodzice trzymaja go w zebach
        • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 05.08.18, 11:26
          > Przeczytaj 100 razy zanim zrozumiesz, cotam jest napisane
          > Mozna zabrac wozek az do stopni samolotu, czyli na poklad, potem go odebrac od obslugi
          > Schowaja go w samolocie
          > NIGDZIE nie pisalem,ze wozek w czasie lotu jest na fotelu samolotu, arodzic calyczas stoi
          > albo, ze rodzice trzymaja go w zebach
          Zabawny jesteś! :-D Oczywiście... nie przeczytałam twoich "mondrości" 100 razy, bo i po co? Napisałeś tylko:
          > Widzialem, jak rodzice zabierali na poklad w Ryan Air
          Nawet, gdybym przeczytała to 1000 razy, to nic by to nie dało. Według twojego ulubionego powiedzenia, nawet średnio inteligentna małpa zrozumiałaby, że wózek można zabrać na pokład samolotu, a nie, że jest chowany do luku bagażowego. Ale ja jak widać, nie należę do tych średnio inteligentnych małp. :-D Chociaż prawdą jest, że nie napisałeś NIGDZIE o tym, że wózek siedzi sobie na fotelu samoloty, ani że któreś z rodziców. I cześć i chwała ci za to.
          :-D :-D :-D
          • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 05.08.18, 11:29
            > ani że któreś z rodziców. I cześć i chwała ci za to.
            Errata. Powinno być:
            > ani że któreś z rodziców trzyma ten wózek w zębach. I cześć i chwała ci za to, że takiej bzdury nie napisałeś.
            :-D :-D :-D
            • Gość: Ebert Re: Bagaz rejstrowany w rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.18, 21:19
              Jeśli wózek dziecięcy to tzw. spacerownik spełniający wymiary bagażu podręcznego, to można go po prostu umieścić nad fotelem
              Nie rozumiem tego zacietrzewienia
              Nigdy pani nie latała samolotem, żeby coś takiego zaobserwować?
              • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 05.08.18, 22:18
                Tzw. "spacerownik" raczej nie mieści się na długość bagażu podręcznego.
                Standardowe wymiary bagażu podręcznego: 55 cm x 40 cm x 23 cm
                www.lot.com/pl/pl/bagaz-podreczny
                Wymiary prostego wózka: 98 cm x 46 cm x 80 cm
                www.smyk.com/catalog/product/view/id/222215/s/smiki-travel-wozek-typu-parasolka-turkus/
                Samolotami latałam przynajmniej o 10 razy więcej od ciebie szanowny wisloku/ebercie. :-D I chociaż mam zdolności obserwacji NIGDY mój umysł nie zarejestrował umieszczania wózka nad fotelem pasażera.
                PS. Być może nawet nie jesteś świadomy tego (bo nie byłeś w stanie "coś takiego zaobserwować" (prawidłowo powinno być: czegoś takiego zaobserwować) , że do samolotu (luku bagażowego) można również zabrać składany parasol chroniący cię na plaży od słońca.
              • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 05.08.18, 22:38
                Oooo! Ponieważ lubisz korzystać z informacji wg. św. Interneta, na tej stronie znajdziesz wymiary bagażu podręcznego dla różnych linii lotniczych:
                www.skyscanner.pl/wiadomosci/przewodnik-po-dozwolonych-wymiarach-i-wagach-bagazu-podrecznego
                Jakoś te typowe dla wózków/parasolek wymiary w tym się nie mieszczą. :) Chyba że jakiś pigmej ma wózek dla dziecka, którego to wysokość (oczywiście wózka a nie dziecka) jest mniejsza niż 56 cm. Osobiście przy wzroście 168 cm i chorym kręgosłupie nie odważyłabym się na pchanie takiego wózka z siedzącym na nim dzieciakiem. ;)
                • Gość: Ebert Re: Bagaz rejstrowany w rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.18, 23:14
                  Widziałem, jak sąsiad spacerownik umieścił nad fotelem
                  Przepraszam tak wielkiego eksperta za mój wzrok
                  Gdyby nie to, że dziecko beczało w w trakcie lotu, to bym o tym szybko zapomniał
                  Możesz mi to wytłumaczyć ?
                  Przepraszam, nie mierzyłem z linijką wymiarów spacerownika
                  Wiem, jestem kolejnym wcieleniem wisloka

Tyle, że wislok to nie napisał:
                  jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą:
                  torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)
                  dla podróżujących z dziećmi - pokarm i składany wózek dla dziecka lub spacerówkę

www.lot.com/pl/pl/bagaz-podreczny
                  Zrobiłaś z siebie kolejny raz ostatnią zacietrzewioną idiotkę
                  • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 06.08.18, 00:02
                    > Tyle, że wislok to nie napisał:
                    > jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą:
                    > torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)
                    > dla podróżujących z dziećmi - pokarm i składany wózek dla dziecka lub spacerówkę
                    Przestań już się ośmieszać ebelardzie/wisloku... Doczytaj najpierw do końca przytoczone przez siebie informacje, czyli że"
                    > jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą:
                    > torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)
                    > dla podróżujących z dziećmi - pokarm i składany wózek dla dziecka lub spacerówkę
                    Gdybyś zadał sonie trochę trudu, to dalej na tej stronie przeczytał byś:
                    "Wózki dziecięce
                    W ramach bezpłatnego bagażu pasażer może zabrać ze sobą składany wózek dla dziecka poniżej 2 roku życia. Pracownik lotniska odbierze od Państwa wózek przed wejściem do samolotu."

www.lot.com/pl/pl/przed-podroza
                    :-D
                    Oczywiście nie mam wątpliwości, co twojego sokolego wzroku oraz co do tego, że dziecko beczało w trakcie lotu za swoim wózkiem i uspokoiło się dopiero, gdy rodzice mu pokazali, że wózeczek jest w schowku nad siedzeniami pasażerów. ;)

> Zrobiłaś z siebie kolejny raz ostatnią zacietrzewioną idiotkę
                    Już ci pisałam, że to się nawa projekcją, czyli czyli przypisywanie własnych negatywnych cech, postaw i emocji na innych ludzi:
                    pl.wikipedia.org/wiki/Projekcja_(psychologia)
                    I dużo zdrowia życzę, bo na rozum to już chyba i ciebie zbyt późno... :)
                    • Gość: Ebert Re: Bagaz rejstrowany w rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.18, 07:44

Są wózki, które zmieszczą się w schowku bagażowym nad fotelem

Wózek po złożeniu jest bardzo mały - jego wymiary kwalifikują go jako bagaż podręczny
                      stelaż złożony z kołami (d×s×w) 56x45x23cm
                      www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/spacerowe/b-lekkie-do-samolotu/p/wozek-spacerowy-baby-jogger-city-tour-torba-transportowa-palak-za-1zl-5960.php
                      • Gość: Ebert Re: Bagaz rejstrowany w rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.18, 07:48
                        Byłą dyskusja o wymiarach wózka do samolotu na forum:

forum.gazeta.pl/forum/w,22462,111429114,111429114,Wozek_jako_bagaz_podreczny_ktory_najmniejszy_.html
                        • aseretka Re: Bagaz rejstrowany w rainbow 06.08.18, 09:00
                          Niezwykle pouczająca dyskusja. :) Wiele trudu sobie zadałeś szanowny ebercie. Chylę czoła!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka